Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Ervaringen NTI/LOI etc.

<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3582

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 16 Feb 2017 18:16

Ervaringen NTI/LOI etc.

Wat zijn jullie ervaringen met thuisstudies?
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4113

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 16 Feb 2017 18:29

Re: Ervaringen NTI/LOI etc.

Slecht, ik ben er ooit aan begonnen maar de begeleiding ontbrak. Sowieso was het een vrij pittige studie dus dan is begeleiding of een klas wel fijn, maar dat had ik totaal niet. Ook heb ik het idee dat je veel minder serieus word genomen als je een thuisstudie hebt gedaan. Ik doe de opleiding nu klassikaal en dat bevalt veel beter.
<<

Chocolate Cookie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1219

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:12

Bericht 17 Feb 2017 10:57

Re: Ervaringen NTI/LOI etc.

Ik ben ooit eens begonnen aan een cursus bij L.audius. Best een pittige cursus vind ik. Je krijgt snel je resultaten terug, maar voor de rest moet je het eigenlijk maar zelf uitzoeken. Op dat soort momenten mis je dan toch wel klassikale ondersteuning.
<-- Met mijn avatar hoop ik stiekem dat iedereen trek krijgt :razz:

Blog.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6022

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 17 Feb 2017 12:56

Re: Ervaringen NTI/LOI etc.

Ik ben vorig jaar begonnen aan een schakeljaar aan de OU. Ik mis inderdaad ook de begeleiding soms, alhoewel je je wel in kunt schrijven soms voor begeleiding. Ik doe het naast fulltime werken en loop inmiddels al gigantisch uit hahaha. Ook omdat ik het moeilijk vind.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Brooke

Bericht 17 Feb 2017 14:44

Re: Ervaringen NTI/LOI etc.

Ik heb een paar jaar geleden een cursus gedaan (veel huiswerk) via de NTI. Mijn werk werd goed en netjes nagekeken. Ik kreeg goede feedback, dus daar was niks mis mee. Echt hele fijne professionele docent.
Alleen moet je wel de zelfdiscipline hebben om op tijd je werk af te maken en in te sturen. En inderdaad als je vragen hebt, kan je wel mailen, maar je krijgt dus niet zomaar antwoordt als je ergens mee zit/ niet uitkomt. Dan is klassikaal wel beter.
<<

Anoniem272

Bericht 17 Feb 2017 19:18

Re: Ervaringen NTI/LOI etc.

Ik heb gewerkt bij NCOI. Zij hebben NTI overgenomen trouwens, al heeft NTI zijn naam gehouden.

Je kunt bij NCOI (en LOI ook volgens mij) ook kiezen voor een opleiding mét contacturen. Bijvoorbeeld 1 dag per twee weken of 1 avond per week. Je hebt dan geen vaste klas, maar per module een docent, groep mensen (allemaal werkende mensen) en locatie. Ik heb hier heel veel positieve verhalen van cursisten over gehoord. Kunnen sparren met andere studenten en met een docent (altijd iemand uit het bedrijfsleven) is wel fijn.

Houd er wel rekening mee dat je voor - zeker bij de wat minder populaire opleidingen - voor sommige modules naar Utrecht moet. In Utrecht raken de groepen altijd wel vol genoeg, maar bijvoorbeeld de locatie Leeuwarden wordt haast niet gebruikt. Je kunt je dan wel opgeven voor de lerarenopleiding Spaans in Leeuwarden, maar als er maar 2 andere inschrijvingen voor die locatie zijn, krijg je doodleuk een e-mail dat je naar Utrecht moet.

Wat wil je precies gaan doen? Een cursus of een volledige opleiding?

Let ook goed op de waarde van het diploma! Niet alle hbo-opleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd.
<<

Anoniem272

Bericht 17 Feb 2017 19:22

Re: Ervaringen NTI/LOI etc.

Oja en ik heb zelf een WFT-cursus van ongeveer zes weken gevolgd via NIBE-SVV (ook overgenomen door NCOI). Dat was volledige thuisstudie, geen contacturen gehad. Ik miste dat wel. De eerste keer examen heb ik het niet gehaald. Ik miste toen wel echt een docent die een beetje vertelt hoe het examen eruit ziet, waar zwaartepunten liggen etc.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3582

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 21 Feb 2017 14:57

Re: Ervaringen NTI/LOI etc.

Ik heb al ervaring met cursussen doen, want ik studeer zelf via de Open Universiteit. Ik ben nu echter op zoek naar een cursus waarbij ik een certificaat kan halen m.b.t. medische terminologie. Zowel LOI als NTI bieden dat aan. Volgens mij heeft deze cursus geen contacturen.

Het is wel een goed idee om even te kijken naar de waarde van het certificaat. Die cursussen zijn niet goedkoop, dus het zou jammer zijn als de cursus weinig waard blijkt te zijn.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers