Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Honden topic <3

<<

Karnemelk

Major Yipyapper

Berichten: 7483

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:36

Bericht 04 Dec 2013 22:55

Re: Honden topic <3

Wat een mieters grote hond weetjewel! Mooi beest, al ben ik blij dat die van ons niet zo uit de kluiten gewassen is. :)
Ik vind het trouwens echt prachtig om te zien hoe de kinderen aan de hond hechten en andersom. De hond loopt mij 's ochtends voorbij hoor, om zich te laten aaien door de kinderen!
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Anoniem91

Bericht 04 Dec 2013 23:16

Re: Honden topic <3

Ik vind haar nog klein :) hier ook zo hoor, de kids gaan 's morgens eerst naar Evi toe.
<<

Moontje

Noob

Berichten: 141

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:37

Bericht 04 Dec 2013 23:18

Re: Honden topic <3

Ik weet niet wat voor ervaringen die hond in het verleden heeft gehad.. maar echt heel gek vind ik het niet dat er honden zijn die niet met andere honden in de buurt willen zijn.
Maar lastig en waardeloos is het inderdaad wel ja...
Ons leven eindigt op de dag dat we zwijgen over dingen die ertoe doen.
<<

Cherona

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 127

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:16

Bericht 05 Dec 2013 00:08

Re: Honden topic <3

Weetjewel ik ben helemaal verliefd op je hond! Als we groter zouden wonen zou ik er ook zo 1 willen
Afbeelding
<<

Anoniem91

Bericht 05 Dec 2013 00:11

Re: Honden topic <3

Moontje schreef:Ik weet niet wat voor ervaringen die hond in het verleden heeft gehad.. maar echt heel gek vind ik het niet dat er honden zijn die niet met andere honden in de buurt willen zijn.
Maar lastig en waardeloos is het inderdaad wel ja...


Ik heb het ook over mensen die hun hond al vanaf pup af aan hebben.
<<

Anoniem91

Bericht 05 Dec 2013 00:12

Re: Honden topic <3

xCherona schreef:Weetjewel ik ben helemaal verliefd op je hond! Als we groter zouden wonen zou ik er ook zo 1 willen


Ik wil er straks ook nog 1 bij hoor :) Maar dan wordt het er waarschijnlijk 1 van het nestje van Evi.
<<

luthien

Kwebbel

Berichten: 285

Geregistreerd: 03 Sep 2013 11:23

Bericht 05 Dec 2013 01:09

Re: Honden topic <3

Een hond die 'gezellig' op er ander hond afrent is niet heel sociaal bezig. 'Hij doet niks' isin deze ook een foute uitspraak. Dat axel niet bijt betekent niet dat hij niks doet. Hij dendert op een andere hond af wat voor sommige honden heel bedreigend kan zijn.

Mijn hond kan heel goed met andere honden, maar in losloopgebieden mag hij vanmij toch niet op eigen houtje contact maken met vreemde honden. Dat betekent niet dat ik hem desocialiseer, ik leer hem juist dat hij met die andere honden niets hoeft. Ik wil namelijk voorkomen dat mijn hond een hond treft die niet van hem gediend is en een intacte reu kan dat nog wel eens op zich afroepen. En ik zit niet op knokpartijen te wachten.
Als een andere hond op mijn hond afdenderd en de baas brult vanuit de verte 'hij doet niks' gaan mijn nekharen overeind staan. Houd gewoon je hond bij je en als je wilt dat je hond met andere honden kan spelen moet je met anderen afspreken.
Om echt ontspannen te kunnen spelen (waarbij het voor beide honden ook echt een spelletje is) moeten de honden elkaars speltaal leren kennen. Een lab speelt nu eenmaal anders dan een herder en zelfs herders onderling kunnen elkaar in spel niet begrijpen. Als je een groepswandeling maakt zul je vaak zien dat óf ze bekenden opzoeken of honden die qua bouw en gedrag op elkaar lijken. Dit omdat ze de speltaal kennen of omdat ze de speltaal van de vergelijkbare hond beter begrijpen.
<<

Anoniem58

Bericht 05 Dec 2013 11:12

Re: Honden topic <3

Wat een prachtige foto Weetjewel, met Mas en Evi.

Ik ben het overigens eens met Luthien, mijn Quin heeft tot 9 maanden alleen maar in een bench gezeten en nooit andere honden gezien. Ik heb hem dus alles zelf moeten leren, en dat was echt moeilijk. Toen het eenmaal wat beter ging liet ik hem los waar het mocht en kwam er een mechelse herder aanrennen, die hond wilde alleen maar spelen maar Quin was zo bang dat hij is weggerend en hij durfde niet meer terug te komen. Ik heb toen echt bijna alles opnieuw moeten aanleren. Ik vind het dus ook zeer vervelend als een grote hond zomaar op mijn hond afrent waarbij het niet meteen duidelijk is dat hij wil spelen. Bij Quin kan ik het zien, die gaat dan een beetje springen en kijkt heel blij maar bij andere honden kan ik dat vaak niet inschatten. Houd je hond dus inderdaad gewoon vast, vooral als je zelf al aangeeft dat het een onbestuurbare hond is.
<<

Anoniem 52

Bericht 05 Dec 2013 11:34

Re: Honden topic <3

Ja maar het is een losloopveld! Als je een angstige hond hebt, waarom dan daar wandelen... Ik heb Axel altijd aan de lijn buiten dat veld om en als k andere honden zie aankomen, leid ik m af of hou m korter. Maar op een losloopveld ga ik m niet aanlijnen, daarom ga ik juist daar naar toe...
<<

Anoniem58

Bericht 05 Dec 2013 11:43

Re: Honden topic <3

Ik spreek alleen uit mijn situatie, en ik wilde mijn hond ook graag leren wat normaal is, en angstig of niet, beest moet toch zijn energie kwijt. Het is gewoon beangstigend als een grote hond met een rotgang op je af komt, dat vind ik zelf ook. Ik zou dan inderdaad proberen hem af te leiden of hem aanlijnen en samen richting die andere hond lopen en hem dan eventueel los te laten.
Hier in het bos is maar een hond die zo op je af rent en dat is die Mechel. En daar is Quin nog steeds bang voor, ookal doet die niks. dat was gewoon z'n eerste ervaring met die hond. Met alle andere honden gaat het prima.
<<

Smeagol

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 159

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:20

Woonplaats: Waterpoort stad

Bericht 06 Dec 2013 15:49

Re: Honden topic <3

Wat een leuke foto's van jullie honden.

Ik zal ook even een paar plaatsen van mijn 2 doerakken.

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

luthien

Kwebbel

Berichten: 285

Geregistreerd: 03 Sep 2013 11:23

Bericht 08 Dec 2013 23:27

Re: Honden topic <3

Bazinga schreef:Ja maar het is een losloopveld! Als je een angstige hond hebt, waarom dan daar wandelen... Ik heb Axel altijd aan de lijn buiten dat veld om en als k andere honden zie aankomen, leid ik m af of hou m korter. Maar op een losloopveld ga ik m niet aanlijnen, daarom ga ik juist daar naar toe...


Losloopgebied betekent niet dat de hond maar alles mag en dat je daar maar moet tolereren dat andere honden jouw hond lastig vallen. En een hond die zomaar overal op af mag stormen valt andere honden lastig. Sommige kunnen dat goed hebben, maar er zijn er ook zat die daar helemaal niet op zitten te wachten. Het is naar de baasjes maar ook naar de honden toe socialer als je eerst vraagt of het kan. Voor hetzelfde geld kom je een hele grote reu tegen die niet van Axel gediend is. En dan heb jij straks een hond die denkt dat de aanval de beste verdediging is en ben jij degene die zijn hond niet meer los kan laten in een losloopgebied. Dat kun je in één incident al voor elkaar hebben en dan kun je met een gedragstherapeut aan de gang om het te kunnen handelen.

Mijn honden vallen geen anderen lastig. Mijn honden zijn niet bang of agressief, maar ik wil niet dat ze op wat voor manier een probleem krijgen met een andere hond.
Mijn Border had erge artrose en liep los om haar eigen tempo aan te kunnen houden. Ze bemoeide zich alleen met zich zelf en zocht andere honden nooit op. Maar ik kon iedere wandeling andere honden bij haar weg sturen, omdat ze zo opdringerig naar haar waren. Uiteindelijk heb ik besloten om dit voor haar niet meer op te zoeken, terwijl ik haar juist zo graag meenam omdat ze er zo van opleefde (heb haar in juni in moeten slapen).
<<

luthien

Kwebbel

Berichten: 285

Geregistreerd: 03 Sep 2013 11:23

Bericht 08 Dec 2013 23:52

Re: Honden topic <3

En een foto van mijn spetter.

Afbeelding

Komend jaar komt er hopelijk een pup bij. Óf eigen fok (ik heb met mijn ouders een kennel) of een nakomeling van mijn reu.

Ik loop tentoonstellingen met mijn hond. In november is hij NL kampioen geworden :cheering: en nu gaan we kijken of hij in het buitenland ook in de smaak valt.
Daarnaast train ik G&G (gehoorzaamheid) met hem. Ik ben recent overgestapt op Clickertraining. Hij reageert hier heel goed op en ik vind het hartstikke leuk. Mijn man loopt agility met hem en helaas voor mij vindt hij dat leuker dan de G&G. Met het clickeren hoop ik meer enthousiasme te krijgen in de strakke oefeningen die we bij de G&G moeten doen.
<<

Shabby

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 32

Geregistreerd: 05 Sep 2013 21:11

Bericht 09 Dec 2013 13:26

Re: Honden topic <3

Mooi Luthien. Ik heb ook een Tervuer. En wat goed dat hij kampioen is geworden.
Hoe oud is jouw hond?
You don't have to go fast, you just have to go..
<<

luthien

Kwebbel

Berichten: 285

Geregistreerd: 03 Sep 2013 11:23

Bericht 09 Dec 2013 18:47

Re: Honden topic <3

Leuk, belgenmensen is altijd goed volk he :P . Die van mij is 3,5 jaar. En die van jou? Reu of teef?
<<

Shabby

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 32

Geregistreerd: 05 Sep 2013 21:11

Bericht 09 Dec 2013 23:13

Re: Honden topic <3

Afbeelding

Mijn Tervuer is 10,5 jaar oud. Het is een reu. Tis een huis tuin en keuken hond, hij kan niks bijzonders :laughcry:
Dus hier geen shows of tentoonstellingen

Foto niet quoten
You don't have to go fast, you just have to go..
<<

luthien

Kwebbel

Berichten: 285

Geregistreerd: 03 Sep 2013 11:23

Bericht 10 Dec 2013 11:59

Re: Honden topic <3

Oh wat een mooi warm rosse. Is het een recente foto? Want wat heeft hij nog weinig grijs voor een hond van 10. Die van mij heeft nu al een grijs bekkie.
<<

Shabby

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 32

Geregistreerd: 05 Sep 2013 21:11

Bericht 11 Dec 2013 10:47

Re: Honden topic <3

Die foto is gemaakt in het voorjaar. Inmiddels zijn er enkele grijze snorharen bijgekomen maar verder lijkt hij nog wel het zelfde. Klopt idd wel dat hij niet heel erg grijs is voor een 10jarige.
You don't have to go fast, you just have to go..
<<

Karnemelk

Major Yipyapper

Berichten: 7483

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:36

Bericht 15 Dec 2013 21:26

Re: Honden topic <3

Afbeelding


Op de een of andere manier is onze hond gek op modder! En dan voornamelijk op te restjes maisstengels die er nog in verstopt liggen!
Als het is wat het is, dan is dat wat het is.
<<

Guus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 948

Geregistreerd: 05 Sep 2013 20:25

Bericht 18 Dec 2013 21:30

Re: Honden topic <3

Oooh wat heerlijk!

Ik heb een serieus ver/ge-stoorde liefde voor mijn hond. Ik had nooit gedacht zoveel van een hond te kunnen houden terwijl ik toch ermee ben opgegroeid. Ze is mijn, eigenlijk ons, kind en ik trek dr geen kleren aan omdat ze het niet leuk vind ;)

Naaaalaaa! :heart:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Vet Goochem!


30-08-2013, ik ook van jou
01-06-2015, mama is het woord waar het leven mee begint
<<

Anoniem10

Bericht 18 Dec 2013 21:34

Re: Honden topic <3

Guus, wat een plaatje is Nala toch :heart: En die modderfoto hahaha! Geweldig!
<<

Guus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 948

Geregistreerd: 05 Sep 2013 20:25

Bericht 18 Dec 2013 22:15

Re: Honden topic <3

Jaa dank! Krijg nogsteeds veel complimentjes wanneer we met dr aan de wandel zijn, loop ik weer trots te zijn daar haha

Afbeelding

Die modder, tsja... Dit doet ze dus ook wel eens met poep... :thumbdown:
Vet Goochem!


30-08-2013, ik ook van jou
01-06-2015, mama is het woord waar het leven mee begint
<<

Anoniem10

Bericht 18 Dec 2013 22:18

Re: Honden topic <3

Stom is dat hè? Dat je je dan trots voelt, had ik ook altijd met mijn paard.
Bah, rollen in de poep. waarom heeft dat toch zo'n aantrekkingskracht op honden? Toen ik nog bij de uitlaat werkte moest ik sommige honden ook echt in de gaten houden daarvoor.
<<

Guus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 948

Geregistreerd: 05 Sep 2013 20:25

Bericht 18 Dec 2013 22:36

Re: Honden topic <3

Haha tsja, ik kan niet anders dan het met ze eens zijn ;)

Ja ik weet het niet, en het ergte is... Ze doet het alleen met mensen poep, dat herken ik inmiddels aan de tissues die erbij liggen. He zal je verbazen hoeveel mensen hun behoefte in het bos doen :confused:

Ohw en op het strand! Whoei! Laatst lag er een dode zeehond, nou die ruiken al niet fris wanneer ze het wel nog doen kan ik je verklappen...

Wanneer ze zoiets ruikt hou je haar ook met geen mogelijkheid meer tegen, ze hoort me echt niet meer in dr hyperfocus.
Vet Goochem!


30-08-2013, ik ook van jou
01-06-2015, mama is het woord waar het leven mee begint
<<

Anoniem10

Bericht 18 Dec 2013 22:44

Re: Honden topic <3

Ja mensenpoep inderdaad :no: Bleh! Ik heb geen idee hoe een levende zeehond ruikt en ik wil me niet voorstellen hoe een dode ruikt haha!
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Lexi