Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Opgelicht :-(

<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2338

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 18 Apr 2017 22:47

Opgelicht :-(

Het zit ons niet echt mee momenteel, ik moet het even van me afschrijven. Ik had hier al geschreven dat de kopers van ons huis het tekenen van de akte steeds weer uitstelden, maar vandaag is aan het licht gekomen dat ze ons opgelicht hebben. Ik kan al wekenlang aan niets anders denken. Stel dat het allemaal niet klopt, stel dat ze van de koop afzien, stel dat ze helemaal geen geld hebben. En nu komt zelfs ons worst case scenario steeds dichterbij: waarschijnlijk moeten we ons nieuwe huis weer uit en terug naar onze oude woonplaats.

We hebben in januari de voorlopige verkoopovereenkomst ondertekend, zonder voorbehoud van financiering, omdat de kopers bij de notaris hadden aangegeven zelf over voldoende middelen te beschikken. Vlak daarna is ook de voorlopige overeenkomst van ons nieuwe huis ondertekend. 23 maart zou de akte passeren voor ons oude huis, een paar dagen later die van ons nieuwe huis. Aangezien we nogal veel spullen te verhuizen hadden, waren onze verkopers zo aardig om de sleutel een paar dagen eerder al over te dragen. We zorgden dat alle verzekeringen in orde waren en tekenden met hen een verklaring van sleuteloverdracht. Een dag voor het tekenen van de akte zijn we verhuisd, zodat we nog een dag hadden om het hele huis schoon te maken voor de sleuteloverdracht. Na het schoonmaken kregen we een telefoontje van de kopers dat de man onverwacht in het ziekenhuis terecht was gekomen en dat hij de akte niet kon ondertekenen de 23e. Heel vervelend, maar we spraken af een week later te tekenen. In die week bleek dat het geld nog niet bij de notaris was, dat moest volgens hem uit Luxemburg komen, uit de verkoop van aandelen, maar dat kon hij dus niet doen vanwege zijn ziekte. Vanaf toen had ik er geen goed gevoel meer bij, maar volgens de notaris hadden ze officieel 4 maanden (dus tot half mei) om de akte te laten passeren en was er nog niets aan de hand.

Afgelopen donderdag, 3 weken na de 23e, zouden we voor de zoveelste keer tekenen. Dit keer kwamen ze op het afgesproken tijdstip opdagen, maar ze hadden alleen een bewijs van overschrijving bij zich, het geld was nog onderweg. We hebben de akte doorgenomen, ze hebben de documenten met de meterstanden ondertekend, ons contract voor het huren van de gastank en nog zo wat praktische dingen. De notaris wilde pas tekenen als het geld ook daadwerkelijk op de rekening stond, dus we maakten voor vandaag een nieuwe afspraak. Ik was er nu van overtuigd dat het goedkwam, ze waren zo enthousiast over hun op handen zijnde verhuizing. Maar vandaag bleek dat het overschrijvingsbewijs vervalst was. Ze hadden 20 euro overgemaakt naar de notaris en het bedrag op het bewijs dus aangepast. Hij is ineens niet meer bereikbaar, zij wel, ze zegt er niets van geweten te hebben. Geen idee of dat klopt. Feit is dat we onze kopers kwijt zijn en we waarschijnlijk ook naar onze boete van 10% kunnen fluiten, omdat hij gelogen heeft over het feit dat hij geld heeft. De verkopers van ons nieuwe huis hebben al die tijd geduldig afgewacht, maar willen niet wachten totdat wij ons huis opnieuw te koop zetten, want wie weet hoe lang dat duurt. OOk begrijpelijk natuurlijk.

Overbruggingskrediet blijkt niet mogelijk in onze situatie, wat betekent dat onze koop volgende week waarschijnlijk ontbonden wordt. Met een beetje geluk zijn de verkopers zo coulant dat ze ons de boete van 10% niet laten betalen, want ze hadden meerdere geïnteresseerden en zijn het huis waarschijnlijk snel weer kwijt. Maar we hebben het hier zo naar onze zin, ik voel me al echt thuis, we hebben lieve buren en het huis staat in een geweldige omgeving. De jongste twee kinderen zijn van school veranderd, mijn man en ik hebben allebei ons bedrijf hierheen verhuisd en de kinderen zijn zo blij met hun eigen kamers. Ik moet er niet aan denken dat we na net alles te hebben uitgepakt, weer moeten inpakken en terug moeten naar ons andere huis. Weer al die administratieve regeldingen, ik ben er zo klaar mee.

Onze enige hoop is de notaris die misschien andere kopers weet voor ons huis, maar daar durf ik me niet echt aan vast te klampen. We balen zo ontzettend, ik ben zo bang voor de reactie van de kinderen als we het ze moeten vertellen, vooral de oudste is zo gevoelig voor dit soort dingen. Het is echt niet te vatten dat ze ons dit aandoen. Ze zijn tig keer langs geweest met familie en vrienden, om plannen te maken en ruimtes in te meten. Ze hebben met onze kids gedold en wisten dat wij iets eerder zouden verhuizen, toch laten ze ons die stap maken en doen ze ons al die tijd geloven dat ze ons huis gaan kopen. Ik kan er niet over uit, het is echt een nachtmerrie. En waarom??

Sorry voor het lange verhaal, doet wel goed om het even allemaal op te schrijven.
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13233

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Apr 2017 22:57

Re: Opgelicht :-(

Oh lieve Popcorn.. waarom toch he, waarom doen mensen dit.
Hoe dachten ze er in godsnaam mee weg te komen dan.

Sterkte! Ik hoop dat de notaris andere kopers kan vinden!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 18 Apr 2017 23:00

Re: Opgelicht :-(

Poeh hee wat een afschuwelijke situatie! Ik hoop voor jullie dat de notaris kan helpen..!
#teammaple🍁
<<

Anoniem221

Bericht 18 Apr 2017 23:06

Re: Opgelicht :-(

Bah, wat een verschrikkelijke situatie. Het lijkt me echt hel voor jullie. Hopen dat er nog iets te regelen valt of dat de notaris kan helpen. Wat is de meerwaarde om zoiets te doen, vraag ik me dan af. Heel veel sterkte en hopen dat het alsnog goed uitpakt! :hug:
<<

Indigo

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1497

Geregistreerd: 23 Apr 2015 10:55

Bericht 18 Apr 2017 23:12

Re: Opgelicht :-(

Wat een nachtmerrie! Hopelijk lukt het de notaris nog om andere kopers te regelen. Heel veel sterkte!
2011 2012 2017
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2554

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 18 Apr 2017 23:13

Re: Opgelicht :-(

Verschrikkelijk.

Sorry weet verder ook geen oplossing. Of misschien oude huis aan ouders ofzo verkopen zodat zij het dan weer doorverkopen. Kost wel notariskosten en is zeker niet fijn, maar misschien een allerlaatste optie.
Hopelijk meld zich snel een koper en komt het goed.

En aangifte doen.
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2338

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 18 Apr 2017 23:39

Re: Opgelicht :-(

Aangifte moeten we inderdaad doen zei de notaris, we zijn pas tegen de avond naar hem toe geweest voor overleg, dus morgen weer verder met alle geregel hieromtrent. Een oplossing is er niet echt, we zullen het wel overleven en er zijn ergere dingen, maar op dit moment heb ik wel moeite om een lichtpuntje te ontdekken.

Ik heb verder nog een heel klein beetje hoop dat zij er inderdaad niets vanaf wist, zij had vrienden in ons dorp en het was volgens mij ook steeds haar familie die mee langs kwam. Haar familie schijnt vrij goed bij kas te zitten, dus als ze willen voorkomen dat hun dochter een flinke boete moet betalen en onnodig schulden maakt, kopen zij het huis wellicht voor haar. Ik probeer alle opties mee te nemen om toch nog een beetje te kunnen slapen vannacht ;-) Bedankt in ieder geval voor jullie medeleven. Een vriendin kwam vanavond heel lief langs met een pan pasta en een oud bord dat ik kapot mocht gooien om me af te reageren, bovendien brengen scherven geluk, zo lief! Dat doet me wel beseffen dat we de allerbelangrijkste dingen in het leven nog gewoon hebben, gezondheid, vrienden, familie. Alles komt uiteindelijk goed, is het niet linksom dan rechtsom.
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Anoniem282

Bericht 18 Apr 2017 23:51

Re: Opgelicht :-(

Wat moet dit een levende nachtmerrie voor jullie zijn. Het is niet alleen 'maar' geld wat hiermee gepaard gaat. Er komen allerlei emoties bij kijken en dat maakt het zo verdrietig en stressvol. Voor nu wens ik je alles wat je nodig hebt om deze nare tijd/situatie het hoofd te bieden.
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2338

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 18 Apr 2017 23:59

Re: Opgelicht :-(

Nee geld is inderdaad niet mijn grootste zorg nu, we willen vooral graag in het nieuwe huis blijven. Maar tegelijkertijd hebben we ontzettend veel extra kosten gehad de laatste tijd en had ik erg gerekend op de opbrengst van de verkoop om de komende maanden weer alles op de rit te krijgen. Onze oudste viert haar communie komende maand, ik weet op dit moment niet eens of we ons wel een nieuwe outfit kunnen permitteren. Gelukkig hebben we haar jurk wel al gekocht, maar voor de overige kosten ben ik bang dat we bij onze ouders moeten aankloppen. Zo balen allemaal! Mijn hoofd staat ook niet naar de voorbereidingen voor het feest, terwijl zij zich er juist zo op verheugt. Als we weer moeten verhuizen, blijft er voor de voorbereidingen sowieso niet veel tijd over :( Er gaat zoveel door mijn hoofd nu, ik hoop maar dat een nachtje slaap helpt om alles wat te relativeren.
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8072

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 19 Apr 2017 02:14

Re: Opgelicht :-(

Wow shit zeg!
30-04-2017
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5178

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 19 Apr 2017 05:50

Re: Opgelicht :-(

Jemig zeg.. Wat schieten die mensen hier nou ook mee op? Zullen ze echt gedacht hebben dat het zou lukken om zo een huis te kopen?

Heel veel sterkte met alles!
10.04.17
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2015

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:55

Bericht 19 Apr 2017 06:16

Re: Opgelicht :-(

Wauw, wat verschrikkelijk! Hoe konden die mensen ook denken dat ze hier mee weg zouden komen?
En zoals je zelf ook weet komt het heus weer goed, maar dit is gewoon een stressvolle rotperiode.
Heel veel sterkte en hopelijk verkopen jullie je huis alsnog snel!
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3972

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 19 Apr 2017 06:33

Re: Opgelicht :-(

Vreselijk zeg Pineco! Wat ik niet snap, waarom wordt de koop ontbonden van jullie huidige huis? De akte is toch al gepasseerd of niet? Waarom zetten jullie je oude huis niet te koop via een makelaar via no cure no pay, en bijvoorbeeld een regeling dat jullie het binnen een maand willen verkopen? Vraag of jullie het huidige huis anders tijdelijk kunnen huren.
Wat ik in ieder geval zou regelen is juridische bijstand, want die 10% gaat een moeilijk dingetje worden als ze geen geld hebben.
If you never try, you'll never know!
<<

Patsy

Bericht 19 Apr 2017 06:38

Re: Opgelicht :-(

Wow zeg, wat erg!
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2015

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:55

Bericht 19 Apr 2017 06:45

Re: Opgelicht :-(

Wat ik mij trouwens afvraag, hebben die mensen de 10% niet als bankgarantie al moeten storten in een eerder stadium? Want die bankgarantie is er juist om in dit soort gevallen aan jullie uitgekeerd te worden.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3972

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 19 Apr 2017 06:50

Re: Opgelicht :-(

Ja dat ook idd Prosecco! Maar ik las wel dat het huis niet via een makelaar verkocht is, dus misschien is het niet helemaal via de officiele manier gegaan? Al had een notaris dat moeten regelen natuurlijk.
If you never try, you'll never know!
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11096

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 19 Apr 2017 07:00

Re: Opgelicht :-(

Pineco, wat erg zeg! Hopelijk komt er toch nog een oplossing waarbij jullie in je nieuwe huis kunnen blijven.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8820

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 19 Apr 2017 07:05

Re: Opgelicht :-(

Wat ontzettend heftig zeg! Ik hoop dat er snel een oplossing is, zodat jullie in jullie huis kunnen blijven en niet terug hoeven te verhuizen.
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Anoniem201

Bericht 19 Apr 2017 07:23

Re: Opgelicht :-(

Omg wat een nachtmerrie! Hoe is het mogelijk dat jullie hier alleen schade aan overhouden en de oplichters niet?
Wat een drama als jullie weer moeten verhuizen. Ik heb er geen woorden voor!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15335

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 19 Apr 2017 08:40

Re: Opgelicht :-(

Jemig wat een situatie joh! Ik snap alleen niet helemaal hoe het nou kan, wonen jullie nu in een huis wat jullie officieel nog niet gekocht hebben?

Wij hadden een soortgelijke situatie, minus het hele oplichting verhaal gelukkig. Bij ons wilde de koper van ons huis steeds de termijn voor de ontbindende voorwaarden verlengen, maar wij hadden gekocht onder voorbehoud van verkoop. Dus wij moesten dat ook steeds doen bij ons nieuwe huis. Uiteindelijk was dan eindelijk de verkoop definitief en toen wilde de verkoper van ons nieuwe huis ineens niet meer leveren omdat er nog een huurder in het huis zat en omdat hij het huis niet mocht verkopen van de bank (wij hadden het voor een hele lage prijs gekocht en de bank ging daar niet mee akkoord omdat de restschuld te hoog was). Bij ons is het opgelost door de notaris, die kende dan wel weer iemand die de restschuld wilde betalen ofzo.
Hopelijk komt er bij jullie ook een oplossing, mijn ervaring is dat notarissen soms dus wel contacten hebben die dit soort dingen willen oplossen als een soort investering.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Anoniem278

Bericht 19 Apr 2017 08:46

Re: Opgelicht :-(

Wat verschrikkelijk. En wat een gemeenheid.
:hug:
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2338

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 19 Apr 2017 09:13

Re: Opgelicht :-(

Ja, in principe wonen wij al in het nieuwe huis, maar is de akte daarvan nog niet gepasseerd. Om de eenvoudige reden dat we dit zonder het geld uit de verkoop van ons oude huis niet konden kopen. De akte voor ons nieuwe huis zou drie dagen na de akte voor het oude huis passeren, zodat het geld zeker op tijd op de rekening van de notaris zou staan. Begrijpelijk natuurlijk dat de verkopers van het huis waar we nu in wonen, niet willen dat we blijven.

In overleg met de notaris is besloten geen voorschot te betalen, ook niet voor ons nieuwe huis overigens, omdat er nauwelijks 2 maanden zat tussen de voorlopige koopovereenkomst en de definitieve akte. We hadden uiteraard geen enkele reden om aan te nemen dat het niet klopte. Ik hoop wel dat de notaris ons gaat helpen, want hij heeft in onze ogen ook wel wat steken laten vallen. De koper heeft enkele jaren geleden naar nu blijkt een paar maanden in de gevangenis doorgebracht, daar is de notaris inmiddels achter, maar daar had hij naar mijn idee al veel eerder achter moeten zijn. Er is door de gemeente wel een verklaring van goed gedrag afgegeven, van goede zeden heet het in België volgens mij. Zolang je geen ernstig misdrijf pleegt, krijg je die blijkbaar nog gewoon. Kans is groot dat hij toen ook voor oplichting heeft gezeten. Mijn enige hoop is dat zij er niets vanaf wist en dat haar ouders haar willen behoeden voor een schuld (grote kans dat zij straks alleen opdraait voor die 10%). Wellicht kiezen zij ervoor het huis alsnog te kopen. Hoop doet leven ;-) Ik verwacht vanochtend een telefoontje van de notaris.

Ik ben ook op zoek naar een advocaat in de buurt die in dit soort geschillen gespecialiseerd is, voor advies over hoe we dit het beste kunnen aanpakken en om te vragen of we de notaris in gebreke kunnen stellen (maar eerst wachten we natuurlijk even af of hij ons gaat helpen, dat zou beter zijn).
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

anoniem213

Bericht 19 Apr 2017 09:17

Re: Opgelicht :-(

Ik heb even geen tijd voor een uitgebreide reactie, maar wil je even heel veel sterkte wensen! Wat een ellende!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15335

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 19 Apr 2017 09:20

Re: Opgelicht :-(

Ja een goede advocaat zoeken lijkt me inderdaad een heel slim plan, of je rechtsbijstandverzekering benaderen misschien?

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7820

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 19 Apr 2017 09:27

Re: Opgelicht :-(

Wat bizar en verschrikkelijk klote zeg Pineco! Dat verzin je ook niet. Zo te lezen is het wel op een wat gekke manier gegaan, maar je vertrouwt toch op goede intenties lijkt me. Ik hoop met je mee op een goede afloop, wat een stress moet dit geven.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers