Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Wonen

<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6017

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 18 Jan 2017 23:02

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Pfoe, dat lijkt mij ook behoorlijk veel! Zelfs met bruto 4000 kom ik daar niet eens aan in een berekening.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Anoniem221

Bericht 18 Jan 2017 23:06

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Tom schreef:Pfoe, dat lijkt mij ook behoorlijk veel! Zelfs met bruto 4000 kom ik daar niet eens aan in een berekening.


Voor twee personen bedoel je?
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6017

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 18 Jan 2017 23:07

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Ja. 4000 op basis van 24 uur werken en een uitkering vind ik veel.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Anoniem221

Bericht 18 Jan 2017 23:11

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Tom schreef:Ja. 4000 op basis van 24 uur werken en een uitkering vind ik veel.


Ik snap hem even niet.

Ik heb elke situatie in kaart gebracht en overlegd met mijn financieel adviseur. Ik hoef maar 24u te werken wil ik dat deze droom uitkomt.

Ik krijg trouwens geen € 4000,00 per maand voor 24u werken. Was het maar waar.

Edit: Financieel adviseur zei dat als de WIA-iva in de maak is dat we weer even contact moeten hebben. En vandaar mijn vraag over de bevestigingsbrief. Hoe aardig mijn FA ook is, ik vind het zo rot om hem voor elk klein vraagje te benaderen.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6017

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 18 Jan 2017 23:17

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

4000 voor allebei.. maar goed je zegt het uitgezocht te hebben dus het zal wel. Ik hoop het voor je.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Anoniem221

Bericht 18 Jan 2017 23:30

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Mijn excuses. Als ik maar voor 24u ga werken, dan kunnen we 50.000 euro minder lenen. Maar dat is voor het huis dat wij op het oog hebben geen probleem.
<<

Anoniem313

Bericht 19 Jan 2017 09:14

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Ook al verdiende je vriend veel, voor de uitkering maakt alles wat je boven het maximum dagloon verdiende niet meer uit. Daar gaat men in de berekening van uit en de uitkering is dan dus een stuk lager. Maar goed, je zult dat allemaal wel weten.
<<

Anoniem281

Bericht 19 Jan 2017 09:17

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Fedora, ik snap je even niet.. maak je nou een planning om dít jaar, 2017, te kunnen verhuizen? Met een uitkering? Je krijgt toch geen hypotheek met een tijdelijk contract tegenwoordig? Dan gaat 2017 'm toch sowieso niet worden of ik mis nu iets..?
<<

Wen

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 06 Okt 2013 23:55

Bericht 19 Jan 2017 09:21

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Fedora ik snap niet dat jullie het jezelf zo moeilijk maken door nu een huis te willen kopen. Je vriend moet de uitkering nog toegewezen krijgen en jij hebt op dit moment geen baan.
Er is geen bank die op basis hiervan een hypotheek verstrekt, daarnaast heb je ook al meermaals aangegeven dat je moet verkopen met een restschuld, deze kun je vaak niet meer bijlenen. Dus het lijkt me nogal onmogelijk om dit jaar te gaan verhuizen.

Door dit wel te willen en je er zo mee bezig te houden lijkt het me alleen maar extra frustrerend.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6611

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 19 Jan 2017 09:26

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Eens met Wen.

Probeer alles eens stap voor stap te bekijken en vooral te doen.
En, ik hoef maar 24 uur te werken? Ik zou je dan toch echt aanraden om iets voor 40 uur te zoeken, of voor 36 uur zodat je de uitkering van je vriend niet (volledig) nodig hebt. Maak je het jezelf ook al een stukje makkelijker mee.

Maar ik denk dat geduld toch echt het beste is. Alles op z'n tijd.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Anoniem245

Bericht 19 Jan 2017 09:47

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Met een uitkering en een parttime baan (die je nog niet hebt) kun je toch geen huis kopen?
Een hypotheek krijgen is de laatste jaren toch alleen maar moeilijker geworden, dan had ik in principe al lang een hypotheek kunnen krijgen. Maar juist omdat de regels verscherpt zijn gaat dat niet. Vind het eigenlijk vreemd dat je dit zo in je hoofd geprent hebt, ik heb vrienden die werken met zijn tweeën en krijgen nog geen hypotheek..
<<

anoniem203

Bericht 19 Jan 2017 10:52

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Nou idd Kira. Ik zou nog maar eens een keer alles opnieuw gaan berekenen Fedora..
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 19 Jan 2017 14:41

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

dat je met bepaalde soorten uitkeringen een hypotheek kan afsluiten dat klopt.
maar waar ik op vastloop is je eigen baan die je nog moet vinden. hoe zie je dat voor je? dat je een contract ondertekend, daarmee direct naar de bank gaat en deze je een hypotheek verstrekt?

dan ga je van de koude kermis thuis komen ben ik bang.
wij hebben ons huis gekocht met de nieuwe regels en tijdelijke contracten. daarvoor moesten we wel 3jaar aan inkomstengeschiedenis tonen + werkgeversverklaring. mijn inkomen viel daardoor helemaal af want ik had geen 3jaar aan inkomstengeschiedenis en kon geen werkgeversverklaring krijgen. mijn man had al wel jaren een stabiel inkomen bij dezelfde werkgever.
het verschilt per situatie hoe er vervolgens wordt gerekend, bij ons was dat het gemiddelde van 3 jaar en omdat het inkomen vrij constant was was dat geen enkel probleem. wanneer het inkomen heel erg wisselt zoals bij jou en er wordt een gemiddelde genomen kom je veel lager uit.
daarnaast konden we ook veel minder lenen dan de bedragen die ik nu voorbij zie komen. niet omdat we niet genoeg verdienden, maar puur door de contractvorm. ook zaten we iets hoger met de rente, de goedkopere opties wilden namelijk geen hypotheek verstrekken bij een tijdelijk contract.


ik weet niet of je tegenwoordig bij de hypotheek nog vast kan komen te zitten aan wurgcontracten. maar daar zou ik in jou situatie extra op letten. jullie willen zo graag dat iemand daar een kans in kan zien. daarmee zeg ik overigens niet dat je zo stom bent om daar in te tuinen, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2 ;)
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 41922

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 19 Jan 2017 15:19

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Fedora schreef: Hij wil hier weg in juli/augustus (eerste belofte van het nieuwe jaar).


Ik vind dit zo vreemd. Jullie hele situatie, maar even dit in het bijzonder. Hoe kun je zoiets nou willen zonder dat het realistisch is? Of althans, natuurlijk kun je dit willen, maar heeft je vriend uberhaupt enige realistische kijk hierop? Leuk om zo'n belofte te maken, maar lijkt me totaal niet realistisch als ik het zo lees.

Ik trek ook zeer mijn twijfels of je op een uitkering + 24 uur werk per week een huis kunt kopen. Nog losstaand van het feit dat je nooit een vast contract gaat krijgen direct. En waarom je uberhaupt niet meer zou werken is me ook een raadsel, maar goed, dat moet je zelf weten.

Het klinkt mij als een meerjarenplan in de oren in plaats van een enkele maanden plan. Eentje waarin je zeker samen kunt investeren, maar waar wel tijd over heen gaat.
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem221

Bericht 19 Jan 2017 21:47

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Om bij het begin te beginnen: Het is niet de bedoeling om een huis te kopen op basis van een parttime baan. Ik heb ook niet de intentie om een baan aan te nemen voor 24u per week. Maar toen mijn vriend nog veel hulp nodig had, leek het voor mijn geestelijke gezondheid beter om te kijken naar een baan voor 24u per week. Ooit hoop ik dat het kan, maar voor nu niet aan de orde. De reden waarom ik het zei is omdat het huis ook kunnen kopen als ik slechts 24u werk. Maar, dat is alleen financieel uitgerekend. Dus of het wel of niet kan, dat weet ik natuurlijk niet. Ik wil het ook niet weten. Ik wil gewoon nu 40u werken.

Natuurlijk zegt een bank niet bij een baan op uitzendbasis: Hier meid, hier heb jij geld voor een nieuwe woning. Ik geloof ook niet dat iemand weet dat ik mijn huis niet eens mag verkopen, omdat ik ver onder water sta en slechts een uitkering heb en dus geen draagkracht heb om de restschuld af te lossen.

Alles wat we van plan zijn is goed doordacht. Als wij te snel gaan of willen, dan remt onze financieel adviseur ons af. Het eerste doel is een baan vinden voor 40u per week. Het tweede doel is het bord ervoor zetten. Het derde doel is de hypotheekrente bijstellen naar beneden (mijn hypotheekrente is momenteel nog 5,6%. Veel sparen, want voor het kopen van het huis en het kunnen betalen van de restschuld zijn we minstens 15000 euro nodig. We zijn bereid om op alles te besparen. En alles op alles te zetten om te komen waar we willen zijn. Ik snap dat jullie mijn uitspraken onrealistisch vinden, maar er wordt heel erg goed over nagedacht. En we worden bijgestaan door anderen. Zodat we het niet te hoog in ons bol krijgen.
<<

Anoniem313

Bericht 19 Jan 2017 21:59

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Dat jullie er goed over nadenken en worden ondersteund is fijn. Alsnog lijkt de tijdlijn me niet realistisch. Je zegt dus dat je voor juli:
- een baan wil vinden voor 40h per week
- ruim 15000 wil sparen
- je huis verkopen
- een nieuw huis kopen
- en ook nog op precies hetzelfde moment trouwen, toch?

Dat is best veel voor een periode van zes maanden, of vind jij van niet? Je zou dan vanaf deze maand al 2-3000 moeten gaan sparen.
<<

Anoniem221

Bericht 19 Jan 2017 22:03

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Ja, we willen het allemaal. Maar nee, het is niet realistisch. We komen tijd tekort. Ik wil wel dat het zo snel gaat, maar dat gaat natuurlijk niet. Dat zijn we ons beiden bewust. Maar daarom wil ik het nog wel. :wink:

We hopen nu vurig dat we twee miljoen winnen bij de postcodeloterij. Geld maakt niet gelukkig, maar lost wel veel problemen op. Haha.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6017

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 19 Jan 2017 22:05

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Caulfield schreef:Dat jullie er goed over nadenken en worden ondersteund is fijn. Alsnog lijkt de tijdlijn me niet realistisch. Je zegt dus dat je voor juli:
- een baan wil vinden voor 40h per week
- ruim 15000 wil sparen
- je huis verkopen
- een nieuw huis kopen
- en ook nog op precies hetzelfde moment trouwen, toch?

Dat is best veel voor een periode van zes maanden, of vind jij van niet? Je zou dan vanaf deze maand al 2-3000 moeten gaan sparen.


Niets aan toe te voegen. Meid, wordt wakker en stel je verwachtingen bij.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Anoniem221

Bericht 19 Jan 2017 22:09

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Tom, zie hierboven. :)

Ik ben wakker. Weet wat ik kan. En ik weet hoever ik kan gaan. Maar ik wil het wel heel erg graag. Ook al is het niet haalbaar. Ja, tenzij we hoofdprijs winnen in de postcodeloterij. Daar hoop ik ook vurig op, ook dat is niet realistisch. :wink:
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6017

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 19 Jan 2017 22:23

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Had je reactie niet gezien, excuus.

Maar toch blijft het op mij over komen alsof je niet inziet dat het niet haalbaar is. Maar goed, dat zal ik er wel verkeerd in lezen.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 19 Jan 2017 22:37

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Fedora schreef:Natuurlijk zegt een bank niet bij een baan op uitzendbasis: Hier meid, hier heb jij geld voor een nieuwe woning.


maar als je dit allemaal weet snap ik nog minder van de vorige posten. je zegt wakker te zijn maar dat is echt niet te merken in je posten.

waarom een planning om in 2017 al te verhuizen terwijl je weet dat je met een baan op uitzendbasis geen hypotheek krijgt? zo snel krijgt niemand tegenwoordig nog een vast contract. met de huidige regels mag je 4 jaar via een uitzendbureau werken voordat er een vast contract moet worden aangeboden. alleen al met die info is een 5 jaren plan realistischer.
Afbeelding
<<

Anoniem221

Bericht 19 Jan 2017 22:37

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Nee, ik denk niet dat je het per definitie fout hebt. Ik ben enorm strijdbaar en als ik weet dat het ook maar 10% kans van slagen heeft, dan zet ik me daarvoor in. Maar ik blijf wel realistisch. Kan het niet, dan kan het ook echt niet.

De hypotheek van mijn huidige woning is op dezelfde manier ontstaan. Het kon, maar het was niet makkelijk. Vijf maanden deed ik erover, maar ik wist dat het mogelijk was en bleef strijden tot ik kreeg wat ik had. Anderen zouden hebben gezegd: Het kan niet. Jammer, helaas. En misschien had ik dat moeten doen, want nu zit ik ermee.... Maar het zit niet in mijn aard.
<<

Anoniem221

Bericht 19 Jan 2017 22:39

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Elska, we kunnen hier niet nog vijf jaar wonen. We kunnen hier niet eens nog twee jaar wonen. Ons leven staat stil en dat voelt ongelofelijk vervelend. Maar ik ken de regels. Weet hoe alles werkt. Weet dat mijn tijdlijn te krap is. En ik weet dat het krijgen van een hypotheek steeds moeilijker is geworden.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 41922

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 19 Jan 2017 22:43

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Waarom kan je ook alweer niet daar blijven wonen? Dat heb ik geloof ik nog niet helemaal begrepen.
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3107

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 19 Jan 2017 22:45

Re: Stomme Vragen Topic- wonen

Wat een drol van een financieel adviseur heb je dan. Dit is toch niet haalbaar. Elke maand 2/3 k sparen je huis verkopen en een andere kopen. En nog ergens überhaupt werk vinden.

Kijk ik heb ook 4 maanden over de hypotheek moeten doen en het was niet makkelijk maar ik heb een vaste baan al 12 jaar met 32 uur per week. Contract is voor onbepaalde tijd. Dus dat maakte het al stukken haalbaarder. Mijn vriend kon ook niet meegenomen worden in hypotheek ivm baan via uitzendbureau en nu nog steeds tijdelijke contracten.
Ga eerst oplossen was je op moet lossen maar houd er maar rekening mee dat jullie dit jaar niet gaan verhuizen.
Laatst gewijzigd door JustMeDaan op 19 Jan 2017 22:48, in totaal 1 keer gewijzigd.
D. 💙14-01-2019💙
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers