Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tja wat nu?

<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1942

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 12 Jan 2017 23:00

Re: Tja wat nu?

*
Laatst gewijzigd door Reva op 16 Jan 2017 22:30, in totaal 1 keer gewijzigd.
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Geel

Bericht 12 Jan 2017 23:18

Re: Tja wat nu?

Maar wat nou als het echt niet klopt? Of dat het mensen oprecht niet uitmaakt hoe je eruitziet? Iemand moet echt verschrikkelijk veel puisten op z'n knar hebben én een bochel en tig spasmes wil ik denken: nou, pfoe die is wel lelijk. Maar dan vind ik dat vooral zielig voor die persoon, het stoort mij verder niet.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 12 Jan 2017 23:23

Re: Tja wat nu?

Ben je heel erg veranderd? Ik heb je geloof ik 3 jaar geleden ontmoet (in het vondelpark), klopt toch?
Ik baseer wat ik zeg namelijk mede op mijn herinnering aan jou. Ik vind het erg heftig dat je negatieve gedachten zo diep zitten.
#teammaple🍁
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1942

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 12 Jan 2017 23:29

Re: Tja wat nu?

Ja klopt! Was in het Vondelpark met je zoontje en Merai en Tabbie en Bliss geloof ik. Nee zie er nog net zo uit, iets ouder misschien haha. Maar kreeg maandag geen wijn mee bij Gall & gall omdat ik geen legitimatiebewijs had, dus dat zal wel meevallen :smile:
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9080

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 12 Jan 2017 23:34

Re: Tja wat nu?

Ja daar was ik bij!

En Reva, ik hoop echt dat je wel hulp gaat zoeken, want zo kan je toch niet door? Je bent super leuk (of ben ik ook te objectief?) en ik hoop dat je je ook zo kan gaan voelen.

Het komt over alsof je het toch van niemand gelooft, maar daar kan alleen jij een stap in maken. Want ik geloof totaal niet dat ook maar 1 iemand zo over jou denkt. Weet je waar dit gevoel vandaan komt?
<<

Anoniem282

Bericht 13 Jan 2017 00:15

Re: Tja wat nu?

Reva schreef:
@Guattari: ik mijd idd, maar dat valt me nog niet zo lang op van mezelf. App ook veel minder vaak uit mezelf of app niet terug. Maak minder afspraken buiten de deur etc. Korter lontje met anderen.


Ik hoop niet dat je het vervelend vindt dat ik je heb gequote. Ben niet zo goed in onthouden in een langere tekst, maar ik kan het verwijderen als je dat wenst. :)

Wat je hebt, durf ik geen uitlatingen over te doen. Ik ben geen professional. Korter lontje kan duiden op overspannen en ook op een geagiteerde depressie en vast ook van alles waarvan ik niet eens weet dat het bestaat. Het is niet erg dat je even meer op jezelf bent. Het wordt pas erg wanneer je bepaalde beelden die je nu over jezelf hebt, gaat internaliseren. Daarom lijkt het me heel raadzaam om een doorverwijzing te vragen. Bij een huisarts hoef je niet je hele verhaal te doen, om een doorverwijzing te krijgen. Als je dit moeilijk vindt, wil ik dit ook wel voor je doen. Ik vind het rot voor je dat je je zo voelt, want op de langere termijn is dit niet menselijk.
<<

Anoniem210

Bericht 13 Jan 2017 00:17

Re: Tja wat nu?

Ik geloof dat je er wel iets mee wilt. Anders zou je dit voor jezelf houden. Tenminste dat denk ik. Dus in dat geval zie ik het zeker als een 1e stap. Hopelijk volgt er een 2e. Want ik denk echt dat dat je zou kunnen helpen.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 13 Jan 2017 00:59

Re: Tja wat nu?

Ben je naast je contacten op het werk om thuis eenzaam? Bij je openingspost moest ik gelijk aan het nummer Smallfilm van Spinvis denken. Misschien helpt het om leuke muziek op te zetten. Ik zet vaak happy hardcore op als ik in een dip zit of ik ga in een bos wandelen/mountainbiken.

Guattari wat geef je toch weer zoals altijd een goede begripvolle mening.
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1942

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 13 Jan 2017 01:47

Re: Tja wat nu?

Ik snap niet je vergelijking met dat nummer? Net even geluisterd maar euhh..?
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Anoniem278

Bericht 13 Jan 2017 08:19

Re: Tja wat nu?

hej Reva,

Laat ik beginnen met schrijven dat ik het best wel een stap vind van je om dit hier neer te zetten. Toch een zekere vorm van erkenning van 'er is iets'.
Natuurlijk zou ik je willen zeggen dat er niets mis met je is en dat je (vast) prachtig bent etc, en voor zover ik me nog kan herinneren kan ik me het tegendeel niet herinneren, maar ik denk helemaal niet dat dat de bedoeling van je topic is. Zo van 'als tien mensen zeggen dat ik een stuk ben, dan stop ik met denken dat ik lelijk ben en word ik weer blij'. Zo werkt het niet hè?

Ik vraag me een paar dingen af. Het belangrijkste, is dit iets wat jij gewoon ineens bent gaan vinden van jezelf, of is er een punt in je leven geweest waarop iemand heeft gezegd dat het zo was, waarna jij het voor waarheid bent gaan aannemen? Het verschil is puur, dat als het een geïnternaliseerde gedachte is, je het op een andere manier kunt benaderen.
Stel dat dit iets is wat jij de laatste jaren, maar ik ben bang al langer, over jezelf bent gaan denken, heb jij dan ooit objectief bewijs voor je theorie gehad?

Kijk, dat er ooit n malloot zegt dat je niet mooi bent, of dat nu een man of vrouw is, is dan vermoedelijk bedoeld om je flink te raken, en ik zou zo zeggen dat het gelukt is. Maar waarom zou die 'waarheid' dan 'dé waarheid' zijn?
Ik zou eerder denken dat het een domme uitspraak was van iemand die zichzelf boven jou wilde zetten.
Maar als je nu meer objectief gaat kijken, en je stelt jezelf de laatste tien keer voor dat je buiten op straat liep, bijvoorbeeld in een winkelcentrum. Renden er toen mensen gillend weg? Begonnen kinderen te wijzen? Waren er hele kleine kindjes (want die zijn zo eerlijk als je het kunt krijgen) die tegen hun moeder zeiden 'mama dat is n enge mevrouw, wat heeft die?' of iets van dergelijke strekking?
Wordt je clientèle liever geholpen door je collega's en gaan ze jou uit de weg? Moet je in de pauzes altijd alleen eten omdat mensen niet tegenover je durven te zitten?

Begrijp je wat ik bedoel? Ik ontken absoluut niet dat het voor jou zo voelt, want ik denk dat dat niet over is met een paar keer lezen dat je mooi bent of bewijs van verschillende werkelijkheden, ik wil je puur laten zien dat het iets IN jou is. Wat betekent dat als je er last van hebt en het je belemmert, en dat lees ik toch wel, je kunt besluiten er iets mee te doen. Maar dat zal veel van jou vragen, daar wil ik eerlijk in zijn. Als je namelijk zo overtuigd bent van iets als jij van jouw vermeende lelijkheid, dan word je op een gegeven moment blind en doof voor het tegendeel. Dan 'wil' je ergens niet eens meer horen dat het misschien anders is, omdat je de normale gedachten over je uiterlijk ergens ook gewend bent.

Veranderen kan heel waardevol zijn puur naar het resultaat gekeken en ik zou jezelf een mildere kijk naar je uiterlijk gunnen, maar de mensen die zeggen dat je 'maar even moet leren..... etc' die hebben wellicht zo'n proces nooit doorlopen. Er is niks leuks aan. Je moet vaste overtuigingen loslaten waardoor je vanbinnen gaat wankelen en er is de eerste tijd helemaal niks voor in de plaats. Het is niet zo dat je op moment A denkt : 'o hemel wat ben ik lelijk' en dat je dan drie ademhalingsoefeningen krijgt en dat dan moment B komt en je (al zen-glimlachend) denkt 'o eigenlijk ben ik best een lekker ding trouwens'.
Het is pittig.
Aan de andere kant, jezelf steeds maar overtuigen van zoiets negatiefs is ook zwaar. En zoals je al merkt krijgt dat gevolgen voor de rest van je leven, want het maakt naar buiten gaan veel lastiger, het maakt sociale contacten ingewikkeld en je wordt er zo doodmoe van dat je als een soort zombie achtige couch potatoe maar thuis blijft hangen.

Het enige wat ik je mee wil geven verder nog, is dat ik je via deze weg toch al redelijk lang ken. En vroeger, je weet wel voor de smartphone zeg maar, wilde ik altijd bij jou en B horen. Dat leek me nu toch wel het ultieme coole groepje. Ik heb jou altijd gewaardeerd, zelfs met je wat minder politiek correcte reacties en ik vind je in schriftelijk overkomen naar mij toe een heel waardevol persoon. Het is niet voor niets dat ik op dit debiele tijdstip al zo'n kletsverhaal hierneer plemp tenslotte.

Ik hoop dat je ergens van jezelf mag openstaan voor een andere waarheid over je uiterlijk dan de waarheid die jij nu met je meesleept. Want die lijkt me nogal gekleurd door iemand met beperkte fantasie ;-)
Het mag anders, lieve Reva en er is niks mis met de wens om jezelf gewoon een beetje mooier te kunnen vinden.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 24199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 13 Jan 2017 09:01

Re: Tja wat nu?

Heel mooi gezegd, Quickster!

Ik snap Reva's gedachten overigens wel, die heb ik zelf ook vaak gehad. Ik ben ook niet moeders mooiste en dat is me ook weleens verteld vroeger. Maar goed, of het nou wel of niet zo is, het gaat vooral om zelfacceptatie denk ik. Ik heb dat inmiddels redelijk voor elkaar gekregen (mijn gewicht uitgezonderd) en Teva (zucht, dit maakt de autocorrectie er steeds van), ik hoop gewoon dat jij dat voor jezelf ook kunt bereiken. Je bent niet alleen mooi, maar ook nog eens lief en grappig! You can do it!
❤ 7 juni 2018
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2855

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 13 Jan 2017 09:28

Re: Tja wat nu?

Wat een lieve en waardevolle reactie Quickster!
<<

Reva

Yipyapper

Berichten: 1942

Geregistreerd: 18 Nov 2013 21:57

Bericht 13 Jan 2017 12:31

Re: Tja wat nu?

Carra schreef:Wat een lieve en waardevolle reactie Quickster!


Echt ja!
Thanks Q, ik mail je van de week even een reactie op je privémail.

Edit: als die nog hetzelfde is haha
June schreef:Kruiden naar beschikbaarheid en emotie.
<<

Anoniem282

Bericht 13 Jan 2017 12:57

Re: Tja wat nu?

Wat een mooie, helpende reactie Quickster. :) Lief van je!

Fred: thnx, ik denk dat deze giftige gedachten (want zo klinkt het) iemands psyche niet moeten overnemen. Dat lijkt me heel erg zonde, omdat het veel invloed heeft op wat je doet/wilt doen. Zodra dit steeds minder wordt, is een objectieve(re blik dan van forummers en vrienden) denk ik wel aan te raden. Misschien zelfs wel een opluchting, omdat bekenden doorgaans niet de kennis hebben om deze gedachten om te buigen naar een positiever zelfbeeld. Geen onwil, maar echt niet de kennis die hiervoor nodig is. Succes en sterkte, Reva. Ik hoop voor je dat je over een tijdje anders naar jezelf kunt kijken en je daardoor ook weer opleeft.
<<

Anoniem210

Bericht 13 Jan 2017 22:46

Re: Tja wat nu?

Eens met bovenstaande reacties. Wat een mooie, waardevolle reactie Quickster. Mooi!
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3727

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:43

Bericht 14 Jan 2017 12:23

Re: Tja wat nu?

Eens met bovenstaande reactie en wat een fijne, waardevolle reactie Quickster.
Reva, niet omdat je dit topic hebt geopend maar ik vind je echt een prachtige vrouw. Verder vind ik je stoer, lief, grappig en je hebt een hele leuke kledingstijl. Ik vind het knap dat je dit topic hebt geopend en ik hoop oprecht dat je anders naar jezelf gaat kijken, wellicht met hulp. Dikke knuffel! :hug:
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Anoniem278

Bericht 14 Jan 2017 18:36

Re: Tja wat nu?

@Reva, , als jij t adres hebt met mn voor en achternaam, dan klopt dat nog

@ rest, bedankt, ik word er verlegen van
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 24199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 14 Jan 2017 19:03

Re: Tja wat nu?

Had jij vroeger een andere forumnaam, Quickster?
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem278

Bericht 14 Jan 2017 19:06

Re: Tja wat nu?

Ja zeker. En deze is trouwens echt aan vervanging toe, maar ik vind niks leuk. Grrr
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 24199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 14 Jan 2017 19:19

Re: Tja wat nu?

Quickster schreef:Ja zeker. En deze is trouwens echt aan vervanging toe, maar ik vind niks leuk. Grrr


Heb ik jou weleens ontmoet? Heb ineens het idee van wel. PM?
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem278

Bericht 14 Jan 2017 19:38

Re: Tja wat nu?

Zeker niet. Ik heb maar 1 iemand ontmoet van hier, toevallig , en die kwam uit Brabant
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 20 Jan 2017 19:10

Re: Tja wat nu?

Als je je oude naam even noemt dan wil ik wel helpen meedenken over een nieuwe, Quickster.
#teammaple🍁
<<

Anoniem278

Bericht 20 Jan 2017 19:27

Re: Tja wat nu?

Erger dan deze kan niet hè? :smile:

Mijn eerste naam is van meer dan tien jaar geleden, voor de hele oude Garde, ik was een van de dames die het vervolgverhaal schreven.
<<

Anoniem304

Bericht 20 Jan 2017 19:39

Re: Tja wat nu?

Wauw vervolgverhaal. Dat ken ik niet geloof ik. Maar mijn 10 jarig forum jubileum is ook ongeveer pas nu.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 20 Jan 2017 19:56

Re: Tja wat nu?

Je wilt hem dus niet zeggen begrijp ik. Ok!
#teammaple🍁
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers