Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic #2

<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15247

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 01 Apr 2017 14:49

Re: Sollicitatietopic #2

Victoria het is niet de wooncorporatie met een Y., maar E.H., als je begrijpt wat ik bedoel :wink:

Afgelopen donderdag tweede gesprek gehad en het ging minder goed dan het eerste gesprek dus ik denk dat ik het niet ben geworden. Begin volgende week hoor ik het definitief.

♥♥


insta: perron.26
<<

Anoniem198

Bericht 01 Apr 2017 17:31

Re: Sollicitatietopic #2

Die ken ik ook :)
Jammer dat he gesprek minder goed ging. Weet je hoe het kwam?
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 404

Geregistreerd: 04 Nov 2016 13:06

Bericht 01 Apr 2017 19:50

Re: Sollicitatietopic #2

Claire**** schreef:Minx dat klinkt goed!! Heel fijn.

Libelle naar wat voor soort werk ben je op zoek? Lijkt me geen probleem om "pas" in juni te starten. Mensen die uit een baan solliciteren hebben ook gewoon een kalendermaand (of meer) opzegtermijn.


Klopt, dat houd ik ook voor ogen :)
Ik ben op zoek naar functie internationaal bedrijfsleven, liefst in supply chain, bijv als transportplanner. Inkoop lijkt me ook leuk.
Als het dan ook nog kan liefste 32-36 uur. Heb hiervoor paar jaar 40 gewerkt maar vind best veel. Wil gewoon meer tijd hebben voor mezelf, om te gaan sporten, en tijd maken voor vrienden ipv alles te proppen in een weekend.
Maar dat hangt dan wel van salaris af ook, moet wel lukken natuurlijk.
<<

Anoniem244

Bericht 01 Apr 2017 20:04

Re: Sollicitatietopic #2

Welke regio zoek je Libelle?
Ik weet dat Beelen pasgeleden een vacature voor transportplanner had.

Ben zelf ook een tijd op zoek geweest naar vacatures als planner, maar in deze regio niet super veel vacatures voor en als ik schreef op planner in de kraamzorg werd ik het helaas nooit, want tja geen ervaring :-)

http://m.monsterboard.nl/job-openings/1 ... rdold=true
Deze kreeg ik in m'n mail
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 404

Geregistreerd: 04 Nov 2016 13:06

Bericht 01 Apr 2017 20:29

Re: Sollicitatietopic #2

Dankjewel, maar Zwolle is een beetje ver :smile:
Ik woon in Zeeland, ik probeer voornamelijk in Zeeland te zoeken, maar heb nu dan sollicitatie uitstaan in Bergen op Zoom.
Kwam ook echt leuke functie tegen als trader, maar dan moet je ook commercieel zijn, nieuwe bedrijven etc benaderen, beurzen etc bezoeken in buitenland. Lijkt me supergaaf natuurlijk dat laatste, maar niet als ik presentaties etc moet geven. Ik houd er gewoon totaal niet van om op die manier in de belangstelling te staan.
Verder wel echt leuke vacature, ze wilden ook iemand die veel gereisd heeft, omdat je echt heel veel te maken hebt met andere culturen in die functie.
<<

Anoniem244

Bericht 01 Apr 2017 20:45

Re: Sollicitatietopic #2

Haha ja dat is dan niet echt in de buurt ;-)
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11026

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 02 Apr 2017 19:10

Re: Sollicitatietopic #2

ik heb besloten om ook ander werk te zoeken. Waar ik nu werk had ik vorig jaar nog veel uren maar onderdeel van het bedrijf ging failliet en moest ik uren inleveren. Op zich niet erg. Nu is een andere vrouw waar ik al bijna 8 jaar werkte een tumor geconstateerd dus die uren ben ik ook kwijt. Dus zo werk je veel en zo heb ik amper werk meer. Sta wel bovenaan vooral als er nieuwe mensen zijn. Maar het heeft nogal een impact op mij gemaakt dat die vrouw ziek is. En een groot besef dat als ik bij nieuwe mensen kom te werken ik die ook weer moet verliezen. Ik ga dat gewoon niet trekken altijd.

heb net al op 2 vacatures gesolliciteerd 1 in een winkel. En andere ook in de zorg
Afbeelding
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 02 Apr 2017 19:25

Re: Sollicitatietopic #2

Succes Sarah, soms is het inderdaad tijd om verder te gaan. Hopelijk heb je snel wat anders.
L2014 & H2017
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4231

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 02 Apr 2017 21:48

Re: Sollicitatietopic #2

Hier een tijdje geleden moeten kiezen tussen 2 werkgevers. Pff... Wat een moeilijke keuze al kreeg ik bij een gelijk een jaar contract en bij de andere was het eerst via uitzendbureau maar wel voor vervanging van iemand die weg gaat. Dus in principe na die tijd vast. Werkzaamheden zijn ook niet hetzelfde. Ik heb uiteindelijk voor het vaste contract gekozen. Ook omdat die baan mij op de langere termijn denk ik uitdagender zal blijven. Maar pff wat was het lastig om die andere baan af te zeggen want de mensen waren daar ook aardig.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15247

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 03 Apr 2017 10:36

Re: Sollicitatietopic #2

Victoria schreef:Die ken ik ook :)
Jammer dat he gesprek minder goed ging. Weet je hoe het kwam?

Het gesprek was met iemand van HR die van die standaard 'sterke/zwakke punten' vragen stelde, die ik natuurlijk ook wel had voorbereid, maar ze leek nooit tevreden met mijn antwoord. Ik kreeg er ook echt geen hoogte van. Daarnaast waren er twee managers van het team waarin ik zou werken bij die ook een beetje hetzelfde hadden. Zij stelden wat meer inhoudelijke vragen en ik had super goed de website bekeken en alles en kon daar ook dingen over vertellen, maar ze bleven maar doorvragen waardoor ik ging twijfelen aan mijn antwoord en daardoor een beetje ging hakkelen.
Al met al ging ik niet echt met een goed gevoel de deur uit. Ik zal vandaag of morgen wel iets horen want ze zeiden begin deze week. We gaan het zien.

♥♥


insta: perron.26
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15247

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 04 Apr 2017 12:05

Re: Sollicitatietopic #2

Nou zoals verwacht afgewezen. Ik werd net gebeld door de HR dame met wie ik het gesprek had. Ze gaven aan dat ze in zee gaan met een kandidaat die al eerder soortgelijke werkzaamheden had verricht, en dat ze bij mij toch niet goed de motivatie begrepen waarom ik nou zo graag bij dit bedrijf wilde werken. Tijdens het gesprek liep het daar ook een beetje op vast. Ik gaf als antwoord op die vraag aan dat ik voornamelijk naar de inhoud van de functie had gekeken en toen dat mij aansprak ben ik de website van het bedrijf gaan bekijken en omdat daar ook dingen op stonden die mij aanspraken had ik een brief gestuurd. Ze bleven toen tijdens dat gesprek erg doorzagen, telkens maar vragen waarom nou precies dit bedrijf en niet een bank ofzo. Ik heb toen eerlijk gezegd dat het ook best had kunnen voorkomen dat ik had gesolliciteerd bij een bank, omdat ik voornamelijk de te verrichten werkzaamheden bekijk en als die mij aanspreken ga ik kijken of het bedrijf bij mij past. Nouja, daar is het dus de mist in gegaan, want zij wilden graag horen dat ik een langgekoesterde wens had om bij een wooncorporatie te werken. Ik gaf net toen ze me afwees ook wel aan dat ik dat wat flauw vindt, want ik zou persoonlijk liever hebben dat een sollicitant eerlijk is dan dat ze alleen zeggen wat de gesprekspartner wil horen, maar daar waren ze het niet mee eens.
Nouja, al met al vind ik het niet zo heel erg, ik miste de match heel erg tijdens het tweede gesprek dus ik denk toch niet dat ik er echt gelukkig was geworden.

♥♥


insta: perron.26
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 04 Apr 2017 12:07

Re: Sollicitatietopic #2

Dat vind ik stom Elliot! Dat lijkt mij voornamelijk zoeken naar een reden om te melden ipv een fatsoenlijke, inhoudelijke reden. Uiteindelijk lopen deze dingen echt zoals ze moeten lopen, en je tweede gesprek klinkt ook echt niet leuk. Dus ik ben het met je eens: je was daar hoogstwaarschijnlijk niet gelukkig geworden. Toch blijven dit soort dingen zuur.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22897

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 04 Apr 2017 12:20

Re: Sollicitatietopic #2

Jammer, Elliot! Maar je was toch al niet heel enthousiast, dus misschien maar beter zo. Er komt vast iets beters op je pad!

Caro, hoe is het met jouw sollicitaties?
❤ 7 juni 2018
<<

Infragilis

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 259

Geregistreerd: 14 Dec 2016 17:34

Bericht 04 Apr 2017 13:32

Re: Sollicitatietopic #2

Jammer Elloit! Maar je vindt vast wel iets wat echt bij je past en waar je je echt goed bij voelt!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15247

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 04 Apr 2017 13:40

Re: Sollicitatietopic #2

Caro schreef:Dat vind ik stom Elliot! Dat lijkt mij voornamelijk zoeken naar een reden om te melden ipv een fatsoenlijke, inhoudelijke reden. Uiteindelijk lopen deze dingen echt zoals ze moeten lopen, en je tweede gesprek klinkt ook echt niet leuk. Dus ik ben het met je eens: je was daar hoogstwaarschijnlijk niet gelukkig geworden. Toch blijven dit soort dingen zuur.

Ja het voelt wel wat zuur maar ik ben wel blij dat ik in het telefoongesprek ook meteen heb aangegeven hoe ik me voelde bij de reden die zij aangaf. Ze deed ook direct de aanname dat ik niet goed voorbereid was omdat ik geen goede motivatie kon geven, toen zei ik dat ik het jammer vind dat het zo overkwam, maar dat het zeker niet zo was dat ik niet goed was voorbereid. Mijn motivatie sloot gewoon niet aan bij wat zij wilden horen, waardoor ik ging twijfelen over mijn antwoord en daardoor misschien wat onzeker overkwam. Ik vind het echt goed van mezelf dat ik direct mijn mening heb gegeven. Vaak reageer ik heel gelaten in dit soort gesprekken en bedenk ik achteraf dat ik het heel oneerlijk vind. Nu heb ik mijn kans gegrepen en volgens mij vond de HR medewerker dat ook wel fijn, het gesprek heeft zeker 10 minuten geduurd en ze gaf zelf ook aan dat ze het toch jammer vindt dat het zo loopt want ze dachten aan mij wel een leuke collega te hebben.
Nouja, het is gebeurd en ondanks dat ik het niet ben geworden kijk ik er nu niet perse heel negatief op terug.

♥♥


insta: perron.26
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6837

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 04 Apr 2017 13:54

Re: Sollicitatietopic #2

Wat jammer Elliot, ik vind het ook maar een beetje een gekke reden die zij opgeeft waarom jij het niet geworden bent. Ik vind het ook gewoon goed van je dat je eerlijk bent geweest in het gesprek. Succes met het verder zoeken/solliciteren naar een meer uitdagendere baan!
2012 & 2016
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:08

Bericht 04 Apr 2017 22:54

Re: Sollicitatietopic #2

Jammer Elliot, maar wat een knullige reden. Wel super knap en goed van je dat je gewoon eerlijk bent geweest (hoeveel mensen zouden er wel niet wel het gewenste antwoord hebben gegeven, terwijl je in mijn ogen inderdaad gewoon eerlijk moet zijn) en ook nu aan de telefoon meteen je mening hebt gegeven. Klinkt dan uiteindelijk toch niet als jouw plek als ze dat niet kunnen waarderen.
Duimen dat je snel wat anders leuks tegen komt. Wil je nu eigenlijk echt weg waar je nu zit of is het meer als je het toevallig tegenkomt?
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15247

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 05 Apr 2017 08:37

Re: Sollicitatietopic #2

Ik zit hier op zich wel prima hoor, maar ik heb niet veel te doen en verveel me dus heel erg. Daarnaast is de afstand nu met een kindje ook minder fijn. Ik zou liever iets dichterbij werken en dan het liefst ook nog in een functie die wat meer uitdaging biedt. Maar het heeft geen haast, ik reageer ook alleen op dingen die me echt leuk lijken :)

♥♥


insta: perron.26
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 05 Apr 2017 09:17

Re: Sollicitatietopic #2

Nou, dan vind ik het alsnog een beetje stom Elliot, maar ik ben trots dat je je alsnog zo hebt 'verdedigd' bij het afwijsgesprek (is dit een woord?).

@Bliss: ik doe het kalm aan :-). Na mijn flinke verhoging in december zat ik ook wel weer weer op mijn plek hier. Ik heb nog steeds niet superveel uitdaging maar ik weet wel wat ik heb, ik word gewaardeerd, het is dichtbij en ik verdien prima. Toch kriebelt het. Ik was laatst benaderd door een bureau, ben daar ook op gesprek geweest, heb een tweede gesprek gehad en moest een case voorbereiden en uiteindelijk ben ik het niet geworden. Ze waren wel onder de indruk, vonden ze me een zeer goede gesprekspartner, was ook zeker van mijn antwoorden, ik had ook meer senior eigenschappen dan de andere kandidaat maar concrete en praktische kennis ontbrak voor de laatste 20%.En die functie moest eigenlijk per direct worden ingevuld dus heel vele tijd voor opleiding hadden ze dan niet. Daar baalde ik wel van. Maar van de andere kant had ik iedere keer een beetje een 7 a 8 qua gevoel bij die functie. Het was wel in mijn werkveld maar niet de specialisatie van mijn voorkeur, maar het was wel de bureaukant en die wil ik op.
Naja, het was dus wel jammer, ben ook echt wel even verdrietig geweest maar ben er ook van overtuigd dat dit soort dingen lopen zoals ze moeten lopen.
Volgende week heb ik wel nóg een gesprek en dat is écht mijn droomfunctie. Alleen is het vrij ver weg (45 min zonder file, en het is een gevoelig stuk) en ik zou in salaris naar beneden gaan. Dus ook niet echt helemaal geweldig.
<<

Anoniem282

Bericht 05 Apr 2017 15:42

Re: Sollicitatietopic #2

Mijn ervaring is juist dat potentiële werkgevers niet zozeer zitten te wachten op eerlijkheid, maar eerder een veer in hun r**t willen. We weten natuurlijk allemaal dat het onzin is om te stellen dat het altijd je droom is geweest om bij dat specifieke bedrijf te werken, want je kent het alleen van buiten. Blijkbaar is een sociaal wenselijk antwoord meer wat ze willen horen en normaal gesproken ben ik daar geheel niet van, maar als ik echt graag een bepaalde functie zou willen zou ik het wel doen. Zij blij, ik blij (als ik niet op iets anders word afgewezen).
<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1444

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:58

Bericht 05 Apr 2017 17:28

Re: Sollicitatietopic #2

Oh jongens ik ben echt even een plemperd want ik lees altijd alles maar reageer bijna nooit (omdat ik mobiel alles lees). Maar ik heb volgende week een gesprek! Ik ben helemaal niet echt aan het solliciteren maar heb toch altijd wat vacature alerts aanstaan voor als een droomfunctie voorbij kwam. Nou die kwam een beetje, denk ik.

Maar shit he! A. Mijn eigen werk is leuk en mijn collega's helemaal dus waar ben ik aan begonnen en B. De functie is wel echt wat anders dan ik nu doe dus die droombaan is sowieso een gok. En C. Ik heb natuurlijk geschreven dat ik alle gevraagde kennis tot in de puntjes beheers maar misschien moet ik toch ook echt even bijlezen de komende week haha.

Oke maar ik moet dit gewoon echt willen, denk dit al heel lang (Het is ook nog eens in mijn stad, hoe luxe!) dus ik ga er echt voor. Alleen begreep al dat er vrij veel kandidaten waren en ze alles in een middag stoppen als een soort speed sollicitatie middag (moet de mail met precieze uitleg nog krijgen) Vet spannend!

Elliot die reden bij jou vind ik echt stom. Natuurlijk kies je de helft vd tijd voor een functie en niet specifiek voor een bedrijf. Zou het echt lastig vinden om dan maar iets te gaan zitten verzinnen. Heb je nog iets nieuws lopen? En Caro vet jammer van die ene maar hopelijk is die nieuwe functie was. Misschien kun je qua salaris nog wat regelen en een dag thuiswerken?
Smile, it's free!
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 404

Geregistreerd: 04 Nov 2016 13:06

Bericht 05 Apr 2017 17:46

Re: Sollicitatietopic #2

Lavendel, gewoon solliciteren! Ergens ben je dan toch niet helemaal tevreden met je eigen werkzaamheden als je nog opties open hebt staan!

Gisteren nog gesprek gehad met uitzendbureau voor een functie waarop ik gesolliciteerd had, ze willen me gaan voordragen :banaan: Moet alleen nog een verhaaltje in Engels typen en CV in Engels.
Hoop wel dat dat wat wordt, lijkt me leuk bedrijf namelijk!

Joepie ik ben echt zo blij, krijg net een uitnodiging binnen van een bedrijf! Is een functie waarbij ik eerste aanspreekpunt ben voor het logistieke proces van een aantal landen. Als er bijv problemen zijn met transport, moet ik dat oplossen. Kan ook zijn dat er specifieke verzoeken zijn van klanten mbt transport bijvoorbeeld. Een mix van customer service en supply chain eigenlijk. Veel regelen, veel contact met interne afdelingen en klanten, ja zoiets vind ik leuk :)
<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1444

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:58

Bericht 05 Apr 2017 20:43

Re: Sollicitatietopic #2

Spannend Libelle! In Nl gewoon? En wanneer mag je op gesprek?
Smile, it's free!
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 404

Geregistreerd: 04 Nov 2016 13:06

Bericht 05 Apr 2017 21:28

Re: Sollicitatietopic #2

Ze stelden voor om een Skype gesprek te houden, maar aangezien ik de week na pasen in NL ben heeft wel mn voorkeur om langs te gaan.
Dan heb ik een beetje een idee van de sfeer in het bedrijf, en vind sowieso face to face contact veel prettiger.
<<

Anoniem221

Bericht 06 Apr 2017 03:37

Re: Sollicitatietopic #2

Succes, Libelle! :)

Ik heb eergisteren gesolliciteerd op mijn 'eigen functie' binnen de rijksoverheid. Vandaag een e-mail mogen ontvangen dat ik zeker in aanmerking kom, maar er momenteel nog geen functie open is. Ik had, om eerlijk te zijn, ook niet anders verwacht. Als er al een concrete vacature komt, dan zal dat rond 15 mei zijn. Wel balen, want extra geld is natuurlijk hartstikke welkom. Eigenlijk is het best frustrerend ook. Kom je in aanmerking voor een functie, is de functie niet vrij.

Het ergste van de hele functie is dat het op projectbasis is en ik na drie maanden gewoon weer werkloos kan zijn. Maar ik dacht: Als ik gewoon drie maanden onder de pannen ben, dan heb ik drie hele maanden de tijd om een vaste baan te vinden of misschien is het me een keer gegund om een vaste aanstelling te krijgen binnen het bedrijf. Maar het is nu vooral afwachten tot er een functie vrijkomt. En dus ook gewoon verder solliciteren en hopen dat een ander bedrijf me toch eens een keer wil hebben.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers