Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Bore-out

<<

Elle123

Bericht 14 Feb 2017 14:48

Bore-out

Sinds een tijdje heb ik het gevoel dat er helemaal niks uit mijn vingers komt op mijn werk. Ik ben continu (maar dan ook elke paar minute) afgeleid door mijn telefoon of internet. Dagelijks neem ik mezelf voor die dag productief te zijn en een hele berg werk te verzetten. En toch doe ik het niet. Ik doe de taken die ik moet doen, door mijn uitstelgedrag heb ik dan dan soms toch nog best druk. Blogartikelen schrijven tijdens mijn werk doe ik ook wel eens, dat gaat me dan wel weer goed af. Daar heb ik wel de concentratie voor.

Ik word moe wakker, verslaap me zonder uitzondering elke dag, waardoor ik een paar minuten voor 8 (of 6 of 7, hoe laat ik die dag wil beginnen) op mijn werk verschijn. Ik ben het zo beu! Ik wil gewoon fatsoenlijk mijn werk doen. Ik voel me heel schuldig dat ik niet harder werk.
Ik kom moe thuis, en de dingen die ik thuis "moet" doen voelen allemaal als te veel. Ik ben gestresst, terwijl ik zo weinig uitvoer. En ik werk ook nog maar eens 4 dagen per week.

Wie herkent dit? En wat kan ik er aan doen? Met mijn baas bespreken lijkt me (nog) geen goed plan. Als ik vertel dat ik uren per dag andere dingen zit te doen dan werken dan mag ik direct mijn spullen pakken en vertrekken. Sinds ik nu ruim een week non stop hoofdpijn heb denk ik dat ik er toch echt iets aan moet gaan doen. Met wie kan ik hier over praten? Moet ik dan bij een loopbaancoach zijn? Of toch een psycholoog ofzo?
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9663

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 14 Feb 2017 15:00

Re: Bore-out

Met je baas bespreken dat het niet lekker gaat. Dat je graag zou willen kijken of er meer uitdaging te vinden is
08-08-2015
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2568

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 14 Feb 2017 15:13

Re: Bore-out

Vind je het werk ook echt saai of ben je alleen snel afgeleid? In dat geval zou ik beginnen met je telefoon in je tas (of zelfs thuis) laten en aan het begin van de dag een to-do lijstje maken met de werkzaamheden die je die dag af wilt hebben. En je daar ook aan houden.

Ik zou, tot je zeker weet wat het is nog niet met je leidinggevende gaan praten.
<<

Elle123

Bericht 14 Feb 2017 15:32

Re: Bore-out

Carra schreef:Vind je het werk ook echt saai of ben je alleen snel afgeleid? In dat geval zou ik beginnen met je telefoon in je tas (of zelfs thuis) laten en aan het begin van de dag een to-do lijstje maken met de werkzaamheden die je die dag af wilt hebben. En je daar ook aan houden.

Ik zou, tot je zeker weet wat het is nog niet met je leidinggevende gaan praten.


Ik ben echt te snel afgeleid. Telefoon thuislaten kan niet, omdat ik vaak gebeld word door mijn baas en collega.
Ik maak elke dag een to do lijstje, veel dingan kan ik maar half doen, omdat ik vervolgens op reactie moet wachten. Maar to do lijstjes werken meestal wel voor mij, ik maak ze thuis ook wekelijks.

In het verleden is het altijd zo geweest dat ik een baan onder mijn niveau aannam, omdat ik nou eenmaal een andere opleiding heb gehad dan het vak wat ik nu doe, en dus niet word aangenomen als ik solliciteer op functies waarvoor ik niet ben opgeleid. Telkens kon ik op de werkplek dan wat doorgroeien, om vervolgens door te stromen naar een andere werkgever waar ik weer wat meer taken kon doen.

Inmiddels zit ik wat deze functie betreft wel redelijk aan het eind van de route. Ik kan besluiten om een opleiding te gaan doen richting accountancy of bedrijfsadministratie, maar dat is eigenlijk niet iets wat ik graag zou willen. Maar in dit geval wel de enige optie om in mijn huidige functie door te groeien (of er mogelijkheden zijn bij mijn huidige werkgever weet ik niet zeker).

Maar het zit wel een beetje in mijn hoofd, om toch te proberen mijn functie uit te breiden. En als het dan echt tegenvalt kan ik altijd nog switchen. Het klinkt alleen zo onaantrekkelijk, ik heb ook heel veel moeite gehad met mijn boekhoudopleiding, ik ben bang dat een stapje hoger te zwaar wordt. Ik zit dan toch lekkerder in een ondersteunende functie, met net wat minder verantwoordelijkheid. Daarnaast heb ik vrijwel geen contact met anderen, ik zit alleen o kantoor (muv 4 uur in de week) en heb ook nauwelijks contact met derden (hooguit een verzekeringsagent of een crediteur die belt ivm een vervallen factuur).
<<

Elle123

Bericht 14 Feb 2017 15:33

Re: Bore-out

Minx schreef:Met je baas bespreken dat het niet lekker gaat. Dat je graag zou willen kijken of er meer uitdaging te vinden is


Dit heb ik op mijn vorige werk zo gedaan. Toch aangegeven dat het voor mij niet heel uitdagend was. Dat werd verkeerd opgevat en als ongeinteresseerd gezien. Ik ben vervolgens ontslagen.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5424

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 14 Feb 2017 17:25

Re: Bore-out

Ik herken dit wel. Ik heb vorig jaar ook volgens mij een psychiater bezoht omdat ik dacht miss Adhd te hebben, maar de uitkomst was dat het misshien wel eerder een bore-out zou zijn, vanwege dat ik misschien wel een hoog iq heb.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15249

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 15 Feb 2017 10:01

Re: Bore-out

Is dit wel echt een bore-out? Bij een bore-out lijkt het mij dat je ook echt geen werk hebt. Jij hebt wel werk liggen maar komt hier niet aan toe omdat je afgeleid bent door andere dingen. Of bedoel je dat het werk te simpel is en dat je je daardoor verveelt?

Anyway, vervelend zeg! Ook dat je je niet vrij voelt om dit met je manager te bespreken. Ik herken het wel enigszins, ik heb zelf bijna geen werk liggen, echt lang niet genoeg om mijn 4 dagen mee te vullen. Ik heb dit ook wel aangegeven, en vraag regelmatig om extra taken, maar mijn manager is heel vaak buiten de deur voor afspraken dus het komt er gewoon niet van. Ik heb nu besloten om mijn ogen open te houden voor een andere functie binnen dit bedrijf, want ik houd dit niet nog jaren vol. Ik zit de klok op sommige dagen echt vooruit te kijken. Zeker nu ik een zoontje heb baal ik ervan, dat ik hier de hele dag zit te wachten tot de tijd voorbij is terwijl ik die dag ook gewoon met mijn zoontje had kunnen besteden.

♥♥


insta: perron.26
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4244

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 15 Feb 2017 12:13

Re: Bore-out

Bij een bore-out heb je wel voldoende werk maar vind je het werk saai en niet uitdagend. Iets waar ik best vaak last van heb na een half jaar. Ook dat ik ivm efficiënt werken regelmatig uit het werk op kantoor loop draagt daaraan bij. (Bus)chauffeurs hebben van dat laatste geen last ivm vaste route rijden maar dat is onder mijn niveau dus ik kan ook niet anders dan een kantoorbaan nemen.

Ps. Doe geen accountancy opleiding. Dan moet je uren schrijven op klanten (urenverantwoording) en daar wordt je niet vrolijk van als je uit je werk loopt (kun je de uren niet op klanten kwijt en dat krijg je dan te horen bij een beoordeling).
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 15 Feb 2017 12:15

Re: Bore-out

Fred schreef:Bij een bore-out heb je wel voldoende werk maar vind je het werk saai en niet uitdagend. Iets waar ik best vaak last van heb na een half jaar. Ook dat ik ivm efficiënt werken regelmatig uit het werk op kantoor loop draagt daaraan bij. (Bus)chauffeurs hebben van dat laatste geen last ivm vaste route rijden maar dat is onder mijn niveau dus ik kan ook niet anders dan een kantoorbaan nemen.

Ps. Doe geen accountancy opleiding. Dan moet je uren schrijven op klanten (urenverantwoording) en daar wordt je niet vrolijk van als je uit je werk loopt (kun je de uren niet op klanten kwijt en dat krijg je dan te horen bij een beoordeling).


Ja, het was te verwachten dat je dit erin zou gooien. Het zal je verbazen maar sommige mensen kunnen daar wél mee omgaan.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4244

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 15 Feb 2017 12:40

Re: Bore-out

Of je er mee om kunt gaan ligt ook aan hoe je baas daarin staat. Ik heb verschillende werkgevers gehad en eentje daarvan stond er goed in waar ik dus ook 5 jaar lang met plezier heb gewerkt. Bij de big 5 kantoren wordt je over algemeen kei hard afgerekend op je uren. Sowieso zou ik daar al niet willen werken vanwege de ellebogen cultuur.
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2568

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 15 Feb 2017 15:19

Re: Bore-out

Pff Fred ze vraagt geen loopbaantips dus dat gezeur over jouw werkgevers kun je best achterwege laten.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 15 Feb 2017 15:33

Re: Bore-out

Carra schreef:Pff Fred ze vraagt geen loopbaantips dus dat gezeur over jouw werkgevers kun je best achterwege laten.


Het lijkt wel zo'n automatisch bandje dat afgaat zodra hij 'één woordje hoort dat op accountancy lijkt.
<<

Elle123

Bericht 15 Feb 2017 17:24

Re: Bore-out

Haha Fred heft een trauma opgelopen met accountancy. Maar het ook niet mijn ambitie. Ik denk dat ik dan eerder aan MBA moet denken. Alleen heb ik echt geen zin in een opleidng van meerdere jaren.
De werkgever is fijn, de uren zijn fijn en ik heb heel veel vrijheid hier. Het is daarnaast maar 2,5 km van mijn huis, waardoor ik genoeg tijd overhoud voor mijn bijbaantje en sport enz. Wat dat betreft zou ik hier het liefste blijven.
Aan de andere kant, binnen het bedrijf zijn er geen doorgroeimogelijkheden. Ik ben de enige op de afdeling (plus iemand die een aantal uur per week de facturen komt inboeken). Dus ik heb weinig aanspraak en het is ook geen dynamische omgeving. Dat mis ik wel. Nog iets waar ik over nadenk is dat we dit jaar toch wel voor een kindje willen gaan. Daarna wil ik 3 dagen gaan werken en dan is dit wel de perfecte werkplek. Ik kan mijn college dan evt nog een ochtend extra inzetten en dan redden we het wel samen. Wellicht heb ik het dan zo druk dat ik me niet meer kan vervelen.
Het is inderdaad niet perse dat er geen werk is. maar meer dat ik geen uitdaging vind. De enige doorgroeimogelijkheid is het overnemen van taken die nu door de accountant en het (loon)administratiekantoor worden gedaan. Ik wil echter niet die adviserende rol richting de directive, daarvoor sta ik niet stevig genoeg in mijn schoenen (en al helemaal niet in het Engels). Ik denk dat ik vooral het sociale aspect mis hier. Ik zit 8 uur per dag alleen. Er komt regelmatig iemand iets vragen en ik loop wel eens naar mijn collega, maar een andere vrouw op kantoor zou ik wel heel fijn vinden. Gewoon eens bespreken hoe je weekend was bijvoorbeeld.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4244

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 15 Feb 2017 20:59

Re: Bore-out

Gezien je toekomstplannen zou ik bij je huidige werkgever blijven. Puur alleen al omdat je hier een vaste aanstelling hebt en als je dat niet hebt en je raakt zwanger zou dat niet de reden mogen zijn om je te ontslaan. Echter dat doen ze dan wel met het vernoemen van een andere reden.

Mij lijkt het overigens wel prettig om nauwelijks collega's te hebben. Overnemen van taken van de accountants zou je werkgever kosten besparen. Als ik lees dat er iemand komt om facturen in te boeken dan zou dat een taak kunnen zijn die je erbij neemt. Dat is niet zo moeilijk en je hoeft daarvoor ook niet te adviseren.
<<

kerel

Lady-post-a-lot

Berichten: 1257

Geregistreerd: 11 Sep 2013 13:24

Bericht 16 Feb 2017 00:43

Re: Bore-out

Ontslagen worden wegens een zwangerschap, dat lijkt me een boeiende procedure worden. Ik zou overigens een baan zoeken waarin je dingen kunt ontwikkelen, waarin je je niet gaat vervelen. Daarom wil ik ook elke 3, 4 jaar wat anders gaan doen.
<<

Elle123

Bericht 16 Feb 2017 09:03

Re: Bore-out

Fred schreef:Gezien je toekomstplannen zou ik bij je huidige werkgever blijven. Puur alleen al omdat je hier een vaste aanstelling hebt en als je dat niet hebt en je raakt zwanger zou dat niet de reden mogen zijn om je te ontslaan. Echter dat doen ze dan wel met het vernoemen van een andere reden.

Mij lijkt het overigens wel prettig om nauwelijks collega's te hebben. Overnemen van taken van de accountants zou je werkgever kosten besparen. Als ik lees dat er iemand komt om facturen in te boeken dan zou dat een taak kunnen zijn die je erbij neemt. Dat is niet zo moeilijk en je hoeft daarvoor ook niet te adviseren.


Ik ga er ook niet vanuit dat ik ergens anders ontslagen zou worden vanwege een eventuele zwangerschap Dat zou wat zijn zeg! Dan zouden er veel ontslagen vallen!
Facturen boeken heb ik uiteraard voorheen wel gedaan, maar daar ben ik te duur voor ;)
Ik doe het nu alleen als we tijd tekort komen of als mijn collega er niet is. Is ook wel erg hersenloos werk natuurlijk. Dus qua takenuitbreiding is dat geen optie. En dan zou mijn collega niks te doen hebben. Haar ontslaan is geen optie, dan moet ik de uren dat er niemand op kantoor is gaan opvangen en ik werk parttime.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4244

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 16 Feb 2017 10:55

Re: Bore-out

Als je contract zou hebben voor een jaar en je wordt halverwege dat jaar zwanger dan hoeft een werkgever toch gewoon je contract van een jaar niet te verlengen? Dat zou wat zijn zeg als ie dat wel moet doen tov iemand die tegelijk begint en goed functioneert waarbij ook het contract niet wordt verlengt vanwege bijv economische redenen.

Dan zou een vrouw die zich bewust laat bezwangeren een voordeel hebben bij eventuele contractverlenging omdat een werkgever haar dan niet zou mogen ontslaan na dat bepaalde tijd jaar als ze hoog zwanger is.
<<

Elle123

Bericht 16 Feb 2017 14:13

Re: Bore-out

Fred schreef:Als je contract zou hebben voor een jaar en je wordt halverwege dat jaar zwanger dan hoeft een werkgever toch gewoon je contract van een jaar niet te verlengen? Dat zou wat zijn zeg als ie dat wel moet doen tov iemand die tegelijk begint en goed functioneert waarbij ook het contract niet wordt verlengt vanwege bijv economische redenen.

Dan zou een vrouw die zich bewust laat bezwangeren een voordeel hebben bij eventuele contractverlenging omdat een werkgever haar dan niet zou mogen ontslaan na dat bepaalde tijd jaar als ze hoog zwanger is.


:wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf:
<<

Elle123

Bericht 16 Feb 2017 14:16

Re: Bore-out

Stel jij nou serieus dat een vrouw zich "bewust laat bezwangeren" om daar een slaatje uit te slaan qua werk?
Waarom zit jij in vredesnaam op een vrouwenforum en wat is er gebeurd waardoor je zulke nare dingen denkt en zegt?

Mijn baas is gewoon tevreden over mijn functioneren. Dat blijft hij ook als ik zwanger zou worden (en ja, dat ga ik dan ook bewust doen, want ik wil tenslotte een kind...). Dan ga ik inderdaad even me verlof. Wordt gewoon betaald door het UWV dus niks aan de hand. NIemand die er beter of slechter van wordt hoor. Ik snap het probleem niet.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4244

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 16 Feb 2017 14:25

Re: Bore-out

Ik neem aan dat je nu onbepaalde tijd hebt, maar als je contract zou hebben voor bepaalde tijd hebt en je wordt zwanger is dat wat anders lijkt mij. Dan hoeft een werkgever je contract niet te verlengen lijkt mij? Vandaar dat zeg dat je beste kunt blijven zitten waar je zit tenzij je pas over 2,5 jaar kids wil en je eventueel bij een andere werkgever een onbepaalde tijd contract krijgt na 2 jaar (eerder geven ze dat toch niet ijn deze tijd).
<<

Elle123

Bericht 16 Feb 2017 14:43

Re: Bore-out

Fred schreef:Ik neem aan dat je nu onbepaalde tijd hebt, maar als je contract zou hebben voor bepaalde tijd hebt en je wordt zwanger is dat wat anders lijkt mij. Dan hoeft een werkgever je contract niet te verlengen lijkt mij? Vandaar dat zeg dat je beste kunt blijven zitten waar je zit tenzij je pas over 2,5 jaar kids wil en je eventueel bij een andere werkgever een onbepaalde tijd contract krijgt na 2 jaar (eerder geven ze dat toch niet ijn deze tijd).


Klopt, ik heb een vast contract (dat kreeg ik gewoon na een jaar hoor). Maar dan nog, waarom zou een werkgever in vredesnaam een tijdenlijk contract niet verlengen vanwege zwangerschap?
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4244

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 16 Feb 2017 15:14

Re: Bore-out

Om de reden die ik al eerder noem. Bedrijfseconomische redenen.

Stel jij en een andere collega beginnen tegelijkertijd bij een bedrijf. Je doet je werk even goed. Jij raakt zwanger halverwege je contract en om bedrijfseconomische redenen kan er maar 1 van jullie 2 blijven. Dan is de keuze voor een werkgever toch makkelijk gemaakt? Dan kiest de werkgever natuurlijk voor degene die wel kan werken en na afloop van het jaar beland de zwangere vrouw in de ww/aangevuld met zwangerschapsverlof. Een werkgever hoeft echt niet een contract te verlengen bij bepaalde tijd als een vrouw zwanger wordt. Dat probeer ik je al heel de tijd duidelijk te maken. Alleen kijk je teveel naar je eigen situatie. Nu je mooi onbepaalde tijd hebt zou ik niet overstappen als je binnenkort een kinderwens hebt.
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1991

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:55

Bericht 16 Feb 2017 15:37

Re: Bore-out

Fred schreef:Ik neem aan dat je nu onbepaalde tijd hebt, maar als je contract zou hebben voor bepaalde tijd hebt en je wordt zwanger is dat wat anders lijkt mij. Dan hoeft een werkgever je contract niet te verlengen lijkt mij? Vandaar dat zeg dat je beste kunt blijven zitten waar je zit tenzij je pas over 2,5 jaar kids wil en je eventueel bij een andere werkgever een onbepaalde tijd contract krijgt na 2 jaar (eerder geven ze dat toch niet ijn deze tijd).


Jawel hoor, als je een goede werkgever hebt en zelf hard werkt.
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2427

Geregistreerd: 02 Jan 2016 16:21

Bericht 16 Feb 2017 15:43

Re: Bore-out

Elle123 schreef:
Fred schreef:Ik neem aan dat je nu onbepaalde tijd hebt, maar als je contract zou hebben voor bepaalde tijd hebt en je wordt zwanger is dat wat anders lijkt mij. Dan hoeft een werkgever je contract niet te verlengen lijkt mij? Vandaar dat zeg dat je beste kunt blijven zitten waar je zit tenzij je pas over 2,5 jaar kids wil en je eventueel bij een andere werkgever een onbepaalde tijd contract krijgt na 2 jaar (eerder geven ze dat toch niet ijn deze tijd).


Klopt, ik heb een vast contract (dat kreeg ik gewoon na een jaar hoor). Maar dan nog, waarom zou een werkgever in vredesnaam een tijdenlijk contract niet verlengen vanwege zwangerschap?


Gebeurd genoeg in de praktijk.. En dan wordt er uiteraard een andere reden gegeven voor het niet verlengen.
Maar als een vrouw net een jaar ergens werkt, nog niet zo lang ingewerkt etc, is het gewoon erg onhandig als die vrouw straks minimaal 16 weken met verlof is, risico dat ze al eerder de ziektewet ingaat als werken niet meer lukt etc. En nog een reeele kans dat een vrouw na de bevalling parttime wilt gaan werken. Dan is het handiger een nieuw iemand voor die vrouw aan te nemen dan een vervanger en daarna een eventuele parttimer om die uren op te vangen dat de vrouw minder gaat werken.

Is het eerlijk, nee, maar helaas wel de praktijk.
<<

Anoniem272

Bericht 17 Feb 2017 19:36

Re: Bore-out

Ik herken je verhaal wel. Ook ik heb geen opleiding waarmee ik aan een baan op mijn niveau & interessegebied kan komen. Ik heb nu al drie werkgevers gehad waar ik onderaan de ladder begin en dan opklim naar hogere functies. Maar op een gegeven moment stopt het. In mijn geval vooral omdat ik niet meer dan 28 uur wil werken vanwege de kinderen (vooral de oudste, die heeft een gebruiksaanwijzing).

Ik heb nu tóch een baan gevonden waarin ik mijn ei helemaal kwijt kan. Niet omdat het niveau razend hoog is, niet omdat ik affiniteit heb met het werk, maar omdat:

- we werken o.b.v. projecten. Je hebt altijd een stuk of 4 projecten tegelijk lopen. Veel afwisseling dus.
- de projecten duren kort, dus je hebt steeds weer nieuwe uitdagingen
- er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit
- het is baan waarbij ik heel veel moet communiceren met collega's, klanten en opdrachtgevers

Geen idee of je hierdoor geïnspireerd raakt, maar misschien zou het goed zijn als jij ook zo'n soort afwisselende baan zoekt?

Je doet nu iets administratiefs begrijp ik? Zou je het leuk vinden om verder die kant op te gaan, of zou je eigenlijk ook meer je creatieve ei kwijt willen en meer willen communiceren, meer afwisseling etc?

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers