Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Loopbaanadviseur ervaringen

<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2308

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 17 Jan 2017 16:47

Loopbaanadviseur ervaringen

Alvast excuses dat ik weinig informatie neerzet maar ik voel me er niet prettig bij om dit op het internet te laten staan waar iedereen het kan lezen.

Maar ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaringen hebben met een loopbaanadviseur. Met name hoe je een geschikt persoon vind die aansluit bij je opleidingsniveau en of je er iets aan hebt gehad.

Ik ben bijna klaar met mijn master (WO) maar ik kan door omstandigheden niet het normale pad bewandelen wat je zou bewandelen na het afronden van mijn studie. Momenteel weet ik niet of ik kan gaan werken in mijn vakgebied (ligt niet aan het aanbod want er is wel genoeg werk te vinden maar aan mijn persoonlijke situatie) dus ik wil langzaamaan de mogelijkheden gaan bekijken voor mijn vakgebied en eventueel ook daarbuiten.

Alvast bedankt voor eventuele tips en ervaringen.
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3993

Geregistreerd: 26 Okt 2013 19:21

Bericht 17 Jan 2017 16:51

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Ik heb er zelf geen ervaringen mee, maar twee vriendinnen hebben dit gedaan via/met hun werk. Ze werken beiden in grote organisaties die daar ook in investeren.

Weet niet of je nu ergens werkt (parttime wellicht) waar ze ook een loopbaanadviseur hebben? Anders kun je het via die manier eens proberen.

En wellicht dat ze er op je school goede ervaringen mee hebben en dat je daar eens voor advies heen kunt?
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2308

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 17 Jan 2017 16:58

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Nee via mijn werk (horeca) kan ik daar niets mee. Heb volgende maand wel een afspraak staan op de uni maar de vorige keer vond ik dat advies ook erg beperkt.

Maar alvast bedankt voor het meedenken!
<<

Infragilis

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 259

Geregistreerd: 14 Dec 2016 17:34

Bericht 17 Jan 2017 17:15

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Ik volg momenteel een traject bij een loopbaanadviseur.

Ik had werk waar ik doodongelukkig van werd en in het vakgebied waar ik zocht (vakgebied van mijn master) kon ik niets vinden. Hij heeft me heel erg geholpen. Enerzijds heeft hij me geholpen om uit te vinden wat ik nu echt wil. Ik weet nu wat mijn droom is, waar mijn hart ligt en waar ik waarschijnlijk gelukkig van ga worden. Volgende stap is nu bekijken hoe ik daar kan komen.
Anderzijds heeft hij me weer vertrouwen gegeven, vertrouwen in mijn eigen zijn en kunnen.

Ik ben zelf op deze loopbaanadviseur afgestapt, dus niet vanuit een organisatie. Dit betekent dat het wel veel geld is, maar het is me nu al meer dan waard.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3108

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 17 Jan 2017 20:19

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Geen ervaring, maar heeft je onderwijsinstelling niet een studiesuccescentrum of decenaat waar je aanspraak op kan maken?
08/2018
05/2021
<<

Anoniem205

Bericht 17 Jan 2017 20:40

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Ik heb een loopbaancoach gehad. Waarom? Ik had al 2x een foutieve studiekeuze gemaakt, was nog jong en zag mijzelf niet eeuwen als secretaresse werken. Ik had het gevoel dat ik meer in mijn mars had. Omdat ik twijfelde over de studie die ik wilde volgen om me te laten omscholen, heb ik middels een coach uitgezocht wat ik nou écht leuk vond en wat hetgeen was waar ik bijvoorbeeld vacatures op selecteerde. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de studie die ik zelf had bedacht hetgeen was waar ik in verder wilde.

Die studie is door wat tegenslagen nog steeds niet afgerond, maar ik werk inmiddels al wel ruim 5 jaar met veel plezier in dit vakgebied.
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2308

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 18 Jan 2017 01:05

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Bedankt voor de reacties.

Er is wel een mogelijkheid via de uni maar die is zeer beperkt ze laten daar vrij weinig studenten toe ik heb wel een verzoek gedaan maar dat kan nog wel even duren voordat ik daar antwoord op krijg.

@ Infragilis ik heb inderdaad al een offerte binnen van een loopbaanadviseur helaas heb ik het geld momenteel zelf niet maar als dit echt de weg is die ik moet bewandelen dan kan ik wel een lening kregen bij mijn ouders vandaar dat ik het eerst heel goed duidelijk wil hebben of dit het waard is. Maar fijn dat je zo'n positieve ervaring hebt, hopelijk vindt je snel je droombaan!

@Oreo ook jij bedankt voor de positieve reactie. Heb je er zelf 1 benaderd of vanuit je toenmalige baan?
<<

Anoniem282

Bericht 18 Jan 2017 01:08

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Ik ken twee mensen die een betalend traject hebben afgelegd d.m.v. consulten en beiden weten ze nu heel goed wat ze niet willen, maar nog steeds niet wat ze wel willen/kunnen/binnen de mogelijkheden ligt. :laughcry: Gevolg was dat ze maar bleven doen wat ze al deden en jaren later alsnog zijn gestopt en het een tijdje kunnen uitzingen met eigen vermogen, hopend op de dag dat ze een briljante ingeving krijgen voor een andere baan en desnoods in loondienst (wel/niet in dezelfde functie die ze als zzp'er vervulden). Sorry, niet bekend met andere, positieve ervaringen.
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2308

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 18 Jan 2017 01:14

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Dat is jammer want wat ik niet wil dat heb ik inmiddels al duidelijk het is voor mij vooral de vraag wat ik wel kan en welke mogelijkheden daar voor zijn. Ben inmiddels ook al wat lijntjes aan het uitgooien in mijn netwerk om te kijken of ik op deze weg in contact kan komen met mensen in mijn vakgebied (helaas werken mijn vrienden niet in mijn vakgebied) om te kijken wat de eventuele mogelijkheden gaan zijn. Bedankt voor de reactie want dit is waar ik juist huiverig voor ben dat ik straks geld ga lenen en dan na een paar gesprekken nog op hetzelfde punt zit.
<<

Anoniem282

Bericht 18 Jan 2017 01:20

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Ik snap dat je daar huiverig voor bent, maar ik refereer nu wel aan een periode dat het bijna een hype was om je lekker leeg te laten trekken door een loopbaanadviseur (bij wijze van spreken). Die twee mensen die ik ken, hebben er wel iets aan gehad wat betreft zelfinzicht. Vergelijk het maar met een therapeut hebben in 't Gooi. Als je dat niet had in het verleden, hoorde je er niet bij. Dat idee. Ik hoor nu zelden mensen nog spreken over naar een psycholoog gaan, omdat het gewoon 'lekker' is om even van je af te kletsen over de dagelijkse beslommeringen. Dat was 5 jaar geleden anders. In die context schreef ik ook mijn eerste reactie. :)

De helft van mijn netwerk bestaat uit mensen binnen jouw vakgebied, dus als ik je in contact kan brengen/iets voor je kan doen, let me know. :)
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 22 Jan 2017 12:36

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Ik zit in een loopbaantraject via mijn werkgever. Heel fijn dat dat kon want ik heb een flexcontract wat nooit vast wordt en volg een studie in een compleet ander vakgebied.

We hebben het met name over 'wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?' Ik heb pas 2 gesprekken gehad maar nu al hele fijne inzichten gekregen. Ik zit nu voornamelijk bij wat ik niet wil maar merk dat ik juist hierdoor meer zicht krijg op welke werkzaamheden ik dan wel leuk vind.

Ik heb de kans op dit traject voornamelijk aangegrepen omdat het gratis is en vertrouwd binnen het bedrijf waar ik werk. Ik las toevallig op Intranet dat je als werknemer een loopbaangesprek kon aanvragen (wat bij mij dus een traject geworden is).
<<

Anoniem222

Bericht 22 Jan 2017 15:38

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Ik heb via mijn universiteit een traject doorlopen en ik kan het echt iedereen aanraden. Naast dat het me echt heeft geholpen qua wat wil ik, wat kan ik, wie ben ik, heeft het me ook echt laten inzien dat het helemaal niet erg was dat ik het niet wist. En dat het ook niet erg is als je iets heel anders gaat doen dan waar je voor gestudeerd hebt. Het lag voor de hand dat ik iets juridisch zou gaan doen, gezien mijn studie, maar ik ben iets totaal anders gaan doen en echt heel gelukkig. Ze stelde super fijne vragen (oké ik moest binnen 5 minuten huilen doordat ze ik het gevoel had dat ze me meteen doorzag, haha) dus ja ik ben heel positief!
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2308

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 27 Jan 2017 20:54

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

@ Guattari bedankt voor het mooie aanbod. Mocht ik zijn afgestudeerd en een beter idee hebben van welke richting neem ik contact met je op mocht ik vastlopen.

Wat fijn Frankie dat je dit via je werkgever kan doen en dat je nu een duidelijker beeld krijgt van wat je wel leuk vind van wat ik hier op het forum heb gelezen merk ik dat je erg zoekende bent naar welke richting je uit wilt qua baan dus dat zou wel fijn zijn als je zo meer duidelijkheid krijgt.

Bedankt Harrison voor de positieve ervaring met de uni. Ik hoop dat ik in aanmerking kom voor het traject bij ons op de uni ik merk uit gesprekken met vrienden dat ik dat wel nodig heb omdat ik geen idee heb welke richting ik op moet en vooral kan daar zit bij mij vooral het probleem. Mijn droombaan kan ik niet vervullen ivm een zwakkere gezondheid dus daar zal ik een 'nieuwe' droombaan voor moeten gaan vinden.
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2308

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 14 Feb 2017 15:32

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Even een snelle update ik kom in aanmerking voor het traject op de uni vandaag een kort kennismakingsgesprek gehad heb ook opdrachten mee gekregen en heb er een goed gevoel bij. Bedankt voor de reacties!
<<

Infragilis

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 259

Geregistreerd: 14 Dec 2016 17:34

Bericht 14 Feb 2017 17:22

Re: Loopbaanadviseur ervaringen

Fijn voor je! Hopelijk kan je dat goede gevoel vasthouden en ga je er echt wat aan hebben.

Succes!

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers