Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Roaccutane

<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 19 Apr 2017 06:42

Re: Roaccutane

Inmiddels een maand bezig en ik heb me geloof ik nog nooit zo slecht gevoeld. Ik huil ongeveer elke dag, durf mensen niet meer aan te kijken, vermijd elke spiegel. Gister in een winkel gaf een verkoper me een compliment (ik weet niet eens meer wat, iets over dat ik mooi was) en ik raakte zo overstuur ervan.. m'n gezicht zit vol gaten, bulten en huidschilfers en korstjes en dan doet het ongelooflijk pijn als iemand uit medelijden maar zegt dat ik mooi ben. Ik heb een extreem rode huid en heb heel veel donshaar in m'n gezicht gekregen, zelfs op m'n wang dus bel morgen de dermatoloog maar even. Oh, en m'n armen zitten vol eczeem (nog nooit gehad in m'n leven).

Vriendinnen gaan vanavond uit maar ik zit nu zwaar overstuur thuis omdat ik zo bang ben dat ik nooit meer een normale huid krijg. Ze hebben nu heel lief aangeboden om morgenavond naar mij toe te komen zodat ik de deur niet uit hoef.

Kan me zo moeilijk voorstellen dat dit het allemaal waard is.
<<

Foxes

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 463

Geregistreerd: 10 Sep 2013 22:05

Bericht 19 Apr 2017 09:48

Re: Roaccutane

O Feline, wat naar dat je je zo rot voelt. Het is ook niet niks! Hoewel ik nog altijd erg blij ben met het resultaat, was het een pittige periode waarin ik me regelmatig heb afgevraagd of het ooit beter zou worden.
Na ongeveer zes weken begon ik verschil te zien in mijn gezicht, in die zin dat er minder ontstekingen bij leken te komen.
Die eerste maand is het ergste en die heb jij nu achter te rug. Ik hoop echt dat ook jij binnenkort de ervaring mag hebben dat het steeds een beetje beter wordt! :hug:
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6896

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 20 Apr 2017 10:09

Re: Roaccutane

Jeetje, dikke knuffel Feline! Wat ontzettend naar dat je je zo verschrikkelijk voelt. Ik hoop echt dat het dat allemaal waard is!
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 22 Apr 2017 01:05

Re: Roaccutane

Dankjewel voor jullie reacties, dat vind ik fijn. Foxes, ook heel fijn om te lezen dat het bij jou ongeveer 6 weken duurde want ik heb echt het idee dat ik het allemaal voor niets doe.

Woensdag had ik een redelijk goede dag en voelde ik me goed genoeg om uit eten te gaan met vrienden. Daarna gingen we met z'n allen poolen maar de lichten zijn daar echt heel lelijk dus ik ben naar huis gegaan.
Vandaag hebben we een 'end-of-the-season' party van m'n oude werk op het ski resort. Ik ben eerder weg gegaan van m'n huidige werk zodat ik er nog even heen kon, 20 minuten gereden en toen ik daar aan kwam en m'n auto parkeerde zag ik mezelf in de spiegel en ben ik heel hard in huilen uitgebarsten en weer terug gereden, compleet overstuur. Thuis gedoucht en nu gaat het weer redelijk. Ik kijk het nog een maand aan maar ik hou dit echt niet lang vol ben ik bang.

Nou, dat ging voor een uurtje goed want sindsdien ben ik alleen maar aan het huilen. Ik wilde zo graag een laatste leuke dag met m'n oud collega's maar door die medicatie raak ik zo overstuur en onzeker. Kon ik maar een beetje resultaat zien, dat zou me iets van hoop geven.. nu voel ik alleen maar weer nieuwe ontstekingen opkomen en m'n gezicht is al zo aangetast..
<<

Anoniem318

Bericht 22 Apr 2017 11:42

Re: Roaccutane

Geen ervaring hier, maar wilde alleen even zeggen dat ik wel je updates volg en het echt met je te doen hebt. Het klinkt ontzettend pijnlijk wat je moet doorstaan, zowel letterlijk (fysiek) als mentaal. Ik hoop dat je snel toch verbetering gaat merken en dat het het allemaal waard blijkt te zijn.
<<

Anoniem249

Bericht 22 Apr 2017 22:15

Re: Roaccutane

Bij mij startte kleine verbetering na ongeveer 4 weken en na 6 weken ging het echt stukken beter. De eerste 4 weken werd het bij mij erger en daarna zette verbetering dus in. Hoop dat voor jou hetzelfde geld! Nog even doorbijten.
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:31

Bericht 23 Apr 2017 12:20

Re: Roaccutane

O jeetje Feline, je hebt er echt heel veel bijwerkingen van. Heel veel sterkte. Ik had destijds niet zoveel bijwerkingen, behalve een extreem droge huid (heb ik helaas nu nog).
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5680

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 23 Apr 2017 12:35

Re: Roaccutane

Hè, Wat rot dat je jezelf zo voelt. Ik hoop dat de medicatie snel aanslaat zodat je ook wat lekkerder in je vel zit. Niet fijn zo! Sterkte lieve Feline.
<<

Anoniem250

Bericht 23 Apr 2017 14:32

Re: Roaccutane

Heel veel sterkte lieve Feline. Ik hoop dat je huid nu snel tot rust komt en jij je ook weer beter gaan voelen.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 24 Apr 2017 04:07

Re: Roaccutane

Dankjulliewel voor alle lieve woorden, ik voel me erg eenzaam op het moment dus het is fijn om deze lieve berichtjes te lezen. Ik heb ontzettend veel zin om op stap te gaan maar ik weet ook dat ik niemand durf aan te kijken dus ik blijf maar gewoon thuis. Wel afgesproken om morgenavond met een vriendin uit eten te gaan, hopelijk valt m'n gezicht een beetje mee. Helaas zijn al m'n vrienden die ik hier had gemaakt net allemaal vertrokken en ik ben op dit moment veel te onzeker om nieuwe vrienden te maken omdat ik zo mezelf niet ben. Ik wist dat in m'n eentje naar een ander land verhuizen zwaar zou worden maar had niet verwacht dat het zo'n diep dal zou zijn.

Vanmiddag wel 1,5 uur met de hond gewandeld door het natuurgebied achter m'n huis. Ze adviseren om niet alleen te wandelen vanwege de grizzly beren die net ontwaakt zijn uit winterslaap maar ik word wel echt gelukkig van wandelen met de hond dus ik heb m'n pepperspray bij me en loop maar een beetje te zingen en tegen de hond te praten zodat ze weten dat ik er ben. Ik hou maar in gedachten dat ze besjes veel lekkerder vinden dan mij :)
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 25 Apr 2017 03:53

Re: Roaccutane

Soort dagboek nu maar goed.. vandaag bij de dermatoloog geweest. Ik moest daar ook alweer huilen dus hij wil de dosering halveren naar 20mg per dag.. alleen vind ik dat ook niet tof want dan duurt het langer voor ik resultaat zie en dat maakt me nu juist steeds zo overstuur. Ik wil t zelf nog 2 weken volhouden want dan zit ik over de 6 weken grens.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5242

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 25 Apr 2017 10:04

Re: Roaccutane

Wat naar om te lezen dat het zo slecht met je gaat. Ik snap de afweging van de dermatoloog wel. Het kan ook een bijwerking zijn van de roacucutane he, stemmingswisselingen en depressie. Je kunt er echt een mentaal wrak van worden. Wellicht speelt dat mee bij hoe je het nu allemaal nog extra heftig beleeft. Of is je huid zoveel erger geworden door de roaccutane? Je geeft zelf aan dat het uitblijven van resultaat frustreert, maar je wist natuurlijk dat het geen quick fix zou zijn. En dan heeft die dermatoloog misschien zoiets van beter dat ze het allemaal iets beter trekt en dat het dan misschien maar iets langer duurt dan hoe je nu in je vel zit, steeds zo overstuur bent en eigenlijk het liefst de deur niet meer uit komt.

Hele dikke knuffel in ieder geval. Het lijkt me verschrikkelijk.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 25 Apr 2017 20:39

Re: Roaccutane

Ja, ik snap hem ook wel alleen denk ik dat een deel van m'n mentale toestand komt doordat ik telkens zo schrik als ik in de spiegel kijk. Ik zit nu op bijna 5 weken dus ik wil het nog heel even volhouden. Ik geniet nog wel heel erg van buiten zijn met de hond e.d. dus ik maak me nog niet al te veel zorgen. Het is nu gewoon veel plannen want ik moet zo min mogelijk make-up dragen maar no way dat ik naar buiten ga zonder.

Het is gewoon erg jammer dat dit nu juist precies gebeurd wanneer ik helemaal alleen in een nieuw land zit. Alhoewel dit natuurlijk nooit prettig is.

Bedankt in ieder geval voor je lieve woorden.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5242

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 25 Apr 2017 20:54

Re: Roaccutane

En alleen in een nieuw land zitten zonder veel steun is natuurlijk überhaupt al pittig en helemaal als je dan dit doormaakt, vind dat je het goed doet hoor! Als jij liever nog even volle kracht doorzet dan moet je dat ook vooral doen. Goed dat je nog wel lekker van de hond uitlaten geniet, doe je dat wel zonder make up zo lekker alleen de natuur in of voelt dat ook niet goed?

Heel veel succes en sterkte in ieder geval. Het wordt allemaal beter. Ooit. *rolt met ogen* Doorzetten! :)
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 25 Apr 2017 22:00

Re: Roaccutane

Lief, dankjewel! Nee, hond uitlaten doe ik meestal voordat ik ga werken of erna zodat ik nog make-up op heb. Kom best vaak nog bekenden tegen dus vind het niet prettig zonder. Heb gister ook een fiets gekocht want het was zulk lekker weer alleen is er afgelopen nacht 30cm sneeuw gevallen dus dat fietsen lukt voorlopig niet haha.. Focus me nu maar heel erg op gezond eten en bewegen aangezien ik daar wel controle over kan hebben.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6896

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 27 Apr 2017 21:01

Re: Roaccutane

Voel je je inmiddels al wat beter met een lagere dosering? Ik vind je ook stoer, dat je doorzet ondanks dat je je zo vreselijk ellendig voelt.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 28 Apr 2017 03:33

Re: Roaccutane

Lief van je pompoen! Ik ben heel eigenwijs en slik nog volle dosering aangezien ik echt denk dat het grootste verdriet vanwege m'n huid is. Gezicht wordt iets beter nu! Heel droog, vol littekens maar geen enorme ontstekingen nu. Gaat ongetwijfeld nog wel terug komen. Wel nog pijnlijke plekken op borst en rug. Ook zitten m'n armen vol 'schaafwonden' en heb ik heel handig spontane bloedneuzen die vrij heftig zijn. De rugpijn begint nu ook te komen. Maar de laatste 2 dagen voel ik me best opgewekt!
<<

Anoniem288

Bericht 28 Apr 2017 16:32

Re: Roaccutane

.
Laatst gewijzigd door Anoniem288 op 28 Aug 2020 20:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Foxes

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 463

Geregistreerd: 10 Sep 2013 22:05

Bericht 28 Apr 2017 16:57

Re: Roaccutane

Wat fijn dat je gezicht al iets beter wordt! Alleen dat geeft al een goed gevoel hé.
De foto's in het blog (is het de of het?) geven een goed beeld van het proces. Je bent al ver gekomen. Ga zo door! :)
<<

Anoniem249

Bericht 28 Apr 2017 18:35

Re: Roaccutane

Yes! Fijn dat de eerste verbetering voelbaar en zichtbaar wordt. Kleine stapjes. Er zullen vast nog ontstekingen terugkomen tijdens de kuur, maar wel super positief dat je verschilt begint te merken. Goed dat je hebt doorgezet! Raak niet in paniek als je weer een ontsteking aan voelt komen, vanaf nu gaat het alleen nog maar beter worden.
Ben blij voor je!
<<

Anoniem249

Bericht 28 Apr 2017 18:37

Re: Roaccutane

Op de blog ziet er trouwens uit als zware acne/jeugdpuistjes. Ik had echt enorme bonken van ontstekingen.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4245

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 30 Apr 2017 22:36

Re: Roaccutane

Thanks again voor alle lieve berichtjes! M'n huid is echt een stuk rustiger, wat een verschil, zo fijn! Kan echt nog niet zonder make-up naar buiten want het is nog vuurrood en vol plekken maar de bulten zijn weg en dat maakt al zo'n verschil.

Bedankt voor de link Night Owl, wat een herkenning zeg! Ook ik heb enorm last van opvliegers, heel vervelend. Haar hele lijstje zou ik zo geschreven kunnen hebben.

Gister was een collega grapjes aan het maken en toen zei ie ineens: 'ja, ik maak de hele tijd grapjes om je aan het lachen te krijgen want je bent echt prachtig als je lacht, weet je dat?'Ik voelde me echt super ongemakkelijk en werd knalrood dus dat viel natuurlijk op en toen ben ik letterlijk weg gevlucht het kantoor in. Complimenten gaan me echt niet goed af omdat ik nog steeds denk dat mensen het uit medelijden zeggen.

Voor nu is de vervelendste bijwerking dat rood worden, echt pijnlijk zo heet wordt m'n hoofd.
<<

Anoniem250

Bericht 01 Mei 2017 11:33

Re: Roaccutane

Lieve Feline wat fijn dat je huid rustiger is. Wat houd je dapper vol. En ja je bent prachtig als je lacht. Ik heb de blog gelezen, wat een mooi resultaat. Ik hoop dat het bij jou ook zo'n effect is en dat de bijwerkingen ook minder worden.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6896

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 02 Mei 2017 09:06

Re: Roaccutane

Wat een fijn nieuws! Ik hoop dat het vanaf nu alleen nog maar bergopwaarts gaat!
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:31

Bericht 02 Mei 2017 11:15

Re: Roaccutane

Wat fijn Feline dat het aanslaat! Goed nieuws!
VorigeVolgende

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers