Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Lipbandje

<<

Jasmina

Noob

Berichten: 75

Geregistreerd: 10 Sep 2013 20:44

Bericht 14 Feb 2017 13:01

Lipbandje

Mijn dochtertje van 9 maanden heeft een (te) strak/kort lipbandje. Omdat ik toch wat tegenstrijdige berichten las over (strakke/korte) lipbandjes, ben ik met haar naar de HA geweest. Die geeft aan dat ze erg terughoudend zijn, met het klieven van het lipbandje en dit zou volgens hem onder narcose verholpen moeten worden. Terwijl ik juist lees dat dit een vrij eenvoudige ingreep is, die door een KNO-arts of kaakchirurg wordt uitgevoerd.

Kortom, hij vindt het niet nodig en heeft zoiets van ach dat kan altijd nog, mochten er problemen ontstaan met haar spraak- en taalontwikkeling.

Iemand hier ervaring mee?
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1553

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 14 Feb 2017 13:05

Re: Lipbandje

Mijn dochter had een te kort tongriempje. En dat is inderdaad gekliefd bij de kno arts. Was zo gebeurt, ik moest huilen en zij reageerde alleen even verbaasd en dat was het.

Ik zou het niet door de huisarts laten beoordelen maar een doorverwijzing naar de kno vragen (kan ook bij het cb).

Spencer heeft het ergens laten laseren, maar geen idee meer waar. Ze reageert vast zelf ook ;-).
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9685

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 14 Feb 2017 13:41

Re: Lipbandje

Bij J is het gekliefd. En ik ben er erg blij mee dat het gebeurt is. Hij kon met het te korte lipbandje nl niet eens fatsoenlijk aanhappen. De kno-arts was ik al snel helemaal klaar mee. Volgens haar viel het allemaal wel mee ook z'n tongriem viel wel mee. Het kon nog veel erger. Ik vraag me nog steeds af hoe dan want z'n tongriem zat tot aan de voorkant vast en hij heeft nog steeds die typerende deuk in z'n tong. Uiteindelijk ben ik met 6,5 week naar tineke de backer gegaan in ede. Die keek en het was voor haar direct duidelijk. De kno-arts had zo'n mini stukje gekliefd dat het eigenlijk nergens op sloeg dat hele klieven. J kan z'n tong nog steeds niet mega ver uitsteken maar hij komt iig nu op z'n lip dat was zonder het klieven helemaal niet mogelijk.
08-08-2015
<<

Tiramisu

Kwebbel

Berichten: 450

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:06

Bericht 14 Feb 2017 14:08

Re: Lipbandje

Mijn dochter had een heel strak lipbandje. Daar kwamen we achter toen ze ruim een jaar was. Zij had er wel last van. Als ze heel hard moest lachen dan scheurde het bandje een stukje en dat deed pijn. Ze had veel last van pijn in haar mond. Omdat het op haar leeftijd inderdaad onder narcose moet gebeuren, hebben we eerst wat afgewacht. Toen we eenmaal besloten dat we het wilden laten klieven, heeft het nog best even geduurd voordat we een KNO arts vonden die het wilde doen. De eerste kaakchirurg waar we kwamen was niet bekend met lipbandjes.
Daarna zijn we gegaan naar een KNO arts gespecialiseerd in lipbandjes, zij (h)erkende het meteen. We hebben laten klieven en zijn daar zo blij mee! Ze was inmiddels ruim 2, praatte voor het klieven nog nauwelijks, maar heeft daarna, toen praten eenmaal geen pijn meer deed, een flinke inhaalslag gemaakt.
Bij onze jongste hebben we meteen laten klieven in de kraamweek.

Je kunt ook kiezen voor laseren bij een tandarts. Dit gebeurt niet onder narcose en geneest sneller. Het hangt ook af van je kind. Voor mijn oudste dochter leek zonder narcose me traumatischer dan met narcose, maar ze was dan ook al ruim 2.
februari 2012
november 2015
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 14 Feb 2017 14:12

Re: Lipbandje

Wij kwamen er met 9 maanden ook achter dat het lipbandje van K te kort was. We kwamen erachter omdat het tandenpoetsen hem ineens pijn deed. De huisarts heeft ons toen doorverwezen naar de kno arts. Omdat dit inderdaad op deze leeftijd onder narcose moet, wilde de kno arts liever wachten tot K een jaar was. Hij is geholpen toen hij 14 maand was. Het was zo gebeurd en K heeft er maar weinig last van gehad. 2 uur na de ingreep at hij al met smaak een boterham op.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Tiramisu

Kwebbel

Berichten: 450

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:06

Bericht 14 Feb 2017 14:14

Re: Lipbandje

Oja, tandenpoetsen. Dat was ook een drama inderdaad.
Ook bij mijn dochter ging het herstel heel vlot. Mijn jongste waarbij er in de kraamweek is gekliefd heeft twee tellen gehuild en daarna was het klaar.
Mijn oudste at al vlug nadat ze uit de narcose kwam een krentenbol en heeft er ook niet veel last van gehad.
februari 2012
november 2015
<<

Anoniem316

Bericht 14 Feb 2017 16:06

Re: Lipbandje

Bij onze dochter is het gelaserd, het tongriempje en lipbandje. Lipbandje kan problemen geven met het gebit (spleet tussen de tanden etc). Spraak weet ik zo niet (bij tongriempje wel).
Op latere leeftijd is het een veel grotere ingreep dan wanneer ze klein zijn.

Ik heb het laten doen in Groningen. Zij is geloof ik de enige die het doet in Nederland met laser. Herstel is dan sneller en minder kans op dat het weer aangroeit. Spencer is hier ook geweest :)
Je kunt ze altijd even vragen hoe ze het doen als ze wat ouder zijn (L was namelijk pas 1,5 week :wink:)

Www.tongriem.com
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 14 Feb 2017 17:38

Re: Lipbandje

Hier ook een mannetje met een te kort lipbandje en verborgen tongriem. (Nou ja, nu niet meer ;) ) na een jaar aan klooien en vechten met drinken en eten hebben wij een afspraak gemaakt bij Kirsten Slagter. Dit is dezelfde tandarts als waar Dee het over heeft. Wij hebben het in veldhoven laten doen, (daar is ze 1 of 2 keer in de maand geloof ik) met 7 maanden is bij L zijn verborgen tongriem gekliefd bij de KNO-arts, maar zij wilde niet eens naar zijn lipbandje kijken. De problemen met deinken en eten bleven ook gewoon. Toen zijn tandjes doorkwamen bleek hij een enorme spleet tussen zijn voortanden te hebben. Tandenpoetsen was ook echt drama. Uiteindelijk dus een afspraak gemaakt om het te laten laseren. Zij heeft ook gelijk naar zijn tongriem gekeken, en die bleek bij lange na niet ver genoeg te zijn gekliefd. Het laseren zelf was wel echt even heel zielig, maar uiteindelijk ben ik alleen maar blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en we het hebben laten doen. Drinken gaat nu een stuk beter, en langzaam lijkt hij ook vast voedsel beter weg te kunnen krijgen.
Ik zou het dus wel echt aanraden om te laten doen. Nu onthouden ze het nog niet, en hebben ze minder lang hoeven compenseren. Voor laseren heb je overigens geen doorverwijzing nodig, en wordt gewoon vergoed door je zorgverzekering.
If overthinking situations burned calories, I'd be dead.
<<

Stitch

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:24

Woonplaats: Zuid-Holland

Bericht 14 Feb 2017 17:40

Re: Lipbandje

Er is overigens een fijne facebookgroep waar je eventueel ook nog je vragen zou kunnen stellen: lipbandjes/ tongriempjes, ouders en zorgverleners
If overthinking situations burned calories, I'd be dead.
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10717

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 14 Feb 2017 18:10

Re: Lipbandje

Ik ben inderdaad in Groningen geweest bij de laser mevrouw. Je wordt echt fantastisch geholpen en het is zo klaar. D was pas drie weken dus dat is wel wat anders maar hij heeft er niet echt last van gehad. Z'n tongriempje en lipbandje waren allebei veel te strak.

Dit is de site van de tandarts:
http://www.tongriem.com
R. 2013
D. 2016
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 13:38

Bericht 15 Feb 2017 19:32

Re: Lipbandje

Wij zijn met S ook bij haar geweest maar dan in Veldhoven, ze heeft 1x per maand daar spreekuur in de praktijk van haar vader en volgens mij ook wel eens op nog een andere lokatie.
S was 3 maanden toen ze gelazerd is. Binnen 2 tellen was het gebeurd, even flink huilen natuurlijk maar na even drinken werd ze vlot weer rustig. Ze heeft er daarna nog 2 dagen wat last van gehad en ze moest wel even wennen met drinken.
Ik ben heel blij dat ik bij haar geweest ben, hele lieve rustige vrouw die echt alle tijd neemt en ook heel goed snapt dat het voor ouders best 'eng' is om dat te laten doen. Ik zou gewoon eens contact met haar opnemen en de situatie uitleggen. Zij kan je vast wel vertellen of het nog zonder narcose kan gebeuren.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:06

Bericht 16 Mrt 2017 12:29

Re: Lipbandje

Even een up voor dit topic, ik kwam er van de week achter dat beide meiden een strak lipbandje hebben, loopt tot de voortanden. Tongriempje viel volgens mij wel mee. Elena lijkt er geen last van te hebben maar kan het zijn dat Naomi er lastiger door leert praten? En zouden jullie er bij een 5 en 2,5 jarige nog wat aan laten doen?
Nu snap ik wel waarom ik ze beide niet aan de borst kreeg. :-(
<<

Anoniem239

Bericht 16 Mrt 2017 13:05

Re: Lipbandje

Ayla hier hetzelfde. Onze jongste heeft ook een riempje vanaf zijn voortanden naar boven. Met poetsen is het vooral lastig en doet hem ook zeer. Ik ga er binnenkort mee naar de huisarts denk ik. Met praten heeft hij echter geen last.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9685

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 16 Mrt 2017 14:36

Re: Lipbandje

JA ik zou er zeker naar laten kijken het kan alsnog problemen opleveren. En pubers willen ook graag kunnen zoenen enzo. Is voor nu misschoen niet een enorm probleem maar dan kan het ze toch ook wel onzeker maken.
08-08-2015
<<

Arizona

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 720

Geregistreerd: 16 Sep 2013 19:39

Bericht 16 Mrt 2017 15:28

Re: Lipbandje

Dit topic komt als geroepen. Vorige week bij de tandarts te horen gekregen dat onze dochter een te strak lipbandje heeft, maar bij navraag aan de tandarts kreeg ik te horen dat hij geen voorstander is van klieven. Hij had eigenlijk geen tijd om verdere uitleg te geven en ik was lichtelijk overdonderd, dus bij thuiskomst kwamen er diverse vragen bij me bovendrijven die ik hier in het topic al beantwoord krijg.
Voor die tandarts in Groningen had je daar een verwijzing voor nodig Spencer? Want die techniek lijkt me wel de meest prettige.. Ik zou er wel ruim een uur voor in de auto moeten zitten, maar als ik mijn dochter daarmee helpen kan is me dat meer dan waard.

2014 - ♥
2019 - ♥
<<

Anoniem316

Bericht 16 Mrt 2017 15:43

Re: Lipbandje

Nee heb je geen verwijzing voor nodig :).

Zeker iets aan laten doen. Bij mijn nichtje is het dus niet gebeurd en die versta ik soms dus echt niet...
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10717

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 16 Mrt 2017 17:42

Re: Lipbandje

Wij moesten ook best een tijdje in de auto, althans zo voelde het haha, ik was net hersteld. Maar vond het helemaal waard.
Ik had haar naam doorgekregen van een lk maar verder geen doorverwijzing.

Het kan zeker de spraak belemmeren maar ook tongzoenen dus ik zou het gewoon laten doen.

Wat ik heb gelezen is dat een te strak lipbandje bijna altijd samen gaat met een te strak tongriempje.
R. 2013
D. 2016
<<

Arizona

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 720

Geregistreerd: 16 Sep 2013 19:39

Bericht 16 Mrt 2017 20:26

Re: Lipbandje

Bedankt voor jullie antwoorden Dee en Spencer! Ik ga ook maar eens bellen voor een afspraak.
Wat voor kosten zitten er aan de behandeling verbonden? Kregen jullie nog iets vergoed van je zorgverzekering?

2014 - ♥
2019 - ♥
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10717

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 16 Mrt 2017 20:39

Re: Lipbandje

Omdat de tandarts het doet is het helemaal gratis.
R. 2013
D. 2016

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers