Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hond

<<

Anoniem239

Bericht 17 Mrt 2017 17:54

Hond

Ik heb een aantal vragen voor degene die een hond als huisdier hebben.
- wat voor soort hond heb je?
- Hoe oud is de hond?
- Is de hond overdag alleen ivm werk?
- Zo ja, hoe lang en wordt de hond dan tussendoor uitgelaten?

De reden van deze vragen is dat wij zelf twijfelen om een hond in huis te nemen. De hond is dan echter 2 of 3 dagen tussen 8 en 5 alleen. Onze honden thuis kon dat prima handelen. Dat waren labradors.
<<

Anoniem278

Bericht 17 Mrt 2017 17:57

Re: Hond

Ik heb een hond. Een ruwharige teckel. Hij is briljant ;-)
Hij is twee jaar en vijf maanden, ik heb m al sinds pup. Ik laat m maximaal vier uur alleen, het is door treinstoring wel eens vijf uur geworden maar dat vind ik zelf te lang. Als ik een dag weg moet heb ik een oppas voor hem.
Ik doe vrijwilligerswerk maar dat is maar drie en een half uur per keer en vlakbij dus hij is gewoon niet zo lang alleen.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4307

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 17 Mrt 2017 18:15

Re: Hond

Ik heb zelf geen hond maar mijn huisgenoot wel en ik pas op als zij op vakantie is.

Het is een kruising Duitse Herder/Pyrenese Berghond dus behoorlijk groot. Hij is nu 8 jaar oud en momenteel bij de dierenarts vanwege een longtumor :( Operatiekosten waren geloof ik rond de 3500 euro. (na tal van dure medicatie). Houd er dus wel rekening mee dat een hond veel geld kan kosten.
Hij is overdag denk ik gemiddeld 5 uur alleen maar m'n huisgenoot neemt 'm vaak mee voor een wandeling van een uur en ik doe hetzelfde op m'n vrije dagen.

Ik heb ook samen geleefd met een Retriever/Poedel kruising en dat vond ik persoonlijk veel fijner omdat deze hond niet verhaarde. Ik word echt gek van al het haar in ons huis dus wellicht is zoiets ook nog het overwegen waard.
<<

Fientje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1310

Geregistreerd: 28 Feb 2015 00:10

Bericht 17 Mrt 2017 18:22

Re: Hond

- wat voor soort hond heb je?
We hebben een labrador, een blond mannetje.

- Hoe oud is de hond?
6 jaar oud.

- Is de hond overdag alleen ivm werk?
Ja, 3 dagen.

- Zo ja, hoe lang en wordt de hond dan tussendoor uitgelaten?
Niet langer dan 4 uur. Als het langer duurt dan dat spreek ik met mijn moeder of de buurvrouw af dat zij hem uitlaten. Als mijn moeder het doet neemt ze hem mee naar huis.
Afbeelding
Afbeelding
Pegdolls! http://www.instagram.com/dollvanjoyce
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6153

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 17 Mrt 2017 18:30

Re: Hond

- wat voor soort hond heb je? Een Roemeens vuilnisbakkenras.
- Hoe oud is de hond? Bijna 3 jaar.
- Is de hond overdag alleen ivm werk? Ja soms. (Nu zit ik al een tijd thuis hoor, maar eerder)
- Zo ja, hoe lang en wordt de hond dan tussendoor uitgelaten? Op woensdag van 8.15 tot 13.00 en op vrijdag van 8.15 tot 14.00. Dan halen de oma's de jongens op van school en namen ook de hond mee.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem284

Bericht 17 Mrt 2017 18:42

Re: Hond

- wat voor soort hond heb je?
Een labrador
- Hoe oud is de hond?
8 maanden
- Is de hond overdag alleen ivm werk?
Nee, op ma-di-woe is de hond overdag bij mijn schoonouders. Die hebben zelf ook een hond. Ik werk in de buurt van mijn schoonouders, dus dat scheelt met brengen en halen. Op donderdag ben ik thuis, mijn vriend op vrijdag en za/zo zijn we allebei thuis. We gaan binnenkort wel 1 á 2 dagen over op de uitlaatservice. Hebben binnenkort daarvoor een gesprek met een uitlaatservice. Wil dan wel dat hij 2 keer wordt uitgelaten. Wij wonen vlakbij de hei en eigenlijk gaan alle uitlaatservices daarheen, dus dat zijn leuke uitjes + het spelen met andere honden is leuk voor hem.
- Zo ja, hoe lang en wordt de hond dan tussendoor uitgelaten?
Zie hierboven.
<<

Anoniem245

Bericht 17 Mrt 2017 19:11

Re: Hond

Ik heb er twee, een Labrador van 6 en een terrier van 8.

Ik ben elke dag 5 uur van huis voor mij werk. Ik vertrek echter pas om 10 en heb dan een grote wandeling erop zitten. Om 15u ben ik weer thuis en gaan we weer een grote ronde, of nog naar het bos als het weer mee zit en ik heb tijd. Ze gaan ook twee keer per week mee bootcampen, dan zijn we zo'n twee uur per keer op de hei.
Soms ben ik langer van huis en dan gaat mijn vriend of mijn vader met ze uit. Ze zijn het wel gewend om alleen te zijn en hebben er ook geen enkel probleem mee.
<<

Karnemelk

Orakel

Berichten: 8238

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:36

Bericht 17 Mrt 2017 19:31

Re: Hond

Ik heb een kruising Golden Retriever - Cocker spaniël. Ze is nu 4 jaar oud, en als ik werk of lang van huis ben, of op vakantie ga dan breng ik haar bij mijn ouders. Zij hebben een Stabij van ruim anderhalf jaar en dan zijn ze daar lekker samen buiten.
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Jelin

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 916

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:05

Bericht 17 Mrt 2017 20:02

Re: Hond

- wat voor soort hond heb je?
Een kruising, Amerikaanse Stafford/Amerikaanse Bulldog.

- Hoe oud is de hond? 2 jaar

- Is de hond overdag alleen ivm werk? Nee, er is altijd iemand thuis. Maar hij kan wel voor langere tijd alleen blijven. Mijn broertje laat de hond uit als we allemaal lang van huis zijn.
J: 2 maart 2008
A: 5 maart 2013
<<

Anoniem189

Bericht 17 Mrt 2017 20:45

Re: Hond

- Wat voor soort hond heb je? Een kruising tussen een jack russell en een shiba inu.
- Hoe oud is de hond? Ze is in januari twee geworden.
- Is de hond overdag alleen ivm werk? Soms, dat is wisselend.
- Zo ja, hoe lang en wordt de hond dan tussendoor uitgelaten? Ze is maximaal zes uur alleen. Mochten we langer weg zijn dan laten mijn ouders haar even uit.
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:22

Bericht 17 Mrt 2017 22:58

Re: Hond

- wat voor soort hond heb je? Een Franse Bulldog
- Hoe oud is de hond? 9,5 jaar
- Is de hond overdag alleen ivm werk? alleen op dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur. Ze wordt dan niet uitgelaten, pas als er om 13 uur weer iemand thuis komt. Als we een dagje weggaan is ze wel eens de hele dag alleen of we brengen haar naar mijn ouders. Het is wel een heel makkelijk beestje. Als ze om 8.00 uur in haar mandje gaat liggen en we roepen haar niet om naar buiten te gaan blijft ze gerust de hele dag liggen zonder op te staan. Alleen af en toe anders liggen is dan genoeg.

Zoals iemand hierboven al zei, misschien kan je bij aanschaf kijken naar een verzekering. Wij maken er (helaas) veel gebruik van. Sowieso al € 100 allergie medicatie elke maand, daarnaast nog af en toe een bloed- of urine onderzoek als er iets is. In 2015 is één van haar gehoorgangen verwijderd á € 3000 en nu zitten we weer in een traject van onderzoeken naar haar lever wat in 2 weken tijd € 1000 aan gaat tikken.
Afbeelding
<<

Bloom

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2166

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:00

Bericht 17 Mrt 2017 23:13

Re: Hond

Oef, nu voel ik mij een slechte baas. Wij hebben een Stafford van bijna 6. Zij is bijna iedere dag wel alleen. Op maandag werk ik 7 uurtjes, dinsdag 5 uurtjes. Woensdag wisselen mijn man en ik elkaar af, op donderdag is ze vijf uurtjes alleen en op vrijdag 8. Tussendoor wordt ze niet uitgelaten.

We hebben ook geprobeerd om dagopvang in te zetten, die zitten hier in de buurt. Onze hond is echter extreem bang voor andere honden. Hierdoor kan ze ook agressief worden uit zelfverdediging. Mijn man en ik hebben veel cursussen gehad met haar, helaas gaat dit niet eruit. Dus de dagopvang kan niet. Daarnaast voelt het voor ons niet vertrouwd dat een ander haar uitlaat, dit doen we altijd zelf.

Ik denk dat de hond prima gesetteld is in deze situatie. Buiten bovenstaande is ze een super gemakkelijke hond. Je mag en kan alles met haar doen. Als we in het weekend langer slapen vindt ze dit niet erg. Ze blijft heerlijk in haar mand liggen.
https://www.vinted.nl/member/51937209-nmeeuw

Afbeelding
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:22

Bericht 17 Mrt 2017 23:19

Re: Hond

Bloom; dat maakt je geen slechte baas hoor! De ene hond is makkelijker dan de ander en andere situaties gewend.

Onze hond ligt liever de hele dag in haar mandje (niet omdat ze al oud is, want dat was ook al toen ze pup was) en ik zou haar ook dood ongelukkig maken door haar met een uitlaatservice mee te laten gaan. Ze is echt anti hond (als er een baasje met hond staat loopt ze naar het baasje en de hond straal voorbij) en naar mijn idee doe ik haar daar geen plezier mee.
Afbeelding
<<

anoniem203

Bericht 18 Mrt 2017 00:07

Re: Hond

Hoe komen jullie eigenlijk aan jullie hond? (Marktplaats/Asiel/via een bekende)
<<

Fientje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1310

Geregistreerd: 28 Feb 2015 00:10

Bericht 18 Mrt 2017 09:14

Re: Hond

Ava schreef:Hoe komen jullie eigenlijk aan jullie hond? (Marktplaats/Asiel/via een bekende)

Via een vakblad voor fokkers.
Afbeelding
Afbeelding
Pegdolls! http://www.instagram.com/dollvanjoyce
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6153

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 18 Mrt 2017 09:21

Re: Hond

Ava; Die van mij is geadopteerd. Het is een Roemeense straathond.
Bloom; Het lijkt wel of je mijn hond beschrijft. Exact hetzelfde. Extreem bang voor mensen en honden, als het vertrouwen er eenmaal is is het goed.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem245

Bericht 18 Mrt 2017 09:24

Re: Hond

Mijn Labrador heb ik via via, mijn pup was overleden aan Parvo en mijn ouders vertelden dat aan mensen in het bos en die vertelden weer dat er een Labrador pup van 9 maanden op zoek was naar een huisje. Uiteindelijk bleken het twee Labradors die in een kamer zaten met 1 bench en niet buiten kwamen. Mijn ouders hebben toen de ene meegenomen en ik de andere. Wel een probleemhond geweest door het gemis aan een inprentingsfase maar nu een fantastische hond.
Mijn terrier heb ik via de fokker. Was mijn eerste "aankoop" nadat mijn ex weg ging. Een heel eigenzinnig beestje maar wel echt mjn beste mattie :)
<<

Bloom

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2166

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:00

Bericht 18 Mrt 2017 10:06

Re: Hond

Ook wij komen via via aan onze hond. We kregen haar toen ze anderhalf was. Ze heeft daarvoor altijd met een andere, zeer dominante hond, samengeleefd. Ze mocht niet eens een snorhaar verroeren of de andere hond ging meteen in de aanval. Ze is dus ook heel slecht gesocialiseerd.
Verder is ze een ontzettend lieve schat. Ze heeft alleen een gebruiksaanwijzing. En dat vind ik wel eens lastig, omdat dit ras de laatste tijd regelmatig slecht in het nieuws komt. Omdat onze hond ook een randdebiel is met andere honden, voel ik mij daardoor aangesproken.
https://www.vinted.nl/member/51937209-nmeeuw

Afbeelding
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2473

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:28

Bericht 18 Mrt 2017 10:13

Re: Hond

- Wat voor soort hond heb je? Een shiba inu.
- Hoe oud is de hond? Ze is 9 jaar oud.
- Is de hond overdag alleen ivm werk? Ja, 3 dagen in de week is ze tot 5 uur alleen, 2 dagen tot 2 uur.
- Zo ja, hoe lang en wordt de hond dan tussendoor uitgelaten? Ze is dus vaak 9 uur alleen, en wordt dan ook niet uitgelaten. Eerst mocht ze los in de tuin, maar omdat ze daar haar behoefte deed moet ze nu overdag in haar hok.

We hebben haar bij een fokker gehaald, we wilden geen doorgefokte hond, vooral ook ivm gezondheid.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Fientje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1310

Geregistreerd: 28 Feb 2015 00:10

Bericht 18 Mrt 2017 18:00

Re: Hond

MrsMath schreef:Ze is dus vaak 9 uur alleen, en wordt dan ook niet uitgelaten. Eerst mocht ze los in de tuin, maar omdat ze daar haar behoefte deed moet ze nu overdag in haar hok.


Maar even hè...Ze is dus 9 uur lang alleen en dan heeft ze de kans om naar buiten te gaan, maar daar doet ze haar behoefte, dus moet ze een hok in? Eeehmmm...moet ze het dan die 9 uur lang ophouden?!
Afbeelding
Afbeelding
Pegdolls! http://www.instagram.com/dollvanjoyce
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5692

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 18 Mrt 2017 18:10

Re: Hond

Het is inmiddels al jaren geleden dat wij een hond hadden, maar evengoed zal ik 'm even voor je invullen.

Keshi schreef:Ik heb een aantal vragen voor degene die een hond als huisdier hebben.
- wat voor soort hond heb je?
Wij hebben 12 jaar een Dalmatiër gehad.
- Hoe oud is de hond?
Je begrijpt het, hij is 12 geworden.
- Is de hond overdag alleen ivm werk?
Door de weeks was de hond tussen grofweg half 8 en 3 uur alleen(soms korter als mijn zus of ik eerder thuis was/later weg kon van huis). Tussendoor werd hij niet uitgelaten, maar net voor het weggaan en net na thuiskomst wel. Dit ging prima, hij was niet anders gewend. Hij kon wel vrijuit in de woonkamer/keuken/gang rondlopen.
- Zo ja, hoe lang en wordt de hond dan tussendoor uitgelaten?
Zie vorige vraag.

De reden van deze vragen is dat wij zelf twijfelen om een hond in huis te nemen. De hond is dan echter 2 of 3 dagen tussen 8 en 5 alleen. Onze honden thuis kon dat prima handelen. Dat waren labradors.


Edit: vooraf twijfelden mijn ouders destijds tussen een Golden Retriever, Beagle en een Dalmatiër. De eerste zagen ze al te vaak, van de tweede wordt gezegd dat het weglopers zijn dus werd het de derde. En ondanks dat ze zeggen dat het dominante honden kúnnen zijn, was die van ons dat absoluut niet.
Laatst gewijzigd door Tom op 18 Mrt 2017 18:13, in totaal 2 keer gewijzigd.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2473

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:28

Bericht 18 Mrt 2017 18:11

Re: Hond

Ja, dat moet ze. Honden kunnen dat. Als ze bij het uitlaten poept mag ze los, doet ze dat niet moet ze in het hok.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Jelin

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 916

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:05

Bericht 18 Mrt 2017 18:34

Re: Hond

Ava schreef:Hoe komen jullie eigenlijk aan jullie hond? (Marktplaats/Asiel/via een bekende)


Via een stichting.
J: 2 maart 2008
A: 5 maart 2013
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5692

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 18 Mrt 2017 18:37

Re: Hond

Ava schreef:Hoe komen jullie eigenlijk aan jullie hond? (Marktplaats/Asiel/via een bekende)


Bij een fokker vandaan. Maar hoe mijn ouders ooit bij die fokker terecht zijn gekomen weet ik niet.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Anoniem239

Bericht 18 Mrt 2017 18:58

Re: Hond

Bedankt voor de reacties. Met deze input gaan we verder denken. Misschien dat we in de begin tijd onze familie kunnen vragen om tussentijds uit te laten om hem^haar zo te laten wennen aan langer alleen zijn.

Onze voorkeur gaat uit naar een labrador of een newfoundlander. Beide schijnen erg goede gezinshonden te zijn.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers