Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Huisvrouw/thuisblijfmoeder

<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2501

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:39

Bericht 26 Dec 2016 06:48

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Als het kon zou ik ook graag thuisblijf moeder willen zijn.

We hebben zitten rekenen en het kan dus niet. Mijn vriend verdient te weinig. Dus ik vind het zeker een luxe positie.
Nu ga ik parttime werken en dan moet natuurlijk ook de opvang betaald worden. Maar met wat er daarna overblijft kunnen we de rest van de rekeningen betalen.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13365

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 26 Dec 2016 08:38

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Raven schreef:Als het kon zou ik ook graag thuisblijf moeder willen zijn.

We hebben zitten rekenen en het kan dus niet. Mijn vriend verdient te weinig. Dus ik vind het zeker een luxe positie.
Nu ga ik parttime werken en dan moet natuurlijk ook de opvang betaald worden. Maar met wat er daarna overblijft kunnen we de rest van de rekeningen betalen.


Same story hier.
<<

YEX

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 963

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:54

Bericht 27 Dec 2016 22:14

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Het kan hier niet, en ook al zou het wel kunnen, zou het niet mijn keuze zijn om thuisblijfmoeder/huisvrouw te zijn. Laat mij maar lekker werken.
Y. #23112010 ♥
E. #16102012 ♥
X. #24022017 ♥
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6671

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 27 Dec 2016 22:26

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Ik werk wel iets teveel nu vind ik. Maar helaas kan het niet minder bij ons.
Zonder mijn werk kunnen we niet rondkomen.
Ik heb 5 maanden verlof gehad dit jaar en ik was wel erg blij om weer te kunnen werken. Dus het is goed zo.
2016
<<

Anoniem197

Bericht 28 Dec 2016 09:58

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Voor degene de thuisblijfmoeders, wat doen jullie de hele dag met de kinderen? Ooit vind ik het moeilijk om iets uitdagends te verzinnen voor mijn zoon.

Ik merk trouwens wel heel sterk dat wij een heel strak ritme hebben zonder man ondanks zijn onregelmatig werken. Zoon en ik weten precies waar we aan toe zijn samen en die harmonie wordt verstoord als mijn man eens een dag vrij is. Ooit best wel vervelend want dan is zoon opeens niet meer te genieten. Hoe gaan jullie daarmee om? Ik wil niet overgaan op picto's maar af en toe denk ik dat het voor zoon wel beter is. Vooral op de dagen dat mijn man dus thuis is of begint met zijn nachtdienst.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 41983

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Dec 2016 10:00

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

DdL schreef: Ooit vind ik het moeilijk om iets uitdagends te verzinnen voor mijn zoon.

Ooit best wel vervelend want dan is zoon opeens niet meer te genieten.Bedoel je niet het woordje soms ipv ooit? Of is dat een één of ander dialect dat ik niet kan plaatsen?

Lastig dat je zoon zo'n last heeft van het wisselende ritme van je man. Misschien inderdaad iets van Picto's, of de dag rustig doornemen zodra hij wakker wordt, zodat hij weet wat hij kan verwachten en dat hij weet dat hij en mama niet alleen thuis zijn die dag.
Let's discover the world together.

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem243

Bericht 28 Dec 2016 10:12

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Ddl, ik doe niet per sé heel veel met zoon. Ik doe vooral het huishouden terwijl hij speelt, haha. Maar we hebben wel onze vaste activiteiten in de week. Eén ochtend gaan we naar een ouder-kind-inloop waar hij met andere kinderen van 0 tot 4 kan spelen en ik met de moeders (en vaders, maar dat zijn er nooit zoveel) kan ouwehoeren. Om de week gaan we een ochtend naar peuterzwemmen. Verder heb ik een vaste dag voor de weekboodschappen wat ook een uitstapje op zich is. Daarnaast gaan we regelmatig naar de kinderboerderij of bij een vriendin van mij met zoontje van dezelfde leeftijd langs of zij komen bij ons. Ook wel eens een speeldate/theeleutdate met een andere moeder+kind.

De dagen dat we gewoon thuis zijn ben ik meestal aan het opruimen of schoonmaken. Zoon 'helpt' daar graag bij. Verder lees ik veel voor. Soms laat ik hem verven/tekenen/kleien, maar meestal rommelt hij zelf wat aan met zijn speelgoed, of liever nog, met spullen waar hij niet aan mag zitten :palm: De ochtenden vliegen vaak zo voorbij en zijn we op ons best, maar na zijn slaapje ben ik het vaak al zat. Heb helaas weinig energie de laatste maanden en dat stukje van 4 tot 7 duurt me vreselijk lang. Meestal ga ik dan nog even met hem naar buiten. Sowieso probeer ik elke dag minstens een kwartiertje buiten te zijn, liefst nog langer natuurlijk.

Heel herkenbaar trouwens van die man die het ritme komt verstoren, haha. Ik ben altijd weer blij dat het maandag is. Niet omdat zoon vervelender wordt overigens, vooral omdat het dan chaotisch verloopt en ook meteen een puinzooi in huis is en ik daar zelf niet tegenkan. :laughcry: Ik moet ook nog uitvinden hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. In ieder geval moet ik niet gaan doen alsof ik ook weekend heb. :snik: :razz:
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 28 Dec 2016 11:15

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Hoe oud is je zoon DdL?
Ik houd altijd het ritme van mij en de kinderen aan.

Nu hebben de oudste twee vakantie en mogen ze op de dagen dat we gewoon thuis zijn tot 10u op de laptop, tablet of tv. Dan tussen 10-12 gaan we kleuren, knutselen, spelletje, dansen, bakken, (voor)lezen en wie niet mee wil doen mag natuurlijk gewoon wat anders dat niet beeldscherm gerelateerd is. Rond 12u de lunch, na de lunch naar buiten (boodschappen, bieb, speeltuin, voor de deur met fiets/step/spacescooter/auto/loopfiets en/of met buurkinderen). Rond 15u wil ik dan weer thuis zijn om eten voor te bereiden , dat duurt allemaal wat langer als ze willen helpen. Als ik rond 16u ga opruimen en koken mogen ze weer tv, tablet of laptop en om 17u gaan we aan tafel, jongste houdt het met moeite vol tot 18u dus met haar ga ik dan naar boven. Als zij slaapt doe ik nog een spelletje, film of kleuren met de oudste twee tot 20u, dan gaan zij ook naar bed.

Als er gewoon het schoolritme is blijven de beeldschermen uit voor schooltijd.
Ene week brengt man met de jongste de oudste twee naar school (tenzij het erg koud is op de fiets) en daarna speelt ze tot 10u ongeveer en dan mag ze even tv kijken als ik mij klaar maak. Rond 11u gaan we even iets voor de lunch halen of naar de eendjes en speeltuin, lunchen tussen 12-13 en om 14u weer naar buiten en speeltuintjes langs in de wijk bij school en voor we ze ophalen nog even gauw boodschappen. Daarna verschilt het allemaal, soms brengen en halen van sport of speelafspraakjes. Soms zijn alle buurkinderen bij ons of voor de deur met grote groep.
Andere week breng ik ze met de jongste en doen we daarna meteen boodschappen, rommelen wat aan in huis en gaan dan na de lunch naar buiten.

En ik ga elke week wel een dag met haar naar het centrum, beginnen we met een koffie en zij thee of sapje, dan gaan we alle autootjes langs die bij de winkels staan, er staat een speelkasteel in het overdekte centrum met speeltafel glijbaan, rekstokken, daar is ze dan even zoet. Dan zit ze nog een kwartier te spelen in het speelhuisje wat bij de speelgoedwinkel buiten de deur staat. Dan vaak nog even een boekje lezen bij de bieb of kinderboerderij. Dan paai ik haar met een appel of rozijntjes om in de kinderwagen te blijven zitten zodat we even de action in kunnen en daarna lunchen we, spelen we kiekeboe bij primark en gaan vlees/kip halen bij de Turk.
Dit vind ze leuker dan ballorig oid.

In het voorjaar en zomer zijn we de hele dag buiten
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8822

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 28 Dec 2016 11:24

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Wij hebben wel een fijn ritme overdag, scheelt ook dat mijn dochter naar school gaat natuurlijk. En we dus alles tussen die tijden moeten doen.
Als mijn man en dagje thuis is, zijn we ook helemaal uit ons ritme.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1553

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 28 Dec 2016 11:26

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Hier doen de meiden het ook het beste bij een vast ritme. Ik merk dat de oudste het wel fijn vind om te zien wat de planning is dus ben ook aan het kijken óf picto's werken (wat uitgeprint en op de koelkast voor nu).

Ik denk dat de dag hier aardig overeenkomt met wat Chaos beschrijft. Alleen gaan wij in de ochtend naar buiten omdat de middelste vaak van 12 tot half 3 nog slaapt. We knutselen wel veel of bakken lekkers. Bereiden het eten samen voor. Als de kinderen zelf spelen doe ik wat in huis.

Hier in de omgeving is niet veel te doen helaas. We gaan wel op een vaste dag naar peutergym. En we hebben met regelmaat speelafspraakjes met vriendinnen en hun kinderen.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 28 Dec 2016 11:45

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Wat lekker dat je middelste nog slaapt Femm! Mijn jongste heeft dat twee maanden geleden afgezworen geloof ik. Als ze ook maar een half uurtje slaapt, zoals gisteren, is ze tot 23u wakker.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1553

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 28 Dec 2016 13:50

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Ah echt waar Chaos dat is jammer. N. wil geen dutjes in bed meer doen maar wel op de bank en dat vind ik ook prima. Kan ik boven wat doen terwijl zij lekker op de bank slaapt.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Anoniem197

Bericht 28 Dec 2016 14:56

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Zoon is bijna 2 en slaapt tussen de middag nog soms. Maar blijft vervolgens wel op tot 9 uur :palm:
Marin ik denk idd dialect.
Chaos ik ga eens proberen wat van jouw activiteiten. Klinkt gezellig zo.
Het scheelt dat ik nu een baby heb, ze eet nog om de 4 uur dus iedere 4 uur ben ik ook minstens een uur zoet met haar.
Hier ook weinig activiteiten voor kleine kinderen in de buurt helaas.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 28 Dec 2016 16:54

Re: Huisvrouw/thuisblijfmoeder

Ik denk niet dat het wat voor mij zou zijn.

Ruim een jaar geleden ben ik 3 maanden werkloos geweest (zonder kinderen) en ik had echt een knoop in mijn maag als ik mijn man elke ochtend naar zijn werk zag fietsen. In eerste instantie was het vooral schuldgevoel, dat hij elke dag vroeg op moest en veel extra's moest betalen maar later werd het echt frustratie vanuit mijn kant. Iedereen om mij heen (moeder, man, vrienden) werden elke dag maar 'slimmer' en waren onder de mensen en ik voelde me met de dag dommer worden. Ik miste echt mijn eigen ontwikkeling.

Het ging bij mij dus niet perse om vermaak, want ik kan mezelf goed vermaken en maakte ook veel uitstapjes met mijn vader die net met pensioen was en ook tijd over had. Voor mijn gevoel sta ik qua ontwikkeling echt stil als ik geen werk heb en denk daarom niet geschikt te zijn voor het huisvrouw/thuisblijfmoederschap
Vorige

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers