Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Als je ouders gaan scheiden.. (update)

<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3373

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 14 Feb 2017 19:50

Als je ouders gaan scheiden.. (update)

Hoe ga je daar mee om? Er is al bijna een jaar sprake van twijfel aan mijn moeders kant, maar blijkbaar heeft ze de knoop doorgehakt en gaan mijn ouders dus uit elkaar. Het hoe en wat weet ik nog niet precies omdat ik er eigenlijk per toeval achter ben gekomen :pale: en het dus binnenkort wel te horen zal krijgen.
Omdat mijn moeder het een jaar geleden al een soort van 'aangekondigd' heeft, ben ik er al een tijd bang voor en verdrietig over. Het idee dat mijn ouderlijk huis straks anders gaat worden of misschien wel verkocht gaat worden, verjaardagen en feestdagen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Daarnaast begrijp ik de reden ook gewoon niet want er is niks ergs voorgevallen. Ik maak me ook zorgen of ze het financieël wel gaan redden. Ze zijn ook al 65+!
Hoe zet ik dit in godsnaam van me af? Ik ben bang dat het leven van mijn familie straks zo gaat veranderen, dat doet me echt pijn.

-Niet quoten graag-
Laatst gewijzigd door Scandic op 30 Mrt 2017 10:30, in totaal 1 keer gewijzigd.
If you never try, you'll never know!
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3752

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 14 Feb 2017 20:25

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Dat is vreselijk. Mijn ouders hebben ook op het punt gestaan om te gaan scheiden, gelukkig is het toch nog goed gekomen. Ik was er ook echt kapot van. Hoe ben je er achter gekomen en weet je het wel zeker? Vervelend dat ze je niet goed op de hoogte houden. Hoe je er mee om moet gaan? Wees maar gewoon eerst goed verdrietig hoor Scandic, ik denk dat het echt een soort rouwproces is wanneer je ouders uit elkaar gaan. Het heeft tijd nodig.

Sterkte :hug:
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2765

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:44

Bericht 14 Feb 2017 20:25

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Wat naar voor je ouders en ook voor jou Scandic! De mijne zijn gescheiden toen ik zeven was, dus ik kan er eigenlijk niet zoveel zinnigs over zeggen, maar wil je wel sterkte wensen. En onthou dat ook al gaan er misschien een boel dingen veranderen, je ouders evenveel van je zullen blijven houden en dus hopelijk ook hun best zullen doen om normaal met elkaar om te gaan op belangrijke familiemomenten. Heb je nog broers of zussen met wie je je gevoelens kunt delen?
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5202

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 14 Feb 2017 20:34

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Sterkte, heel erg rot.. Ik begrijp dat je je zorgen maakt over hun toekomst maar uiteindelijk maken zij deze keuze. Je ouders zijn volwassen mensen en hebben het vast goed met elkaar besproken. Andere dingen zoals verjaardagen enzo lossen zich uiteindelijk vast vanzelf wel op.. Ik vind het heel verdrietig voor je! Mijn ouders zijn trouwens ook gescheiden en kunnen nog heel goed samen door één deur, maar als er gedoe is dan mogen ze het zelf met elkaar uitzoeken want ik ben geen partij is hun eventuele issues.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3373

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 14 Feb 2017 21:25

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Ja helaas weet ik het echt wel (99.9%) zeker, maar het voelt nog niet helemaal echt omdat het nog niet officieel verteld is. Af en toe vliegt het me wel aan en dan ben ik heel verdrietig. Ik weet trouwens wel waarom ze wachten/gewacht hebben met vertellen, dat heeft wel een goede reden. Ik heb twee broertjes maar ik heb ze niks gezegd, dat ga ik ook niet doen denk ik, het is aan m'n ouders om dat te doen.
Blij om te horen dat jouw ouders nog goed met elkaar door een deur kunnen SoGood, ik hoop echt dat dat bij mij ook zo blijft.
If you never try, you'll never know!
<<

Anoniem186

Bericht 14 Feb 2017 21:44

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 28 was. Bij mij was de situatie wel anders, want ik snapte heel goed waarom m'n moeder wilde scheiden. Maar ik maakte wel zorgen of ze het afzonderlijk van elkaar zouden redden. Bij m'n moeder op het gebied van financiën. En bij m'n vader op het gebied van verzorging. Uiteindelijk is m'n moeder er enorm door gegroeid, ze is echt een zelfverzekerdere vrouw geworden. Bij m'n vader is het helaas anders gelopen.
Ik vond het ook een rot idee, gescheiden ouders. Maar liever gescheiden ouders die gelukkig zijn dan dat ze samen zouden blijven en ongelukkig zouden zijn.
Verjaardagen waren in het begin een beetje een gedoe. Net als kerst. Maar inmiddels hebben we daar ons ritme in gevonden.
<<

Olifant

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4382

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 16 Feb 2017 08:35

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Wat naar Scandic..
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 34 was. ze waren net 35 jaar getrouwd.
Ik vond het vreselijk en ben er echt wel verdrietig om geweest.
Daar zul je even doorheen moeten.

Gelukkig kunnen mijn ouders goed met elkaar door 1 deur en bovendien hebben ze nu allebei een nieuwe partner die veel beter bij hun past.

Ik hoop dat het in jouw geval ook goed uitpakt. Sterkte!
Never assume that loud is strong and quiet is weak.
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3679

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:43

Bericht 19 Feb 2017 16:31

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Ah nee, wat naar! Veel sterkte Scandic! Ook al is het al aangekondigd en zo goed als zeker, het komt toch als een schok. Het lijkt me ook wel moeilijk dat jij het al weet maar het nog niet officieel is. Goed dat je het je ouders zelf aan je broertjes laat vertellen.
Het is ook normaal dat het je af en toe aanvliegt en dan heel verdrietig bent, vreselijk gevoel he. Het kan wel een hele tijd duren maar je moet er doorheen. Mijn ouders zijn jaren geleden gescheiden, bij mij kwam het als een schok en ik heb het er lange tijd erg moeilijk mee gehad en soms nog wel. Ik denk dat het altijd wel zal blijven maar aan de andere kant went het ook wel, gelukkig. Dikke knuffel! :hug:
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3373

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 30 Mrt 2017 10:29

Re: Als je ouders gaan scheiden..

Ik heb een update en wonderbaarlijk genoeg een goede! Want mijn moeder was dus zelfs al naar een ander huis aan het kijken, maar ze is op één of andere manier toch omgeslagen en het is nu weer van de baan. Ik hoop dat het zo blijft, volgens mij zit m'n moeder in een late midlifecrisis ofzo :P Gelukkig is het me nu wel gewoon verteld, dus voor nu ben ik weer even gerustgesteld.
If you never try, you'll never know!
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2235

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 30 Mrt 2017 11:05

Re: Als je ouders gaan scheiden.. (update)

Wat een fijne update, kan me voorstellen dat je opgelucht bent!
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers