Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


De kogel is door de kerk!

<<

Anoniem282

Bericht 22 Mrt 2017 16:10

Re: De kogel is door de kerk!

Wat het ook is waarmee je kampt en of het nou wel/niet onder een DSM-categorie/classificatie valt, uiteraard hoop ik dat je je beter zal gaan voelen. Dat lijkt me evident.

Wat ik me wel afvraag is hoe destijds borderline bij jou is vastgesteld? Voor zover ik weet doen ze dat bijv. in het UMCG met een heel uitgebreide test (vragenlijst met 360 vragen). Is dit bij jou nooit gebeurd? Zo'n lijst meet of je aan de trekken c.q. symptomen voldoet en op basis daarvan wordt de diagnose borderline gesteld (of aanleg voor borderlinegerelateerde persoonlijkheidsprobematiek). Ik denk dat forummers hierop doelen, ook al ken je deze mevrouw al uit je vorige leven (bij wijze van spreken).
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2215

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 22 Mrt 2017 16:14

Re: De kogel is door de kerk!

Ik denk dat het alvast belangrijk is dat jij het traject ziet zitten. Je gevoel moet goed zijn bij een therapeut en behandeling, anders heeft het m.i. sowieso geen zin om te starten. Ik hoop dat het brengt wat je hoopt.
Over de EMDR, mijn psycholoog had na 1 gesprek ook al door dat EMDR een goede behandeling voor me zou zijn. Sterker nog, dat had ik zelf ook al bedacht voor ik iemand had gesproken. Ook ik keek erg uit naar de EMDR therapie, het is heel heftig, maar ik keek zo enorm uit naar een goed resultaat.
Veel succes Fedora.
Insta: droomhuis_aan_de_dijkstraat
<<

Anoniem221

Bericht 22 Mrt 2017 16:16

Re: De kogel is door de kerk!

Guattari, Het is nooit officieel vastgesteld. Ik ben bij een praktijkondersteuner geweest en daarna bij een man van het GGz en de laatste vertelde me dat ik tekenen vertoonde van Borderline. Hij wilde nader onderzoek doen, maar mijn moeder vond het geweldig dat ik alleen al tekenen had van Borderline. Een jaar of twee geleden ben ik bij een praktijkondersteuner geweest, gewoon omdat het kon en zij gaf aan dat het nooit officieel is vastgesteld en dat ze zeer sterk haar twijfels had bij eerdere bevindingen. Ik heb daar nooit meer actie in ondernomen. Ouders vinden het beter als ik van alles mankeer, want hoe ik ben of kan zijn is niet plezierig in de omgang (hun omgang) en ik heb de illusie open laten staan.
<<

Anoniem221

Bericht 22 Mrt 2017 16:17

Re: De kogel is door de kerk!

Dat is dus ook waarom ik zo positief ben, Bisq. Want ik ben zo benieuwd naar de uitkomst. Ik hoop zo dat ik me een heel nieuw mens ga voelen. :)
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2215

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 22 Mrt 2017 16:18

Re: De kogel is door de kerk!

Wat heftig dat je vanalles in de schoenen is geschoven maar er geen gedegen onderzoek is gedaan.
Insta: droomhuis_aan_de_dijkstraat
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2215

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 22 Mrt 2017 16:19

Re: De kogel is door de kerk!

Fedora schreef:Dat is dus ook waarom ik zo positief ben, Bisq. Want ik ben zo benieuwd naar de uitkomst. Ik hoop zo dat ik me een heel nieuw mens ga voelen. :)


Ik hoop dat het allemaal goed voor je uitpakt!
Insta: droomhuis_aan_de_dijkstraat
<<

Anoniem282

Bericht 22 Mrt 2017 16:35

Re: De kogel is door de kerk!

Expecto Patronum schreef:Dus ik moet je succes wensen met iets waar ik zelf vraagtekens bij heb?Nee, poepen en eten zijn over het algemeen de enige dingen die je moet. Verder niet. Succes wensen kun je doen, als je dat meent of juist de discussie niet aan wil gaan. :)

Fedora: wauw, da's nogal een verschil. Officieel worden getest of een praktijkondersteuner die destijds iets zei en dit niet kon duiden met welke vorm dan onderzoek naar jou dan ook. Ik hoop dat de EMDR jou verder zal brengen en dan het liefst met zo weinig mogelijk 'bijwerkingen'.
<<

Anoniem221

Bericht 22 Mrt 2017 16:41

Re: De kogel is door de kerk!

Ik hoop echt dat ik de komende, minstens, 35 jaar fijn kan leven. Genieten van alles waar ik nu al van geniet, maar dan nog meer. Ze gaat met EMDR ook mijn angst om te solliciteren, vooral gesprekken, proberen weg te nemen. Laat ik dan eens ooit net zo krachtig zijn als mijn woorden altijd zijn. :thumbup:
<<

Serena

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:37

Bericht 22 Mrt 2017 17:30

Re: De kogel is door de kerk!

Pfoe klinkt best veel allemaal, en zolang iets niet is getest kan je uberhaupt niet zeggen of je een stoornis (welke dan ook) zou kunnen hebben. Wel raar dat twee dat menen wel te kunnen. Maar fijn dat je een goed gevoel hebt bij deze psycholoog en eindelijk je problemen worden aangepakt.
<<

Anoniem278

Bericht 22 Mrt 2017 18:21

Re: De kogel is door de kerk!

Het is je gegund, Fedora.
Ik hoop dat je jezelf daarna wat meer accepteert en wat evenwichtiger mag zijn met en in alles. Sterkte in je hele proces!


En, een tip van mij. Haal de al te persoonlijke dingen straks weg. Want je wilt dat soort kwetsbare dingen, neem ik aan, liever niet onder je naam waaraan een foto te linken is, op een openbaar forum. Ik denk dat mensen meer dat bedoelen met 'dagboekfunctie' en ik denk dat dat echt is om jou te beschermen.
<<

Anoniem221

Bericht 22 Mrt 2017 19:23

Re: De kogel is door de kerk!

Quizzle, ik zou niet weten wat ik zou moeten verwijderen. Behalve het hele topic. En daarover hebben we afgesproken dat het niet meer gaat. Het is zoals het is en als mensen mij daarover willen inrekenen/met mij willen afrekenen, dan zegt dat meer over hen dan over mij.
<<

Anoniem282

Bericht 22 Mrt 2017 19:33

Re: De kogel is door de kerk!

Fedora schreef:Quizzle, ik zou niet weten wat ik zou moeten verwijderen. Behalve het hele topic. En daarover hebben we afgesproken dat het niet meer gaat. Het is zoals het is en als mensen mij daarover willen inrekenen/met mij willen afrekenen, dan zegt dat meer over hen dan over mij.


Ik denk niet dat dit is waar Quizzle op doelt. Zoveel persoonlijke info over jezelf op internet zetten is iets wat kwetsbaar maakt. Hoezo inrekenen/afrekenen? Niet alleen jij en ik kunnen dit lezen. De hele wereld kan dat.
<<

Anoniem278

Bericht 22 Mrt 2017 19:36

Re: De kogel is door de kerk!

Quizzle doelt inderdaad voornamelijk op de grote hoeveelheid details over je verleden, die, zeker omdat jij ook foto's van jezelf hebt geplaatst, niet moeilijk te linken zijn aan jou.
Ik bedoel niet dat je er hier 'op gepakt' zou worden, ik bedoel dat toekomstige collega's of werkgevers hier dingen over je kunnen lezen die je wellicht liever privé houdt?
<<

Anoniem221

Bericht 22 Mrt 2017 19:43

Re: De kogel is door de kerk!

Misschien dat ik morgen zin heb om het weg te halen. Voor nu vind ik het absoluut niet relevant en al helemaal niet voor een toekomstige werkgever. Zegt niet dat ik het niet lief bedoeld vind.
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:31

Bericht 23 Mrt 2017 23:27

Re: De kogel is door de kerk!

Vind het moeilijk om er een oordeel over te vellen, maar fijn dat je nu wel meer zekerheden krijgt. Bijna al mijn cliënten krijgen emdr en bij een client moest ik echt naast haar zitten met de sessies. Deze heeft ze nu na 3 jaar afgerond en wat is zij gegroeid! Zo mooi om te zien hoe deze therapie haar geholpen heeft om anders naar haar trauma's te gaan kijken. Ik was in het begin heel sceptisch over deze therapie, maar doordat ik het nu zo van dichtbij mee beleefd heb, vind ik het zo'n mooie therapie. Ik hoop dat jij hier net zo goed uitgaat komen! Heel veel succes!!
<<

Anoniem221

Bericht 24 Mrt 2017 14:58

Re: De kogel is door de kerk!

Jeanette, dat hoop ik natuurlijk ook. Het gaat mij voornamelijk om persoonlijke groei, omdat ik vaak het idee heb vast te lopen op de meest gemakkelijke zaken. Voorbeeld is ook dat ik vrij krachtig overkom, zelfs wel tegen het bitch-zijn aan, maar me in werkelijkheid heel klein voel en alles behalve krachtig kan zijn. Daar moet een gulden middenweg voor zijn. Een middenweg waardoor ik beter kan inschatten welke positie ik kan en mag innemen en hoe ik duidelijk kenbaar maak wat ik kan en wil. Of wat ik juist niet kan. Ik wil me gewoon net zo krachtig voelen als ik overkomen.
<<

Anoniem282

Bericht 24 Mrt 2017 15:03

Re: De kogel is door de kerk!

Wat fijn om te lezen dat jij andere verhalen kent dan ik, Jeanette. :) Er zijn 6 mensen waarvan ik weet dat ze EMDR hebben gehad en bij geen van hen sloeg het aan/was het effectief. Niet iedereen had last van bijwerkingen (na de sessie), maar helaas ook niemand die er wel echt baat bij had.
<<

Anoniem221

Bericht 24 Mrt 2017 15:07

Re: De kogel is door de kerk!

Mijn vriend is momenteel bezig met EMDR en bij hem heeft het zichtbaar effect. Vooral de nachtmerries zijn gereduceerd naar 0. Vanmorgen was hij zelfs in zijn slaap de chachacha aan het dansen. Of het voor mij ook effect heeft? Slechter kan het niet worden, want het verhaal is al zo verschrikkelijk uitgekauwd dat ik er niet echt mee bezig ben. Of, overdag niet. Ik schijn er 's nachts wel over te dromen. En ik blijk te praten in mijn slaap, vandaar ook dat het nu weer aan het licht komt.
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:31

Bericht 27 Mrt 2017 14:04

Re: De kogel is door de kerk!

Ja, het werkt ook niet altijd schijnbaar. Maar in mijn werk, zie ik cliënten hierdoor zo veranderen (door trauma's flinke bordeline, suicide pogingen en daarna zelfstandiger kunnen wonen) Het zijn gewoon hele andere personen geworden.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10295

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 27 Mrt 2017 19:11

Re: De kogel is door de kerk!

Ik denk niet dat je vast moet klampen aan je een heel nieuw mens te gaan voelen. Mijn ervaring is dat dat niet gebeurt, maar dat je wel dingen een plek leert geven en daardoor jezelf beter kan voelen. Je hebt nogal wat in je rugzak zo te lezen, en die rugzak zul je nooit meer af kunnen doen, wel kun je de inhoud beter ordenen. Succes!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8072

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 27 Mrt 2017 19:13

Re: De kogel is door de kerk!

Dat zeg je heel mooi Jip!
30-04-2017
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6975

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 30 Mrt 2017 11:00

Re: De kogel is door de kerk!

Klinkt als een goed plan Fedora!
Ik denk dat je zonder dat je je daar bewust van bent steeds maar halve verhalen verteld, daardoor zijn ze vaak mysterieus en niet goed te volgen. Daar reageren mensen dan op.
Op mijn komt het ook allemaal niet zo gedegen over, maar in tweede instantie al logischer, na wat meer uitleg. En je weet nooit hoe een koe een haas vangt, ik hoop gewoon dat het je helpt. Succes ermee!
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Charles

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 610

Geregistreerd: 17 Okt 2016 10:32

Bericht 31 Mrt 2017 10:10

Re: De kogel is door de kerk!

Ik heb ook EMDR gehad. Ik ben er geen ander mens door geworden. Ik ben een ander mens geworden door mijn trauma. EMDR is geen wondermiddel maar een heel zwaar en akelig proces waar je met hulp doorheen moet om weer je oude ik terug te vinden. Ik vond het loodzwaar en voelde me tijdens de EMDR op een andere manier slecht, rot en onveilig.

Ik vind het op een bepaalde manier lastig te lezen dat je het ziet als een soort tovermiddel waarbij mensen de chachacha gaan dansen en ineens weer 'de oude' worden.

Je wordt in het leven constant geslepen door ervaringen en veranderen hoort erbij. Ik denk dat EMDR met de juiste instelling een geweldig redmiddel is. Maar hoe je ervan opknapt, heeft te maken met hoe je er zelf naar kijkt en mee omgaat. Ik denk als je er gewoon aan begint en wonderen verwacht die je gedrag verklaren, je bedrogen uit kan komen.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 31 Mrt 2017 10:14

Re: De kogel is door de kerk!

Wat een waardevolle reactie Charles. Ook lastig te lezen hoe het jou beïnvloed heeft. Ik ben blij dat het nu weer beter met je gaat!
<<

Charles

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 610

Geregistreerd: 17 Okt 2016 10:32

Bericht 31 Mrt 2017 10:28

Re: De kogel is door de kerk!

Caro schreef:Wat een waardevolle reactie Charles. Ook lastig te lezen hoe het jou beïnvloed heeft. Ik ben blij dat het nu weer beter met je gaat!


Ik vind jou lief :love:
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers