Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Moeilijk zwanger worden topic #3

<<

Pioen

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 31 Mei 2019 20:41

Bericht 11 Jun 2019 21:11

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Die wachtweken zijn slopend, ik telde echt de dagen af. Gebruik je ook nog medicatie nu?
Hopelijk biedt Spanje wat afleiding voor jullie.
2017

Afbeelding
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 11 Jun 2019 21:59

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

De eerste wachtweek ging zo voorbij. Kwam ook omdat ii fysiek echt nog niet in orde was dus zoveel ‘over’ had ik ook niet om erover na te denken. Nu begin ik me beter te voelen en komt natuurlijk ook de periode dat ik dingen zóu kunnen gaan voelen.

Dus kan iemand me zeggen dat ze ook niks voelden? ;)

Het is ook niet zo dat ik me helemaal opvreet of een brok zenuwen ben maar meer af en toe zo’n vlaag. Ik heb nu die bolletjes dus ongesteld ga ik sowieso niet worden. Volgende week kan ik gaan testen. Pfffff, zie daar wel nu al tegenop.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5523

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 11 Jun 2019 22:09

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Oh jeetje wat heavy dat je daadwerkelijk moet testen en dus niet ongesteldheid kan afwachten. Nou is dat ook niet leuk, maar ik snap dat je daar tegenop kijkt. Niet te doen. Hopelijk kun je genieten van je vakantie en vliegt de tijd zo voorbij. Ik hoop dat dit traject voor jullie een snel, positief verloop heeft!
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3055

Geregistreerd: 24 Okt 2015 11:53

Bericht 11 Jun 2019 22:17

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Wat slopend Caro die spanning! Ik hoop voor je dat je wel kan genieten van de vakantie.
Dee, wat vervelend dat je zoveel last hebt van de medicatie. Hoe gaat het nu?
Sarah, hoe gaat het nu? Ben je nog bij de huisarts geweest?
Pioen, misschien heb ik eroverheen gelezen maar moet jij meteen naar het ziekenhuis?

Wij zijn net terug van vakantie en het heeft ons echt wel goed gedaan. Ik merk ook aan mezelf dat ik alles wel even van me af kan zetten, zolang het duurt. Ben dat hele proberen zwanger te worden gewoon zat. Heb wel volgende week een afspraak staan bij de huisarts, die wilde me nog zien n.a.v. de gesprekken die ik met de praktijkondersteuner heb gehad.
Afbeelding
<<

Pioen

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 31 Mei 2019 20:41

Bericht 12 Jun 2019 20:16

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

@Caro, zijn genoeg vrouwen die niets voelen tot ze hun test zien. Ik weet niet meer precies hoe het bij mij was. Wel dat ik op een gegeven moment andere dingen dan normaal voelde, niet zo sterk die krampen maar meer steekjes en ook sterk het idee had zwanger te zijn. En dat bleek toen ook uit de test.
Gebruik je utrogestan?

@emma ja onze zoon is met ICSI verwekt, kan op spontane zwangerschap is erg klein. Nu dus direct weer doorverwezen voor een 2e.
2017

Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 16296

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 12 Jun 2019 21:47

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Wat fijn om te lezen dat de vakantie jullie zo goed heeft gedaan Emma. Hopelijk kun je dat gevoel een beetje vasthouden. Nog even een knuffel voor jou!

Caro, ik weet niet of het telt want ik heb geen behandelingen gehad maar als ik zwanger ben heb ik eerst krampen enzo die dan een tijdje stoppen. En dan voelde ik idd niks meer. Maarja, iedereen heeft wel weer iets dat ze herkent he... zenuwslopend voor je. Ik duim hoor!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Vydae

Noob

Berichten: 7

Geregistreerd: 08 Jun 2019 21:46

Bericht 12 Jun 2019 22:07

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Bisq Thanks! Ik heb t eiceldonatie topic inmiddels gevonden en de FB pagina ook. Fijn.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring.
Na 3 jaar MMM zorgt de kinderwens nu voor zwaar weer in onze relatie.
Mijn vriend wil pauze, weet niet of alle ellende en emoties van de teleurstellingen het wel waard is. Hij wil nog graag een kind maar voorlopig niet. En hoe lang voorlopig is, weet hij niet. Een paar maanden, een jaar, een paar jaar?

Bij mij wisselt het. Ik vind het traject erg zwaar en als we tussen de TP’s een pauze hebben dan is er steeds meer ruimte om ook na te denken over een leven zonder kindje. Maar op andere momenten / fases is de wens zo enorm sterk. En dan doet het idee om geen kindje op te voeden zoveel pijn.

Vanavond hadden we een heel moeilijk gesprek omdat ik weer door wil en er mogelijk een nieuwe eiceldonor op ons oad is gekomen. Maar hij wil dis nu niet verder met het traject en een pauze. Ben er een beetje radeloos van.

Herkennen jullie dat je ee verschillend in kan staan tov je vriend? En hoe gaan jullie daarmee om?
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 19:14

Bericht 12 Jun 2019 22:28

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Vydae, wij hebben een heel ander verhaal maar ik herken de tegenstrijdige gevoelens en de druk op je relatie.
Wij zijn in gesprek gegaan met een coach. Dit heeft ons heel veel geholpen omdat de coach het gesprek tussen ons leidde. Dit gaf veel ruimte voor eerlijke gedachtes en gevoelens. We zijn altijd eerlijk maar door de coach kwamen we wel samen tot een diepere laag. Ik ben zelf oa Systeemtherapeutisch werker, dus ik kan me dan beter focussen op het gesprek.
De coach was gespecialiseerd in zwangerschappen, miskramen en medische trajecten.
<<

Vydae

Noob

Berichten: 7

Geregistreerd: 08 Jun 2019 21:46

Bericht 12 Jun 2019 22:59

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Dank je wel Pollepel. Dat zou voor ons ook zeker iets kunnen zijn on te overwegen. Neem ik mee.
Fijn dat het voor jullie goed heeft gewerkt!
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 13 Jun 2019 14:19

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Wat rot vydae! Ik begrijp het wel van beide kanten en waar beiden een sterke wens kunnen hebben; kan je wel verschillen hebben in aanpak. En voor vrouwen is het niet alleen een kind dat wordt gemist maar ook de weg erheen: de zwangerschap, leven in je voelen etc.

Wij hebben ook gesprekken met een coach/ psgycholoog op dit vlak. En niet eens zozeer vanwege een andere manier van erover denken maar wel de druk die het geeft. En bij mijn vriend vooral de angst dat ik weg zou gaan. De coach heeft ons na een paar gesprekken al zoveel verder geholpen dat het voor ons ook echt een verdieping binnen de relatie heeft gegeven.

Sterkte!! Met alle beslissingen! Het is oprecht niet niks en extra stress binnen een relatie is nog verdrietiger.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 13 Jun 2019 14:23

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

@pioen: ja ik gebruik nog oestogestan. Ik heb nu iedere avond echt ongesteldheids krampen. Vannacht paar keer van wakker geworden. Overdag voel ik helemaal niks overigens. En ik ben, voor zover ik weet, een keer eerder heenloopt zwanger geweest en toen voelde ik ook echt van die steekjes. En paar dagen erna begon ik misselijk te worden en draaierig. Nu heb ik dat totaal niet. Zit overigens op dag 9 na punctie.

@zora: dank je wel voor je antwoord! En idd: vast heeft iedereen wel iets dat te herkennen is, of juist niks. Dat maakt het ook allemaal zo dubbel.

Ondertussen hebben we het echt wel fijn! En kom ik vooral beetje fysiek bij: slaap veel, af en toe een huilbui maar ook veel liefde tussen ons :).
<<

Anoniem316

Bericht 13 Jun 2019 16:29

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Mooi om te lezen dat jullie het fijn hebben Caro. Is natuurlijk niet niks, zo'n wachtperiode. Denk vaak aan je!

Wat lastig Vydae, dat jullie niet op een lijn liggen. Ik denk dat de adviezen van Caro en Pollepel hierin een goede zijn. Het is soms fijn om een buitenstaander mee te laten kijken.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4376

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 13 Jun 2019 17:03

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Is voor de man niet het gemis om zijn partner via de normale weg zwanger te kunnen maken? Of in het algemeen zwanger kunnen maken... In welke vorm ook, voordat ik daar weer een stortvloed aan reactie over krijg. Als het niet via de natuurlijke weg kan (bij wie dan ook het medisch niet wil lukken). Als man zijnde zou ik het wel een gemis vinden en mij in mijn mannelijkheid aangetast voelen als het niet via de natuurlijke weg wil lukken.

Caro, het bovenstaande bedoel ik echt niet vervelend. Als ik naar mij zelf kijk vraag ik mij het wel eens af hoe het zou zijn om een vrouw zwanger te maken (en ja, niet vanwege de seks) maar gewoon het gevoel erom heen. Het weten dat het op die datum/vrijpartij is gelukt etc... Lastig te verwoorden wat ik precies bedoel. Deze reactie is echt niet kwetsend bedoeld. Ik zit namelijk zelf wel eens met deze gevoelens die ik dus geen plaats kan geven.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 13 Jun 2019 17:10

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Een oprechte vraag vind ik niet kwetsend. Maar ja, mijn vriend heeft daar ook moeite mee (gehad). En ik denk heel veel mannen. Dus ook dat gevoel lijkt me heel oprecht!

Wat ik bedoelde was idd meer de 9 maanden reis: die maak je als man minder mee.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8226

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 13 Jun 2019 17:41

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Wij hebben er beide ook veel moeite mee (gehad), zowel mijn vriend als ik dat het maar niet wilde lukken op de natuurlijke manier. Dat was zeker een flinke aanslag in mijn 'vrouwzijn' zijn 'manzijn' en op onze relatie. Wij hebben er ook enorm veel over gepraat samen en onze emoties en gedachtes erover gedeeld. Ik heb wel altijd gezegd dat we het samen doen en anders niet. Hetzelfde dat ik soms even tijd nodig had na al die tegenslagen elke keer weer.

Verder is mijn vriend enorm met mij zwanger. Had nooit gedacht dat ik ooit zou zeggen dat wij 'samen' zwanger zijn, maar zo voelt het echt :laughcry:
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8288

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 13 Jun 2019 19:00

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Tabbie schreef:Wij hebben er beide ook veel moeite mee (gehad), zowel mijn vriend als ik dat het maar niet wilde lukken op de natuurlijke manier. Dat was zeker een flinke aanslag in mijn 'vrouwzijn' zijn 'manzijn' en op onze relatie. Wij hebben er ook enorm veel over gepraat samen en onze emoties en gedachtes erover gedeeld. Ik heb wel altijd gezegd dat we het samen doen en anders niet. Hetzelfde dat ik soms even tijd nodig had na al die tegenslagen elke keer weer.

Dit was hier ook het geval. Wij voelden ons allebei ook schuldig naar elkaar, omdat de oorzaak bij ons beiden zou kunnen liggen qua onderzoeksresultaten. Waarschijnlijk is het onze combinatie die niet goed werkt, er is uiteindelijk niet iets dat zeker de reden is.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11138

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 13 Jun 2019 19:15

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

emma ben nog niet bij de huisarts geweest. Je kan alleen op bepaalde tijden bellen. Wat fijn dat jullie vakantie jullie goed gedaan heeft.

Voor mannen is het natuurlijk ook een lastig/moeilijk iets. Mijn man die is altijd erg nuchter en zegt altijd komt wel goed. En het is gebeurt en moeten doorgaan. Lekker makkelijk vind ik. Maar hij snapt mij ook erg goed we kunnen elkaar goed steunen.

Hier spannende dagen. Denk dat ik ongesteld word. Wil er niet teveel mee bezig zijn maar onbewust doe je dat toch. Ben vorige week een nachtje weggeweest met mijn moeder en hebben we ook goede gesprekken gehad. Erg fijn. We gingen naar soldaat van oranje erg mooie musical. Man en ik wouden er ook altijd al heen. En heb toen ik thuis kwam meteen weer tickets besteld voor 24 december. We kunnen het wel uitstellen maar straks raak ik zwanger en dan komt het er niet meer van. En je moet ook gewoon leuke dingen doen
Afbeelding
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 13 Jun 2019 22:30

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Uiteindelijk kan geen van beiden (man of vrouw) ooit echt ervaren hoe het is voor de ander. Of iemand zwanger te maken of zwanger te zijn. Hoe dan ook is het proces voor beiden gewoon pijnlijk als de wens er is en om welke reden dan ook niet lukt.

Sterkte Sarah met wachten! Ik duim zo hard voor je!!
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11138

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 14 Jun 2019 08:05

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Caro hoe is het met jou. Hou je het wachten nog vol?

Nou heb de huisarts gebeld kan pas volgende week vrijdag terecht bizar eigenlijk
Afbeelding
<<

Pioen

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 31 Mei 2019 20:41

Bericht 14 Jun 2019 08:25

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Spannende dagen Caro en Sarah, duim voor jullie!

Wow, dat is wel lang wachten Sarah.
2017

Afbeelding
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3055

Geregistreerd: 24 Okt 2015 11:53

Bericht 16 Jun 2019 11:27

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Wat lang wachten Sarah!
Dee, ga je al bijna op vakantie?
Caro, hoe gaat het? Heb je kunnen genieten van de vakantie?
Pioen, ah vandaar! Weet je al wanneer je terecht kan in het ziekenhuis?
Vydae, herkenbaar om niet op 1 lijn te zitten met je partner. Wij waren elkaar vorig jaar echt een beetje kwijtgeraakt en er waren ook echt momenten dat ik me heb afgevraagd waarom ik ook alweer een kind met hem wilde :12: Gelukkig gaat het nu een stuk beter, heb ook het adres van de coach van Caro gekregen en dat bewaar ik zeker mocht het hier weer de verkeerde kant op gaan. Hoe gaat het nu?

Hier snap ik echt even helemaal niets meer van mijn lijf. Vorige cyclus was erg lang, ruim 6 weken na 2x een cyclus van 28 dagen. Nu ben ik op dag 26 alweer ongesteld geworden :palm: Ik ga deze week wel even naar de huisarts en vragen of ik bloed mag laten prikken ofzo, als ze daar überhaupt iets aan kunnen zien. Ik vind het allemaal zo dubbel, mijn vriend wil nog steeds niet naar het ziekenhuis en ik heb er aan de ene kant wel even genoeg van. Maar aan de andere kant willen we natuurlijk supergraag een kindje en ik word 33 dit jaar. Ben toen ik 30 werd met de pil gestopt dus het duurt ook al zo lang.
Het is op het moment gelukkig niet zo allesoverheersend, ga vanmiddag naar een kraamfeest en daar zie ik eigenlijk ook niet tegenop.
Afbeelding
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8226

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 16 Jun 2019 11:48

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Emma, waarom wilt je vriend geen doorverwijzing? En jij kan toch ook alleen jezelf laten screenen?
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3055

Geregistreerd: 24 Okt 2015 11:53

Bericht 16 Jun 2019 13:46

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Tabbie schreef:Emma, waarom wilt je vriend geen doorverwijzing? En jij kan toch ook alleen jezelf laten screenen?


Hij heeft wil het nog een paar maanden de tijd geven en dan om een doorverwijzing vragen.
Ja zouden ze dat doen, alleen mij onderzoeken?

Bedankt voor je reactie in ieder geval :)
Afbeelding
<<

Pioen

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 31 Mei 2019 20:41

Bericht 16 Jun 2019 13:57

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Emma, wij zijn al geweest voor intakegesprek en hebben alle afspraken staan. Eind juli aan de pil, in aug beginnen met medicatie en half sept ongeveer de punctie.
Ook wel herkenbaar trouwens qua stap naar ziekenhuis nemen. Ik wilde dit ook eerder dan man de vorige keer. Uiteindelijk na 1,5 jaar zelf proberen richting huisarts gegaan en doorverwezen.
Je kan inderdaad ook eerst jezelf laten checken toch?
Vervelend ook zo’n wisselende cyclus.
2017

Afbeelding
<<

Pioen

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 31 Mei 2019 20:41

Bericht 16 Jun 2019 13:57

Re: Moeilijk zwanger worden topic #3

Ik ben toen trouwens ook eerst helemaal onderzocht, cyclusanalyse, bloedprikken etc. Man pas daarna.
2017

Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers