Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Motivatie voor werk....

<<

SummerBeach

Kwebbel

Berichten: 372

Geregistreerd: 27 Okt 2013 20:23

Bericht 02 Mei 2017 20:16

Motivatie voor werk....

Ik heb het gevoel dat ik motivatie mis om te gaan werken.

Ik werk als wijkverpleegkundige. Ik ben voor mijn gevoel meer en meer bezig met team aansturen en steeds minder qua zorg in de wijk. Ook taken als netwerken met gemeente, sociale projecten opzetten of in meedenken.
Wat totaal mijn ding niet is en ik ook helemaal niet boeiend vind.

De zorg thuis en het contact opbouwen met klanten vind ik het mooi en in complexe situaties wat betekenen hier krijg ik energie van... alleen is dat zo weinig!

Ik twijfel al heel lang of dit is wat ik wil en wat ik dan wel wil!
Ik heb het idee dat ik gewoon niet zo'n gepassioneerde werknemer ben wat ik ook doe.... of zou ook dit in mij hebben maar is dit niet mijn plek?

Ergens wil ik graag ergens in doorleren ergens voor gaan. Maar zou het in deze echt niet weten.

Wat ik jaren geleden erg boeiend vond was het inval werk in ziekenhuis. Niet het roosteren of team problemen oplossen maar gewoon mijn patiënten zorg....
Medische dingen boeien mij veelal wel....

Herkennen jullie Dit? Ik wil niet zo'n jobhopper worden...
Heeft iedereen zo'n passie in zijn werk wat ik veel zie of hoor?? Of ben ik gewoon niet zo'n carriere tijger..
<<

Anoniem313

Bericht 02 Mei 2017 20:24

Re: Motivatie voor werk....

Ik denk niet dat iedereen heel veel passie heeft voor zijn of haar werk. Dat verschilt per persoon. Maar als jij je huidige werk niet leuk vindt, wat let je om wat anders te gaan doen? De angst om 'zo'n jobhopper' te worden lijkt me ongegrond. Als jij kunt vertellen waarom je bepaalde stappen hebt gemaakt, ben je mogelijk zelfs interessanter - sowieso is 40 jaar hetzelfde doen niet meer van deze tijd.
<<

Anoniem316

Bericht 02 Mei 2017 20:32

Re: Motivatie voor werk....

Maar is het coördinerende niet inherent aan deze functie? Kan je dan niet een stap terug doen, zodat je weer uitvoerend wordt ipv sturend?
<<

Karnemelk

Orakel

Berichten: 8323

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:36

Bericht 02 Mei 2017 20:37

Re: Motivatie voor werk....

Ik vroeg me hetzelfde af als Dee. Een wijkverpleegkundige kom je nu eenmaal niet meer tegen aan het bed. Zoals jij het omschrijft 'ken' ik juist de wijkverpleegkundige. Inderdaad misschien een stap terug en weer meer zorg leveren aan bed?
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

SummerBeach

Kwebbel

Berichten: 372

Geregistreerd: 27 Okt 2013 20:23

Bericht 13 Mei 2017 07:42

Re: Motivatie voor werk....

Dee&Popcorn: dat klopt wel deels. We zitten gelukkig nog wel wat in de zorg, maar zo weinig.

Ga toch nadenken over andere functie wellicht straks na mijn verlof!
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 24 Mei 2017 22:58

Re: Motivatie voor werk....

Hier juist beklag dat ik zoveel aan het bed moet staan dat ik niet aan mijn coordinerende taken toe kom! Ik denk dat het per organisatie anders is ook. Kun je niet gaan werken als verpleegkundige in de wijk in een ander team? Of in je eigen team en een wijkverpleegkundige erbij aannemen?
Afbeelding
Afbeelding

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers