Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

<<

Anoniem192

Bericht 20 Mrt 2017 18:57

Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Hoe flexibel ben jij naar je collega's en je werk toe? Ruil jij vaak / makkelijk voor anderen? En vraag je zelf vaak om te ruilen? Of vind je werk gewoon belangrijk en plan je je andere dingen daaromheen?
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 20 Mrt 2017 19:00

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ben redelijk flexibel. Als ik niks heb gepland kan ik vaak wel ruilen. Ik vraag zelf niet zo snel om te ruilen of ik moet al net een feestje hebben oid. Als ik zelf iets moet plannen, dan plan ik dat om mijn eigen diensten heen.
<<

Karnemelk

Orakel

Berichten: 8343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:36

Bericht 20 Mrt 2017 19:02

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet flexibel.
Ons co ouderschap is gemaakt op mijn werkdagen. Dus als ik werk zijn de kinderen bij hun vader en als ik vrij ben zijn ze hier.
Wel werk ik met bijzondere dingen extra, regel ik dan wel oppas voor.
Maar ik werk altijd mijn eigen uren, neem ook nagenoeg nooit vrij. En werk dus geen hele diensten voor een ander.
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Anoniem313

Bericht 20 Mrt 2017 19:04

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik hoef/kan niet met anderen te ruilen, dus dat is niet aan de orde. Ik ben wel flexibel in de zin van dat ik geregeld ook 's avonds of in het weekend nog achter m'n laptop duik. Nu met twee kinderen is dat trouwens wel minder geworden.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 40398

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Mrt 2017 19:11

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Toen ik nog onregelmatig werkte, was ik in het begin mega flexibel. Later echt niet meer. Ik bleef bij noodsituaties (zoals grote vertragingen door sneeuw/stakingen enzo) vaak wel langer of kwam eerder, daarin was ik wel heel flexibel, maar verder qua ruilen niet meer. In het begin wel hoor, wil je ruilen, prima. Maar uiteindelijk was het altijd superingewikkeld als ik iets terug wilde krijgen (vanwege senior positie en omdat anderen minder makkelijk waren), dus laat maar..
In ons team zitten veel mensen die persé geen avond/ochtend/nacht diensten willen draaien en al dat alles wegruilen. Dat vind/vond ik altijd onzin, want je kiest nou eenmaal voor zo'n baan dus daarin ging ik altijd gewoon wel mee met het rooster.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Fanta

Noob

Berichten: 88

Geregistreerd: 05 Nov 2016 03:22

Bericht 20 Mrt 2017 19:19

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Zonder kinderen was ik vrij flexibel. Maar nu met kinderen ben ik helemaal niet flexibel en werk ik vaste dagen en om het weekend vanwege m'n beperking heb ik structuur nodig.
*2009*2011*2013*
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11096

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 20 Mrt 2017 19:20

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik werk wel regelmatig, maar parttime net als al mijn collega's. Af en toe wil ik ruilen en dat kan meestal wel. Als een collega met mij wil ruilen kan ik meestal ook wel als het op tijd gevraagd wordt. Ik moet wel oppas regelen natuurlijk :)
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Japie

Major Yipyapper

Berichten: 3648

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 20 Mrt 2017 19:36

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ruilvaak met collega's, of blijf regelmatif langer als het moet. Ik ben hierbij 1 van de weinige. De rest heeft kinderen en wil en og kan niet vaak ruilen. Moet zeggen dat ik er de laatste tijd wat meer tegenaan loop. Ik doe bijna alles, maar krijg er weinig voor terug als het mij een keer uitkomt. Maar toch denk ik op zo'n moment, ach ik kan dus waarom ook niet.
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Anoniem244

Bericht 20 Mrt 2017 20:06

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Toen ik onregelmatig werkte was ik heel flexibel... ik plande mijn afspraken om mijn werk heen. Ook kon ik vaak ruilen, extra werken en langer blijven of eerder beginnen.
Heel soms had ik een aanvraag voor vrije dag / dagdeel (vaak ivm voetbal of een verjaardag van naasten bv).
Als ik terug kijk dan kreeg ik daar altijd weinig voor terug, als ik wilde ruilen kon bijna niemand met mij ruilen.
<<

Anoniem185

Bericht 20 Mrt 2017 20:27

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik werk heel onregelmatig en ben enorm flexibel. Als iemand wil wisselen van dag of van dienst vind ik het allemaal prima. Zelfs nachten geen probleem.

Als ik wel al iets gepland had, dan gaat het niet door, want anders kan ik nooit iets doen. Tegenwoordig houd ik ook meer rekening met diensten van vriend, die werkt ook onregelmatig en als we pech hebben zien we elkaar een paar dagen niet omdat we afwisselen qua diensten. Ik probeer dat wel te voorkomen.

Negen van de tien keer als iemand iets wil wisselen, dan lukt het ook.
<<

Anoniem316

Bericht 20 Mrt 2017 22:59

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik hoef hier niet te ruilen. Wel werkte ik af en toe eens extra (als er bijvoorbeeld te weinig bezetting was) maar sinds de komst van mijn dochter doe ik dat niet meer.
<<

Toet

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2537

Geregistreerd: 03 Sep 2013 12:00

Bericht 20 Mrt 2017 23:28

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ben heel erg flexibel maar dat moet ook wel in mijn werkveld. Ik heb elke dag andere werktijden en naast m'n werk niet echt verplichtingen dus ik kan makkelijk ruilen als dat voor iemand anders beter uitkomt. Wij moeten ook regelmatig (soms wel een paar uur) langer doorwerken en dat hoort er gewoon bij.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6176

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 20 Mrt 2017 23:45

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik heb vaste dagen als ik werk. Echt flexibel ben/was ik niet. Ik ben afhankelijk van oppas. Kan die niet extra of op een andere dag dan kom ik niet werken.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Mickey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:20

Bericht 20 Mrt 2017 23:49

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Doordeweeks heb ik 2 vaste werkdagen. Het tijdstip waarop ik begin, staat ook vast, eindtijd is redelijk bekend en regelmatig. In het weekend werk ik 1 dag, die staat niet vast en kan dus zowel de zaterdag als de zondag zijn. Wel gaat dit allemaal in overleg. Ook met die ene dag weet ik wel hoe laat ik begin, maar weet ik maar zelden hoe laat ik klaar ben. Dat vind ik ook niet erg, het hoort bij mijn werk. In het weekend is m'n vriend bij de kinderen, dus daar hoef ik niet over na te denken.
Mijn werkgevers zijn heel toegankelijk. Als ik eens een dag niet kan, is dat geen probleem en ook nu met onze op handen zijnde verhuizing, vinden ze het niet erg om een paar weekenden te skippen qua werk. In de schoolvakanties werk ik de doordeweekse dagen vaak langer dan gebruikelijk, dat is meestal met de opvang van mijn eigen kinderen ook prima te regelen.
Misschien is het wel handig om te vermelden dat ik geen collega's heb. Ik werk bij een gezin aan huis.
07.12.2011
11.12.2014
<<

Anoniem210

Bericht 21 Mrt 2017 00:31

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Voordat ik een kind had was ik flexibeler. Ik werk onregelmatig en ondanks we wel een vrij vast rooster hebben werd ik automatisch gedwongen tot flexibiliteit. Als er ziekte is moet iemand uit het team het oplossen en dat komt regelmatig voor. Ik werkte veel over en nog steeds wel wat maar het is wel veel minder geworden. Met ruilen ben ik ook niet heel moeilijk. Mijn schoonouders zijn flexibel met oppassen en ik werk veel in de avond en dan is mijn vriend thuis.
Ik heb echter 1 dag in de week een vaste vrije dag en dat houdt ik ook aan. Die dag doen dochter en ik altijd leuke dingen samen.
<<

Anoniem245

Bericht 21 Mrt 2017 08:53

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik kan eerder beginnen en iets langer blijven, maar meer dan dat zit er niet in. Ik heb mijn freelance werkzaamheden om mijn baan in loondienst gepland en daarnaast heb ik een zoon thuis.
<<

Anoniem281

Bericht 21 Mrt 2017 09:05

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet (meer). Ik heb bijna 2.5 jaar lang soms wel 7 dagen in de week gewerkt en alles voor iedereen gedaan en toen werden mijn beide directe collega's ziek, tijdens mijn zwangerschap. Ik heb tot week 30 heel veel gewerkt, 60 uur in de week was niks, maar ik heb daarna wel bij PZ gezeten en gezegd dat ik na m'n verlof 4 dagen ga werken en dat ik níet van mijn nieuwe rooster afwijk. Kan ook niet, want alle opvang is rond enz.

Daar was begrip voor en sindsdien heb ik ook mijn vaste dagen en vragen ze mij niet eens meer om te werken. Het komt wel voor dat ik iets langer blijf of 's avonds nog het e.e.a. doe, maar da's alleen hoe 't mij uitkomt.

Klinkt heel oncollegiaal, zoals ik 't zelf teruglees... Maar ik heb 't echt nodig gehad en vind 't wel goed zo.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7005

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 21 Mrt 2017 09:40

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ruilen is bij mij niet van toepassing. Verder ben ik niet zo flexibel geloof ik. Ik heb 3 vaste dagen dat ik op het werk aanwezig ben en dan ben ik de gehele dag beschikbaar van 8.30-19.00 (maar ik werk nooit deze hele tijd hoor, een gedeelte, soms begin ik later en werk ik tot laat, maar meestal begin ik vroeg en ben ik tussen 16.00 en 17.30 klaar). Het ligt helemaal aan mijn rooster en dat wisselt wel per week, en verder mag ik mijn tijd zelf indelen. Tussendoor doe ik wel dingen thuis als het nodig is (maar ik probeer dat wel zo weinig mogelijk te doen), maar dat kan ik dan zelf plannen.
Als er een vergadering of een speciaal project is op een dag dat ik normaal niet werk, overleg ik met mijn leidinggevende hoe belangrijk het is dat ik daar bij ben. Maar ik kan meestal niet zomaar op een andere dag komen, want dan heb ik vaak andere verplichtingen en afspraken, en op dinsdagochtend dans ik altijd en dat zeg ik liever niet zomaar af.
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10827

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 21 Mrt 2017 09:44

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Heel flexibel. Ruilen, eerder beginnen, langer doorwerken, allemaal geen probleem.

Alleen wil ik niet tot na 1 uur 's nachts werken omdat ik er om half 8 weer uit moet.
R. 2013
D. 2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 40398

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 21 Mrt 2017 10:03

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Spencer schreef:Alleen wil ik niet tot na 1 uur 's nachts werken omdat ik er om half 8 weer uit moet.


Dat kan ik me heel goed voorstellen Spencer, zeker met twee kleine kinderen. Ik vind het echt knap dat jij je flexibel op kunt stellen met ook nog een gezin er bij.

In het begin deed ik nog wel eens een dienst tot 23.00 (en dan 0.00 thuis) en dan weer om 07.00 beginnen door een ruildienst (en dan dus om 4.30 op). Dat was ook niet echt je van het.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5813

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 21 Mrt 2017 10:19

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet flexibel sinds ik moeder ben, al hebben wij vaste kantoortijden en is ruilen niet echt aan de orde. Ik begin wel iedere dag te vroeg, gewoon om de drukte voor te zijn en om even orde aan te brengen in mijn mailbox.
<<

Anoniem280

Bericht 21 Mrt 2017 11:04

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik werk onregelmatig en ben niet meer enorm flexibel.
Voordat wij kinderen hadden was ik wel flexibel.
Nam geregeld een dienst van een collega over.
Ruilen deed ik vaak al niet en dat is nog altijd van toepassing.
Wanneer mij op een vrije dag gevraagd zou worden of ik dezelfde dag nog kan werken, moet ik helaas nee zeggen, heb niet altijd meteen oppas, vaak moet ik dat 1a2 dagen vooraf regelen.
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6869

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 21 Mrt 2017 11:18

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ben best wel flexibel, vind ruilen meestal geen probleem als ik opvang kan regelen voor de jongste (oudste zit sowieso op school). Ik kom ook extra werken als het nodig is of als het druk is, werk geregeld over etc. Vind het allemaal geen probleem zolang het te regelen is met opvang en zolang mijn kinderen er geen last van hebben.
2012 & 2016
<<

Anoniem301

Bericht 21 Mrt 2017 12:25

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Nee ik ben niet flexibel. Is ook lastig met mijn dochter, heb afspraken met de oppas wanneer ze komt.
Dus kan en wil niet zomaar een dag ruilen. Hoeft hier ook nooit dus dat scheelt. Ik vind het overigens geen probleem om 's avonds de laptop te pakken en nog wat werk te doen.
<<

anoniem224

Bericht 21 Mrt 2017 15:27

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ben te flexibel. Of ja was, ben nu voortaan meer aan mezelf aan het denken.

Ik werkte altijd voor iedereen, ruilde met iedereen, kwam altijd eerder of bleef langer als ze dat vroegen. Maar als ik dan een keer zelf wil ruilen of een half uurtje eerder weg wil, of nee zeg tegen een extra dienst dan zijn de poppen aan het dansen, dus daar pas ik voortaan voor.
Volgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers