Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Saus voor vispasta

<<

Anoniem210

Bericht 21 Dec 2016 21:54

Saus voor vispasta

Ik wil zaterdag een lekkere vispasta maken met een kwalitatieve goede saus. Maar ik ben inspiratieloos voor wat lekker en geschikt is. Vissoorten die ik ga gebruiken zijn sowieso; mosselen, verse zalm en gamba's.
Hebben jullie de tip? Graag met recept. :)
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4208

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 21 Dec 2016 22:33

Re: Saus voor vispasta

Ik zou dan een uitje met wat knoflook en verse tijm aanfruiten, afblussen met witte wijn, en dit tot de helft in laten koken. Hier dan wat kookroom aan toevoegen, en wat citroen zeste, evt nog een visbouillonblokje en wat verse kruiden (dille/dragon/bieslook). Op het laatste wat gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen is ook lekker!
<<

Anoniem210

Bericht 21 Dec 2016 23:37

Re: Saus voor vispasta

Klinkt lekker Kreeft. Ik weet dat de alcohol uit het gerecht ''vliegt''. Maar ik maak liever toch een non- alcoholische saus.
Heb je een idee voor een vervanger van de wijn?
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4208

Geregistreerd: 04 Sep 2013 02:06

Bericht 22 Dec 2016 02:00

Re: Saus voor vispasta

Dan zou ik een klein scheutje witte wijn azijn erbij doen (om een klein fris zuurtje in de saus te houden) op het laatst, en dan ipv wijn om af te blussen, vis bouillon gebruiken.
<<

Anoniem210

Bericht 22 Dec 2016 11:44

Re: Saus voor vispasta

Waardevolle tip. Dank je wel.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 22 Dec 2016 12:15

Re: Saus voor vispasta

Precies wat Kreeft zegt. Vanwege de zalm zou ik het iig vrij licht houden, omdat de vette zalm al voor een vol gerecht zorgt. Daarom zou ik persoonlijk de room niet laten overheersen, maar wel een klein beetje gebruiken. Verder idd citroen/ limoen gebruiken en eventueel een klein rood pepertje mee laten fruiten.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 41988

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2016 12:40

Re: Saus voor vispasta

Ik maak in zo'n geval dan een saus met bouillon (visbouillon inderdaad) zonder wijn. (maar liever met wijn,maar dat wil je niet). Vind Kreeft en Caro's suggesties heel goed. Ik zou zelf niet te veel room gebruiken (dat doe ik dan niet uit gezondheidsoogpunt).
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 22 Dec 2016 12:43

Re: Saus voor vispasta

Precies, maar ook omdat teveel room bij die vette vis gewoon al snel te machtig wordt. En dat voor je smaakbeleving niet altijd goed werkt, zeker niet als je daarna nog een nagerecht wil serveren.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 41988

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2016 12:45

Re: Saus voor vispasta

Nee inderdaad, dat is wel een heel goed punt.
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem210

Bericht 22 Dec 2016 13:38

Re: Saus voor vispasta

Goede punten. Ik kan hier iets mee. Bedankt dames.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers