Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het hardlooptopic #2

<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10581

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 21 Feb 2018 12:23

Re: Het hardlooptopic #2

Ah shit UN! Nee jij was het niet. Het ging over scheenbeen klachten denk ik.

Ik loop nog steeds hard. De opbouw gaat niet zo vlot, en mijn valkuil is om steeds met 2015 te vergelijken. Mijn leven is wat verandert...en dat vergeet ik wel eens.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1524

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 21 Feb 2018 22:30

Re: Het hardlooptopic #2

Wat jammer dat je bent moeten stoppen UN!
Jip vervelend dat de opbouw niet gaat zoals je wilt. Ik snap wel dat je steeds vergelijk met 2015. Je hebt op dit moment geen ander referentiekader om je prestaties mee te vergelijken. Maar tegelijkertijd is het idd geen eerlijke vergelijking. Hopelijk kun je het toch een beetje loslaten.

Hier gaat het hardlopen super! Ik had me in het najaar voorgenomen om de winter te gebruiken om mijn tempo op de 5 km op te krikken. Ik zat op 8 km/uur en wilde in maart op 9 km/uur zitten. In t begin ging m’n tempo mondjesmaat omhoog, maar sinds half december lijkt het wel alsof ik peper in m’n gat heb gekregen en ga ik met sprongen vooruit. In januari zat ik op 9 km/uur en twee weken geleden liep ik voor het eerst 10 km/uur op de 5 km. Had echt nooit gedacht dat überhaupt ooit te kunnen halen. Ik ben heel benieuwd waar de stijgende lijn gaat stoppen.

Ondertussen ben ik ook langzaam langere afstanden aan het lopen af en toe. Ik wil in september de Dam tot Damloop lopen (16 km). Mijn max tot nu toe is 13 km. Na zo’n lange afstand heb ik wel altijd spierpijn in m’n bovenbenen en last van zware benen een paar dagen. Ik vermoed dat dat klachten zijn die verholpen kunnen worden door af en toe krachttraining te doen, maar daar heb ik totaal geen zin in, dus hopelijk gaat het ook zonder dat gewoon steeds beter.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5937

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 21 Feb 2018 22:34

Re: Het hardlooptopic #2

Goed bezig Sublimo!! En wat een heerlijk gevoel dat je snelheid zo makkelijk omhoog is gegaan.
Ik ben aan het opbouwen van 5 naar 10km, ben nu op 1/3 van de lessen. Tempo is heel verschillend, van met moeite 9k/u naar soms moeiteloos ruim 10k/u. Maar het gaat me nu niet om het tempo, zo ver ben ik qua opbouwen nooit gekomen dus eigenlijk gaat het gewoon prima!
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6915

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 22 Feb 2018 00:08

Re: Het hardlooptopic #2

Wat fijn dat het zo goed gaat bij jullie Joey en Sublimo!

Sublimo, ik weet nog goed dat je (ruim) een jaar geleden in dit topic postte dat je echt niet snel kon lopen en kijk nu eens. Supergoed zeg!

Oh UN, nee zeg, dat is echt shit! Heb je een andere sport wat je graag doet en wel kan doen met je knie?

Ik wil dit voorjaar weer beginnen hardlopen. Ik kan het nu echt niet opbrengen om te starten, dus ik ga proberen om vanaf april ofzo weer te starten. Zonder programma deze keer, ik ga gewoon mijn eigen gevoel volgen.
2012 & 2016
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1524

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 23 Feb 2018 13:36

Re: Het hardlooptopic #2

Joey bij opbouw van afstand is tempo ook niet belangrijk idd! Dat komt later wel. Maar zo te horen is jouw tempo nu al helemaal niet verkeerd! :-)

Snoes ja klopt, ik voelde me destijds een beetje een hardlooploser al weet ik dat dat nergens op sloeg, maar toch. Het geeft wel echt een goed gevoel dat ik nu zoveel sneller ben geworden.
Leuk dat jij ook weer wil gaan beginnen! Kan me voorstellen dat je met deze kou nog maar even wacht, ik vind t ook niet echt relaxed om in te lopen... tijd voor lente!
<<

Anoniem272

Bericht 23 Feb 2018 19:13

Re: Het hardlooptopic #2

Sublimo, goed bezig! Dat van de moeie, zware benen herken ik. Het helpt wel als ik bij zo'n lange afstand wat minder snel ren. Ik kan 5 kilometer bijvoorbeeld prima 10 kilometer per uur lopen, maar op 15 kilometer kan ik dan beter mikken op 9 kilometer per uur.

Ik heb in november de zevenheuvelenloop gerend (15 km) en op 18 maart a.s. ga ik voor de halve marathon in Utrecht. Het wordt mijn langste loop ooit, dus spannend!
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1524

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 24 Feb 2018 08:28

Re: Het hardlooptopic #2

Ja dat doe ik ook inderdaad, simpelweg omdat ik niet sneller kan. Bij 5 km haal ik 10 km/uur maar bij meer dan 10 km zit ik rond 8,5 km/uur. Misschien moet ik dan wel gewoon nog wat trager lopen....

Wat goed zeg, een halve marathon, spannend! Ga je samen met iemand of alleen? Hoe lang loop je al hard?
<<

Anoniem284

Bericht 26 Feb 2018 16:47

Re: Het hardlooptopic #2

Spannend Filoria, dat is een behoorlijke afstand.

Ik baal een beetje van mijn voet. Heb er veel last van, terwijl ik net zo lekker weer aan het opbouwen was. Nu voel ik me genoodzaakt even rust te houden, maar dat vind ik weer zonde van mijn conditie. En ik wil wel op 18 maart Rondje Nederland lopen (sta al ingeschreven). Heb nu wel andere schoenen, hopelijk gaat dat beter.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5937

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 17 Mrt 2018 12:49

Re: Het hardlooptopic #2

Ik zoek dit topic steeds in lichaam& gezondheid en moet hem dan vervolgens met de zoekfunctie zoeken. Maakt op zich niet uit, maar ligt het aan mij?

In ieder geval.. Hoe gaat het bij jullie? Lopen jullie stug door met die kou? Ik heb een week niet gelopen met die erge kou, was ook niet fit. Daarna steeds wel gegaan, maar max 5km. Opbouwen lag dus ff stil. Deze week weer mee begonnen en nu weer op hetzelfde punt als 3/4 weken terug (45min hardlopen). Valt me tegen hoe snel ik die vooruitgang verlies als ik me niet aan het schema hou. Maar wel helemaal prima dat ik gewoon steeds 5km liep. Vandaag nog in de vrieskou gelopen maar ik ga ervoor dat ik nu mooi in de lente met lekkere temperaturen verder op te bouwen! Oh en mijn tempo ligt ook ineens aardig lager! Tussen 8 en 9 km/h nu. Zou dat ook aan het weer kunnen liggen of merken jullie geen verschil?
<<

Anoniem315

Bericht 17 Mrt 2018 13:27

Re: Het hardlooptopic #2

Ik ben vorige week begonnen met een training voor de 5 km. De 1e twee weken zijn alleen wandelen, stevig doorlopen. Dat lijkt me ook wel goed, want ik moet mijn nieuwe schoenen inlopen, maar het gaat me tegelijk ook te langzaam. Dus ik smokkel er wat stukken rennen bij in. Maar dat rennen kan ik nog geen minuut aaneen volhouden! Hartslag 180. Daarna moet ik even wandelen en dan kan ik weer (1 minuutje is genoeg om te 'herstellen'). Is dat normaal in het begin?
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2141

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 17 Mrt 2018 14:55

Re: Het hardlooptopic #2

Exo, dit had ik ook toen ik ooit begon. Vond dat zo raar, alsof ik totaal geen conditie had. Het is bij mij daarna wel snel verbeterd. Ooit ben ik gestart met Start to run, die brengt je in x weken naar de 5km. In het begin is het juist goed om rennen met wandelen af te wisselen, zo bouw je meer een basisconditie op is mij vertelt.

Ik kom ooit in dit topic, tot nu toe mag ik al het hele jaar niet hardlopen van de fysiotherapeut, maar er gaat ooit verandering in komen.
<<

Anoniem272

Bericht 17 Mrt 2018 15:12

Re: Het hardlooptopic #2

Sublimo schreef:Ja dat doe ik ook inderdaad, simpelweg omdat ik niet sneller kan. Bij 5 km haal ik 10 km/uur maar bij meer dan 10 km zit ik rond 8,5 km/uur. Misschien moet ik dan wel gewoon nog wat trager lopen....

Wat goed zeg, een halve marathon, spannend! Ga je samen met iemand of alleen? Hoe lang loop je al hard?

Heeeel late reactie, sorry! Hoe gaat het nu bij jou met hardlopen? We hebben ongeveer hetzelfde tempo dan, inderdaad :)

Ik ga samen met een vriend naar Utrecht. We gaan wel samen starten, maar hij rent veel sneller dus hij wacht me op bij de finish. Ik vind het heel spannend nu met de kou dit weekend. En ik zit ook al niet echt lekker in mijn vel de laatste weken. Maar ik ga het gewoon proberen. 21 kilometer, pff...

Hardlopen doe ik sinds ik 6 ben (toen ging ik op atletiek). Ik ben mijn hele leven blijven lopen, dus het zit wel echt in mijn systeem. En moeder, broertje en zusje rennen ook. We zijn er goed op gebouwd blijkbaar. Al ben ik niet supersnel of zo, maar dat vind ik niet erg.

En jij?
<<

Anoniem315

Bericht 18 Mrt 2018 17:29

Re: Het hardlooptopic #2

Wolfinschaapskleren schreef:Exo, dit had ik ook toen ik ooit begon. Vond dat zo raar, alsof ik totaal geen conditie had. Het is bij mij daarna wel snel verbeterd. Ooit ben ik gestart met Start to run, die brengt je in x weken naar de 5km. In het begin is het juist goed om rennen met wandelen af te wisselen, zo bouw je meer een basisconditie op is mij vertelt.

Ik kom ooit in dit topic, tot nu toe mag ik al het hele jaar niet hardlopen van de fysiotherapeut, maar er gaat ooit verandering in komen.


Wat vervelend dat je niet mag/kan hardlopen. Mag je wel andere sporten doen?

Ik ben vandaag weer wezen lopen, en het ging al een stuk beter! Echt een heerlijk stuk aaneen gerend. Ik had wel wind mee, dat scheelt ook ;) Maar goed. Ik heb nu 6x getraind en het voelt elke keer beter. Het lopen zelf, het wandelen, kost me nauwelijks energie, dus er zit vast ergens iets van conditie.
<<

Anoniem315

Bericht 25 Mrt 2018 16:21

Re: Het hardlooptopic #2

Zo, weer een week verder. Ik merk echt vooruitgang! Zo leuk! Ik kan nu echt al minutenlang rennen en heb het idee dat het programma wat te simpel voor me is. Ze houden voorlopig 3 km aan, terwijl ik dan nog helemaal niet 'voldaan' ben. Dus ik loop gewoon wat langer. Vandaag bijna 5 km (en eerder vanochtend ook 3 km, achter de kinderwagen). De snelheid is wel een dingetje: ik mag joggen volgens het programma, maar ik krijg steeds zo'n bestraffend mevrouwtje te horen die zegt dat ik rustiger moet lopen. Maar dat lukt niet! Ik moet tijdens de jogsessies 6,79 km/u lopen, maar ik loop ongeveer 8. Het voelt gewoon goed, dus ik ga eigenwijs door.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5937

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 25 Mrt 2018 22:56

Re: Het hardlooptopic #2

Fijn Exo, dat je het zo snel merkt! En ja, met een beetje basisconditie, gaan zulke programma's vaak wel traag. Maar persoonlijk heb ik dat juist nodig, om fysieke problemen te voorkomen. Maar als je daar geen last van hebt, kun je vast iets versneld door je lessen gaan. Zo heb ik wel eens een week overgeslagen die precies hetzelfde als de week ervoor was en de eerste keer al goed ging.
Ik bouw weer gestaag verder op. Ben nu bij 7.5km. Heb dus ook het idee dat ik nu wel 10km kan lopen, maar dat zal ik m'n lichaam niet aandoen. Over 4 of 5 weken misschien :)
<<

Anoniem315

Bericht 01 Apr 2018 16:41

Re: Het hardlooptopic #2

Het lijkt me goed om naar je lijf te luisteren Joey! Hoe gaat het nu?

Ik heb gister 5km in 40 minuten gelopen en vandaag in 36 minuten.
Gister was ik zo stom om zonder ontbijt te gaan rennen (want ik had maar even tijd, mijn man wilde fietsen) en met een trui onder de jas, omdat het maar 5 graden was. Vandaag met een goed gevulde maag en zonder trui met 7 graden gelopen en best een stukje sneller dus! Ik was ook lang nog niet moe. Deze progressie motiveert me enorm!
<<

Anoniem284

Bericht 02 Apr 2018 23:09

Re: Het hardlooptopic #2

Gympie schreef:Spannend Filoria, dat is een behoorlijke afstand.

Ik baal een beetje van mijn voet. Heb er veel last van, terwijl ik net zo lekker weer aan het opbouwen was. Nu voel ik me genoodzaakt even rust te houden, maar dat vind ik weer zonde van mijn conditie. En ik wil wel op 18 maart Rondje Nederland lopen (sta al ingeschreven). Heb nu wel andere schoenen, hopelijk gaat dat beter.


Heb 18 maart gelukkig gewoon kunnen rennen met een goede tijd en heb bijna geen last meer van mijn voet. Nu helaas alweer 2 weken gefaald door drukte.

Filori, hoe is de 21k gegaan?
<<

Anoniem272

Bericht 03 Apr 2018 06:53

Re: Het hardlooptopic #2

Exo, goed bezig! Heb je een doel in gedachten qua snelheid of afstand?

Gympie: kun je deze week weer tijd maken?

Mijn halve marathon ging niet zo best. Het was die dag steenkoud (onder het vriespunt) en winderig, en dat trok ik slecht. Na 12km moest ik opgeven.

Ik ben wel vrolijk verder aan het hardlopen nu hoor. Ik zit niet zo lekker in mijn vel de laatste weken, en dan helpt hardlopen heel goed.
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6915

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 03 Apr 2018 23:23

Re: Het hardlooptopic #2

Ah wat jammer Filoria, maar ik snap wel dat je dat slecht trekt met zo'n kou lopen haar. Dat demotiveert mij ook altijd. Ik wil ergens deze maand weer gaan starten, maar ik moet even moed gaan verzamelen.
2012 & 2016
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5937

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 03 Apr 2018 23:25

Re: Het hardlooptopic #2

Oh filoria het was zó koud toen. Jammer dat je moest opgeven, maar 12km vind ik al knap toen.
Ik merk nu het weer warmer is ook echt verschil, loopt echt veel makkelijker.
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1524

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 04 Apr 2018 20:00

Re: Het hardlooptopic #2

Filoria schreef:Heeeel late reactie, sorry! Hoe gaat het nu bij jou met hardlopen? We hebben ongeveer hetzelfde tempo dan, inderdaad :)

Ik ga samen met een vriend naar Utrecht. We gaan wel samen starten, maar hij rent veel sneller dus hij wacht me op bij de finish. Ik vind het heel spannend nu met de kou dit weekend. En ik zit ook al niet echt lekker in mijn vel de laatste weken. Maar ik ga het gewoon proberen. 21 kilometer, pff...

Hardlopen doe ik sinds ik 6 ben (toen ging ik op atletiek). Ik ben mijn hele leven blijven lopen, dus het zit wel echt in mijn systeem. En moeder, broertje en zusje rennen ook. We zijn er goed op gebouwd blijkbaar. Al ben ik niet supersnel of zo, maar dat vind ik niet erg.

En jij?
Ha! Hier ook een late reactie ;-) Wat leuk dat je al zo lang rent! Een echt sportief gezin ook dus. Rennen jullie allemaal zulke gigantische afstanden?

Ik zag dat de halve marathon geen succes was geworden. Jammer, maar wel heel begrijpelijk in die omstandigheden, brrrr! Binnenkort een nieuwe poging?

Ikzelf loop pas relatief kort. Ben in maart 2013 begonnen. In oktober rende ik toen voor het eerst 10 km en een week later had ik een positieve zwangerschapstest in handen en ben ik door misselijkheid en moeheid vrij snel gestopt met hardlopen. Na de zwangerschap te snel weer opgebouwd waaardoor ik bekkenklachten kreeg en weer ben gestopt. Toen al vrij snel weer zwanger en daarna ben ik pas weer begonnen toen de jongste 1 was omdat het eerste jaar een hel was qua nachten en ik er niet aan moest denken om te gaan hardlopen.

Inmiddels ren ik nu alweer een jaar. En we hebben geen kinderwens meer, dus hopelijk kan ik t nu gewoon volhouden i.p.v. iedere keer weer op te moeten bouwen :-)
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1524

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 04 Apr 2018 20:08

Re: Het hardlooptopic #2

Exo jij gaat lekker zeg! Duidelijk dat je dus al een behoorlijke conditie hebt :-) Ik raad je wel aan toch een beetje voorzichtig op te bouwen, want je conditie kan het dan weliswaar blijkbaar aan, maar dat wil niet zeggen dat je benen en knieën al opgewassen zijn tegen deze belasting, die moeten ook rustig aan wennen.

Gympie fijn dat je bijna geen last meer hebt van je voet! Inmiddels alweer een moment gevonden om te rennen?

Snoes de lente hangt echt in de lucht, ik vind het heerlijk om nu te rennen! Gewoon een dezer dagen je schoenen aanbinden en gaan! :-)

Joey hoe gaat het nu bij jou?

Ik baal een beetje. Afgelopen zaterdag een pr gelopen op de 10 km, maar wel ten koste van m’n knie :-( kreeg na een km of 7 wat pijn in m’n knie. Maar in plaats van na een minuutje weer te verdwijnen zoals normaal gebeurt, hield de pijn aan en werd ie steeds erger. Na een minuut of vijf ging t wel even weg, maar kwam in vlagen weer terug. En nu heb ik dus pijn in m’n knie bij traplopen (op en af) en als ik m’n knie per ongeluk overstrek bij wandelen en vermoedelijk dus ook als ik nu weer ga rennen. Ik ga morgen even naar de huisarts. Hoop van harte dat het snel kan worden opgelost als ik er nu meteen aandacht aan besteed. En ik baal van mezelf dat ik ondanks de pijn ben doorgelopen afgelopen zaterdag. Had natuurlijk meteen moeten stoppen.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5937

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 04 Apr 2018 20:23

Re: Het hardlooptopic #2

Sublimo da's balen ja. Achteraf had te moeten stoppen natuurlijk, maar onderweg vind ik dat zelf niet altijd even duidelijk.
Bij mij gaat het wat op en af. Opbouw naar de 10km lukt niet zoals zou moeten, blijf nu wat op 7.5 hangen. Maar ik loop nu regelmatig tussen de 5 en 7.5km, en dat vind ik op zich wel prima. Als ik dit zo doorzet dan lukt verder lopen straks ook wel weer.
<<

Anoniem315

Bericht 05 Apr 2018 11:13

Re: Het hardlooptopic #2

Joey, dat is wel een lekkere afstand toch? Misschien dat je straks met mooier weer wat prettiger gaat lopen. Of misschien moet je ergens doorheen?

Filoria, ik ga nu eerst voor de 5km in 30 minuten. Maar ik ben pas 2 weken echt aan het rennen (daarvoor 2 weken voornamelijk wandelen met wat joggen tussendoor), dus het is even verkennen en afwachten wat mijn lijf kan. Ik verwacht dat 5km eerst meer dan genoeg uitdaging biedt.

Sublimo, ik ben al te fanatiek geweest afgelopen weekend, want ik heb nu best wel spierpijn in mijn kuiten. Van mijn knieën en heupen voel ik niks. Het zijn echt mijn onderbenen die nu ietwat in protest komen.
Wat jammer dat je zo'n last hebt van je knie! Wel knap dat je zo doorzet!

Gister had ik erge bewegingsdrang, maar wel wat spierpijn nog, dus ik dacht: even een rustig loopje. 4km gelopen in precies 30 minuten. Schijnbaar was dat ook te gek, want ik heb nog steeds spierpijn.
Wat is nu verstandig? Wel lopen vandaag? Gewoon, rustig aan. Eventueel alleen wandelen?

En nog een vraag: welke koptelefoon of oortjes gebruiken jullie?
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10581

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 05 Apr 2018 11:47

Re: Het hardlooptopic #2

3 a 4x per week hardlopen met een dag rust ertussen lijkt me het verstandigste.

Ik loop niet met oordopjes momenteel. Voorheen had ik gewoon in-ear dingen. Ik heb ook geen spotify meer, wel jammer, maar vind alleen voor hardlopen 10 euro per maand te duur.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers