Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat als hij geen kinderen wil?

<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5049

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 05 Apr 2017 05:29

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ik negeer Fred. Ook al ben ik zo'n ouderwetse moeder die veel bij haar kinderen zou willen zijn en absoluut geen carriere tijger dus moeilijk mezelf daarin te verplaatsen. Ik zou niet op mijn 80ste willen zeggen dat ik alleen gewerkt heb. Anyway, dat is mening, heb je niks aan.

Wat me meer opvalt in je berichten Bob, en dat is natuurlijk gewoon gelezen dus niet automatisch waarheid, maar er spreekt weinig begrip richting jouw vriend uit, zelfs al benoem je van wel. Maar het lijkt wel alsof je zegt: hij heeft goede redenen, maar ze gelden voor mij niet want mijn redenen zijn belangrijker.
Zinnen als:
- Ik wil dat hij het wil omdat hij het zelf wil
- ik wéét dat mijn kinderwens van alles zal winnen, dus ook van hem.
- Ik wil mijn carrière combineren met kinderen krijgen
- Vriend heeft ook vooralsnog geen ambitie om meer te gaan werken en is in slakkentenpo zijn HBO thuisstudie aan het doen (al 4 jaar bezig en nog geen één cursus afgerond).

Ik wil, ik weet.. Het is allemaal zo stellig. En vervolgens zeg je dit: 'Maar inderdaad, zijn redenen zijn zo stellig dat ik niet weet of het zin heeft om het te laten rusten'. ZIJN redenen? Jouw redenen hebben dus de overhand? Terwijl je nog jaren de tijd hebt, nog niet eens klaar bent met studeren?

Ik was 26 en mijn vriend 20 toen we elkaar leerden kennen, hij was daar ook nog helemaal niet mee bezig. Sterker nog: hij dacht dat ik dat wel was en hij heeft toen onze relatie verbroken omdat hij niet me niet wilde tegenhouden. Gelukkig zit er bij mij geen volledige levensplanning vast aan een kindje krijgen, het komt zoals het komt, waardoor ik nu op mijn 34ste zwanger ben en eigenlijk nog steeds denk: shit, had ik nou nog maar een paar jaar gehad. Ik vind hem het vuur onder de schenen leggen nu best heftig eigenlijk.

Hoe reageert hij op jouw: 'ik wil zo snel mogelijk antwoord en als het niet het antwoord is waar ik op hoop, ga ik bij je weg'? Wat een druk moet hem dat geven. En als je bij hem weggaat, is dan de volgende man ook meteen: 'ik wil binnen een paar jaar kinderen, dus you're either in or out'?

Het komt bij mij onwijs dwangmatig gefixeerd over, helemaal uitgedacht en gepland hoe JIJ het wil. Je hebt het hele plaatje al in je hoofd en je lijkt er niet vanaf te willen wijken, niet carriere wijs, niet wat betreft leeftijd, niet wat betreft je vriend. Heb je dat met meer dingen? Dat het moet zoals jij het in je hoofd hebt?

Het wordt al paar keer gezegd, maar joh, je hebt nog zeeen van tijd. Ik snap heus wel dat als hij nu zegt niet te willen dat er misschien geen toekomst in zit. Maar ik zou mijn man nooit zo makkelijk aan de kant kunnen zetten, zelfs al had ik zo'n kinderwens als jij. Ik zou echt proberen compromis te sluiten. Bijvoorbeeld door over 1.5 jaar weer te kijken (en zoals ik jou hier nu leer kennen zie ik je ook echt een datum prikken over anderhalf jaar wanneer dat gesprek dan plaats moet vinden en waar :P). Zolang je niet nu zwanger wilt worden, zou ik er nu ook geen probleem van maken. Jij benoemt dat zwanger raken misschien niet zo snel gaat, maar een nieuwe partner vinden met dezelfde wensen als jij is ook niet makkelijk he? Een carrierevrouw die ook kinderen wil en beslist rond een bepaalde leeftijd.. zou mijn keuze niet zijn. Maar ik ben dan ook compleet tegenovergestelde van jou, dus daar ligt dat waarschijnlijk aan.
Afbeelding Afbeelding
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 05 Apr 2017 08:09

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

We weten natuurlijk niet hoe het gesprek ging, hè? Het kan best dat hij daar degene was die veel stelliger was dan zij, dat ze hier gewoon puur wil opschrijven hoe zij het ziet, maar dat het in die nacht, toen ze het er samen over hadden, heel anders ging.

En ik blijf er ook bij dat het bij zoiets groots als een kinderwens helemaal niet zo gek is om er vanuit te gaan wat jíj, als individu, wil. En dan kan je de ander inderdaad niet dwingen. Hij moet ook kijken naar wat hij echt wil. Juist omdat je in zoiets zo moeilijk een compromis sluiten. En ja, je kan je kinderwens een paar jaar uitstellen, als je in de twintig bent dan ben je nog heel jong, maar ik kan me best voorstellen dat als je pak 'm beet 27 bent en je stelt het een paar jaar uit, je huiverig bent voor de situatie waarin je 30+ bent, hij het blijft uitstellen, het aan het einde van het liedje gewoon echt niet wil en dat je dan opeens de knoop moet gaan doorhakken en eventueel nog op zoek moet naar een andere partner. En als ik naar soortgelijke topics kijk van vrouwen die al een stukje ouder zijn, wordt er dan juist weer geroepen: 'Waarom heb je het destijds niet serieus genomen toen hij zei geen kinderen te willen?' Voor buitenstaanders doe je het toch nooit goed. Maar ik denk dat het wel heel veel verwijten en frustraties oplevert als je jaren wacht op iets wat aan het eind van de rit toch niet blijkt te gaan gebeuren. En dat risico zit erin, dus ik snap vrouwen ook wel die al voor hun dertigste besluiten voor zichzelf te kiezen.

Echt, zo bazig en stellig als sommigen haar hier afschilderen vind ik haar helemaal niet overkomen. Ze moet hier in een klein tekstje neerzetten hoe ze erover denkt terwijl ze daar in werkelijkheid een hele nacht over heeft gedaan om het te bespreken, en ze kan hier gewoon even spuien wat ze denkt en voelt zonder tegenspraak, dus ik denk toch echt dat het wat korter door de bocht gezegd wordt dan in het echt.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem250

Bericht 05 Apr 2017 08:52

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Eens met Susan. En wie bepaalt de leeftijd waarop je echt over een kinderwens mag beginnen. Als zij dat nu zo voelt dan is dat zo. Het is haar leven. En dan heb je er weinig boodschap aan dat een ander er pas op haar 30e over begon. Jouw leven, jouw keuze. Als jij niet meer vijf jaar in onzekerheid over dit onderwerp kan leven dan is het moeilijk je relatie stand te houden. Kan je dat wel, dan is het voor je relatie beter om het onderwerp even te laten rusten. En je hoeft je niet te verantwoorden over je kinderwens. Dat is een zo groot iets in een mensenleven. Daar mag je m.i. best stellig over zijn. Je kunt nu eenmaal ook maar moeilijk compromissen sluiten als het om een kinderwens gaat.
<<

Anoniem245

Bericht 05 Apr 2017 09:11

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ook eens met Susan, en HG. Ik kan mij Bob juist heel goed voorstellen. Ik zou ook willen weten waar ik aan toe ben, al ben je 18 en je weet dat je kinderen wil, zo gek is het dan niet om te willen weten hoe je partner er over denkt. En als hij over een erfelijke belasting begint die hij niet wil doorgeven vind ik dat ook wel een dingetje (dat leg je namelijk niet zo snel naast je neer).
Ik vind het een beetje bagetaliserend over komen constant over die leeftijd te beginnen, ik vind 23 niet eens zo piepjong. Kan mij voorstellen dat Bob het nu heeft over de volgende stap in haar relatie omdat ze alles verder op orde hebben.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5049

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 05 Apr 2017 09:14

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ok Susan, moet zeggen dat je het goed uitlegt, is ook moeilijk in woorden en kort uit te leggen.
Afbeelding Afbeelding
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 05 Apr 2017 09:23

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ik moet erg lachen om UN haar 'Hemeltjelief'. En de reactie van Caulfield vind ik ook spot on.
<<

Anoniem185

Bericht 05 Apr 2017 10:38

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

@ Marsy, ik schrik een beetje van hoe erg jij de plank misslaat met alle veronderstellingen die je doet in je post.
Ik heb juist enorm veel begrip voor mijn vriend. Hij is nog jong, ik snap dat hij er nog niet over nadenkt. Ik wil niet dat hij aan kinderen begint als hij daar niet compleet achter staat en het zelf wil. Ik denk dat daar juist heel veel begrip achter zit. Ik ga hem niet pushen, ookal heeft hij al gezegd dat hij zijn eigen wensen voor mij opzij wil zetten, dat is juist niet waar ik op uit ben, hoe graag ik ook een kind zou willen. Als hij er niet achter staat, gebeurt het niet. Daarom dat ik nu met het dilemma zit of ik deze relatie dan wel voort kan zetten.
En een kinderwens die wint van een relatie, daar ben ik écht de uitzondering niet in. Er gaan zo veel stellen op deze leeftijd uit elkaar omdat ze een ander toekomstbeeld hebben.
Verder ja, ik ben de carrièretijger in onze situatie, maar dat moet ook wel. Iemand moet het geld verdienen om ons eten te betalen en de hypotheek af te lossen. Met zijn deeltijd baan gaat dat gewoon niet lukken. Misschien dat als hij zijn studie af heeft gemaakt dat hij fulltime wil gaan werken en dan wil ik ook heel graag minder uren gaan doen en een meer traditionele verdeling, maar dat is nu eenmaal niet de werkelijkheid op dit moment. For the record, ik ben klaar met studeren en ik heb gewoon een voltijdse baan, een huis en meer financiële vrijheid dan vele andere stellen wanneer ze voor een kindje gaan. Ik doe deze studie alleen ter verdieping.
Zijn redenen zijn inderdaad stellig. Het is niet dat hij zegt 'ik wil het niet omdat ik het niet zie zitten', maar hij heeft écht goede redenen (volgens mij geeft dat ook weer dat ik begrip voor hem heb). Hij worstelt met die verantwoordelijkheid, het feit dat je een leven maakt, het feit dat je voor een ander beslist om in de wereld te komen die er niet al te mooi uit ziet. Hij maakt zich zorgen over dat zijn kind ziek kan zijn, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Allemaal echt goede redenen, waar ik het ook mee eens ben. Ik zie alleen ook de andere kant van de situatie.

Kijk, dat jij op je 34e nog zwanger wilt raken vind ik helemaal prima, en misschien wil ik dat ook nog wel op die leeftijd. Maar ik wil het niet laten hangen op een wens van mijn vriend die er misschien helemaal niet gaat komen. Als ik zeker zou weten dat hij op mijn 32e alsnog een kindje zou willen, prima. Dan wacht ik tot dan. Vind ik écht niet erg. Maar wat nou als ik straks 32 ben, geduldig heb gewacht, want hij is nog zo jong, en die wens is er nog steeds niet, of hij weet tegen die tijd alleen maar zekerder dat hij geen kind wil hebben? Dan kost het ons alsnog onze relatie. Is het dan niet verstandiger om het eerder af te breken en mezelf de kans te geven een relatie met iemand op te bouwen die wel ooit kinderen wil (en já dan is het inderdaad zo dat ik heel vroeg in de relatie die wens ter sprake zal brengen)? Is het zo raar dat ik daar over nadenk en dat overweeg? Want ik houd écht heel veel van mijn vriend en wil écht wel wachten, maar ik wil ook niet voor die keuze komen te staan op mijn 32e en misschien daardoor te oud zijn als ik weer een serieuze relatie heb waarin ik een kindje in de wereld durf te brengen.

Ik vind dat je me echt als een feeks afschildert, maar ik denk dat dat meer zegt over jou dan over mij in dit geval.

Ik snap ook nog steeds niet waarom het raar is dat ik op mijn 25e hierover nadenk.
Om maar even deze poll erbij te betrekken: viewtopic.php?f=9&t=26100&view=viewpoll
Het lijkt me niet gek dus dat ik hiermee bezig ben dan.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4000

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 05 Apr 2017 10:48

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Eens met Marsy31.

Toch wil ik nog even terug komen op het carrière maken punt. Als jij de kostwinner wordt betekend het dus dat hij en dus niet jij het kind het meest ziet. Er een paar dagen op past als jij werkt. Voor hem heeft een kind krijgen daarom een nog grotere impact dan jij. Hij zal voor het kind moeten zorgen als jij werkt. Het kind verschonen etc (iets wat ik zelf als man niet zie zitten). Hoe zie jij dat en heb je het daar al over gehad met hem?

Liefst zou ik een kind krijgen dat gelijk een jaartje of 4 of 5 is en zindelijk is. Ik heb namelijk niets met baby's maar vind kinderen wel leuk.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 05 Apr 2017 10:59

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Fred schreef:Eens met Marsy31.

Toch wil ik nog even terug komen op het carrière maken punt. Als jij de kostwinner wordt betekend het dus dat hij en dus niet jij het kind het meest ziet. Er een paar dagen op past als jij werkt. Voor hem heeft een kind krijgen daarom een nog grotere impact dan jij. Hij zal voor het kind moeten zorgen als jij werkt. Het kind verschonen etc (iets wat ik zelf als man niet zie zitten). Hoe zie jij dat en heb je het daar al over gehad met hem?

Liefst zou ik een kind krijgen dat gelijk een jaartje of 4 of 5 is en zindelijk is. Ik heb namelijk niets met baby's maar vind kinderen wel leuk.


Tralalala... HOE durf je dit uit je vingers te krijgen? En in welke eeuw leef jij in godesnaam? Ik zweef tussen sarcastische opmerkingen maken en je eens te vertellen hoe het werkelijk zit in de wereld tussen man en vrouw. Maar ergens vind ik je niet eens de moeite waard ervoor.

Je bent echt een raar mannetje.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15236

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 05 Apr 2017 11:00

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

OMG Fred zeg me alsjeblieft dat je dit alleen typt om discussie uit te lokken.

♥♥


insta: perron.26
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 05 Apr 2017 11:02

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Je zou het haast denken he? 'Even die meiden van Yes opnaaien'. En daar zou ik nog meer respect voor hebben dan als je daadwerkelijk deze prehistorische mening hebt.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4000

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 05 Apr 2017 11:24

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Als zij het meest werkt dan komt de opvoeding toch het meest bij hem te liggen als hij er een of meerdere dagen op past? Zij wilt graag een kind, maar de verzorging komt voor het merendeel bij hem te liggen. Ik kan mij voorstellen dat gezien zijn leeftijd nu hij daar nu nog niet (en wellicht later ook niet) op zit te wachten.

En ja, ik maak het verschonen gedeelte groter dan het wellicht is. Strekking van het verhaal is dat hij waarschijnlijk ivm haar carrière meer voor het kind zal zorgen dan haar terwijl zij de grootste kinderwens heeft nu.

Wellicht ziet hij het nu nog niet zitten om een aantal dagen alleen hun kind te verzorgen.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15236

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 05 Apr 2017 11:25

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Het lijkt me niet heel bezwaarlijk dat een man zijn eigen kind moet verzorgen. Welkom in de 21e eeuw. Als je bedoelt dat hij dat misschien niet wil omdat hij sowieso niet zo op kinderen zit te wachten, dan kan hij beter eerlijk zeggen dat hij echt geen kinderen wil.

♥♥


insta: perron.26
<<

Anoniem185

Bericht 05 Apr 2017 11:31

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Discussie is hierover niet nodig. Hij heeft geen problemen met de opvoeding, zou dit met alle liefde doen. Hij wil gewoon niet bewust een leven 'maken', maar als je mijn bericht écht had gelezen en de redenen van hem had gelezen zou je weten dat het probleem niet in de verzorging en opvoeding ligt.

Een onverwachte zwangerschap is dan ook geheel welkom, hij heeft alleen moeite met het bewust de keuze maken. Als ik nu zwanger zou zijn onverwacht zou hij net zo blij en gelukkig ermee zijn als ik.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 05 Apr 2017 11:40

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Fred schreef:Als zij het meest werkt dan komt de opvoeding toch het meest bij hem te liggen als hij er een of meerdere dagen op past? Zij wilt graag een kind, maar de verzorging komt voor het merendeel bij hem te liggen. Ik kan mij voorstellen dat gezien zijn leeftijd nu hij daar nu nog niet (en wellicht later ook niet) op zit te wachten.

En ja, ik maak het verschonen gedeelte groter dan het wellicht is. Strekking van het verhaal is dat hij waarschijnlijk ivm haar carrière meer voor het kind zal zorgen dan haar terwijl zij de grootste kinderwens heeft nu.

Wellicht ziet hij het nu nog niet zitten om een aantal dagen alleen hun kind te verzorgen.


Ja, en dus? Ik mis je punt hierin dus volkomen. HIj maakt geen punt van een eventuele opvoeding, JIJ doet dat. Nogal een verschil.

En nogmaals, je kán oprecht een kind en carrière maken combineren. Misschien niet in jouw wereld, maar in de grote mensen wereld wel.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4000

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 05 Apr 2017 11:46

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

@ Bob... Ik vind het heel volwassen van je vriend dat hij erfelijke bezwaren meeneemt in zijn overweging of hij wel of geen kinderen wilt. Die spelen namelijk hier ook en des te lastiger is de keuze. Ik zou er namelijk best eentje willen, maar mijn vriendin liever niet en zij is 8 jaar ouder dan jij bent dus zoveel tijd hebben we eigenlijk niet als we er ooit voor zouden gaan. Zo maar een relatie van tich jaar opgeven lijkt mij ook lastig namelijk. Bij jullie is dat gezien je leeftijd wel anders.
<<

Wen

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 836

Geregistreerd: 06 Okt 2013 23:55

Bericht 05 Apr 2017 11:48

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Bob, ik snap geloof ik de insteek van je vriend niet zo heel goed. Als het per ongeluk zou gebeuren dan zou het heel erg leuk vinden en zou het welkom zijn. Maar bewust voor een kind kiezen kan niet, want dat is egoïstisch? Ik vind het nogal dubbel overkomen en vraag me dan af of er niet meer achter zit.
<<

Anoniem301

Bericht 05 Apr 2017 12:00

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Wen, die snap ik dan weer wél. Mooi ook, als het per ongeluk gebeurt is hij niet voor abortus. En er bewust voor kiezen is ook egoïstisch, want dat doe je altijd voor jezelf, een kind 'nemen'.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 05 Apr 2017 12:09

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Daarin vind ik hem dan weer stellig. Het ís egoïstisch, zegt hij, daarmee oordeel je niet alleen over jezelf, maar ook over andere mensen. Ik vind het trouwens onzin dat het egoïstisch is, althans, ik geloof er niet in dat er erg veel mensen zijn die eigenlijk een kinderwens hebben maar die niet vervullen omdat ze het egoïstisch vinden. Mensen die bewust geen kinderen krijgen zullen dat over het algemeen doen omdat ze andere plannen hebben met hun leven, of er gewoon geen zin in hebben. En dat is ook prima. Het is in mijn ogen allebei niet egoïstisch, het is gewoon de oerdrang om je voort te planten die al dan niet in je aanwezig is. Maar ik geloof echt niet dat veel mensen de oerdrang tot wel voortplanten hebben en onderdrukken omdat ze het anders egoïstisch vinden.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7186

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 05 Apr 2017 12:10

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Haha, ik vind het vooral mooi dat Fred zegt "als hij er een of meerdere dagen op past?"

Een oppas past op de kinderen, een vader niet. Ik vind dat echt zo fout om te zeggen. Hallow!

@Bob, ik zou gewoon eens vragen of hij echt geen kinderen wilt of nu nog niet. Dat maakt denk ik hier het enorme verschil.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 05 Apr 2017 12:20

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Over de reactie van Fred heb ik maar één ding te zeggen en dat is: ach ja.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem304

Bericht 05 Apr 2017 12:35

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Dat je als man nu nog geen kinderen wil, wil toch niks zeggen over de verzorging later Fred, wat een onzin.

Toen mijn vriend 23 was moest hij er ook nog niet aan denken. Vorig jaar ook nog niet en toen was hij 26. Maar nu de wens er wel is zou hij het liefst huisvader worden en dus bijna alle luiers verschonen.
Helaas kan dat financieel niet en met zijn baan kan parttime werken ook niet heel makkelijk, maar hij voelt dat wel heel sterk.
Vrouwen die pas later een kinderwens krijgen moeten toch ook de zorg op zich nemen.
<<

Anoniem282

Bericht 05 Apr 2017 12:41

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ik denk vooral dat het wel/niet een kinderwens hebben vanuit beide kanten geen verantwoording behoeft. Onder de streep blijft dit gevoel hetzelfde en maken de redenen niet uit. :)
<<

Anoniem301

Bericht 05 Apr 2017 12:50

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Susan schreef:Daarin vind ik hem dan weer stellig. Het ís egoïstisch, zegt hij, daarmee oordeel je niet alleen over jezelf, maar ook over andere mensen. Ik vind het trouwens onzin dat het egoïstisch is, althans, ik geloof er niet in dat er erg veel mensen zijn die eigenlijk een kinderwens hebben maar die niet vervullen omdat ze het egoïstisch vinden. Mensen die bewust geen kinderen krijgen zullen dat over het algemeen doen omdat ze andere plannen hebben met hun leven, of er gewoon geen zin in hebben. En dat is ook prima. Het is in mijn ogen allebei niet egoïstisch, het is gewoon de oerdrang om je voort te planten die al dan niet in je aanwezig is. Maar ik geloof echt niet dat veel mensen de oerdrang tot wel voortplanten hebben en onderdrukken omdat ze het anders egoïstisch vinden.

Oh nee dat geloof ik ook niet hoor, dat mensen het graag willen maar uit egoïsme laten. Maar egoïstisch vind ik het zeker wel, want zo'n kindje bestaat nog niet eens. Kun je ook een kind adopteren, of pleegouder worden. Genoeg hulp te bieden, maar over het algemeen willen mensen liever een kind van 'hunzelf'.
<<

Anoniem249

Bericht 05 Apr 2017 12:55

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Fred schreef:Eens met Marsy31.

Toch wil ik nog even terug komen op het carrière maken punt. Als jij de kostwinner wordt betekend het dus dat hij en dus niet jij het kind het meest ziet. Er een paar dagen op past als jij werkt. Voor hem heeft een kind krijgen daarom een nog grotere impact dan jij. Hij zal voor het kind moeten zorgen als jij werkt. Het kind verschonen etc (iets wat ik zelf als man niet zie zitten). Hoe zie jij dat en heb je het daar al over gehad met hem?

Liefst zou ik een kind krijgen dat gelijk een jaartje of 4 of 5 is en zindelijk is. Ik heb namelijk niets met baby's maar vind kinderen wel leuk.

Sorry hoor Fred, maar jij kraamt echt ONZIN uit! Ik ken genoeg leiddinggevenden en zelfs MT leden die 4 dagen per week werken, zowel mannen als vrouwen. Want DING DONG we leven niet meer in de Middeleeuwen. Mannen werken ook steeds vaker 4 dagen in de week als ze kinderen hebben.

Daarnaast kun je er ook altijd nog voor kiezen in dit vrije land om beide 5 dagen in de week te blijven werken. Er bestaat nog altijd zoiets als kinderopvang. Dat JIJ dat niet zou doen als je een kind zou krijgen, betekent nog niet dat een ander dat niet mag.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers