Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Dag babyspulletjes, of toch niet?

<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1480

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:29

Bericht 12 Jan 2017 11:58

Dag babyspulletjes, of toch niet?

L. verschuift langzaam naar maatje 74 en dus kan ik steeds weer wat kleding uit haar kast halen dat te klein geworden is. Ook het babyspeelgoed dat haar interesse verloren heeft, de wieg, de babyinzet voor op de trip trap enzovoort verhuist beetje bij beetje naar de zolder. Maar die zolder is niet eindeloos groot en dan komt de vraag: wat gaan we daar eigenlijk mee doen? Bewaren? Weggeven? Verkopen?

Bij N. was heel duidelijk dat we nog een kindje wilden, dus alles werd bewaard. Maar nu vind ik het echt lastig. We weten niet of er nog een derde kindje bij gaat komen. Mijn zwangerschappen zijn niet de makkelijkste en zowel zwangerschap als borstvoeding zijn een aanslag op mijn gezondheid. Ik heb een chronische ziekte en de afgelopen jaren heb ik al een forse medicatieverhoging en een aantal SEH-bezoeken gehad, de laatste slechts enkele weken geleden. We hebben een fors slaaptekort met twee slechte slapers en ook op andere gebieden zijn er uitdagingen. Oudste een heel pittig karakter, voedingsproblemen en groeiachterstand. Jongste een heerlijk meisje, maar dat slapen is nu echt een ding en in de toekomst moeten we ons voorbereiden op gezondheidsproblemen. Het zijn tropenjaren en we vragen ons regelmatig af of we dat echt nóg een keertje zouden willen en kunnen. Praktisch is er ook zoveel voor te zeggen om het bij twee te laten.
En tegelijk: het idee van echt afscheid nemen van alle babykleertjes, niet nog 1 keer zwanger zijn, zelfs nog 1 keer mogen bevallen en die hele babytijd... Vriend neigt naar het bij twee laten maar grapt ook regelmatig dat er toch nog wel een keer een derde komt, lekker duidelijk :eyes: . En ik heb het gevoel dat het nog niet helemaal af is, dat ik misschien toch nog een derde zou willen, maar dan gewoon niet nu direct. Lichamelijk (en emotioneel) zou dat ook helemaal niet slim zijn.

Kortom: we weten het nog niet. Áls er een derde komt, dan niet nu direct maar misschien zelfs pas over drie jaar. Maar ja, wat doen we dan in de tussentijd met al die babyspullen die onze zolder gaan barricaderen? Straks komt die derde er niet meer of komt die er wel maar is het een jongetje, heb ik al die babykleertjes voor niets bewaard :nopompom:

Hoe doen jullie dit? Zijn er dingen die je wel blijft bewaren of juist helemaal niets? En zijn er meer die nog aarzelen omdat het nog niet duidelijk is of er wellicht nog een kindje komt?
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Ayla

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1830

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:06

Bericht 12 Jan 2017 12:06

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Hier blijft het sowieso bij 2, maar bij twijfel zoals bij jullie zou ik de grote en dure dingen bewaren. Kinderstoel, kinderwagen, maxi cosi etc. Kleertjes zijn zo gekocht en/of gekregen en daarbij weet je niet of je volgende keer weer een meisje krijgt.
<<

Anoniem315

Bericht 12 Jan 2017 12:08

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Ik zit een beetje met hetzelfde. Wij hebben nu twee kinderen en vinden het goed zo. Onze jongste is nu 4 maanden en groeit ook uit de kleinste maatjes. Ik vind het zoooo moeilijk om er afstand van te doen! Niet dat ik denk dat er een derde komt, en dat het nog een keer gedragen gaat worden, maar die kleding heeft gewoon emotionele waarde. Ik heb een paar pakjes en accessoires apart gelegd om te bewaren. De rest verkoop ik of breng ik naar het leger des Heils. Babyspeelgoed breng ik tzt naar de kringloop denk ik..

De grote dingen worden voorlopig nog goed gebruikt, maar over een jaar of 2 zal ik daarover moeten beslissen. Wellicht bewaar ik het voor als ik zelf ooit oma wordt, haha!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 41983

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 12 Jan 2017 12:13

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Wat lijkt me dat moeilijk Lilou (en de rest).
Wat Exo zegt is best een idee. Ik heb onlangs van mijn moeder een doos met kleertjes gekregen. Heeft ze altijd bewaard voor als ik zelf zwanger zou zijn. Niet alles wat ik ooit gedragen heb, maar een paar van de eerste pakjes, een paar jurkjes die m'n oma gemaakt heeft, wat schattige dingetjes die ik gewoon nog herken van de foto's. Heel waardevol. Ik denk dat ik het m'n eigen kind (vooralsnog is dat natuurlijk een jongen, maar als ik een dochter zou krijgen) niet allemaal aan zou trekken, maar een aantal dingetjes kunnen nog best. Ze heeft het gewassen en toen hebben we 'ceremonieel' de inhoud van de doos (mooie doos ook) bekeken. Als soort overgang van een generatie. Ik vond het heel mooi. En ja het staat nu wel op zolder, maar ik vind het wel dierbaar om te hebben.

Misschien kan je dus zoiets gaan maken. Zeker voor dochters, denk dat zonen daar toch iets minder mee hebben. Zo zoek je zelf ook echt bewust de kleding uit en ik ben altijd heel erg voorstander bij dit soort dingen van naar je gevoel luisteren. Ik voel heel goed wat eigenlijk wel weg kan en wat écht niet weg kan, qua gevoel. Dan houd ik dat. (dat heb ik ook met eigen kleding met herinneren, daar heb ik ook een klein stapeltje van).
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 12 Jan 2017 12:16

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Ik ben hier deze week aan de slag gegaan, ik heb er ook lang over na moeten denken wat nu te doen. Maar alles blijven opslaan is geen optie, een derde zal hier hoogstwaarschijnlijk niet meer komen. Ik heb wat kleding met emotionele waarde, speelgoed en wat kleine dingen bewaard. Rest op marktplaats gezet en een groot deel naar de vluchtelingenopvang gebracht. Mocht er ooit wel een 3e komen dan kopen we wel weer de dingen die echt nodig zijn, voor nu hoop ik dat er een ander er plezier van heeft.
<<

Indigo

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1670

Geregistreerd: 23 Apr 2015 10:55

Bericht 12 Jan 2017 12:55

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Wij wisten na de tweede ook niet zeker of er een derde kindje zou komen. Omdat we twijfelden heb ik alles bewaard. Ik vond het zonde om bij een eventuele derde alles weer opnieuw aan te moeten schaffen. Uiteindelijk wilden we wel een derde en nu ik zwanger ben ben ik heel blij dat we alles hebben bewaard. Er komt hier geen vierde kind dus over een paar jaar zal ik alles moeten uitzoeken. Dat vind ik ook wel lastig.
2011 2012 2017
<<

Anoniem257

Bericht 12 Jan 2017 12:58

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Mijn wens is groot voor nog een kindje maar ik verkoop nu toch de spullen. Tegen die tijd vind ik het waarschijnlijk niet meer leuk. En ach shoppen voor zo'n baby is geweldig!

Wel heb ik een aantal dingen bewaard zoals eerste romper en pakje.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6246

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 12 Jan 2017 13:21

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Na de eerste had ik veel bewaard, maar niet veel hergebruikt. Na de tweede is dus alles weggegaan. Inmiddels zijn we er ook uit dat er bij ons geen derde komt. Mocht dat toch gebeuren dan kopen we andere spullen.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 12 Jan 2017 13:24

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

ik heb ook een herinneringsmand waar een aantal kleertjes in zitten (net als haarlokken, melktanden, groeiboekje en nog veel meer)

wat betreft bewaren hangt het denk ik ook af van de hoeveelheid ruimte. iemand met weinig ruimte zal meer weg moeten doen. En hoe meer ruimte hoe meer je kan bewaren.

eerdere tips met de duurdere dingen bewaren klinkt logisch. Ik zou alleen de maxi cosi niet bewaren. De komende jaren veranderen de regels nogal, het kan zijn dat deze straks niet meer aan de eisen voldoet. Daarnaast wordt het gebruik van een oudere maxi cosi afgeraden ( de ene zegt 5jaar, de ander zegt dat het een verkooppraatje is maar ergens zal er een moment zijn dat een nieuwe maxi cosi beter is)
Afbeelding
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1933

Geregistreerd: 19 Jan 2015 13:10

Bericht 12 Jan 2017 13:45

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Ik zou bij twijfel denk ik de grote dingen bewaren. En sowieso spullen met een grote emotionele waarde. Hier acht ik de kans op een derde nihil (ik wil echt niet meer) dus wat dat betreft kan ik ook wat makkelijker dingen al wegdoen. Al zijn sommige dingen toch moeilijk, maar als ik weet dat ik het toch niet meer nodig heb dan staat het stof te vangen en de zolder te vullen. Wel bewaar ik wat dingen, zoals eerste pakjes, wat andere kleding met speciale herinneringen (al met al is dat niet overdreven veel) en wat speelgoed (mijn kinderen hebben ook wat babyspeelgoed van mezelf van vroeger kunnen gebruiken en dat is toch wel leuk). En per kind een soort herinneringsdoos met wat dingetjes erin.

De rest probeer ik te verkopen of naar een goed doel te doen. Staat echter nog een hoop op zolder door tijdgebrek, maar elke keer als ik even tijd heb dan kan er vaak al weer wat weg.

En stel dat je vanwege twijfel de grote dingen nog even bewaart, dan is de rest zo bijgekocht (al dan niet tweedehands afhankelijk van budget en wensen) tegen die tijd. En ondertussen ruimt het lekker op, of je nu wel of niet een derde zou willen tzt.
<<

Anoniem316

Bericht 12 Jan 2017 14:13

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Ik zou inderdaad de grote dingen bewaren en bijvoorbeeld de kleertjes die je echt heel leuk vindt of bepaalde herinneringen aan zitten. Weg doen kan dan altijd nog.
Hier heb ik ook al een boel weg gedaan, ook omdat ik sommige dingen L. toch niet aan trok. Voor een 2e wil ik toch opnieuw shoppen en dat zal jij met een 3e ongetwijfeld ook hebben :wink:
<<

Anoniem236

Bericht 12 Jan 2017 15:04

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Dat stuk over nooit meer zwanger zijn en een babytje hebben doet mij ook twijfelen.

Maar wij hebben wel de knoop doorgehakt om alles te verkopen of weg te doen. Met pijn in m'n hart maar het staat in de weg en de kans op een derde is heel klein.

Mocht er toch een derde komen kunnen we waarschijnlijk de duurdere dingen via MP wel terugkopen.
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1480

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:29

Bericht 12 Jan 2017 15:37

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

He fijn, ik ben niet de enige die het moeilijk vindt om afscheid van die dingen te nemen dus :-) Met kleding in grotere maten lijk ik dat dus veel minder te hebben. Als er nu iets is wat N. niet meer past of iets wat ik haar niet meer aantrek omdat ik het niet mooi (meer) vind heb ik er dus minder moeite mee om weg te doen. Maar die babykleertjes... Ik heb al wel wat weg gedaan van de babykleertjes trouwens, een pakketje gemaakt van dingen die ik L. toch al niet meer aantrok omdat ik het niet praktisch of leuk genoeg meer vond en dat was al lastig haha. De grote dingen zoals de wieg kunnen we prima nog even bewaren. Andere dingen zoals het babybadje en de boxmobile ben ik niet zo aan gehecht, zijn makkelijk zo weer gekocht en kunnen dus ook weg.

Maar wat jij zegt Exo, aan die kleertjes zit inderdaad vaak emotionele waarde. Ik vind het wel een mooi idee Marin, om dan inderdaad een aantal dingen uit te kiezen om echt voor de meiden te bewaren. Dat heb ik al wel gedaan met het allereerste pakje dat ze aanhadden en de eerste schoentjes van N. Het eerste pakje van N. heeft L. bijvoorbeeld ook niet gedragen want dat was echt van N. vond ik. Dee, je hebt gelijk dat nieuwe dingetjes shoppen toch ook wel weer heel leuk is haha. Zo zijn er inderdaad ook een aantal dingen die ik L. gewoon veel minder aantrek en voor haar shop ik ook regelmatig nieuwe dingen, onder het mom van 'ander seizoen' maar ook omdat mijn smaak veranderd is en ik L. met d'r blonde koppie heel andere dingen leuk vind staan dan N. die als baby echt een enorme bos donker haar had.

Oh, voor degenen die alles weg doen ondanks twijfel over een volgend kindje; doen jullie dan echt alles weg of bewaar je de uniseks dingen, slaapzakjes, dekentjes etc. wel?
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Brooke

Bericht 12 Jan 2017 15:57

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

De spulletjes met emotionele waarde heb ik bewaard en in een mooi koffertje (die je als decoratie op het slaapkamertje kan zetten) gedaan zoals de kleertjes, eerste babyschoentjes, ziekenhuis dingetjes etc. Van de rest heb ik afscheid genomen en verkocht of weggedaan. Hier ook getwijfeld omdat we het niet zeker wisten ivm wel of geen kindje in de toekomst, maar nu ben ik juist blij dat het opgeruimd is en we weer wat ruimte hebben.
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1933

Geregistreerd: 19 Jan 2015 13:10

Bericht 12 Jan 2017 15:58

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Ik herken trouwens precies wat je zegt over de kleding. Met de kleinste maatjes had ik veel meer moeite dan met grotere maten. Na de eerste had ik trouwens ook echt alles bewaard voor een volgende, maar toen dat een jongen bleek ben ik wel al begonnen met uitzoeken. Wat ik wat dat betreft zelf heb gemerkt is dat ik het met de tijd ook makkelijker vond worden. Eerst waren er veel meer kleertjes die ik voor mijn gevoel niet weg kon doen, na een tijd nog eens gekeken en toen kon er al meer weg. Werkt wellicht niet zo voor iedereen, maar je zou dus kunnen proberen niet te streng voor jezelf te zijn met de eerste keer uitzoeken en dan later wellicht nog een keer te kijken na een bepaalde tijd. Als ik over een tijdje weer eens tijd heb voor de zolder dan ga ik de kleertjes van zoon ook nog een keer uitzoeken om die reden. De eerste ronde kon er al best wat weg, maar hopelijk inmiddels nog wat meer. En de grotere maten heb ik gelukkig geen enkele moeite mee, dat verkoop ik of gaat weg naar bijv kringloop of via de weggeefhoek. Van de grotere kleding bewaar ik alleen dingen waar echt iets heel bijzonders mee was en dat zijn weinig dingen. Maar die babykleertjes.. Inmiddels minder moeite mee, maar zelfs al wist ik dat er geen derde meer gaat komen vond ik het toch best moeilijk.
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1248

Geregistreerd: 17 Dec 2014 21:51

Bericht 12 Jan 2017 20:38

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Wij hebben hier alles weggedaan omdat we er heel lang van overtuigd waren geen derde te willen.
En nu, sinds een paar maanden zijn we bezig voor een derde.
Maar om heel eerlijk te zijn vind ik het toch veel te leuk om mn kinderen gewoon in nieuwe kleding te laten lopen. En koop ik in de praktijk toch alles nieuw. Alleen van de kinderwagen heb ik een beetje spijt.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 12 Jan 2017 21:17

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Omdat wij weinig ruimte hebben en er waarschijnlijk geen 3e komt, doe ik alles weg wat geen emotionele waarde heeft.
Ik heb de kleertjes uitgezocht en waar ik over twijfelde mag nog even blijven. Al het andere gaat weg, wel naar vrienden, de kringloop of marktplaats.
Spullen zoals de maxicosi en het badje zal ook weg gaan zodra het in de weg staat.
<<

anoniem203

Bericht 12 Jan 2017 21:26

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Onze babykamer wordt in de eerste week van Maart opgehaald en ja dat doet toch een beetje pijn. Kleertjes weg doen kan ik ook al niet. Niet dat hier nog een derde komt maar net wat Exo zegt het is gewoon van emotionele waarde. Ik heb voor ieder wel en doos met eerste schoentjes, eerste knutselwerkjes enz. En ik wil voor ieder nog 2-3 setjes kleding bewaren. De rest moet binnekort gewoon echt weg.. Je moet gewoon een fase afsluiten en dat is gewoon even lastig voor vele maar toch ook weer normaal denk ik.
<<

Anoniem257

Bericht 13 Jan 2017 01:37

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Kinderwagen, babykamer en maxicosi etc doe ik zelf niet weg, dit komt op zolder te staan. Qua kleren probeer ik het meeste te verkopen. Slaapzakken ook, dekens en lakens weer niet. Don't ask why! :razz:
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5449

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 13 Jan 2017 07:45

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Wij zijn er wel uit dat er bij ons geen vierde komt. Maar ik heb echt nog niks weg gedaan. Niet alleen emotionele waarde, maar ook nog geen tijd gehad om dingen uit te zoeken. Maar bij ons staat het nog niet in de weg. Lastig dat het bij jullie wel in de weg staat en dat dat maakt dat je toch sneller dingen weg moet doen,
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Blue flower

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:54

Bericht 13 Jan 2017 09:28

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Echt een ding voor veel vrouwen hè...

Hier ook hetzelfde, had laatst een topic geopend over wanneer voelt je gezin compleet.. we hebben besloten om het hier bij te houden. We hebben ergens allebei nog genoeg liefde voor een vierde (vijfde met stiefzoon erbij) maar hebben lang gepraat en zijn met verdriet allebei tot de conclusie gekomen dat het goed is zo. Ik ben dus nu heel bewust alles aan het wegdoen. Nu heb ik mijn baby nog, en kan ik daar van genieten. Als ik het laat liggen dan wordt dat punt van wegdoen veel moeilijker...
10.12.2010
21.03.2013
16.08.2016
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5449

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 13 Jan 2017 10:34

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Blue flower schreef:Echt een ding voor veel vrouwen hè...

Hier ook hetzelfde, had laatst een topic geopend over wanneer voelt je gezin compleet.. we hebben besloten om het hier bij te houden. We hebben ergens allebei nog genoeg liefde voor een vierde (vijfde met stiefzoon erbij) maar hebben lang gepraat en zijn met verdriet allebei tot de conclusie gekomen dat het goed is zo. Ik ben dus nu heel bewust alles aan het wegdoen. Nu heb ik mijn baby nog, en kan ik daar van genieten. Als ik het laat liggen dan wordt dat punt van wegdoen veel moeilijker...


Daar heb je wel een punt denk ik. Dat meteen weg doen makkelijker is.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3617

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 13 Jan 2017 11:36

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Ik doe alles nu meteen weg. Ook de grote spullen. Mijn schoonzusje is zwanger en krijgen een meisje dus ik geef ontzettend veel aan haar en mijn broertje door. Dat voelt ook goed. Ons gezin is compleet en daar staan we allebei ook echt helemaal achter. Al vliegt het mij deze week wel regelmatig aan dat E. bijna 1 jaar is en dat de babytijd nu dus echt klaar is.
<<

Anoniem272

Bericht 13 Jan 2017 18:08

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Grote dingen zijn in bruikleen bij vrienden en kennissen. Dan staat het hier niet in de weg, maar zouden we de spullen in theorie weer terug kunnen vragen.

We gaan binnenkort de zolder verbouwen. Dan gaat alles wel echt weg. We kunnen ons echt niet voorstellen dat er nog een derde komt.
<<

sophiee

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1159

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:24

Bericht 13 Jan 2017 21:03

Re: Dag babyspulletjes, of toch niet?

Twee keer alles bewaard en er daarna weer goed gebruik van gemaakt. Niet eens getwijfeld of we het weg zouden doen, we wisten eigenlijk altijd wel dat we nog een tweede en derde wilden. Nu is de tijd aangebroken babyspullen weg te doen. En omdat het zo goed voelt, is het ook geen probleem. We vinden het eigenlijk zelfs fijn om de babytijd langzaamaan af te sluiten. Het is na al die jaren babytijd voor ons genoeg geweest.
L juni 2012
R februari 2015
J augustus 2016
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers