Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Samenwonen: hij dorp, ik stad

<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 10:51

Samenwonen: hij dorp, ik stad

Vriend en ik zijn inmiddels ruim 7 maanden samen en hoewel samenwonen nu nog niet aan de orde is komt het toch vaak langs. Mede doordat we de reistijd tussen Utrecht en zijn dorp in Brabant zat zijn. Maar we zitten met een probleem.

Ik ben een echt stadsmens. Ik heb 30 jaar in een saaie stad gewoond en woon nu sinds een jaar in Utrecht. Heel bewust voor gekozen na een rottijd en mazzel met huisje gehad. Ik geniet van de sfeer, de levendigheid, alle mogelijkheden om de hoek, de koffiebarretjes, de sfeer etc. Mijn hobby is de stad zeg maar.

Hij is een echt dorpsmens, woonde bij zijn ouders zelfs nóg afgelegener en vind het dorp waar hij nu woont dus al een hele stap. Hij heeft er al 8 jaar een koophuis, alles goed voor elkaar, familie in de buurt en voor hem zijn de winkels in de buurt voldoende. Hij heeft vaste avonden hobbies en is weinig thuis. Zijn werk is echter dan wel weer een uur en dat ligt dichter bij mij. Maar hij vind het niet nodig om dichtbij werk te wonen.

Vriend heeft weinig met de stad dus, hij vind het leuk om leuke dingen met mij te doen, en vind ook Utrecht zelf een leuke stad maar hij heeft geen behoefte om er te wonen, huizen zijn duur, drukte etc. Hij zou niet wekelijks of zelfs maandelijks (!) de stad in hoeven. Terwijl ik denk: we zijn jong, lekker leuke dingen doen, alles op loop en fietsafstand etc. En ik moet er niet aan denken om in een dorp te wonen, er is weinig, altijd afhankelijk van auto, zelfs het ons-kent-ons heeft hij niet... En mijn familie zou dan nog verder weg zijn....

Ik ben dus benieuwd of we er ooit uitkomen. Volgens hem ben ik te gefocust op Utrecht maar dat komt omdat het zo'n bewuste stap voor mij was en echt een stap naar goed voelen en. En ik heb zoiets van: waarom dat dorp, je werk is niet dichtbij, vrienden zitten overal verdeeld en je bent weinig thuis dus voor dat grote huis hoef je het ook niet te doen. Kortom we zijn erg gehecht aan wat we opgebouwd hebben :p. Ook heb ik weleens het idee dat hij denkt dat ik makkelijker kan verhuizen want ik heb 'toch maar een klein huurhuis' en ben al eerder verhuisd en ik woon er pas een jaar. Maar dat vind ik niet fair.

Opties lijken mij een dorp bij Utrecht in de buurt of een stad bij hem in de buurt. Maar dat laatste blijft toch een stad (wat hij niet ziet zitten) en een dorp bij mij zorgt ervoor dat hij qua hobbies en contacten niks meer aan kan houden. Buitenwijk van Utrecht lijkt mij ook een goede omdat je dan niks van de stad merkt maar ik wel in een kwartier in centrum kan zijn.

Ik moest het even kwijt. Iemand weleens zoiets gehad. Of tips?
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15342

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 28 Feb 2017 10:56

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Oh wat lastig! Ik denk dat het heel moeilijk is om hier samen uit te komen. Ik ben zelf een dorpsmens en ik moet er écht niet aan denken om in een stad te wonen. En andersom kan ik me voorstellen dat een echt stadsmens er niet aan moet denken om in een dorp te wonen. Is er niet een soort middenweg, een groot dorp met veel voorzieningen in de buurt van Utrecht bijvoorbeeld? Ik denk dan even aan een plaats als Houten, dat is niet zo'n minidorp met alleen een buurtsupertje, maar ook geen enorm drukke stad als Utrecht. Ik denk dat jullie allebei een beetje water bij de wijn moeten doen en niet in één van jullie woningen moeten willen blijven. Zoek samen naar een gemeente waar jullie allebei gelukkig kunnen worden.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4322

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 28 Feb 2017 11:23

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Er zal inderdaad water bij de wijn gedaan moeten worden door misschien wel allebei. Maar het ene dorp is het andere niet. Niet elk dorp is zo klein dat er niks te doen is, dat vind ik erg kort door de bocht. Daarom lijkt me de oplossing (Houten) die Elliot voorstelt wel iets om te bespreken.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23603

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 28 Feb 2017 11:39

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Lastig, Nijntje! Ik zat in hetzelfde schuitje en ben nu bij m'n vriend ingetrokken, maar wel op voorwaarde dat we ook weer weggaan uit dit dorp. Ik ben ook geen dorpsmens, al is het voor nu even prima. Later dit jaar gaan we kijken voor een huis in jouw stad.

In jullie geval zul je toch tot een compromis moeten komen, al zal dat wel een uitdaging worden als ik het zo lees! Rondom Utrecht liggen genoeg dorpen, dus ik zou idd eens kijken of daar mogelijkheden liggen voor jullie.
❤ 7 juni 2018
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23603

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 28 Feb 2017 11:39

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Trouwens, leuk dat het zo goed gaat dat jullie hierover nadenken!
❤ 7 juni 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 40795

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 28 Feb 2017 11:41

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Lastig!
Het ene dorp is het andere niet inderdaad. Ik heb zelf altijd willen wonen in een dorp vlakbij een stad. Zo ben ik opgegroeid en zo woon ik nu. Wel klein beetje dorps (dat houd je toch) maar toch alles dichtbij en de stad echt grenzend aan het dorp. Heel fijn.
Echt een klein dorp zou ik ook niet kunnen.
Ik zou daarin een compromis proberen te vinden. Rondom Utrecht liggen inderdaad best wat dorpen waar je denk ik best rustig woont maar toch snel in de stad bent.
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5015

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 28 Feb 2017 12:03

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Ik ben echt een dorps mens. Moet er niet aandenken om in een stad te wonen. Ik heb altijd in een redelijk groot dorp gewoon met allemaal winkels. Nu woon ik in een dorp met helemaal geen winkels meer. Dat vind ik wel jammer. Maar met de auto ben ik binnen 10 minuten in het dorp waar ik altijd woonde.

Hopelijk komen jullie er samen uit.
2014 2016
<<

kerel

Lady-post-a-lot

Berichten: 1306

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:24

Bericht 28 Feb 2017 12:14

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Zeist, een dorp van 60.000 mensen en een kwartier fietsen naar de stad. Mooie tussenweg, toch?
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2765

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 28 Feb 2017 12:16

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Wij hebben dit ook gehad. Ik wilde niet weg uit m'n dorpje en mijn vriend wilde niet weg uit Utrecht. Uiteindelijk hebben we een compromis gevonden in Leidsche rijn. Het is net een dorp daar en ik voelde me er al heel snel thuis. En we zijn met 20 minuten in de stad. Dat is voor mijn vriend prima. Wij hielden eerst ook vrij krampachtig vast aan onze wensen. Maar als je dat een beetje loslaat en op zoek gaat naar hetgeen je beide belangrijk vindt, dan komt het vast goed. Neem er rustig de tijd voor en ga vooral niets forceren. Kan hij zijn hobbies ook in een ander dorp uitoefenen?
<<

Anoniem252

Bericht 28 Feb 2017 12:22

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Sommige wijken in de omliggende dorpen zijn ook erg leuk. Echt de oude kernen van Maarssen, Houten en De Bilt bijv. Ik ben bijvoorbeeld met een half uur fietsen op het Neude maar woon wel echt in een dorpse omgeving.
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:10

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Elliot schreef:Oh wat lastig! Ik denk dat het heel moeilijk is om hier samen uit te komen. Ik ben zelf een dorpsmens en ik moet er écht niet aan denken om in een stad te wonen. En andersom kan ik me voorstellen dat een echt stadsmens er niet aan moet denken om in een dorp te wonen. Is er niet een soort middenweg, een groot dorp met veel voorzieningen in de buurt van Utrecht bijvoorbeeld? Ik denk dan even aan een plaats als Houten, dat is niet zo'n minidorp met alleen een buurtsupertje, maar ook geen enorm drukke stad als Utrecht. Ik denk dat jullie allebei een beetje water bij de wijn moeten doen en niet in één van jullie woningen moeten willen blijven. Zoek samen naar een gemeente waar jullie allebei gelukkig kunnen worden.


Zoiets zou het idd moeten worden. En in welke regio het dan is, dat blijft dan de vraag vrees ik haha...
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:13

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Bliss schreef:Lastig, Nijntje! Ik zat in hetzelfde schuitje en ben nu bij m'n vriend ingetrokken, maar wel op voorwaarde dat we ook weer weggaan uit dit dorp. Ik ben ook geen dorpsmens, al is het voor nu even prima. Later dit jaar gaan we kijken voor een huis in jouw stad.

In jullie geval zul je toch tot een compromis moeten komen, al zal dat wel een uitdaging worden als ik het zo lees! Rondom Utrecht liggen genoeg dorpen, dus ik zou idd eens kijken of daar mogelijkheden liggen voor jullie.


Thanks! Ja dat zou ook mijn eerste ingeving zijn, al blijft het dan omgeving Utrecht.
Ja leuk he! Vanaf het begin heb ik al wel nagedacht dat dit hem gewoon is. Hij hoopt alleen dat ik gewoon ook opensta voor zijn woonomgeving en dat is weleens lastig...
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:14

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Marin schreef:Lastig!
Het ene dorp is het andere niet inderdaad. Ik heb zelf altijd willen wonen in een dorp vlakbij een stad. Zo ben ik opgegroeid en zo woon ik nu. Wel klein beetje dorps (dat houd je toch) maar toch alles dichtbij en de stad echt grenzend aan het dorp. Heel fijn.
Echt een klein dorp zou ik ook niet kunnen.
Ik zou daarin een compromis proberen te vinden. Rondom Utrecht liggen inderdaad best wat dorpen waar je denk ik best rustig woont maar toch snel in de stad bent.


Ja dat hoop ik ook dat hij uiteindelijk ook in die zin in omgeving Utrecht wil wonen. Ik snap dat het voor hem lastig is, aangezien hij in principe nu alles al heeft en waar ook een heel gezin in zou kunnen groeien haha.
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:15

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

bosjesvrouw schreef:Ik ben echt een dorps mens. Moet er niet aandenken om in een stad te wonen. Ik heb altijd in een redelijk groot dorp gewoon met allemaal winkels. Nu woon ik in een dorp met helemaal geen winkels meer. Dat vind ik wel jammer. Maar met de auto ben ik binnen 10 minuten in het dorp waar ik altijd woonde.

Hopelijk komen jullie er samen uit.


Zo ziet hij het ook inderdaad, zo van: joh dan rijd je toch naar de stad met de auto. Maar dat voelt toch heel anders voor mij :)
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:16

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Carra schreef:Wij hebben dit ook gehad. Ik wilde niet weg uit m'n dorpje en mijn vriend wilde niet weg uit Utrecht. Uiteindelijk hebben we een compromis gevonden in Leidsche rijn. Het is net een dorp daar en ik voelde me er al heel snel thuis. En we zijn met 20 minuten in de stad. Dat is voor mijn vriend prima. Wij hielden eerst ook vrij krampachtig vast aan onze wensen. Maar als je dat een beetje loslaat en op zoek gaat naar hetgeen je beide belangrijk vindt, dan komt het vast goed. Neem er rustig de tijd voor en ga vooral niets forceren. Kan hij zijn hobbies ook in een ander dorp uitoefenen?


Leidsche Rijn roep ik al vanaf het begin idd!
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:17

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Atelier Madame schreef:Sommige wijken in de omliggende dorpen zijn ook erg leuk. Echt de oude kernen van Maarssen, Houten en De Bilt bijv. Ik ben bijvoorbeeld met een half uur fietsen op het Neude maar woon wel echt in een dorpse omgeving.


Oh echt? Wat heerlijk :)
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23603

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 28 Feb 2017 14:18

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Daar willen wij ook gaan wonen tzt. Waar wonen jouw familie en vrienden? En waar in Brabant woont hij?
❤ 7 juni 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 40795

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 28 Feb 2017 14:18

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Woon je nu echt in 't centrum Nijntje? Of moet je nu sowieso op de fiets echt naar de winkels?
Want er zijn misschien genoeg dorpen waarbij je ook op de fiets naar de stad kan. Ik heb zelf dan echt niet 't gevoel dat ik verder weg woon. Sterker nog, als ik in een wijk in het noorden van de stad had gewoond had ik verder moeten fietsen dan nu. Dst je in de stad woont betekent niet per definitie dichterbij. Misschien kan je zoiets zoeken, waarbij je wel echt op fiets afstand woont. Of een wat rustigere wijk aan de rand van Utrecht, zodat jij wel nog in de stad woont voor je gevoel en je vriend iets meer dorps gevoel heeft.

Ik vind het zelf echt perfect dat wij de meeste winkels echt op loopafstand hebben (dorp) en de stad op fietsafstand.
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:37

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Bliss schreef:Daar willen wij ook gaan wonen tzt. Waar wonen jouw familie en vrienden? En waar in Brabant woont hij?


Mijn ouders wonen in Almere, rest van familie en vrienden verspreid, dus ik zit lekker in het midden. Zijn familie wel echt in Brabant. Vrienden ook deels daar maar ook elders.
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 14:39

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Marin schreef:Woon je nu echt in 't centrum Nijntje? Of moet je nu sowieso op de fiets echt naar de winkels?
Want er zijn misschien genoeg dorpen waarbij je ook op de fiets naar de stad kan.


Ik woon nu op 10 minuten lopen van centrum van Utrecht :). En toch vind ik mijn wijkje rustig, al zullen andere mensen daar anders over denken haha.

Ik sta best open voor de dorpen rondom Utrecht hoor. Voordeel van Houten enzo is dat het ook station heeft.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 40795

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 28 Feb 2017 14:47

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Ja ik zou dan zeker kijken naar een dorp wat toch niet echt afgesloten is van de buitenwereld. Station is fijn inderdaad en iets van een centrum.
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 15:33

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Ja precies. Zo heb ik net een beetje op Funda lopen spieken. Iets als Rosmalen bij Den Bosch lijkt me ook prima :)

Al hoor ik net dat ie Rosmalen niks vindt
<<

Anoniem301

Bericht 28 Feb 2017 16:07

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Atelier Madame schreef:Sommige wijken in de omliggende dorpen zijn ook erg leuk. Echt de oude kernen van Maarssen, Houten en De Bilt bijv. Ik ben bijvoorbeeld met een half uur fietsen op het Neude maar woon wel echt in een dorpse omgeving.

Ja ik zou ook voor Houten of De Bilt kiezen idd. Allebei makkelijk naar de stad te fietsen.

Zeist vind ik dan toch weer te ver weg van Utrecht. Is meer de andere kant op. Met de trein ben je met 8 minuten in Utrecht vanaf Houten en in de Bilt zit je 15 minuten in de bus, mocht je afhankelijk zijn van het ov of de auto willen laten staan zodat je lekker wijntjes kunt gaan drinken in de stad.
<<

Anoniem301

Bericht 28 Feb 2017 16:09

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

nijntje4 schreef:Ja precies. Zo heb ik net een beetje op Funda lopen spieken. Iets als Rosmalen bij Den Bosch lijkt me ook prima :)

Al hoor ik net dat ie Rosmalen niks vindt

Oh dus jij hoeft nog niet eens rondom de stad Utrecht te blijven! Dat is wel ruim hoor, hij mag je wel wat tegemoet komen daarin, toch? Als hij Rosmalen ook al niks vindt. Wat is zijn voorstel qua (groter) dorp in de buurt van een stad?
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 28 Feb 2017 16:24

Re: Samenwonen: hij dorp, ik stad

Carrie schreef:
nijntje4 schreef:Ja precies. Zo heb ik net een beetje op Funda lopen spieken. Iets als Rosmalen bij Den Bosch lijkt me ook prima :)

Al hoor ik net dat ie Rosmalen niks vindt

Oh dus jij hoeft nog niet eens rondom de stad Utrecht te blijven! Dat is wel ruim hoor, hij mag je wel wat tegemoet komen daarin, toch? Als hij Rosmalen ook al niks vindt. Wat is zijn voorstel qua (groter) dorp in de buurt van een stad?


Klopt, bovendien ben ik me aan het orienteren op een andere baan dus dat zou voor nu bijv Den Bosch kunnen zijn. Maar ik heb het er net nog even over gehad en hij probeert me een beetje te sussen nu, want hij wil nu eerst liever focussen op ons en samen leuke dingen doen ipv nu al focussen op huisjes terwijl dat hopelijk vanzelf wel komt.
Volgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers