Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic #2

<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4103

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:35

Bericht 18 Jul 2020 15:46

Re: Sollicitatietopic #2

Ik ben 2 keer zwanger aangenomen. Ene keer duidelijk zichtbaar, andere keer heb ik het voor de 12 weken verteld ivm arbeidsvoorwaardengesprek. Zo kan het dus ook...
Afbeelding

Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 16165

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 18 Jul 2020 16:40

Re: Sollicitatietopic #2

Als iemand goed is, dan neem je diegene als werkgever aan. Zwanger, met kinderwens, of niet. Ik snap wel de terughoudendheid, je voelt je toch erg lullig omdat je weet dat ze dan een vervanger moeten zoeken en dat dat lastig is. Maar op de lange termijn is je werkgever als het goed is tevreden met je en is zo’n zwangerschap en verlof een relatief korte periode.

Maar zei je nog Marsy, dat je dan een jaar verlof zou hebben? Ik heb het even niet terug gelezen. Da’s natuurlijk wel heel lang...
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5545

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 18 Jul 2020 23:45

Re: Sollicitatietopic #2

Ik snap de reacties over niet de garantie, maar daar gaat het niet over (sorry). Ik heb met niks garanties in mijn leven, toch zijn het allemaal reële zorgen en dingen waar ik rekening mee moet houden. Dat is trouwens 1 van de dingen waar ik veel moeite mee heb als vrouw. Wat zou ik graag kind 2 door man willen laten dragen, bevallen en borstvoeding geven terwijl mijn lichaam gewoon hetzelfde blijft, ik kan blijven eten en drinken wat ik wil en niet hoef te plannen wat betreft werk. Maar zo is dat nou eenmaal niet. Werkgevers mogen het niet, maar het kost ze nogal wat natuurlijk. En ik neem het ze niet kwalijk ook.

Ben wel heel nieuwsgierig in welk werkveld Amandine, als je dat wilt vertellen?

Want zoals Zora al zegt: ik ga er niet 4.5 maand uit, ik ga dan minstens een jaar (32 weken ervan zijn betaald op half salaris en overheidsbijdrage, 20 weken is dan onbetaald). En dan parttime terug voor jaar en dan ben ik er weer. Puur het feit dat ík dat al weet, voelt zo oneerlijk voor de baan. Maar dat bieden ze wel voor alle zwangeren. Daarom zit het zo in mijn hoofd. Als ik niet zwanger raak - ok, ‘probleem opgelost’. En daarnaast zit ik gewoon met de opvang van zoon in mijn maag. Maar goed, daar zijn de flexible werktijden voor gemaakt denk ik dan maar. En wie weet is er dan wel ruimte bij mijn man ook. Maar gun mijn man ook echt een baan waar hij nu zijn ei in kwijt kan en kan ontwikkelen. Hij is de afgelopen 3,5 jaar veel voor ons thuis geweest en heb ik me kunnen ontwikkelen.

Ik vind dit maar ingewikkelde leeftijd hoor. Je kunt niet alles willen zei iemand. Maar zo heb ik tot nu toe wel altijd geleefd. Tuurlijk heb ik concessies gedaan maar in dit geval voelt het voor eerst alsof ik er geen controle over heb. En dat heb ik ook niet. Bij zoon 1 hadden we goed opgelost: beide parttime (wel weinig geld over). Ik zou graag kind 2 zelfde basis willen geven. En daar wil ik echt geen concessies doen (ook vanwege tweetaligheid). Maar het is maar tijdelijk natuurlijk, 2 jaar.

Besef me heel goed dat het kleine kans is dat ik deze baan krijg hoor! Maar het voelt als valsspelen op allerlei vlakken (richting zoon, werk man, de nieuwe baan). Dit is eigenlijk de baan die ik wilde over 2 jaar haha, dan was het perfect geweest. Nu moet ik gewoon even doorbijten en accepteren dat niet alles kan zoals Marsy het wil of voor zich ziet en kijken of deze kans toch waarheid kan worden (En met dit salaris kan ik ook genoeg hulp inkopen eventueel). Anyway.. ik solliciteer dus. En wie weet sleep ik er uiteindelijk een nul uren contract uit (dat zou perfect zijn). En als ik helemaal niet word uitgenodigd, dan heb ik de ervaring maar weer, blijf ik me ontwikkelen en zitten waar ik zit en komt er hopelijk over 2 jaar weer zoiets voorbij.
Laatst gewijzigd door Marsy31 op 19 Jul 2020 05:35, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem309

Bericht 19 Jul 2020 00:51

Re: Sollicitatietopic #2

Succes met de sollicitatie Marsy! Ik snap je gevoel best dat het niet helemaal volgend jouw planning is, maar je kan je druk maken over allerlei scenario’s, uiteindelijk vinden jullie er vast wel weer een weg in. Als dit echt iets is wat bij je past moet je het ook gewoon proberen. Ik hoop dat het wat wordt!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 16165

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 19 Jul 2020 08:08

Re: Sollicitatietopic #2

Als het je gewetenswroeging geeft kun je toch open kaart spelen? Dat zou ik denk ik doen in jouw geval met het lange verlof daar.

In mijn vorige baan (ggz) herken ik ook wat Amandine zegt: daar namen we ook gewoon dames aan die zwanger waren. Als ze goed waren, wilden we ze gewoon hebben :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5545

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 19 Jul 2020 09:43

Re: Sollicitatietopic #2

Vind ik wel heel fijn om te horen, alleen denk ik niet dat ik op dit niveau open kaart (kan) wil spelen. Daar snij ik mezelf mee in de vingers. Maar goed, het zullen gedachtes blijven maar als ik daar in blijf hangen dan solliciteer ik nooit. Laat wel weer wat horen over 6 weken ofzo, als ik weet of ik ben uitgenodigd ben of dat dit bij voorbaat stressen compleet onnodig was want toch niet uitgenodigd haha.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22897

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 20 Jul 2020 21:22

Re: Sollicitatietopic #2

Joeee ben ik weer, even iets van me af typen hoor. Ik heb vanmiddag het sollicitatiegesprek gehad voor de functie die me superleuk en passend leek. Ik was de hele dag al zenuwachtig en was ervan overtuigd dat ik geknipt ben voor die baan. Toen had ik het gesprek, of eigenlijk twee gesprekken. Eerst een halfuur met twee mensen en daarna nog een halfuur met twee anderen. Het eerste gesprek vond ik erg pittig. Ten eerste: ik ben gewend om eerst even een kort voorstelrondje o.i.d. te doen, maar één van de twee kwam echt meteen ter zake en vuurde allerlei vragen op me af. Op sommige vragen had ik niet meteen een antwoord paraat, het overviel me nogal. Aan het eind van het halfuur gaf ze ook meteen te kennen dat ze wat twijfel had over twee dingen en of ik haar daar nog van kon overtuigen. Ik weet al niet eens meer wat ik allemaal gezegd heb, maar met klotsende oksels en een droge strot (ook geen drinken aangeboden gekregen) ging ik daarna meteen het volgende gesprek in. Daar maar even een glaasje water gevraagd en met die twee heb ik een leuk gesprek gehad, klikte goed naar mijn mening. Had toen wel weer een wat beter gevoel, maar eenmaal thuis wist ik het echt even niet meer. De baan zelf lijkt me nog steeds leuk en uitdagend, maar mijn enthousiasme is wel wat getemperd door persoon 1. Dus ik weet nu niet wat ik ervan moet denken en gelukkig is er geen volgende ronde, dit was het en ze hebben morgen nog een gesprek en uiterlijk woensdag hoor ik of het het word of niet. Gelukkig niet zo lang afwachten dus! Het was trouwens wel zo dat ze alle gesprekken achter elkaar hadden gepland, dus ik begrijp dat er wel wat tijdsdruk op zat en dat ze er daarom meteen zo vol in gingen. Er zijn trouwens met mij erbij vijf mensen uitgenodigd van de tachtig sollicitanten, dus wel weer een goede score op zich.

Nou ja, afwachten dus, ben heel benieuwd. Heb ook nog iets anders lopen waarvan ik nu wel snel bericht verwacht en nog iets anders gezien waar ik zeker nog op wil solliciteren als dit niks wordt. Er zijn dus in elk geval nog wat opties.

Poppy, ben je nog met dat andere bedrijf in gesprek gegaan?
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem290

Bericht 21 Jul 2020 11:47

Re: Sollicitatietopic #2

Hm dat is een beetje jammer Bliss. Wel fijn dan je bent geeindigd met het fijne gesprek. Andersom zou je toch met een ander gevoel naar huis zijn gegaan denk ik. Jammer dat je door 1 persoon al zo beinvloed kunt worden. Zou dat iemand zijn met wie je direct zou samenwerken?
Fijn dat je nog wat opties hebt.

Ik heb vanmorgen het beeldbelgesprek gehad. Begon niet goed, want ik kreeg met geen mogelijkheid mijn geluid aan. Nog geoefend met mijn zusje en toen deed hij het wel. Uiteindelijk zijn we maar via whatsapp gaan beeldbellen. Het gesprek was vooral een (korte) voorstelronde. Ik had me dus voor niks voorbereid, er werd verder niks gevraagd over mijn vaardigheden ofzo. Ze gaf aan dat er zo overweldigend veel reacties (200+) waren gekomen, dat ze alleen de eerste 50 had gelezen (die binnen 48 uur al hadden gereageerd). Ik was nr 21. Alle anderen hadden al direct een afwijzing gehad wegens te laat reageren. Ik vond het verder een aardig gesprek, leuke vrouw, maar dat zegt natuurlijk niks over de collega's met wie je uiteindelijk samenwerkt.

Ze vond het zelf ook een leuk gesprek, maar gaf wel aan dat het en negatief punt was dat ik op bepaalde dagen beschikbaar ben (ivm kinderopvang) en daar niet zo flexibel in ben. Ik was de eerste van de 6 kandidaten en na volgende week hoor ik weer iets.

Dit weekend ook nog een sollicitatie verstuurd, maar ik verwacht dat daar ook wel weer extreem veel reacties op gaan komen. En ik zit natuurlijk wel in een luxepositie, want ik heb in ieder geval een baan.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22897

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 21 Jul 2020 20:28

Re: Sollicitatietopic #2

Ik heb vandaag niks gehoord en ben er inmiddels wel zo'n beetje van overtuigd dat ik het niet geworden ben. Vanaf morgen gaan ze vakantie houden, dus ik verwacht morgen een afwijzing eigenlijk. Baal wel dat ik de hele dag in spanning heb gezeten en nu nog niks weet.
❤ 7 juni 2018
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5545

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 22 Jul 2020 00:07

Re: Sollicitatietopic #2

Ah ja dat wachten is altijd zo killing. Maar jij bent al een enorm gevoelsmens en als er dan zo iemand tussen zit en het voelt niet goed, dan is het misschien maar beter ook. Maar dan wil je het wel weten! Overigens had mijn zusje vorige week vergelijkbaar gesprek (sterker nog: ze hadden de functie veranderd zonder haar in te lichten ook dus ze had compleet iets ander voorbereid, maar de nieuwe functie was iets wat ze nog liever wilde) en ze had zelfde gevoel en is wél aangenomen.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22897

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 22 Jul 2020 20:07

Re: Sollicitatietopic #2

Zoals verwacht ben ik niet aangenomen, maar het stomme is, of eigenlijk vind ik het stiekem wel grappig: ze hebben helemaal niemand van de vijf aangenomen! Dit was die vrouw die ik minder leuk vond en ik heb nog wel iets teruggekoppeld over hoe ik het gesprek heb ervaren, daar ben ik wel trots op. Ze zouden me echt zien in een team en dit is een heel zelfstandige functie zonder collega's die hetzelfde doen en dat zagen ze niet helemaal voor zich. Ik denk dat ze voor het salaris dat ze bieden overigens veel te hoge eisen stellen, maar goed. Jammer dat het zo gelopen is, was ideaal geweest zo dicht bij huis, maar ik ben in elk geval blij dat ik het nu weet.
❤ 7 juni 2018
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5545

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 22 Jul 2020 22:40

Re: Sollicitatietopic #2

Oh wat fijn dat je dat nog hebt gehoord (dat niemand is aangenomen). En petje af dat je dat hebt teruggekoppeld, kreeg je nog een reactie erop?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22897

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 23 Jul 2020 10:52

Re: Sollicitatietopic #2

Mehhh had gisteren nog even gemaild naar een andere instantie waar ik nog iets had lopen, wat de stand van zaken was omdat de termijn al een week verstreken is en ik nog steeds erg enthousiast ben, maar kreeg nu een mail dat het wat langer duurde omdat ze zo veel reacties hadden ontvangen en dat ik niet word uitgenodigd. Baal er flink van. Dit was mijn laatste hoop vooralsnog, heb nu helemaal niks meer lopen. :(

Heb nog één leuke vacature gezien, maar die is voor vier dagen. Heb er al over gemaild of drie dagen ook bespreekbaar is, maar dat is helaas niet zo en vier dagen is gewoon te veel. Zou dan ook alles om moeten gooien qua opvang. Wel echt jammer, want het is echt een passende vacature waar ik zeker wel kans zou maken. De termijn loopt pas over een paar weken af, dus mocht ik me nog bedenken of mogelijkheden zien, dan kan ik altijd nog reageren. Ondertussen maar hopen dat er weer iets leuks voorbijkomt.
❤ 7 juni 2018
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15410

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 23 Jul 2020 11:22

Re: Sollicitatietopic #2

Oh wat balen Bliss! Is 4 dagen teveel fysieke belasting voor je? Ook met deels thuiswerken?
Dingen omgooien qua opvang is kut, daar zag ik ook enorm tegenop, maar zodra dat in je systeem zit is het eigenlijk vaak vrij easy!
#teammaple🍁
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 22897

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 23 Jul 2020 11:29

Re: Sollicitatietopic #2

Ik denk dat vier dagen ook gewoon te veel is voor me inderdaad, maar ik ga er nog eens goed over nadenken.
❤ 7 juni 2018
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:08

Bericht 23 Jul 2020 13:01

Re: Sollicitatietopic #2

En wie weet ook wat de mogelijkheden zijn als je er eenmaal binnen zou zijn.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3517

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 26 Jul 2020 21:43

Re: Sollicitatietopic #2

Jammer Bliss! Gelukkig weet je wel waar je nu aan toe bent. Hopelijk komen er snel weer nieuwe vacatures voorbij.

@ Marsy wanneer verwacht je een reactie van je sollicitatie? Gaat dat in Australië eigenlijk op een vergelijkbare manier als in Nederland of gaat dat helemaal anders?

@ Poppy heb je al wat gehoord van je sollicitaties?

Ik heb zelf deze week ook twee sollicitaties gedaan. De eerste heb ik ook gesproken met 1 van de betrokken. Was een erg leuk gesprek, bijna 20 minuten gepraat! Gesprekken staan gepland voor komende donderdag en vrijdag, dus hopelijk een uitnodiging. Die andere verwacht ik eigenlijk ook wel snel reactie van, maar het blijft natuurlijk afwachten. Komende week ook gesprek met het UWV, dus druk bezig op dit vlak.
'ja, maar' betekent nee.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5545

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 27 Jul 2020 00:24

Re: Sollicitatietopic #2

Lekker bezig Girli, heb je voorkeur voor 1 van de rollen?

Hier gaat het HEEL anders. Allereerst stuur je een coverletter (zoals in Nederland) en je cv. Maar daarnaast moet je alle selectie criteria die ze noemen (stuk of 10 meestal) apart opschrijven en uitgebreid vertellen hoe jij daaraan voldoet. Dat zijn meestal 4-5 pagina’s en is giga veel werk.

De deadline is mid augustus pas en heb net de selectie criteria afgemaakt. Laat straks nog even collega naar kijken en dan verstuur ik het 1 deze dagen. Wat ik ook vervelend vind hier is dat je niet automatisch antwoord krijgt. 9/10 keer hoor je helemaal niks. Op dit niveau hoor ik wel wat hoor, maar denk pas dat ze alles over minimaal een maand gelezen hebben.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3517

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 27 Jul 2020 16:46

Re: Sollicitatietopic #2

Marsy31 schreef:Lekker bezig Girli, heb je voorkeur voor 1 van de rollen?

Hier gaat het HEEL anders. Allereerst stuur je een coverletter (zoals in Nederland) en je cv. Maar daarnaast moet je alle selectie criteria die ze noemen (stuk of 10 meestal) apart opschrijven en uitgebreid vertellen hoe jij daaraan voldoet. Dat zijn meestal 4-5 pagina’s en is giga veel werk.

De deadline is mid augustus pas en heb net de selectie criteria afgemaakt. Laat straks nog even collega naar kijken en dan verstuur ik het 1 deze dagen. Wat ik ook vervelend vind hier is dat je niet automatisch antwoord krijgt. 9/10 keer hoor je helemaal niks. Op dit niveau hoor ik wel wat hoor, maar denk pas dat ze alles over minimaal een maand gelezen hebben.

Ja, ik heb voorkeur. Hoewel de functies vergelijkbaar zijn, heb ik op de website van de ene functie wat dingen gelezen over het team waardoor ik twijfel of ik in het team pas qua karakter.

Pittig om dat te moeten doen! Geldt dat voor alle functies, dus ook voor bijvoorbeeld werken in de supermarkt? Is dat dan om mensen al goed te kennen bij de selectie of ...?

Niks horen vind ik altijd lastig. Liever een afwijzing dan geen bericht.
'ja, maar' betekent nee.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5545

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 27 Jul 2020 22:48

Re: Sollicitatietopic #2

Ik denk niet supermarktrollen dit echt zo doen nee, meer de rollen waar je een opleiding voor hebt gedaan (als ik het zo mag omschrijven).
Afbeelding
Afbeelding
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3517

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 31 Jul 2020 08:30

Re: Sollicitatietopic #2

Ik heb inmiddels reacties op beide vacature en degene die mijn voorkeur heeft ben ik afgewezen zonder reden, dus ik heb de mevrouw gemaild wat de reden is dat ik niet op gesprek mag en hoop daar volgende week reactie op te krijgen.
De andere vacature mag ik wel op gesprek en dat is komende week, dus ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ik vrees dat ik niet in het team pas, maar ik ga me gewoon goed voorbereiden en dan zie ik het wel.
'ja, maar' betekent nee.
<<

Anoniem290

Bericht 31 Jul 2020 14:00

Re: Sollicitatietopic #2

Jammer bliss en girli. Waarom denk je dat je niet in het team past?
Wat een werk Marsy! Kan me voorstellen dat solliciteren op die manier veel meer tijd kost. Ik heb mijn brief in 20 min meestal wel klaar.

Ik heb zojuist een afwijzing gehad. In de mail stond dat iemand anders net iets beter in het profiel paste. Dus geen duidelijke reden. Maad tijdens het gesprek zei ze al dat het lastig was dat ik vast zit aan bepaalde dagen waarop ik kan werken.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3517

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 31 Jul 2020 15:30

Re: Sollicitatietopic #2

Het team komt op mij heel erg extravert over en regelmatig dingen samen doen. Ik las bijv. over een skitrip en andere evenementen. Ik ben meer introvert en Ik vind het prima om om de zoveel tijd samen een borrel te doen o.i.d., maar skitripjes zijn echt niet aan mij besteed. Maar goed, het fijne weet ik er ook niet van (dit is ook maar een beeld), dus ik ga gewoon open het gesprek in en zie wel waar het schip strandt.
'ja, maar' betekent nee.
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2214

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 07 Aug 2020 23:10

Re: Sollicitatietopic #2

Ik kom hier ook voorzichtig meeschrijven!

Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn hart hier niet meer ligt. Enkele jaren geleden heb ik mijn bachelor behaald en hoewel ik niets met die specifieke richting wil gaan doen hoop ik dat dit me toch een beetje gaat helpen tijdens het solliciteren en dat ik zo toch mijn opleidingsniveau kan aantonen.

Ben langzaamaan aan het bekijken welke richtingen me interessant lijken en voor nu ben ik vooral druk bezig met de praktische kant zoals cv
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5545

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 08 Aug 2020 00:18

Re: Sollicitatietopic #2

Oh leuk Siem! Lijkt dat je al paar richtingen aan het onderzoeken bent? Is daar wat werk in te vinden nu met Covid?
Mijn man zat ook de horeca en ook begin dit jaar opeens klaar mee, die oriënteert zich momenteel ook.
Afbeelding
Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers