Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Je cv

<<

Anoniem198

Bericht 04 Jan 2017 15:30

Je cv

Wat staat er allemaal op je cv en welke volgorde hou je aan?
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 404

Geregistreerd: 04 Nov 2016 13:06

Bericht 04 Jan 2017 16:17

Re: Je cv

Als je zoekt in Google vind je wel wat voorbeelden :)
<<

Anoniem313

Bericht 04 Jan 2017 16:35

Re: Je cv

Dat hangt af van de functie waarop ik solliciteer.
<<

Joan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1330

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 04 Jan 2017 16:49

Re: Je cv

Werkervaring die relevant is voor de baan waarop is solliciteer. Daarnaast al m'n behaalde diploma's en certificaten. Ook heb ik een overzicht van een aantal vaardigheden. Ik heb m'n cv zelf vormgegeven in illustrator dus het lijkt een beetje op een infographic.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5113

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 04 Jan 2017 17:25

Re: Je cv

De volgorde die ik hanteer:
- Personalia
- Profiel (hierin staat wat ik wil toevoegen aan een organisatie en wat mijn specialismen zijn)
- Werkervaring
- Overige werkervaring (bijbaantjes, hierover ben ik aan het nadenken om dit voortaan weg te laten omdat het eigenlijk niets meer toevoegt na ruim 10 jaar afstuderen)
- Opleidingen
- Vaardigheden (met name softwarepakketten en talen)
- Aanvullende informatie (daarbij kun je denken aan rijbewijs en hobby's)
<<

Tante Toos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 607

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:41

Bericht 04 Jan 2017 19:41

Re: Je cv

Persoonlijke gegevens
Opleidingen
Relevante werk- en stage ervaringen (met daarbij mijn functies, taken en vaardigheden)
Overige afgeronde cursussen en behaalde certificaten
09-07-2018
11-07-2021
<<

Anoniem282

Bericht 04 Jan 2017 20:34

Re: Je cv

Als ik hier in het sollicitatietopic lees, heb ik een cv waar een potentiële werkgever van in slaap zou vallen (geen kleuren, plaatjes, foto's, weet-ik-veel), maar toch ben ik van de 15 sollicitaties afgelopen 1,5 jaar 5x uitgenodigd. Denk toch dat het om de inhoud gaat. :) Werkervaring pas ik wel aan en alle bijbanen onder 1 kopje. Die zijn irrelevant voor waarop ik solliciteerde.

Er zijn veel voorbeelden online te vinden en die indeling houd ik aan. Voor Engelstalig cv idem.

Ik vind zo'n 'modern' cv (zo noem ik het maar even) wel heel leuk/mooi om te zien, maar ik merk ook dat het me afleidt. Daarnaast denk ik al snel: "als heel veel mensen een dergelijk mooi, uitziend cv hebben, val je ook niet meer per se op."
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5113

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 04 Jan 2017 20:47

Re: Je cv

@ Guattari... Die van mij is qua opmaak heel standaard. Geen poespas en geen foto. De brief die je schrijft en profiel (zeg maar het verkoopgedeelte van jezelf) is vele malen belangrijker dan de op maak. Ik heb wel eens complimenten gehad over dat ik voor het bedrijf zo'n specifieke brief heb gestuurd.
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 06 Dec 2014 14:58

Bericht 04 Jan 2017 21:22

Re: Je cv

Niet helemaal waar, Fred. De opmaak kan wel degelijk het verschil maken. Denk aan bepaalde (creatieve) functies. Opmaak en verhaal ondersteunen elkaar en ook daar kan je kracht liggen.
<<

Anoniem282

Bericht 04 Jan 2017 22:18

Re: Je cv

Ik heb niet eens een persoonlijk profiel, waarin ik mezelf in een paar zinnen verkoop. Ik vond dat bij mezelf zo leeg klinken. Dan zou ik liever bepaalde competenties benoemen bij verschillende banen onder werkervaring. Maar ook dat heb ik maar zelden zo gedaan.

Voor creatieve en/of commerciële functies denk ik dat een cv in kleur, met foto en persoonlijk profiel wel toegevoegde waarde kan hebben.
<<

Anoniem222

Bericht 04 Jan 2017 22:44

Re: Je cv

Dat is best achterhaald hoor Fred. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die niet meer om een motivatiebrief vragen maar waar je bijvoorbeeld solliciteert met je LinkedIn profiel. Opmaak van je cv kan zeker wel belangrijk zijn voor, zoals Guattari al zegt, commerciële of creatieve functies. Het ligt maar net aan de branche denk ik. In de advocatuur hoef je er bijvoorbeeld vaak weer niet mee aan te komen.
<<

Anoniem282

Bericht 04 Jan 2017 23:33

Re: Je cv

Harrison schreef:Dat is best achterhaald hoor Fred. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die niet meer om een motivatiebrief vragen maar waar je bijvoorbeeld solliciteert met je LinkedIn profiel. Opmaak van je cv kan zeker wel belangrijk zijn voor, zoals Guattari al zegt, commerciële of creatieve functies. Het ligt maar net aan de branche denk ik. In de advocatuur hoef je er bijvoorbeeld vaak weer niet mee aan te komen.


Dat zou ik hilarisch vinden als je in de advocatuur zo'n kleurrijk cv tegenkomt met foto en zo'n verkooppraatje o.i.d.. Als ik werkgever was, zou ik diegene dan alleen al uitnodigen om te zien wie er achter dit cv schuilt. ;-) In lang niet alle sectoren is dit gepast. Net als dat je je woordkeuze in je brief aanpast op de sector en functie, doe je dat ook met je cv (althans, dat zou ik wel doen).

Als ik het in mijn vakgebied echt netjes en goed had willen doen, had ik een Europass aangemaakt. Het was verplicht te gebruiken bij aanvragen die werden gedaan in mijn vorige baan, maar heb het privé nooit gebruikt.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6163

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 05 Jan 2017 00:10

Re: Je cv

Opmaak en layout is onwijs belangrijk hier, het is de eerste indruk. Net alsof je in badpak komt solliciteren - je kleding is de eerste indruk ook.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7059

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 15 Jan 2017 22:25

Re: Je cv

Ik heb mijn cv opgemaakt in indesign, ik heb wel kleur gebruikt, namelijk twee soorten blauw. Verder heb ik een niet al te standaard lettertype gebruikt (maar wel een goed leesbaar zakelijker lettertype) en de opmaak is ook niet echt standaard. Toch is het wel een redelijk zakelijk cv, het gaat tenslotte wel om wat er in staat. Overigens heb ik wel een verhaaltje geschreven met daarin een korte omschrijving van wie ik ben, hoe dat zich verhoud tot werken en wat voor mij de ideale baan is. Ik ben er in geslaagd dat zo algemeen te houden dat ik het tot nu toe bij alle sollicitaties kon gebruiken. Of jet echt toegevoegde waarde heeft weet ik niet. Ik heb 4 serieuze motivatiebrieven geschreven en ben nu voor de tweede keer op basis daarvan verder gekomen. De eerste keer werd ik niet afgewezen maar werd de vacature ingetrokken maar werd ik op basis van cv en motivatiebrief wel in de portefeuille opgenomen. Op de tweede brief was ik door naar de volgende ronde. Op de derde brief kreeg zodanig snel een afwijzing dat ik niet denk dat ze de brief gelezen hebben en op de vierde brief kreeg ik wederom een positieve reactie en daar zit ik nu te wachten om te horen of ik (als enige kandidaat) op gesprek mag bij het bedrijf zelf (via een Recruitment bureau).
Ik denk dus dat brieven wel heel echt belangrijk kunnen zijn!
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 15 Jan 2017 22:30

Re: Je cv

Mijn cv ziet er heel eenvoudig uit qua opmaak: persoonsgegevens (geboortedatum, adres, relatiestatus, kerkelijke gezindte, dat soort dingen), daarna opleidingen en werkervaringen, daarna een paar kwaliteiten en tenslotte een paar extra punten, zoals het in bezit hebben van een rijbewijs of een ehbo diploma (ik noem maar wat).

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers