Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Waar baal jij op dit moment van? #2

<<

Pandora

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3183

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:45

Bericht 06 Nov 2017 13:19

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Victoria schreef:
Cotton schreef:Dus in principe als je kind bijvoorbeeld tussen de 100 en 120 uren per maand gaat, kan je het beste 80 uren doorgeven?

Maar dan krijg je de teruggaaf natuurlijk pas het jaar erop toch?


Ja, je kan zo laag inzetten ligt er natuurlijk aan of je het geld kan missen.

Ik doe het zo, stel mijn kind gaat 95 uur per maand naar de opvang dan geef ik 90 uur op. Tot nu toe hebben we elk jaar terug gehad.


Zo deed ik het ook inderdaad maar waarschijnlijk is ons inkomen toch hoger geweest dan opgegeven ( man is tussentijds van baan gewisseld) dus denk dat het daar mee te maken heeft.
Remind yourself that it's okay not to be perfect....
<<

Anoniem282

Bericht 06 Nov 2017 14:29

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Ik baal een beetje van mezelf en een situatie met een vriendin. Voel me wat onder druk gezet en dat voelt niet fijn.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11580

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 08 Nov 2017 18:18

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Vervelend Guattari. Is het ondertussen al over gesproken/het opgelost?

Ik baal dat ik weer iets in huis zoek wat ik bij mijn ex heb laten liggen. Zo irritant, want ik wilde lekker cake gaan bakken, maar mij cakevorm ligt dus nog bij hem. Plus mijn afkoelrekje. Straks maar weer even snel naar de Blokker fietsen. Ik ga niet bij hem langs om het op te halen o.i.d. Hij mag het lekker houden.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem282

Bericht 09 Nov 2017 18:07

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Snap ik, S-O. Hopelijk is het gelukt bij de Blokker. :)

Ik heb me waarschijnlijk niet heel populair gemaakt bij deze vriendin, maar dat is dan maar zo. Omgekeerd ook niet en ik heb er nu niet echt ruimte voor om daar lang bij stil te staan. Ik kan er niet zo goed tegen als de ander niet hoort/wil horen wat je zegt. Dan haak ik al snel af qua uitleg blijven geven.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 10 Nov 2017 16:04

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Dat heel veel klasgenoten een vrijstelling hebben gekregen voor hun scriptie en ik niet. En dat ik nu een heel onderzoek moet gaan schrijven waar ik echt nul zin in heb. Ik heb geen vrijstelling gekregen omdat ze mijn onderzoek van mijn vorige hbo opleiding niet uitgebreid genoeg vonden en de bronnen waren niet van voldoende niveau. Ook heb ik mijn onderzoek niet in een onderwijscontext uitgevoerd en daarom dus de beslissing dat ik het onderzoek van mijn huidige opleiding gewoon moet maken.

Een aantal mensen hebben wel een deelvrijstelling gekregen maar zelfs daar kom ik niet voor in aanmerking. Zij hebben ook echt compleet andere opleidingen gedaan (makelaardij en personeelsmanagement). Ik vind het gewoon oprecht oneerlijk want ik heb gewoon een hbo getuigschrift waarvoor ik een onderzoek op hbo niveau heb gedaan. Dat papiertje staat daar (in mijn ogen) gewoon gelijk aan.

Toen zag ik daarna ook nog dat dat onderzoek maximaal 15000 worden mag zijn. Echt gatver, zoooooveeeeeel. Stom. Het enige voordeel dat ik heb is dat ik al eens een onderzoek (blijkbaar van bagger niveau haha) heb geschreven en dat ik dit onderzoek hopelijk wat sneller doorloop. Maar ik heb er oprecht geen zin in. Ik kom ook steeds meer tot te conclusie dat ik echt niet voor de klas wil gaan staan en de opleiding dus alleen afmaak omdat ik geen afhaker wil zijn en nu al 'bijna' klaar ben. Als mijn stage hierdoor maar niet langer wordt, want stage lopen is al helemaal stom.

Ik wil zo graag gewoon leuk werk doen en dat er buiten werktijd niemand aan mijn kop zeurt over wat dan ook. Ben er helemaal klaar mee. Maar blijkbaar is dat echt iets wat heel moeilijk te krijgen is ofzo :laughcry: .


Klaagmodus uit haha. Sorry voor mijn gezeur.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 16903

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 10 Nov 2017 19:15

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Woooe wat balen Frankie :( bah. Kun je wel een beetje studeren met je huidige woonsituatie? Hee en welke opleiding was je nu dan eigenlijk gestart? Niet iets met interieur? :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem252

Bericht 10 Nov 2017 19:43

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Bah Frankie dat voelt echt niet eerlijk! Wanneer hoop je af te studeren? En wil je dan een baan zoeken met je pabo diploma?
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 10 Nov 2017 20:02

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Nee, niets met interieur haha. Dat diploma heb ik een aantal jaar geleden gehaald. Ik zou nog steeds graag voor mezelf beginnen en nu ik ouder ben en een huis heb met ruimte (super leuke stenen schuurtje!) zie ik dat ook steeds concreter voor me.

Ik doe de Pabo. Ben daar in september 2015 mee begonnen, de versnelde variant. Ik vond het eerste half jaar heel erg leuk (hele leuke stageschool) maar daarna is het alleen maar minder geworden. Ik weet ook niet of het aan mijn stages ligt of aan mij. Ik merk dat ik zoveel kinderen in een klas best vervelend vind haha. Het is altijd druk, hele dagen door zitten te kletsen, elkaar te irriteren, niet luisteren. Ik word er gek van en ben ook echt geen goede leider. Ik ben juist iemand die heel veel verantwoordelijk en zelfstandigheid geeft en dat kan blijkbaar niet (of niet in de klassen waar ik voor sta). Vorige week was het zelfs zo erg dat er een kind in de klas begon te huilen omdat ze zich niet kon concentreren. Ik ben zo boos geworden en heb alles stil gelegd en laten zien wat het gedrag van leerlingen met elkaar doet. Als we gewoon allemaal stil zijn als het moet en eventueel zachtjes praten tijdens het samenwerken dan kan iedereen goed werken. Maar dat maakt dan 2 seconde indruk omdat ik echt pissig ben en redelijk uit mijn slof schiet maar daarna zijn ze weer alleen maar met zichzelf bezig.

Oh ik klink wel heel erg negatief nu. Maar ik vraag me gewoon echt af hoe moeilijk het is om even stil te zijn en rekening te houden met elkaar. Blijkbaar is dat heel erg veel gevraagd.

Ik wil mijn onderzoek dan ook graag doen naar iets wat met dit onderwerp te maken heeft. Wat hebben de kinderen nodig om goed te kunnen werken in de klas. Hoe willen ze 'beloond' worden, want dat is wel wat ik van iedereen hoor. Belonen, belonen, belonen.. Ik wil ze zo graag zelf ideeën laten opperen.

Maar of ik voor de klas ga staan? Ik weet het niet. Ik hoor wel dat een eigen klas anders is en niet te vergelijken is met stage. Daar probeer ik dan maar aan vast te houden. Maar wat ik wel zeker weet is dat ik na deze studie echt helemaal klaar ben met studeren en gewoon lekker aan de slag wil en geld wil gaan verdienen in een serieuze baan haha. Ik hoop trouwens af te studeren in mei en mijn stage en scriptie begin maart af te ronden. Dan moet ik in maart en april nog 2 onderdelen doen. Mijn persoonlijke reflectie gebeuren en een eindpresentatie over de hele opleiding.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9632

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 10 Nov 2017 22:02

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Wat jammer dat het nu zo gaat Frankie!
Ik weet eigenlijk alleen je update aan het begin nog, dat je toen zo enthousiast was over de pabo. Heel jammer (maar zeker ook herkenbaar) dat je nu toch twijfelt of het wel wat voor jou is. En als zo'n onderzoek dan tegen zit, is dat helemaal niet tof.

Snap zeker dat je de opleiding wel af wil maken, dat was mijn logica ook, haha. Het is zeker zo dat je eigen klas hebben anders is dan een stageklas, al was het maar omdat er dan niemand op je vingers zit te kijken :wink: Na je afstuderen kun je natuurlijk altijd zien hoe je het werkt in de praktijk vindt, en anders toch iets met je vorige opleiding doen!
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 16903

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 11 Nov 2017 08:35

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Ohh ik dacht eigenlijk dat je met de pabo gestopt was, vandaar mijn verwarring. Excuus! Je had zulke mooie tekeningetjes laatst voor jullie huis dat ik dacht dat je dat misschien weer opgepakt had :)

Klinkt verschrikkelijk die klassen! Lijkt me zo moeilijk, krijg je daar ook niet meer begeleiding in dan...? Nog eeeeven bikkelen dus!!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem239

Bericht 12 Nov 2017 22:13

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Ik baal dat ik al twee weken geen telefoon heb. En omdat mijn simkaartje heeeel klein is kan ik ook niet het oude toestel gebruiken. Als alles goed gaat komt het toestel uiterlijk woensdag terug van reparatie.
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1942

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 12 Nov 2017 22:18

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Kun je je simkaart niet in zo'n houdertje doen? Ik weet niet hoe het heet, maar dat is dan het formaat van de simlaart die in je oude toestel moet. Vaak zit die op of bij het kaartje van je nieuwe (huidige dus bij jou) simkaart.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2602

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:28

Bericht 12 Nov 2017 22:23

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Simkaartadapter is dat
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Anoniem239

Bericht 12 Nov 2017 23:18

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Een wat?! :wtf:

Dat wist ik dus niet. :palm: de komende drie dagen lukt nog wel maar als ik dit eerder wist. Ik heb het kaartje waar mijn simkaart inzat niet meer.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5937

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 12 Nov 2017 23:25

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Kun je bij elke telefoonwinkel halen hoor! Heb m ook wel es gratis meegekregen..
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8822

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 13 Nov 2017 10:44

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

De wasmachine is stuk :cry:
Ik heb net gebeld, moet waarschijnlijk een nieuwe trommel in. Die moeten ze bestellen. En dan bellen ze voor een afspraak.
Morgen maar even met een wasmand naar mijn schoonmoeder om daar te wassen.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2581

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 13 Nov 2017 10:48

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Dat is inderdaad balen Jezzie. Hoop dat de reparatiekosten niet al te hoog uitvallen.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8822

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 13 Nov 2017 11:00

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Kissyfur schreef:Dat is inderdaad balen Jezzie. Hoop dat de reparatiekosten niet al te hoog uitvallen.


Nee dat hoop ik ook niet. Lekker zo in de dure feestmaand :(
2012
2016
2020

Instagram
<<

Anoniem316

Bericht 13 Nov 2017 11:09

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Dat mijn kapper zo reteduur is en ik dat nu even niet erbij kan hebben. Terwijl ik het wel wil haha.
<<

Anoniem239

Bericht 13 Nov 2017 12:20

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Oh een wasmachine die stuk is dat is echt niet leuk! Vooral met kinderen loopt de was dan zo snel op. Hopelijk valt het mee qua kosten!

Kappers zijn inderdaad duur! Ik had eens een leuk plaatje gezien hoe ik mijn haar wel wilde kwam het uit op 180 euro! Ik heb vriendelijk bedankt :laughcry:

Ik baal vandaag weer. Mijn auto moest voor apk en kwam uit op 750 euro aan kosten. 450 euro aan kosten moet om de apk door te komen. Dat laat ik nu ook doen. De overige aanbevelingen laat ik over 2 maanden doen. Bah wat een geld.
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11143

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 13 Nov 2017 13:18

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Wat balen, Jezzie! Dat komt nooit uit, helemaal niet met kinderen.
Keshi, dat is veel geld, balen!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4112

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 13 Nov 2017 13:30

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Ik baal dat het super lang duurt voor we weten wat we als maximale hypotheek kunnen krijgen. Komt allemaal door de aparte arbeidsovereenkomst van m’n vriend en hoe de bank er mee omgaat. Ik wil gewoon een bod doen op ons droomhuis, grrr!
<<

ChiQ

Major Yipyapper

Berichten: 3947

Geregistreerd: 24 Jun 2016 16:43

Bericht 13 Nov 2017 13:33

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Scandic schreef:Ik baal dat het super lang duurt voor we weten wat we als maximale hypotheek kunnen krijgen. Komt allemaal door de aparte arbeidsovereenkomst van m’n vriend en hoe de bank er mee omgaat. Ik wil gewoon een bod doen op ons droomhuis, grrr!


Welk huis!
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4112

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 13 Nov 2017 13:44

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Haha niet dát huis :) Verder hou ik het nog even geheim :wink:
<<

ChiQ

Major Yipyapper

Berichten: 3947

Geregistreerd: 24 Jun 2016 16:43

Bericht 13 Nov 2017 14:05

Re: Waar baal jij op dit moment van? #2

Scandic schreef:Haha niet dát huis :) Verder hou ik het nog even geheim :wink:


Leuk!! Spannend :) wel in p?
VorigeVolgende

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers