Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Healthy en fit in 2017

<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 18 Jan 2017 21:20

Re: Healthy en fit in 2017

Goed bezig! Ik ben ook weer lekker aan het sporten. Doet me goed! Ik probeer 1x per week kracht te doen en 1x per week hardlopen. Nu met sneeuw is het 2x per week kracht geweest. Merk dat ik wel wat meer wil maar ga mezelf geen 3x per week opleggen en falen haha. Een derde keer is mooi meegenomen. Ik heb dit jaar in ieder geval al meer spierpijn gehad dan vorig jaar haha.

Qua eten gaat het ook vrij goed! Heb ook weer eiwitpoeder besteld en eiwitrepen (peanut caramel!) en merk dat ik daardoor minder slechte dingen snaai.

Mijn gewicht blijft hetzelfde maar ik heb wel het idee dat mijn buik weer platter wordt :thumbup: . Daar zie ik altijd als eerste verbetering.
<<

Anoniem185

Bericht 18 Jan 2017 21:44

Re: Healthy en fit in 2017

Traplopen:
Eerste keer 2.47
Tweede keer 2.35
Nu 2.34!
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 18 Jan 2017 23:04

Re: Healthy en fit in 2017

Wat ontzettend gaaf Lady! Je zult je wel ontzettend vereerd voelen? Succes met de training, gaat je vast helemaal lukken!
Haha Frankie, dat zegt heel wat als je dit jaar al meer spierpijn als vorig jaar hebt gehad.
Alibi, fijn dat je weer een paar km's hebt kunnen maken, was het ook wel erg mooi weer voor! Croissants moeten ook kunnen op zijn tijd!
Phoebe, 4 keer zo na een jetlag vind ik best een prestatie hoor!

Ik vind het echt knap dat jullie zo goed dingen kunnen afslaan. Ik moet dat echt gaan leren! Ik ga eens proberen of ik het ook kan houden bij de zelf gemaakte hapjes want dat smaakt toch vaak veel beter. Al ga ik dan misschien juist vaker aan het bakken maar dan moet ik het maar gewoon bij 1 stuk houden en de rest invriezen. Ga ik proberen want ik word er gewoon niet fitter van als ik alles neem, dat was wel te merken na de december feestmaand. Nu ik weer op het gezonde pad ben voel ik mij ook direct veel fitter. Ik moet alleen best veel eten als ik meer beweeg want ik was al 1,2 kg kwijt in een week, geef nog borstvoeding dus dat is toch eigenlijk wel te veel in die korte tijd. Gek eigenlijk hoe snel je kunt afkicken, want ik ben pas weer een ruime week gezond bezig, na een maand met veeeeel (zelfgemaakte) taart, cake en chocola, maar ik vind de zoete dingen nu al misselijk makend. Na een uur of 3 lopen had ik gisteren een carrotcake besteld. Kreeg het niet eens weg, veel te zoet! Ben schijnbaar dan toch wel meer iemand van de hartige dingen. Zou ik mijn calorieën moeten zoeken in 100 gram noten of zal dat teveel zijn op een dag? Ik hou zonder te sporten al z'n 500 kcal over op een dag als ik gewoon gezond eet.

Heeft iemand van jullie trouwens een lekker recept voor pompoenhumus? Ik heb nu de van de AH maar maak hem liever zelf, maar deze vind ik echt heerlijk en dan vooral op een volkoren speltcracker.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Anoniem245

Bericht 19 Jan 2017 10:35

Re: Healthy en fit in 2017

Ik heb sinds zaterdag een activity tracker en ik vind het zo leuk!
Hij registreert mijn slaap, hartslag, stappen etc. En kan ook per uur terug kijken hoeveel stappen ik gezet heb, hoe mijn hartslag fluctueert etc. Echt leuk! Op maandag had ik 16000 stappen!
En qua eten, ik wil vooral gezonder en bewuster eten, ik hoef niet af te vallen. En dat gaat goed, heb bijna weer elke dag gekookt, of restjes gegeten en niet snel snel meer iets gemaakt of gehaald.
<<

LucyC

Noob

Berichten: 8

Geregistreerd: 19 Jan 2017 12:00

Bericht 24 Jan 2017 11:07

Re: Healthy en fit in 2017

Ik ga dit jaar ook weer conditie opbouwen, en een goede manier gevonden.
Op de website van defensie kun je een trainingsschema vinden om conditie op te bouwen (voor de fitheidstest voor mariniers). Deze is ontzettend intensief en er is bovendien ruimte voor eigen oefeningen. Duurt 16 wegen. Let's go :banaan:
<<

Anoniem185

Bericht 24 Jan 2017 12:33

Re: Healthy en fit in 2017

Leuk he Kira! Ik vind mijn fitbit ook zo leuk! Alleen jammer dat ik hem niet altijd om kan ivm werk, of zou hij aan je enkel ook werken? Dat moet ik eens uitproberen!

Succes Lucy! Welke oefeningen moet je doen?

Afgelopen week ben ik op mijn sportschool op de weegschaal gemoeten. Ik weeg nu 61,8 op een lengte van 1.63 (gegokt, ik ga mijn lengte een keer nameten, want volgens mij ben ik 1,66, maar dit staat in mijn paspoort). Mijn verpercentagr was 30,3%, dus aan de hoge kant. Dat wil ik eigenlijk onder de 25 krijgen. Mijn BMI was wel in orde, volgens mij in de 23, maar ook der mag van mij iets verder bij de 25 vandaan! Ik ben de laatste training met de gewichten weer iets omhoog gegaan. Cardio gaat ook iets beter.
<<

Elle123

Bericht 24 Jan 2017 12:51

Re: Healthy en fit in 2017

Goed bezig allemaal zeg!
Ik heb het sinds 2 weken ook weer opgepakt. Ik ben weer bezig met mijn eetschema, deze keer moet ik carb cyclen. Dat betekent dat ik om en om veel en weinig koolhydraten eet. Op de hoge koolhydraatdagen prober ik dan de trainingen te plannen. Ik vind de lage koolhydraatdagen best zwaar, maar volgens mij vooral omdat ik mezelf dan zo zielig vind, haha. Ik heb nog wel echt moeite met chocola en drop. Dat kan ik gewoon niet laten.

Weten jullie je vetpercentage? Bij mij is het alleen op mijn bovenlichaam gemeten en dat was 20,3%. mijn onderlichaam zal rond de 30% zijn. Ik wil qua bovenlichaam naar 17% toe, dan ga je waarschijnlijk al wat buikspieren zien. En daardoor zal mijn vetpercentage op mijn billen en benen ook wel wat zakken, ik heb van die bobbels aan de zijkanten net onder mijn billen. Zo lelijk vind ik dat. Alleen heb ik dus wel een vrij droog bovenlichaam en als ik daar slanker word, ga je die botjes bij mijn borst zien en dat vind ik ook weer niet zo mooi. Mijn benen zijn vrij fors gespierd, die groeien juist weer heel snel. Jammer dat je dat niet gerichter kunt verdelen.

Mijn BMI is ongeveer 21, maar dat zegt niet zo veel vind ik.
<<

Elle123

Bericht 24 Jan 2017 12:53

Re: Healthy en fit in 2017

Bob schreef:Leuk he Kira! Ik vind mijn fitbit ook zo leuk! Alleen jammer dat ik hem niet altijd om kan ivm werk, of zou hij aan je enkel ook werken? Dat moet ik eens uitproberen!


Ik heb voor de gevallen dat ik mijn fitbit niet om mijn arm wil dragen een Fitbit One. Die kun je aan je broek klemmen (of aan je bh, maar dan zie je echt een bobbetje onder je kleding vind ik). Dan worden je stappen gewoon meegeteld in je fitbit app, je kunt meerdere apparaten toevoegen en hij merkt zelf welke je draagt. Dan raakt je weekdoel verder ook niet in de war. En als je halverwege de dag wisselt telt hij ook alles bij elkaar op.
<<

Anoniem186

Bericht 30 Jan 2017 10:50

Re: Healthy en fit in 2017

Hoe gaat het hier met iedereen?

Ik probeer de draad weer een beetje op te pakken. Vorige week 3 keer wezen sporten, dat was erg lekker. 1 keer pilates en 2 keer bodyshape. Deze week lukt het me denk ik maar 2 keer. Dat wil ik sowieso wel vol proberen te houden. Ik ben het afgelopen jaar flink afgevallen, dus dat hoeft niet meer. Maar ik zou wel graag de boel een stuk strakker willen hebben.

En ik wil nog iets delen.... Ik heb al sinds donderdag niet meer gerookt!! Ik had helemaal niet de intentie om te stoppen en opeens zat ik mezelf af te vragen wanneer ik dan wel wilde stoppen, want ik wilde sowieso niet m'n hele leven roken. Ik had er al echt last van, pijn in m'n keel, tijdens sporten snel buiten adem enzo. En toen dacht ik opeens: ik stop er nu mee, klaar er mee! En sindsdien niet meer gerookt. Ik heb ook helemaal geen afkickverschijnselen, nergens last van. Echt bizar. Van de zomer ook een paar dagen gestopt en toen vloog ik al die dagen steeds tegen het plafond van irritatie.

Alleen het eten kan beter. Ik eet echt te weinig. En als ik dan iets eet, dan is het iets waar ik trek in heb (wat dus vaak niet gezond is).
<<

Anoniem193

Bericht 30 Jan 2017 11:27

Re: Healthy en fit in 2017

Knap Jans! Naar mijn mening blijkt uit het gemak van niet roken wel dat jij je nu een stuk beter voelt dan in de zomer.
Nu nog je voeding op orde krijgen, maar dat komt vanzelf. Niet teveel tegelijk van jezelf vragen.
<<

Anoniem185

Bericht 30 Jan 2017 13:28

Re: Healthy en fit in 2017

Goed bezig Jans! Nu volhouden!
<<

Anoniem313

Bericht 30 Jan 2017 14:14

Re: Healthy en fit in 2017

Stoppen met roken is echt supergoed, wat knap van je!

Ik ben niet echt super healthy bezig, m'n bootcamp training van vanavond werd net afgezegd en
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 30 Jan 2017 15:09

Re: Healthy en fit in 2017

Caulfield schreef:Stoppen met roken is echt supergoed, wat knap van je!

Ik ben niet echt super healthy bezig, m'n bootcamp training van vanavond werd net afgezegd en


Nu maak je het wel spannend.

Ik ben alleen nog maar ziek geweest de afgelopen paar weken. Ben wel keurig aan het eten maar voor de rest moet ik niet eens aan sporten denken.
<<

Anoniem313

Bericht 30 Jan 2017 17:34

Re: Healthy en fit in 2017

Ghehe, stomme wifi in de trein.
Anyway, m'n training is dus afgezegd en ik voelde me gewoon opgelucht, ik had echt geen zin. Maar goed, ik ben de hele afgelopen week ook al niet geweest vanwege werk, komende woensdag moet ik ook missen omdat m'n partner een etentje heeft, en dan is het alweer weekend voordat ik ga. Niet zo fit dus.
Verder zit m'n dry January er bijna op en ik kan niet wachten tot ik m'n eerste wijntje inschenk! Ik lees overal dat mensen er van afvallen, ik niet hoor. Maar ik ervaar wel dat ik er beter van slaap, en ik voel me er lekker bij dat m'n arme lever wat vrij heeft gehad.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 30 Jan 2017 17:39

Re: Healthy en fit in 2017

Oh nou, soms heb je gewoon mindere weken met sporten. En blijkbaar heb je nu de energie ergens anders voor nodig. Je bent toch ook net af en aan ziek (geweest)?

Ik heb me voorgenomen echt niet meer zo streng voor mezelf te zijn als ik een keer niet kan sporten, soms zit het er gewoon even niet in! En stiekem snap ik best dat je geen zin had in je bootcamp ;-)
<<

Anoniem250

Bericht 30 Jan 2017 17:51

Re: Healthy en fit in 2017

Wat goed Jans dat je gestopt bent met roken. Houd vol, houd vol!

Ik kan me beter terug trekken uit dit topic (had ik stiekem ook al gedaan). Ik ben uitgeblust in plaats van fit en healthy. Heb door mijn gebroken voet nauwelijks beweging gehad en ik heb in januari ongeveer elke dag alcohol gedronken, omdat ik bij mijn ouders logeer en er elke dag wijn op tafel staat. En er is hier ook een voorraad chocolade die alsmaar wordt aangevuld en cola light en cassis zijn eigenlijk ook voor handen. Soms denk ik "ik ga vandaag bewust met eten om" en dan denk ik al snel "nah waarom eigenlijk, ben toch moe". Ik verwacht wonderen als ik start met Ierse dans. Ik meld me wel weer als ik een aantal goede dagen achter elkaar heb gehad.

Maar Jans nogmaals knap dat je gestopt bent roken.

En bootcampen in dit weer, mijn hemel wie kan dat opbrengen?
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 30 Jan 2017 17:53

Re: Healthy en fit in 2017

Hoe gaat het idd met je gebroken voet?
<<

Anoniem202

Bericht 30 Jan 2017 17:56

Re: Healthy en fit in 2017

Qua sporten gaat 't hier heel goed, heb wel 'n lekkere flow! Maar dit weekend is 't qua eten dramatisch, gisteren heb ik als traktatie voor m'n werk chocoladefudge gemaakt en dat moet natuurlijk geproefd worden, en de crispy m&m''s die over waren gingen ook op, en ohja tijdens de film nog schepsnoep. En vandaag op school m'n verjaardag gevierd, en de bonbons en celebrations die ik van kinderen heb gehad zijn erg lekker.
Morgen maar weer normaal doen. Gelukkig gaat 't sporten wel goed :palm:
<<

Geel

Bericht 30 Jan 2017 17:58

Re: Healthy en fit in 2017

HollyGolightly schreef:Ik kan me beter terug trekken uit dit topic (had ik stiekem ook al gedaan). Ik ben uitgeblust in plaats van fit en healthy. Heb door mijn gebroken voet nauwelijks beweging gehad en ik heb in januari ongeveer elke dag alcohol gedronken, omdat ik bij mijn ouders logeer en er elke dag wijn op tafel staat. En er is hier ook een voorraad chocolade die alsmaar wordt aangevuld en cola light en cassis zijn eigenlijk ook voor handen. Soms denk ik "ik ga vandaag bewust met eten om" en dan denk ik al snel "nah waarom eigenlijk, ben toch moe". Ik verwacht wonderen als ik start met Ierse dans. Ik meld me wel weer als ik een aantal goede dagen achter elkaar heb gehad.

Maar Jans nogmaals knap dat je gestopt bent roken.

En bootcampen in dit weer, mijn hemel wie kan dat opbrengen?
Jij bent zo grappig. :lol:
<<

Anoniem250

Bericht 30 Jan 2017 18:01

Re: Healthy en fit in 2017

Caro schreef:Hoe gaat het idd met je gebroken voet?


Ik denk goed en niet meer gebroken. Eind deze week mag het gips eraf.
<<

Anoniem202

Bericht 30 Jan 2017 18:14

Re: Healthy en fit in 2017

Ik ben naar aanleiding van m'n vorige post van centraal naar huis aan 't lopen ipv met de metro. Met 3 redelijk zware tassen, die vol zitten met repen Tony''s hahah
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11143

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 30 Jan 2017 19:24

Re: Healthy en fit in 2017

HollyGolightly schreef:
En bootcampen in dit weer, mijn hemel wie kan dat opbrengen?

Ik! :smile:
Maar dat is dan ook gelijk het enige dat goed gaat. Ik eet nog steeds teveel chocola en ik zou ook graag wat meer afwisselend ontbijten en lunchen, maar ik val dan al snel weer terug op brood, omdat dat zo lekker makkelijk is.
Maar ik bootcamp wel netjes drie keer per week, haha!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Anoniem186

Bericht 30 Jan 2017 22:40

Re: Healthy en fit in 2017

Suus, 3 keer per week bootcampen?! Wat super goed zeg!! Ik zou ook het liefst 3 keer per week willen sporten, maar dat lukt me echt maar zelden.

HG, wanneer ga je starten met dansen? Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt.

Haha, Phoebe, een tas met Tony's nog wel. Welke smaken? Ik had laatst die met cola geproefd. Ik hou echt van chocolade maar die heb ik echt kokhalzend uitgespuugd, bah wat was dat vies zeg.
<<

Anoniem202

Bericht 30 Jan 2017 22:46

Re: Healthy en fit in 2017

Jans schreef:
Haha, Phoebe, een tas met Tony's nog wel. Welke smaken? Ik had laatst die met cola geproefd. Ik hou echt van chocolade maar die heb ik echt kokhalzend uitgespuugd, bah wat was dat vies zeg.


Karamel-zeezout, puur, wit met framboos en knettersuiker, melk en nougat, melk en kaneelbiscuit. :smile:
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 31 Jan 2017 11:41

Re: Healthy en fit in 2017

Die foto op Insta! Mijn hemel haha. Mega lekker, dat wel.

Hier gaat het niet heel goed met sporten maar juist wel met eten haha. Ik moet vrijdag naar de fysio en dan wil wat kettlebell oefeningen leren. Dan kan ik ook kijken welk gewicht kettlebell ik nodig heb en die dan aanschaffen. Het spreekt me aan dat je dan met 1 gewicht alle oefeningen doet en de oefeningen vaak ook een cadio-achtige vibe hebben omdat met die swings je hartslag ook omhoog gaat.

Ik wil wel echt gaan sporten. Ik twijfel ook of ik een proefles bootcamp zou gaan doen. Ik weet alleen echt niet of het wat voor mij is en vind het zo lullig om dan te zeggen na een gratis les 'Neeh, ik vind het stom'.
VorigeVolgende

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers