Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Een burn-out en dan?

<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1734

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 18 Aug 2019 22:48

Re: Een burn-out en dan?

Ik belandde eind februari in de ziektewet, in juli begon ik weer met een kop thee drinken op het werk. Vanaf augustus begon ik met re-integreren op de werkvloer, beginnend met 2x per week 2 uurtjes en dit verder opgebouwd met als resultaat dat ik half november weer mijn volledige uren draaide zonder problemen en volledig herstelt ben gemeld. Nu werk ik parttime dus als ik fulltime had gewerkt dan had het nog wel wat langer geduurd.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3670

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 18 Aug 2019 22:56

Re: Een burn-out en dan?

Ik denk dat er echt geen pijl op te trekken is. Om eerlijk te zijn zou ik zeggen: ga morgen eerst gewoon proberen. Ik snap dat je er tegen op ziet, zag ik toen ook gigantisch (om op te gaan bouwen), maar vaak viel het wel mee. Zo niet, geef het aan! Zorg voor regelmatig overleg met een leidinggevende daarover. Ik besprak iedere vrijdag hoe het die week gegaan was, dat deed ik uit eigen initiatief.

Om antwoord te geven op je vraag: ik heb nooit 100% in de ziektewet gezeten maar 50%. Wilde zelf niet minder werken maar wel andere taken, want ik was bang dat ik anders helemaal niet meer naar mijn werk zou durven. Na ongeveer een half jaar werkte ik weer mijn oorspronkelijk uren. Mijn taken heb ik nooit meer volledig opgepakt want dat was gewoon veel teveel voor 1 persoon, gelukkig zag mijn werkgever dat toen ook.
If you never try, you'll never know!
<<

Anoniem271

Bericht 19 Aug 2019 14:47

Re: Een burn-out en dan?

Ik heb inmiddels een gesprek gehad. Verliep best oke. We hebben nu afgesproken dat ik voor een paar weken vooruit een planning maak en die met mijn leidinggevende bespreek plus ik plan gesprekken in met mijn leidinggevende. Ik krijg best veel vrijheid daarin, dus dat is wel fijn. Ik ga dus nog meer opbouwen, maar op een tempo waarvan ik denk dat nu gaat. En dan kunnen we dat altijd nog bijstellen mocht het beter gaan dan verwacht, of natuurlijk als het minder gaat dan verwacht. Hopelijk geeft dit wat meer rust.
<<

Mas

Noob

Berichten: 28

Geregistreerd: 14 Sep 2015 20:01

Bericht 07 Sep 2019 16:07

Re: Een burn-out en dan?

@Ise hoe gaat het nu, lukt het wat met werken.

Ik had afgelopen week, 3 dagen achter elkaar gewerkt. De eerste dag met een invalassistente. Wat veel energie koste maar opzich best goed ging. De 2 e dag met mijn eigen collega die erg gestrest was en wat ik me dan weer erg aantrek. De laatste dag ook met mijn eigen collega maar stond als apothekersassistente. Ik was zo moe die dag en alles koste me heel veel moeite. In de middag ook behoorlijke hoofdpijn. Vroeg naar bed gegaan want was afgepeigerd
Vrijdag een vrije dag en toen werd ik terug geroepen door een migraine aanval waar ik nog van moet bijkomen. Gelukkig niet zo heftig als 6 weken terug.

Gesproken met mijn werkgever en die wil volgens mij het liefst dat ik mijn opleiding stop. En ik moet thuis kijken wat er anders kan.
Mijn moeder en vriend die helpen al waar ze kunnen, en ja we hebben nou eenmaal een samengesteld gezin en dat is druk.

Ik vroeg aan hem of ik maandag vrij kon krijgen omdat ik dinsdag een examen heb.. en daar draait hij dan weer omheen.

Ik snap het wel zijn praktijk moet draaiende blijven en hij wil natuurlijk niet dat ik wegval. Maar echt meedenken wil hij ook niet. Ik moet mijn opleiding maar meer uitsmeren en in de thuissituatie dingen anders aanpakken...

We verwachten een tweede nestje kittens deze maand en ja dat kost natuurlijk ook tijd.

Maar ik zei dat vind ik ook leuk om te doen.. mijn leven draait nu alleen om werk, school en huishouden. De energie voor sociale contacten of wat leuks doen met de kids is er al niet.
En ik geniet heel erg van onze katten en ook van een nestje kittens wat we verwachten.

Ik krijg net een berichtje dat ik maandag vrij ben... dat is fijn!
<<

Anoniem269

Bericht 17 Sep 2019 21:14

Re: Een burn-out en dan?

*
Laatst gewijzigd door Anoniem269 op 24 Sep 2019 17:58, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem269

Bericht 17 Sep 2019 21:23

Re: Een burn-out en dan?

Wat goed dat je het van je af schrijft Ava!
Waar denk je dat die schaamte vandaan komt? Of misschien is de vraag meer: waar schaam je je precies voor?
<<

Anoniem269

Bericht 17 Sep 2019 21:30

Re: Een burn-out en dan?

Ik vond het vooral zwak van mezelf. Want waarom kan een andere wel tegen de drukte, stress enz en ik niet? Nu is de schaamte wel een stuk minder hoor maar ik praat er nog steeds niet graag over. Ik heb er ook nooit mee te koop gelopen. En ik heb het ook alleen maar tegen mensen gezegd die iets aan mij merkte. Ik was een stuk rustiger natuurlijk en ik zei feestjes en etentjes bijvoorbeeld af. Normaal ben ik daar altijd voor in dus het viel wel op bij sommige mensen.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8784

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 17 Sep 2019 21:56

Re: Een burn-out en dan?

Jeetje Aha, klinkt erg heftifg. Goed dat je het van je af schrijft. Hopelijk werkt dat voor jezelf ook een beetje in de verwerking van alles.
Fijn dat alles nu in een wat rustiger vaarwater is en je ook ouderschapsverlof hebt kunnen opnemen.
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1838

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 18 Sep 2019 09:18

Re: Een burn-out en dan?

Wat heftig ava! Ik wil je even zeggen dat je je niet hoeft te schamen en dat ik het knap vind dat je het geschreven hebt hier op het forum. Dit kan echt iedereen overkomen en dat je dan zo ineens plots omvalt is alleen maar een teken van hoe lang je hard gewerkt hebt om alles goed te doen voor iedereen. Doe rustig aan en let goed op jezelf!
Juli 2015
Maart 2017
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5098

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 18 Sep 2019 09:54

Re: Een burn-out en dan?

Goed van je Ava dat je het toch hebt durven op te schrijven!

Blijf goed aan jezelf denken, en ja dat is moeilijk. Ik stuur je even een pm
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem269

Bericht 18 Sep 2019 10:19

Re: Een burn-out en dan?

*
Vorige

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers