Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Stakingen basisonderwijs

<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2522

Geregistreerd: 02 Sep 2013 13:28

Bericht 13 Apr 2017 15:11

Re: Stakingen basisonderwijs

Ik sprak vorige week een vrouw die vorig jaar uit het onderwijs gestapt is. Het toenemende administratieve werk stond haar zo tegen, en dan niet gewoon puur dat werk, maar dat het ten koste gaat van tijd voor de leerlingen. De "gewone" leerling, die niet veel aandacht vraagt krijgt op deze manier ook nauwelijks aandacht.
Het lukte haar niet om alle leerlingen goed te zien, ook door de grote klassen, en dat maakte haar heel ongelukkig.
En daar kan ik me heel veel bij voorstellen.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5374

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 13 Apr 2017 15:17

Re: Stakingen basisonderwijs

Ik vind dit zo'n lastige discussie. Ik snap namelijk het punt heel goed en ik vind ook dat ze gelijk hebben om te staken, alleen ik heb het idee dat het in andere sectoren nog veel erger is qua druk en bureaucratie/papierwerk (denk dienstverlening als politie etc. of zorg) en het is niet dat leraren daarom niet mogen staken maar meer dat de rest dan ook zou moeten staken en ik zie gewoon niet echt een oplossing. Ja alles 5x zo duur maken en 3x zoveel mensen erop zetten. Kan niet. Zeker niet EN zorg EN onderwijs EN politie/brandweer/etc.
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1553

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 13 Apr 2017 15:29

Re: Stakingen basisonderwijs

Whatever schreef:Ik vind dit zo'n lastige discussie. Ik snap namelijk het punt heel goed en ik vind ook dat ze gelijk hebben om te staken, alleen ik heb het idee dat het in andere sectoren nog veel erger is qua druk en bureaucratie/papierwerk (denk dienstverlening als politie etc. of zorg) en het is niet dat leraren daarom niet mogen staken maar meer dat de rest dan ook zou moeten staken en ik zie gewoon niet echt een oplossing. Ja alles 5x zo duur maken en 3x zoveel mensen erop zetten. Kan niet. Zeker niet EN zorg EN onderwijs EN politie/brandweer/etc.


Eigenlijk wat jij zegt ja...
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23623

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 13 Apr 2017 15:42

Re: Stakingen basisonderwijs

Als ik dit lees, ben ik weer zo blij dat ik niet meer voor de klas sta! Maar dat even terzijde. Het gaat inderdaad om wat Phoebe al aangeeft: door bezuinigingen worden de klassen steeds groter en moeten er steeds meer kinderen met een rugzakje naar een reguliere basisschool. Vervolgens wordt al het ondersteunende personeel daar wegbezuinigd, waardoor je als leerkracht dus in je eentje de boel draaiende moet houden. En wat Frankie ook zegt: Pietje heeft ADD en kan zich niet concentreren, hij heeft extra duidelijke uitleg nodig. Jantje en nog vijf kinderen zijn dyslectisch en hebben een apart handelingsplan, weer vijf anderen werken in een speciale leerlijn omdat ze niet mee kunnen komen, dan zijn er nog wat hoogbegaafden die verdieping nodig hebben en ondertussen vinden de ouders van nog een paar kinderen dat hun kind te weinig aandacht krijgt of vooraan moet zitten in de klas of niet naast Truus mag zitten, want het botert niet tussen die twee etc. etc. etc. Dit is dus al een hele uitdaging, maar daarnaast komt idd alle administratie er nog bij kijken en heb je regelmatig ouderavonden, tienminutengesprekken, vergaderingen, studiedagen buiten je reguliere werktijd. Dus ja, de werkdruk is hoog. Ik kan natuurlijk niet voor andere beroepsgroepen spreken, maar ik snap wel dat ze willen staken. En of het in andere sectoren ook zo druk is, dat heeft er m.i. weinig mee te maken verder.
❤ 7 juni 2018
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 13 Apr 2017 16:04

Re: Stakingen basisonderwijs

En dan nog de opmerkingen die kinderen soms naar elkaar maken 'Ja, maar mijn moeder zegt dat dat niet mag', 'Maar jouw moeder is stom, dat zegt mijn moeder namelijk'.

Dat soort gesprekken voer je toch niet met je kind? Als je een andere moeder in de klas wel kunt schieten haha. En dan komen ze naar mij, 'Ja, haar moeder noemt mijn moeder stom'. Wat moet ik daar in hemelsnaam mee!

Maar goed, dit soort akkefietjes dan 10x per dag en dan ben ik er wel weer klaar mee haha. Nu moet ik wel zeggen dat dit in groep 3/4 veel erger is dan in de bovenbouw, maar daar heb je weer andere 'ellende'.

Verder zijn het stuk voor stuk scheetjes hoor. En ik weet ook dat ze bepaald gedag niet vertonen omdat ze even lekker lastig willen zijn maar dat er veel meer onder zit. Maar goed, dat maakt het juist lastiger om je aandacht eerlijk te verdelen.
<<

Anoniem315

Bericht 13 Apr 2017 16:20

Re: Stakingen basisonderwijs

Ik heb er zelf niet veel last van, want ik heb er een weg in gevonden, maar ik kan me goed voorstellen dat er gestaakt wordt. Vooral de oudere garde heeft veel last van het veranderende onderwijsklimaat, maar ook de nieuwe leerkrachten, aangezien je eerst nog een traject in gaat om te kijken of je goed genoeg bent (dit is nog niet bij alle schoolbesturen aan de orde, maar is wel de trend).

Er zijn in het schooljaar twee of drie heel drukke periodes en dan werk je je een slag in de rondte waar geen einde aan lijkt te komen. Op die momenten zie ik veel collega's onderuit gaan.
<<

Flore

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 882

Geregistreerd: 09 Jul 2016 12:36

Bericht 13 Apr 2017 16:54

Re: Stakingen basisonderwijs

Wat ik stiekem ook heel irritant vind, is dat iedereen een mening denkt te moeten hebben over het onderwijs. Ik heb persoonlijk geen mening over het werk van mijn man, familie en vrienden. Elk werk heeft zo zijn voor- en nadelen, maar het onderwijs is blijkbaar altijd reden voor discussie, de cliches vliegen je om de oren. Heel erg moe en geirriteerd word ik ervan, ik heb niet eens zin meer om me te verdedigen, tegenwoordig zeg ik vaak: sorry, ik heb geen zin om erover te praten. Klaarrrr....
Boys rule!
2018 / 2020
<<

Anoniem315

Bericht 13 Apr 2017 17:06

Re: Stakingen basisonderwijs

Flore, dat vind ik ook heel vervelend.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5374

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 13 Apr 2017 17:15

Re: Stakingen basisonderwijs

Ik herken dat eigenlijk helemaal niet. Ik heb een vriendin die jaren in het onderwijs heeft gezeten en schoonmoeder die kleuterjuf is maar 1 wordt het eigenlijk vrijwel nooit bediscussieerd en 2 komen er dan eigenlijk niet echt clichés op tafel. Ja de veel vakantie komt wel eens langs, tja, daar wordt wel eens mee geplaagd als ze de hort op gaat en "weer" vakantie heeft. Maar je hebt nu eenmaal ook meer vakantie dan andere werkenden. Zij mag ook weer tegen mij en vriend klagen als we lekker net buiten de schoolvakanties weggaan.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Apr 2017 17:28

Re: Stakingen basisonderwijs

Flore schreef:Wat ik stiekem ook heel irritant vind, is dat iedereen een mening denkt te moeten hebben over het onderwijs. Ik heb persoonlijk geen mening over het werk van mijn man, familie en vrienden. Elk werk heeft zo zijn voor- en nadelen, maar het onderwijs is blijkbaar altijd reden voor discussie, de cliches vliegen je om de oren. Heel erg moe en geirriteerd word ik ervan, ik heb niet eens zin meer om me te verdedigen, tegenwoordig zeg ik vaak: sorry, ik heb geen zin om erover te praten. Klaarrrr....


Dit ja... op fb ook onder een bericht van rtl nieuws over de staking.. werd er zelfs een beetje verdrietig van.
Het onderwijs schijnt vooral je roeping te mogen zijn, je hebt tig weken vakantie, bent om 15.15 klaar en zit de hele dag met je snufferd in de zon op t randje van de zandbak :palm:


Ik sta achter het staken, onze directrice gelukkig ook. Het salaris moet op z'n minst gelijk getrokken worden met t VO.
Ik werk ook op een reguliere school en wij hebben per klas gemiddeld 7 zorgleerlingen, naast alle Pietjes en Jantjes die extra instructie nodig hebben, Truus en Kees die uitdaging nodig hebben omdat ze zo slim zijn, en Bep die zo dyslectisch is als een deur..
En dan de veranderende mentaliteit van de ouders (en daarbij ook de kinderen).

Ik vind mn werk leuk, ik hou er van... maar het wordt wel steeds moeilijker.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5374

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 13 Apr 2017 17:43

Re: Stakingen basisonderwijs

Tja Facebook discussies over welk onderwerp dan ook wordt geen weldenkend mens blij van volgens mij.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Apr 2017 17:57

Re: Stakingen basisonderwijs

Whatever schreef:Tja Facebook discussies over welk onderwerp dan ook wordt geen weldenkend mens blij van volgens mij.


True, maar het zijn altijd dezelfde dooddoeners ;)


En daarbij, als mensen in andere beroepsgroepen het ook niet eens zijn met hun salaris, of werkdruk of wat dan ook, zou ik zeggen: kom ook in opstand. Zolang je ja en amen blijft knikken en het accepteert gebeurd er niets.

Ik zit nu 9 jaar in het onderwijs, en ik heb zooooveel zien veranderen.
Van 14 vrije dagen (als fulltimer, jaja nog naast je vakanties) naast geen enkele vrije dag meer, voor hetzelfde salaris... Zijn mooi 3 werkweken.
Van een klas met een enkele zorgleerling, die naar het speciaal onderwijs ging als de zorg te groot werd, tot een klas vol met zorgkinderen in allerlei uiteenlopende problemen.
De inspectie die in je nek hijgt hoe en waarom je iets wel of niet of misschien toch wel had moeten doen.
Iedere scheet moet genoteerd worden tegenwoordig..
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Mei 2017 15:28

Re: Stakingen basisonderwijs

Iemand RTL late night gezien woensdag? Waarin de 2 oprichters van PO in actie zaten en een stuk uitgezonden werd over het debat in de tweede kamer?
<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1320

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Mei 2017 15:47

Re: Stakingen basisonderwijs

Lejow schreef:Iemand RTL late night gezien woensdag? Waarin de 2 oprichters van PO in actie zaten en een stuk uitgezonden werd over het debat in de tweede kamer?


Ik heb het gezien.
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Mei 2017 17:00

Re: Stakingen basisonderwijs

Tsjip schreef:
Lejow schreef:Iemand RTL late night gezien woensdag? Waarin de 2 oprichters van PO in actie zaten en een stuk uitgezonden werd over het debat in de tweede kamer?


Ik heb het gezien.


Vind die Sander Dekker echt om te huilen.. dat vertegenwoordigt dan het onderwijs in de politiek.
<<

Anoniem315

Bericht 13 Mei 2017 18:30

Re: Stakingen basisonderwijs

Hij richt het ten gronde. Erg jammer, zo iemand in de huidige regering.

Als je het onderwijs in Zweden bijvoorbeeld ziet he.. dat is echt om jaloers op te worden. Maar dat komt voornamelijk doordat de regering daar veel geld in pompt. De leerkrachten daar hebben alle middelen voorhanden en wij, in Nederland, moeten maar wat aanklooien terwijl de verwachtingen bijna even hoog zijn en er gezegd wordt: 'Kijk eens naar Zweden, zo goed! Halleluja!'.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9632

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 13 Mei 2017 21:25

Re: Stakingen basisonderwijs

Laat ik het zo zeggen, ik mis het onderwijs totaal niet..
De werkdruk ligt inderdaad hoog, er wordt nogal wat van je verwacht als leerkracht. Vind het ook echt het toppunt dat je tegenwoordig als leerkracht op het matje geroepen wordt omdat zoon geen 9 of 10 heeft gehaald. Dat dat ook aan zoon kan liggen is een optie waar niet eens naar gekeken wordt.. En blijkbaar is het tegenwoordig ook aan de leerkracht om de kinderen op te voeden, ipv dat de ouders dit doen. Heus niet altijd zo natuurlijk, maar poef, ik ben ze tegengekomen..

Zelf vond ik het inderdaad ook lastig dat ik vaak zoveel tijd kwijt was aan de leerlingen die wat extra's nodig hadden, dat de kinderen die gewoon goed meekomen en niks bijzonders hebben er wel eens bij in schoten qua aandacht en tijd. Ieder kind heeft gewoon recht op evenveel tijd en aandacht van de leerkracht en het is echt jammer als dit niet mogelijk is.
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Mei 2017 22:28

Re: Stakingen basisonderwijs

Elliot schreef:
MissBitchy schreef:En hoe wil je doorwerken in de vakanties zien?


Ik verzin dat zelf niet hoor, ik hoorde op de radio een leerkracht zeggen dat het niet eerlijk is dat er één of twee weken van de zomervakantie afgesnoept wordt/worden vanwege het uitvoeren van bepaalde taken (zoals de klas inrichten na de zomervakantie). Dit is mijns inziens echter niet zo onredelijk, maar wie ben ik.
Nakijkwerk in de vakantie lijkt mij ook niet zinvol, maar gespreksverslagen uittypen, lessen voorbereiden (ik weet niet precies hoe dat werkt want ik ben geen juf natuurlijk, maar ik neem aan dat je daar wel een beetje in vooruit kan werken als er een duidelijke jaarplanning ligt), andere administratieve dingen.. Dat lijken mij wel dingen die je in de vakantie kunt doen en die je dus niet naast het lesgeven doordeweeks hoeft te doen.
Ik vind het ook een beetje gek om het 'doorwerken tot 17.00 uur' als argument te gebruiken want dat gebeurt in veel andere beroepsgroepen ook, en vaak ook gewoon zonder pauzes omdat men daar niet aan toekomt.

Helaas zijn de salarissen bij (semi-) overheidsinstellingen wel vaak een stuk lager dan in het bedrijfsleven, dat is op mijn werk ook zo.


Om hier nog even op in te haken.
Vorig jaar is de 40 urige werkweek ingevoerd in het onderwijs, om de (jaja) werkdruk te verlagen. Kortom, iedereen moet om 17 u alles uit zijn handen laten vallen, want hee, de werkdag zit er op, en naar huis.
Tijdens het rapport gesprek kan er vervolgens gezegd worden, Sorry meneer, het rapport van uw Pietje is niet af, want het was gister 17u.
Maar daarbij hebben ze verzonnen, dat we dan in de vakanties wel extra terug moeten komen (naast de dagen dat je er vaak al bent).
Mij ontgaat het dan even in welk opzicht de werkdruk verminderd wordt. Je maakt namelijk nog steeds dezelfde aantal uren, alleen nu meer uitgespreid, en in de vakanties (die ik juist zo hard nodig heb ook ivm mijn lichamelijke gesteldheid) zouden we terug moeten komen...
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 13 Mei 2017 22:32

Re: Stakingen basisonderwijs

Arwyn schreef:Laat ik het zo zeggen, ik mis het onderwijs totaal niet..
De werkdruk ligt inderdaad hoog, er wordt nogal wat van je verwacht als leerkracht. Vind het ook echt het toppunt dat je tegenwoordig als leerkracht op het matje geroepen wordt omdat zoon geen 9 of 10 heeft gehaald. Dat dat ook aan zoon kan liggen is een optie waar niet eens naar gekeken wordt.. En blijkbaar is het tegenwoordig ook aan de leerkracht om de kinderen op te voeden, ipv dat de ouders dit doen. Heus niet altijd zo natuurlijk, maar poef, ik ben ze tegengekomen..

Zelf vond ik het inderdaad ook lastig dat ik vaak zoveel tijd kwijt was aan de leerlingen die wat extra's nodig hadden, dat de kinderen die gewoon goed meekomen en niks bijzonders hebben er wel eens bij in schoten qua aandacht en tijd. Ieder kind heeft gewoon recht op evenveel tijd en aandacht van de leerkracht en het is echt jammer als dit niet mogelijk is.


Ik had 2 jaar geleden een boze vader.. Die kwam op hoge poten verhaal halen, waarom zijn dochter een 4 had voor natuur. Dus toets er bij gepakt, samenvatting erbij (die ze mee naar huis krijgen om te leren), stond er 1 vraag niet in de samenvatting. Vader nog bozer, want hoe kan ze dat dan leren. En wij hadden het vast niet goed uitgelegd en blabla. Eh tja meneer, als uw dochter gewoon op let tijdens de les, en doen wat we van haar vragen, had ze gehoord dat we die vraag (en dus het antwoord) besproken hebben.
Vervolgens wilde hij een kopie van het complete lesboek mee naar huis, nou dat doen we niet zomaar, is ook niet nodig ook. Kind moet op school gewoon mee doen.
Ging hij vervolgens de dag erna met zijn telefoon stiekem foto's staan maken van het hele boek en toen ik vriendelijk vroeg of hij daarmee wilde stoppen was ik de 'slegte joef' en de 'raasiest' want ik stuurde hem altijd de klas uit en de andere Nederlandse moeders niet...

Meisje heeft welgeteld 3 maanden bij ons op school gezeten, toen gingen ouders het weer op een andere school (de 5e voor dat meisje) proberen. Te triest voor woorden.
:nopompom:
<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1320

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 14 Mei 2017 08:04

Re: Stakingen basisonderwijs

Die Sander Dekker mag heel snel vervangen worden.

Bij mij op school hebben we het overlegmodel ingevoerd. Erg fijn maar nu begint het bestuur zich ermee te bemoeien. Ik heb een WTF van 0,46. Ik werk 2 dagen dus dat is 0,4. Die 0,06 mocht ik zelf indelen en die uren maak ik zeker wel op jaarbasis. Nu gaat het de kant op dat ik die 0,06 op vastgezette tijden in moet halen in een andere groep. Het gaat om zo'n 2/3 uur in de week. Dus ik moet vaker naar mijn werk, oppas regelen én bezig zijn in 2 groepen. Salaris is gelijk gebleven. De werkdrukvermindering mis ik.
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 14 Mei 2017 08:06

Re: Stakingen basisonderwijs

Dat mis ik ook Tsjip,

Net zoals tig keer per jaar terugkomen op studiedagen. Reiskostenvergoeding krijg ik er niet voor.
<<

Pleun

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 746

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:18

Bericht 14 Mei 2017 20:57

Re: Stakingen basisonderwijs

Dubbel
Laatst gewijzigd door Pleun op 14 Mei 2017 21:09, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Pleun

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 746

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:18

Bericht 14 Mei 2017 21:08

Re: Stakingen basisonderwijs

Als ik in de vakantie verplicht moet terugkomen spreid ik mijn uren niet maar werk ik er alleen maar nog meer. Op mijn werkdagen ga ik zelden tot nooit om 17 uur maar meestal om 18 uur naar huis. Mijn dag begint om 07.30 en effectief heb ik een half uur pauze. Dat is 10 uur per dag, voor 3 dagen staat 3x8=24 uur. Prima, wekelijks 6 uur extra. Daarnaast nog dat wat op mijn werkdagen niet af is of niet valt zoals de overdrachten per telefoon of mail en de voorbereidingen voor de nieuwe week of volgende dag, de rapporten en bijbehorende gespreksavonden 3x per jaar, 6x per jaar een studiedag die 3x niet op mijn werkdag valt, de algemene vergaderavonden elke 8 weken, 2x per jaar een kijkavond voor ouders, 2x een reguliere ouderavond, 1x musical en 1x kampavond waarbij iedereen aanwezig dient te zijn. Allemaal prima, ik maak mijn overuren allemaal zodat ik ze als vakantiedagen kan "opnemen". In elke vakantie werk ik standaard 1 dag, in de zomervakantie werk ik de eerste week en de laatste week. Dan maakt een rekensom dat er effectief 26 vakantiedagen zijn, in elke vakantieweek 2 dagen vakantie en de dag na hemelvaart bijv. Als ik dan ook nog verplicht moet terugkomen om andere dingen dan mijn eigen werk te doen kan men zeggen dat het een spreiding van de werkdruk is maar voor mij is het een taakverzwaring zonder financiele tegemoetkoming. Nergens zeg ik dat ik niet veel vakantie heb, in andere beroepen hoort overwerk er ook gewoon bij. Toch vind ik de werkdruk in relatie tot de financiele beloning en de waardering onevenredig hoog. Lesgeven is mijn passie, dat is mijn geluk!
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8821

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 03 Okt 2017 08:52

Re: Stakingen basisonderwijs

Donderdag wordt er weer gestaakt.
Doen de scholen van jullie kinderen mee?
Heb je het op kunnen lossen met opvang?
Ik ben zelf gastouder, dus mijn dochter en 1 gastkindje zijn donderdag de hele dag bij mij. Als het mooi weer is gaan we naar de kinderboerderij.

En zijn er ook juffen die naar Den Haag gaan?
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Okt 2017 08:55

Re: Stakingen basisonderwijs

Jezzie schreef:Donderdag wordt er weer gestaakt.
Doen de scholen van jullie kinderen mee?
Heb je het op kunnen lossen met opvang?
Ik ben zelf gastouder, dus mijn dochter en 1 gastkindje zijn donderdag de hele dag bij mij. Als het mooi weer is gaan we naar de kinderboerderij.

En zijn er ook juffen die naar Den Haag gaan?


Mijn werk doet mij, de school van mijn dochter doet mee, en ik werk in Den Haag dus ga naar Den Haag. Werk/woon er zo dichtbij, dan vind ik dit het minste wat ik kan doen (ook al is het niet mijn werkdag).

Als ik de reacties zie op facebook, van een grote groep mensen, maakt het me zo ontzettend verdrietig :(
VorigeVolgende

Terug naar Nieuws & actualiteiten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers