Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Buisjes

<<

Silver

Lady-post-a-lot

Berichten: 1336

Geregistreerd: 02 Sep 2013 12:33

Bericht 18 Nov 2017 00:00

Re: Buisjes

Vandaag bij de KNO arts geweest. Wat blijkt er zit geen vocht in zijn oor. En in het rechteroor zit het buisje ook nog steeds maar dan overdwars. We zijn nu doorgestuurd naar de kinderarts en kinderpsychologe waardoor het komt dat hij niet direct reageert. Want doof is hij dus ook niet. Bleek uit een paar testjes. Op de 1 of andere manier vind ik het allemaal nu zo zwaar en beladen worden. Ik dacht een operatie buisjes erin wellicht neusamandelen knippen. Maar het bekende verhaal. Nu gaan we een nieuw onbekend verhaal in. 8 dec weten we meer.
<<

Anoniem253

Bericht 17 Feb 2018 13:12

Re: Buisjes

Ik up dit topic even. Mijn dochtertje moet komende week naar de kno arts ivm vele oorontstekingen in 2 maanden tijd (sinds ze naar het kdv gaat). Ze krijgt hoogstwaarschijnlijk buisjes, hebben jullie kindjes met buisjes geen last meer van ontstekingen?
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 895

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 17 Feb 2018 14:24

Re: Buisjes

Mijn zoon heeft in juni 2016 buisjes gekregen en is de neusamandel geknipt. Het half jaar daarvoor heeft hij een stuk of 6 oor ontstekingen gehad. Daarna werd het eindelijk beter en heeft hij geen echte ontsteking meer gehad.

Vorige week bleek dat zijn beide buisjes los in de gehoorgang liggen. Hij heeft er dus 20 maanden profijt van gehad. Wij gaan dus hoogst waarschijnlijk wel voor een nieuwe plaatsing.
<<

Anoniem253

Bericht 17 Feb 2018 16:13

Re: Buisjes

Oh dat is positief! Ik denk dat haar neusamandel er misschien ook wel uit gaat, heeft jouw zoontje na de ingreep veel lst gehad? Moet je daarna nog regelmatig op controle om te kijken of de buisjes nog goed zitten?
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 895

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 17 Feb 2018 19:16

Re: Buisjes

Vaak nemen ze de neusamandel ook gelijk mee inderdaad! Ik vond de ingreep voor hem vooral indrukwekkend en niet zozeer pijnlijk. Echt lopende band werk en alleen maar huilende kinderen in zo'n bijkom ruimte.

Wij kregen het advies om hem een uurtje voor de ingreep een paracetamol zetpil van 300mg te geven (in NL niet gemakkelijk verkrijgbaar, wel online via België). Dit werkte goed en eenmaal thuis deed hij direct alles weer. Hij heeft niet geklaagd over pijn. Maar door het knippen van de neusamandel wel wat last van het bloed, vieze smaak in de mond etc. Maar dit was nog dezelfde dag over.

We hadden na 6-8 weken een nacontrole en verder niet. Wegens andere klachten zagen wij de kinderarts om de 6-8 weken en nu gemiddeld elke 3 maanden. Dus via die weg worden zijn oren nog steeds gecheckt. Maar standaard is dat dus niet.

Tip om nog wel te bespreken met de KNO arts is of ze wel of niet opereren wanneer de oren op het moment van de operatie geïrriteerd of ontstoken zijn. Mijn zoon had zoveel ontstekingen, dat de kans groot was dat hij dat ook op moment van opereren zou hebben. Om die reden heeft hij een AB kuur van 6 weken gekregen, om te zorgen dat de operatie door zou kunnen gaan. Niet ideaal, maar we konden niet wachten.

Succes bij de KNO arts in ieder geval!
<<

Anoniem253

Bericht 17 Feb 2018 19:19

Re: Buisjes

Oh dat is een goede tip! Ze heeft nu ook een ab kuur t/m donderdag, woensdag zitten we bij de kno. Zal het dan gelijk bespreken. Goed te horen dat jouw zoontje weinig last van de neusamandel heeft gehad, ik lees op internet veel pijnlijke ervaringen over het knippen van de neusamandel. Is jouw zoontje nu ook minder verkouden?
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 895

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 17 Feb 2018 19:33

Re: Buisjes

Qua verkoudheid durf ik het echt niet te zeggen! Dat heeft meer met de weerstand algemeen te maken denk ik. Maar als hij goed ziek is, komt het eigenlijk altijd vanaf zijn luchtwegen.

Het ziek zijn manifesteerde zich met name tussen de 1,5 en 2,5 jaar. Hij ging altijd 2-3 dagen naar het kdv, maar we zijn voor zijn 2e verjaardag terug gegaan naar 1 dag. Afgelopen jaar is wel een aantal keren verkouden geweest, maar het hinderde hem niet. We gebruiken in die periodes voor het slapen gaan zoutoplossing neusdruppels en zo nodig xylometazonine neusdruppels. Op die manier houd je alle holtes toch wat meer open en worden de oren ook wat ontlast.
<<

Anoniem253

Bericht 18 Feb 2018 08:43

Re: Buisjes

Gewoon verkouden zijn is niet zo erg maar die oorontstekingen er elke keer bij, zo sneu. Jullie merken dus dat hij minder ziek is nu hij minder naar opvang gaat? Of zou het toch ook door de buisjes en neusamandel komen? Ik hoop het laatste, mijn dochter gaat 2 dagen in de week naar de opvang en knapt de dagen thuis altijd weer op om vervolgens weer verkouden te worden. Ben benieuwd bij de kno woensdag!
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 895

Geregistreerd: 08 Dec 2013 13:23

Bericht 18 Feb 2018 10:41

Re: Buisjes

De opvang is echt een bron van virussen en infecties. Maar kinderen krijgen juist weerstand van het oplopen en doormaken van ziekteperiodes en het verkouden zijn. Maar steeds die oor ontstekingen is niet prettig, maar ik denk dat dat met buisjes prima aan te pakken valt! De verkoudheid e.d. zal waarschijnlijk niet minder worden, dat hoort er nu eenmaal bij, maar de oren zullen hopelijk niet meer meedoen.

Hoe oud is je dochter nu? Je kunt kijken of je ondertussen haar weerstand wat kunt vergroten. Wij zijn oa probiotica gaan gebruiken (probactiol) vanwege de vele AB kuren. Verder krijgt hij in de winter dagelijks rozenbottel thee.

In ieder geval succes aankomende woensdag en hopelijk knapt je dochter in de tussentijd wat verder op!
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6891

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 11 Mei 2018 09:28

Re: Buisjes

Nou hier is het weer een hoop gedoe. Lu. heeft de hele winter lopen tobben met zijn linkeroor en af en toe ook zijn rechter. Oorontstekingen, oorpijn. Weer zijn een aantal keer bij de kno-arts geweest, de buisjes zaten er nog in maar hij had inderdaad ontstekingen met pus. Hij heeft meerdere keren oordruppels gekregen en speciale oordoppen omdat zijn oren helemaal niet meer nat mogen worden (ook niet van douchen) zodat ze tot rust kunnen komen.
Helaas klaagt hij nu weer over oorpijn, het was een tijdje wat rustiger maar hij is ook weer vreselijk doof, hij praat keihard, gilt veel hard en hoog en zegt continue “wat?” of reageert totaal verkeerd omdat hij denkt dat je wat anders zegt.
Ik was vanmorgen bij de huisarts voor iets anders en die heeft gelijk even in zijn oren gekeken. Rechts zag er wel aardig uit, maar links lag het buisje er half uit en dat oor zit helemaal vol. De huisarts denkt dat het wel weer buisjes zullen worden.

Ik baal, ik was zelf vroeger een orenkindje was en moest steeds weer buisjes en inmiddels is uit de gehoortest gebleken dat ik bijna toe ben aan een gehoorapparaat. En ik baal ook omdat we met hem al bij verschillende dingen lopen in het ziekenhuis en dat vind hij echt vervelend worden langzamerhand.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers