Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Logeren

<<

anoniem203

Bericht 26 Dec 2016 16:46

Re: Logeren

De oudste is toen hij 1 jaar was voor het eerst wezen logeren. Alleen bij mijn ouders. Hij gaat zo'n 2-3 keer per jaar daar slapen. De jongste is nog nooit ergens wezen logeren.
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 26 Dec 2016 17:35

Re: Logeren

Hier logeren ze ook makkelijk. Zij vinden het leuk en wij genieten van een avondje uit, heerlijk! Alle drie zijn ze vanaf dat ze een maand of 3 waren voor het eerst wezen logeren. Nu gaan ze op regelmatige basis. Ik heb er totaal geen moeite mee. De eerste keer bij alle 3 vond ik spannend maar daarna heb ik ze altijd met een gerust hart achter gelaten.
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Brooke

Bericht 26 Dec 2016 18:02

Re: Logeren

J. Ging vanaf het begin sporadisch een keer logeren bij ouders/ schoonouders. Dit ging altijd goed. Sinds september gaat ze elke maand een heel weekend van vrijdagmiddag tot maandagochtend logeren bij een logeerhuis (wat aan het orthopedagogisch kinderdagcentrum is verbonden waar ze ook heen gaat.) Het gaat vanaf het begin supergoed, ze heeft het er echt naar d'r zin en ze vind het ook leuk om te gaan. In het begin was het voor ons heel onwennig. Het was stil in huis en ik dacht: Ben ik geen slechte moeder? Maar nu ze een paar keer is geweest zijn we gewend en genieten we ook van de tijd zonder haar.
<<

Anoniem331

Bericht 26 Dec 2016 20:05

Re: Logeren

Mijn kinderen vragen niet voor de leuk om te logeren, maar als het mij beter uit komt vinden ze het wel prima. Wel hebben ze hun voorkeur waar ze liever heen gaan.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1648

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 26 Dec 2016 20:14

Re: Logeren

Ik weet niet meer precies hoe oud ze waren, denk ergens tussen de 6 en 9 maanden toen ze voor het eerst bij mijn ouders gingen logeren. Nu gaan ze bijna elke maand wel een weekendje bij mijn ouders slapen en in de vakanties soms iets langer. Ze vinden het altijd heel leuk, vragen ook altijd wanneer ze weer mogen. Ik mis ze meestal wel een beetje maar de rust is ook wel lekker.
2010 2012
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6246

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 26 Dec 2016 20:50

Re: Logeren

Toen ze zo klein waren vond ik dat ook wel lastig. Maar al gauw vond ik het zalig! Mijn kinderen logeren vrij regelmatig.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1248

Geregistreerd: 17 Dec 2014 21:51

Bericht 26 Dec 2016 21:54

Re: Logeren

Beiden kinderen zijn in de eerste weken al wezen logeren. Nu nog gaan ze heel regelmatig ergens logeren. Soms meer dan anders. Maar denk gemiddeld 1x per twee weken.
Ik vind het heerlijk. Ik merk ook dat ik zelf een stuk beter(dieper) slaap als ze weg zijn. Alsof ik een nacht kan slapen zonder in waakstand te staan.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:55

Bericht 26 Dec 2016 22:07

Re: Logeren

N. ging al na 2,5 maand geloof ik een avond uit logeren. Sindsdien ging ze bijna elke maand weleens logeren. Het laatste jaar alleen niet zo vaak, maar daarvoor vrij regelmatig. Mijn (stief)moeder en (stief)vader namen haar met liefde eens een nachtje over zodat wij fatsoenlijk konden slapen. Of wat leuks konden doen uiteraard. In het begin was het wel even lastig mijn kleine baby uit handen te geven, maar ben blij dat we er zo vroeg mee gestart waren. Ze is het gewend.
<<

Anoniem301

Bericht 27 Dec 2016 00:30

Re: Logeren

Ja, ze logeert weleens bij oma. De 1e keer was ze rond de 4 maanden. Heb er geen moeite mee, oma past ook elke week op dus ze is daar in een vertrouwde omgeving.
<<

Joontjuh

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 03 Sep 2013 09:04

Bericht 27 Dec 2016 00:44

Re: Logeren

Ik wilde per se naar Paaspop afgelopen Pasen, even eruit, dus toen is ze een weekend bij mijn ouders gaan logeren. Ze was toen 5,5 maand. Zelfde afgelopen Festyland in oktober, wederom bij mijn ouders een weekend, ze was toen 11,5 maand. Pas hadden we een avondje met vrienden, zonder kinderen, dit doen we eens per jaar, toen is ze ook een nachtje gaan logeren.

Met Paaspop was het even wennen en mijn vriend had het er moeilijk mee, maar verder geen probleem, 's ochtends even een belletje hoe het was en weer door. Het ophalen was erg leuk, ze had ons zo gemist :love:
Met Festyland was het in de ochtend even een appje en na het vriendenavondje was het 's ochtends thuis wakker worden zonder haar erg vreemd, dus toen snel op wezen halen.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6915

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 27 Dec 2016 01:13

Re: Logeren

Mijn oudste is de eerste keer gaan logeren toen hij net 1 jaar was. Wij hadden toen een feest waar hij niet mee naartoe kon en toen is hij een nachtje bij mijn ouders gaan slapen. Sinds hij naar school gaat (nu bijna 1,5 jaar) gaat hij niet meer zo vaak logeren, alleen soms een keertje in een vakantie.

Mijn jongste is toen ze 5 maanden was (2 weken geleden) voor de eerste keer bij mijn schoonouders gaan logeren omdat wij een trouw hadden. Dat vond ik echt niet fijn omdat ik mijn baby liever nog zoveel mogelijk bij mij heb. Ze zal dus ook niet snel weer gaan logeren, misschien als ik over een paar weken weer aan het werk ben en ik haar vaker uit handen moet geven, dat ik er makkelijker in word.
2012 & 2016
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5799

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 27 Dec 2016 09:14

Re: Logeren

De eerste keer was toen hij 7 maanden was en de gastouder vakantie had en wij niet zoveel weken vrij konden krijgen. Ik wilde hem zo klein nog niet naar een vervangende gastouder doen omdat hij nog niet kon zeggen wat hij nodig had. De tweede keer was een jaar later om dezelfde reden en om die reden is hij nu weer bij opa en oma, inmiddels gaat hij wel naar een ( vaste) vervangende gastouder maar S vind het heel fijn bij mijn ouders en mijn ouders genieten er ook enorm van, ze wonen ver weg dus structureel oppassen gaat niet.

\We hebben hem afgelopen oktober, toen hij dus bijna 2 was voor het eerst bij mijn ouders laten logeren omdat wij iets leuks gingen doen, toen gingen wij een weekend weg met onze vriendengroep.

Toevallig is hij nu dus ook weer logeren, we hebben hem gisteren daar in bed gelegd en zijn later naar huis gereden en slapen daar donderdag weer, maar we komen pas aan als hij al in bed ligt. Vandaag moet ik gewoon werken dus dan mis ik hem niet echt, maar morgen ben ik vrij, dan zal ik het wel heel gek stil vinden in huis, hoewel ik het ook wel lekker vind, een dagje voor mezelf want dat heb ik eigenlijk nooit.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Anoniem281

Bericht 27 Dec 2016 09:39

Re: Logeren

Tobias was een paar weken oud toen hij mijn schoonouders bleef slapen. Hij is daar sowieso 2 dagen in de week en heeft er zelf dus geen moeite mee, maar ik vind 't niet leuk. Ik ben dol op z'n slaperige snoetje in de morgen, met z'n kuif enthousiast overeind en dat gespartel als-ie ons ziet, met een big smile...

Oh bah wat ben ik zoetsappig :/ Maar goed. 't Is nu eenmaal wel zo. Helpt wel dat-ie in principe gewoon van 19h00 tot 07h00 slaapt, ik heb dan ook weinig reden om 'm uit logeren te sturen. 't Is wel eens gebeurt natuurlijk, maar alleen als wij tot laat een feest hebben bijv. Voor het uitslapen doe ik het in ieder geval niet, de ochtenden deel ik gewoon met mijn man, zodat we allebei eens per week een ochtend kúnnen uitslapen en verder zijn we gewoon altijd vroeg op, zonder problemen. Had ik een moeilijke slaper gehad of eentje die elke dag om 05h00 al op is, dan had ik het misschien sneller overwogen, maar voor nu heb ik 'm liever thuis :)
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 27 Dec 2016 09:45

Re: Logeren

Ze zijn samen pas geleden bij mijn ouders gaan logeren, omdat ik de gebroken nachten even niet meer trok. We hebben een fijne avond uit gehad en ik heb heerlijk geslapen. Die ochtend heb ik snel ontbeten om ze weer op te gaan halen!
Mijn zoontje heeft in de kraamweek van de jongste twee nachten bij mijn ouders gelogeerd, de eerste nacht en de nacht daarna omdat we wat opstart problemen hadden.
<<

Anoniem328

Bericht 27 Dec 2016 09:50

Re: Logeren

D gaat regelmatig uit logeren. Meestal bij mijn ouders. Soms bij m'n man z'n ouders en 1 keertje bij m'n zus tot nu toe. Maar m'n zus en neefjes vragen wekelijks wanneer hij weer mag komen omdat het zooooo leuk was!

Mijn man en ik gaan nog geregeld uit. Naar een concert of 2 daags festival, of uit eten met vrienden. En dan is D altijd welkom bij beide ouders. Super fijn! D vindt het ook super leuk. Is alleen maar blij, slaapt goed, dus wij maken daar dankbaar gebruik van. Voel me daar ook echt niet slecht over.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6670

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 27 Dec 2016 13:55

Re: Logeren

Bazinga schreef:Tobias was een paar weken oud toen hij mijn schoonouders bleef slapen. Hij is daar sowieso 2 dagen in de week en heeft er zelf dus geen moeite mee, maar ik vind 't niet leuk. Ik ben dol op z'n slaperige snoetje in de morgen, met z'n kuif enthousiast overeind en dat gespartel als-ie ons ziet, met een big smile...

Oh bah wat ben ik zoetsappig :/ Maar goed. 't Is nu eenmaal wel zo. Helpt wel dat-ie in principe gewoon van 19h00 tot 07h00 slaapt, ik heb dan ook weinig reden om 'm uit logeren te sturen. 't Is wel eens gebeurt natuurlijk, maar alleen als wij tot laat een feest hebben bijv. Voor het uitslapen doe ik het in ieder geval niet, de ochtenden deel ik gewoon met mijn man, zodat we allebei eens per week een ochtend kúnnen uitslapen en verder zijn we gewoon altijd vroeg op, zonder problemen. Had ik een moeilijke slaper gehad of eentje die elke dag om 05h00 al op is, dan had ik het misschien sneller overwogen, maar voor nu heb ik 'm liever thuis :)


Ik vind dat uit bed halen ook ZO geweldig haha. Hij is erg blij om ons te zien en grijpt me helemaal vast.
Zo heerlijk. En dan is vrijdagochtend dat kamertje leeg. Meh
2016
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:08

Bericht 27 Dec 2016 14:24

Re: Logeren

S was een maand of 4 geloof ik dat ze voor het eerst ging logeren. En eigenlijk gebeurt dat nu best wel regelmatig. De opa's en oma vinden het leuk en wij vinden het ook heerlijk!
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4987

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 27 Dec 2016 21:35

Re: Logeren

Als het door de week is dan vraag ik eigenlijk of mijn ouders hier kunnen komen omdat ze daar altijd wel erg vroeg wakker zijn en dat niet bevorderlijk is voor de rest van de dag.

Maar als ik wat in het weekend heb dan logeren ze bij mijn ouders. Al vanaf dat ze klein zijn een heel weekend met carnaval. Heerlijk weekend vind ik dat. En een van de twee die vind het ook heel leuk om alleen bij mijn ouders te logeren dus dat gebeurd ook gewoon zonder reden.

Afgelopen zomer zijn ze ook een midweek met mijn ouders op vakantie geweest ik vond het echt heel fijn om ff tijd voor mezelf te hebben.
:heart: :heart: 2011
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9632

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 27 Dec 2016 21:56

Re: Logeren

E. blijft wel eens bij een van de opa's en oma's slapen.
Vaak is dat omdat wij een avondje weg zijn oid, maar na Sinterklaas bijvoorbeeld was het gewoon even handig zodat we haar niet wakker hoefden te maken. Mijn ouders, en vooral mijn moeder, vinden het echt geweldig als ze er is en E. vermaakt zich daar ook prima. En even uitslapen is ook heel fijn, haha.
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Anoniem257

Bericht 27 Dec 2016 23:04

Re: Logeren

Onze zoon heeft nu 2 keer bij oma geslapen, vooral in een periode dat wij helemaal op waren omdat hij snachts gewoon 3 keer wakker werd. Konden wij even bijslapen en hadden wij alle energie er voor
<<

mevrouw Stemband

Kletskop

Berichten: 554

Geregistreerd: 06 Sep 2013 08:19

Bericht 28 Dec 2016 08:14

Re: Logeren

Mijn dochter gaat over 2 weken voor het eerst een nachtje bij oma logeren, en de week erop bij andere oma. Ze is dan 6 maanden. Ze slaapt snachts goed dus daar hoef ik het niet voor te doen. Toevallig hebben we 2x achter elkaar een feestje waardoor het zo uit komt. Ik vind het heel spannend maar weet dat ze in goede handen is.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6670

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 28 Dec 2016 08:47

Re: Logeren

Lejow schreef:
Elsa schreef:
Lejow schreef:Ik zou willen dat B eens uit logeren kon :palm:


Mss slaapt ze op een ander juist wel goed?


Meestal wel ja :P Ze is in het verleden wel eens bij Zonneschijn blijven slapen, maar die heeft er nu gewoon niet echt de ruimte meer voor nu ze haar eigen huisje heeft. Daar sliep ze eigenlijk bijna altijd goed.
Mijn vader durft het volgens mij niet echt aan, en mijn schoonouders lijken alleen plek te hebben voor mijn neefje en nichtje.

Als ik dat dan zie bij een vriendin van mij, schoonouders 500 meter verder aan de ene kant, ouders 500 meter verder aan de andere kant. Kids worden geregeld opgehaald door opa en oma om daar lekker te gaan logeren.
Daar kan ik serieus jaloers op worden...

Enerzijds wil ik anderen niet met haar 'opzadelen' , anderzijds zou het zo fijn als iemand het eens aanbiedt, ze weten allemaal hoe slecht ze slaapt.


Goed terug naar je vraag dus, nee ik heb er geen moeite mee. En zoals Elsa zegt, ik zou inderdaad gewoon om foto's oid vragen!Goh had er eventjes overheen gelezen. Wat jammer dat jullie familie dat niet aanbied. Lijkt me voor jullie erg prettig een keer.
2016
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 28 Dec 2016 09:00

Re: Logeren

Ik durf het niet goed aan met mijn slechte slaper, maar met de aankomende bevalling zal ik toch een plan moeten hebben inclusief logeren.
L2014 & H2017
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13364

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 28 Dec 2016 10:18

Re: Logeren

mzcharlotte schreef:Ik durf het niet goed aan met mijn slechte slaper, maar met de aankomende bevalling zal ik toch een plan moeten hebben inclusief logeren.


Je ziet vaak dat ze ergens anders toch beter slapen, of dat degene waar ze logeren het niet erg vinden om er uit te moeten. Het is tenslotte maar voor 1 nacht.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6670

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 30 Dec 2016 13:55

Re: Logeren

Check, hij heeft geslapen tot 7 uur bij mijn schoonouders. Echt doorgeslapen dus.
Doet hij thuis nooit (4:30 is het meestal en valt wel weer in slaap na wat geteut)

Het is dus goed gegaan. Ga hem straks na het werk weer ophalen
2016
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers