Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Stem jij PVV of niet?

Stem jij 15 maart op de PVV?

Ja
13
9%
Nee
131
88%
Misschien
5
3%
 
Aantal stemmen : 149
<<

Anoniem272

Bericht 15 Feb 2017 12:28

Re: Stem jij PVV of niet?

Oké...

1. Ik geef in mijn post een duidelijke inhoudelijke reden waarom het als jongere onverstandig is 50PLUS te stemmen, maar daar reageert niemand op? Caulfield, ik ben het gewoon met jou eens hoor :)
2. Natuurlijk mag je geloven wat je wil, en buitenaards leven zal er vast zijn. Deze mevrouw Sazias heeft het echter over ontvoering door aliens. Nee dat is geen programmapunt van 50PLUS, ik vind het gewoon een grappige wetenswaardigheid.

Er is meer dan zo'n stemwijzer en de programmapunten van een partij, je moet je ook kunnen vinden in de idealen en denkwijze van de mensen die jij uiteindelijk (mede) in de tweede kamer stemt. En dan doel ik niet specifiek op het geloof in buitenaards leven. Het zou best kunnen dat je het met 50PLUS eens bent over - ik roep maar wat - het kinderpardon (in die stemwijzers heeft 50PLUS daar immers ook een mening over), maar als je dat een heel belangrijk onderwerp vindt kun je beter stemmen op een partij waarvan je weet dat de kamerleden er straks voor gaan vechten. 50PLUS wil bijvoorbeeld de kolencentrales sluiten, maar ik betwijfel of Henk Krol daar een vlammend betoog over gaat houden.

Degenen die 50PLUS als advies kregen uit de stemwijzer: hebben jullie aan het einde van de test nog aangevinkt welke onderwerpen je het meest belangrijk vindt? Als je dat doet kan ik me haast niet voorstellen dat je als jongere nog bij 50PLUS uitkomt. Al weet ik niet precies hoe die stemwijzer in elkaar zit wat dat betreft.
<<

Anoniem184

Bericht 15 Feb 2017 13:18

Re: Stem jij PVV of niet?

Jep, dat heb ik aangevinkt. En de AOW-leeftijd had ik daarbij nog niet eens aangevinkt (wat ik vanwege m'n vader trouwens wel een belangrijk punt zou kunnen vinden trouwens). Geen idee waar het op gebaseerd is, kennelijk komen mijn opvattingen gewoon het meest overeen met hun partijpunten. Kan natuurlijk. Zal me nog eens verder on de verschillende partijen gaan verdiepen.
<<

Anoniem197

Bericht 15 Feb 2017 13:41

Re: Stem jij PVV of niet?

Ik vind het fijn dat er zo word gereageerd met waarom je bv niet op 50 plus moet stemmen. Wij zitten midden in een verhuizing dus veel tijd om uit te zoeken heb ik (nog) niet.
Ik heb idd punten aangevinkt wat ik belangrijk vind. Maar ik wil mij echt meer in de verschillende partijen verdiepen. Misschien dat het deze verkiezing niet lukt maar bij de volgende wil ik dat zeker wel.
En over buitenaardse wezen, prima als iemand daarin geloofd, andere geloven in god.
Maar dat je geloofd in ontvoeringen van hun, dan denk ik dat je niet nuchter genoeg bent en dan pas je niet bij mij.

En weet al niet meer wie het zei, maar grappig dat de verkiezingen toen 1 van de eerste vragen waren. Mijn man en ik stemmen hetzelfde maar toch hebben we niet overal hetzelfde standpunt bij bepaalde onderwerpen. Maar over het algemeen wel hetzelfde.
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2383

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:46

Bericht 17 Feb 2017 06:46

Re: Stem jij PVV of niet?

Linkse partijen goed voor koopkracht, VVD scoort op werkgelegenheid

Gepubliceerd: 16 februari 2017 10:45 Laatste update: 16 februari 2017 16:02

De drie linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks zijn het best voor de koopkracht als zij hun verkiezingsprogramma geheel mogen uitvoeren. De VVD-plannen zijn goed voor de werkloosheid op de lange termijn, maar voor de komende jaren presteren de linkse partijen weer beter op werkgelegenheid.


Dat blijkt uit de doorrekening van de verkiezingsprogramma's die het Centraal Planbureau (CPB) donderdag publiceert.

Werd er bij de vorige verkiezingen vooral gekeken hoe er de komende vier jaar moest worden bezuinigd, nu kan er dankzij de economische groei vooral worden geïnvesteerd.

Het planbureau heeft in totaal 1.165 maatregelen van elf partijen doorgerekend. De verschillen zijn groot, er valt dit jaar echt iets te kiezen, merkt CPB-directeur Laura van Geest op.

Dat geldt vooral voor de structurele werkgelegenheid, de koopkracht en de houdbaarheid van de overheidsfinanciën. Al die verschillen zijn groter dan bij de vorige verkiezingen, aldus Van Geest.

Koopkracht

Bij de SP gaan huishoudens er gemiddeld 2,3 procent in koopkracht op vooruit aan het einde van de kabinetsperiode in 2021. Alle cijfers hebben betrekking op dit jaartal. Vooral uitkeringsgerechtigden krijgen een behoorlijke plus (3,2 procent) bij de socialisten.

Bij de PvdA en GroenLinks zien huishoudens hun koopkracht in beide gevallen met 1,2 procent stijgen aan het einde van het laatste kabinetsjaar. VNL is wat dat betreft de vreemde eend in de bijt. Bij de liberaal-rechtse partij stijgt de koopkracht met 1,6 procent.

Bij de VVD profiteren vooral werkenden. Uitkeringsgerechtigden zien hun koopkracht juist dalen met 1,2 procent.

Het CDA en SGP doen het mager op de koopkracht (beide 0,6 procent). Ook de VVD en D66 (beide 0,7 procent) hebben een lagere koopkracht vergeleken met de linkse partijen.

Bij D66 zorgt de snelle afbouw van de hypotheekrenteaftrek voor een ongunstig koopkrachtbeeld. Denk scoort het minst met 0,1 procent koopkrachtgroei.

De inkomensverschillen worden bij de SP het meest verkleind. Ook hier laten de andere twee linkse partijen GroenLinks en PvdA eenzelfde beeld zien. Het CPB berekent deze effecten dit keer voor het eerst.
Uitgaven

Ten opzichte van het huidige beleid laten alle partijen de overheidsuitgaven oplopen. Alleen Denk zorgt voor meer inkomsten voor de overheid door hogere lasten en het verhogen van de gasproductie. In bijna alle gevallen is er in 2021 sprake van een begrotingsoverschot; er komt dan meer geld binnen dan dat er wordt uitgegeven.

De Europese regels schrijven voor dat een land maximaal een begrotingstekort van 3 procent van het bbp (de omvang van de economie) mag hebben.
Werkgelegenheid

De VVD zet in op de structurele werkgelegenheid, die stijgt met 3,5 procent. Dat is flink hoger dan bij de andere partijen. D66 komt daar nog het dichtst bij in de buurt met een plus van 0,7 procent.

Bij de SP daalt die structurele werkgelegenheid zelfs met min 4,6 procent. Dit cijfer zegt iets over de werkgelegenheid op de lange termijn.

Als er wordt gekeken naar de komende vier jaar, zijn het de PvdA, SP en GroenLinks die de werkloosheid het meest terugdringen. Bij de VVD is dat beeld juist omgekeerd.

De VVD laat ook de werkgelegenheid in de marktsector het hardst groeien: met 0,3 procent per jaar tot 2021. Ook het CDA is goed voor de werkgelegenheid bij bedrijven (0,2 procent per jaar).

De PvdA, het CDA, D66 en GroenLinks zorgen voor veel banen bij de overheid.
Lastenverzwaring

De meeste partijen kiezen voor lastenverzwaring voor bedrijven, behalve VNL. Daar staat tegenover dat veel partijen de lasten voor gezinnen wel verlichten. Denk echter niet.

Daarnaast kiest een aantal partijen voor extra investeringen in het onderwijs (D66, GroenLinks en PvdA). VNL kiest hier voor bezuinigingen. VNL wil dan wel weer veel investeren in veiligheid en defensie, net als CDA en SGP.
Zorg

De verschillen tussen links en rechts worden ook duidelijk bij de keuzes in de zorg. De SP laat de kosten flink oplopen. De partij pleit voor een Nationaal Zorgfonds, dat kost de staat flink veel geld.

Ook bij de PvdA en GroenLinks lopen de zorgkosten op. Dat is niet het geval bij de VVD, CDA, D66, ChristenUnie en de SGP.

Kanttekening

Er moet wel een kanttekening worden geplaatst bij de cijfers die horen bij de doorrekeningen.

Het CPB gaat ervan uit dat de partijen in hun eentje een meerderheid halen en dus alleen regeren. Dat komt in Nederland, waar wordt geregeerd in coalities, nooit voor. Bovendien wordt de economische raming uit september als basis gebruikt. Die is inmiddels gedateerd, zo weten we dat de werkloosheid harder daalt.

Ook is het belangrijk te weten dat sommige investeringen zoals in onderwijs, milieu en innovatie volgens de rekenmethode van het planbureau weinig economisch voordeel opleveren, terwijl ze wel geld kosten.

De PVV, 50Plus en de Partij voor de Dieren hebben hun verkiezingsprogramma's helemaal niet laten doorrekenen.


------------------------------------------------
Artikel van Nu.nl
Ik vind het dan wel weer vrij bijzonder dat partijen als de PVV en 50Plus hun programma's niet laten doorrekenen. Dan weten ze zelf vast ook wel dat veel wat zij willen totaal niet haalbaar is.
10-08-2017 ♥
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10644

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 17 Feb 2017 14:13

Re: Stem jij PVV of niet?

Het partijprogramma van de pvv kun je ook niet doorrekenen. Het is veel te vaag. Zie bijvoorbeeld punt 7:
Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz. Die enz kan ik principe alles zijn.
2015 💙
<<

Anoniem272

Bericht 18 Feb 2017 08:19

Re: Stem jij PVV of niet?

Bronzen tulpenbeeldjes? Waterstofperoxide? Anti-Oekraïneverdrag-wc-papier? Kliklaminaat?
<<

Anoniem244

Bericht 19 Feb 2017 22:58

Re: Stem jij PVV of niet?

Vond het stukje bij zondag met Lubach weer sterk en duidelijk over wilders
<<

Anoniem272

Bericht 19 Feb 2017 23:54

Re: Stem jij PVV of niet?

Ja, was goed! :ja:
<<

Anoniem252

Bericht 20 Feb 2017 00:46

Re: Stem jij PVV of niet?

Was heel goed!
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10644

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 20 Feb 2017 11:46

Re: Stem jij PVV of niet?

Nederland wordt weer van ons.... was daar niet iets mee??
2015 💙
<<

Anoniem244

Bericht 20 Feb 2017 13:10

Re: Stem jij PVV of niet?

Ja iets in die richting ja ;-) en iets met #hoedan
<<

Derpy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1910

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:58

Bericht 20 Feb 2017 13:29

Re: Stem jij PVV of niet?

Ik mis de stemoptie: Nog niet als ik er een miljoen voor zou krijgen.
<<

Isolt

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2383

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:46

Bericht 20 Feb 2017 16:36

Re: Stem jij PVV of niet?

Zondag met Lubach was inderdaad weer erg goed.
10-08-2017 ♥
<<

Anoniem184

Bericht 22 Feb 2017 10:45

Re: Stem jij PVV of niet?

Ik ben trouwens eht heel bang dat de PVV de grootste gaat worden. Ik had het er gisteren toevallig met wat mensen over, eentje riep dolenthousiast dat ze inderdaad PVV ging stemmen en een ander overwoog het ook want 'Den Haag moest wakker geschud worden'. Als mensen zo over hun stemrecht denken dat zie ik het best somber in voor de komende 4 jaar. Aan de andere kant denk ik weer: de PVV zal toch wel groot blijven als het elke keer nét buiten de boot valt. Misschien moeten PVV-stemmers het gewoon maar vier jaar ervaren, met Wilders als premier.
<<

Anoniem244

Bericht 22 Feb 2017 11:20

Re: Stem jij PVV of niet?

Herken wat je zegt Maple
Aan de ene kant heb ik ook zoiets van als het zover is laat ze dan maar ervaren dat Wilders echt niet zomaar alles kan veranderen en dat het allemaal echt niet opeens beter is.
Ik verbaas mij ook vaak over reacties op fb van sommige mensen, die denken echt niet verder.
Vorige

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers