Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schoolgaande kinderen topic

<<

-Ieniemienie-

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1471

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:23

Bericht 11 Dec 2013 21:07

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik geef M altijd een beker met sap en fruit mee.
Alin stukken gesneden en geschild in een bakje.
Meestal 1,5 stuk in totaal.
Ik geeft ook nooit een koek mee.

Oo woensdag hebben ze hier fruitdag en mag er geen koek mee.

Ook ik twijfel wat te doen met kerst. Zoizo een kaart.
Maar voor de leidsters op het kdv koop ik altijd iets kleins.
Geen idee of dat dus ook gewoon is op school, of dat ze het juist liever niet hebben.
Insta: klippies_haarspeldjes

♡ 2009 ♡ & ♡ 2011 ♡
<<

Anoniem331

Bericht 11 Dec 2013 21:10

Re: Schoolgaande kinderen topic

Snap ik ook wel liadan, maar soms heb je per klas 30 moeders van kleuters die dat kunnen vinden. Gaat mij gewoon te mal. Een zelf geknutseld kaartje lijkt me daarbij ook leuker om te geven én te krijgen!
<<

maia

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:01

Bericht 11 Dec 2013 21:11

Re: Schoolgaande kinderen topic

ik geef denk ik niets voor kerst, al is een zelfgemaakt kaartje wel een leuk idee natuurlijk.
Wat doen ze bij jullie op school voor kerst? Hier is een kerstdiner 19-12 tussen 18:30 en 19:30 en aan alle ouders het verzoek hapjes te maken. Ik werk die hele dag dus ik hou het bij pudding, dat kan ik mooi vooraf maken (in van die kleine plastic bekertjes). Die dag erna mag N uitdelen want dan is hij jarig. Iemand nog makkelijke, 'gezonde', stoere ideeen voor een traktatie?

oja N krijgt altijd gesneden fruit in een bakje mee en roosvicee in zijn beker.
Mother of 3 adorable children
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 11 Dec 2013 21:13

Re: Schoolgaande kinderen topic

Bij ons is er volgende week kerstdiner van 18.00 tot 19.15. Ik heb me ingeschreven voor de kaasstengels, ook wel makkelijk. Ik wilde eigenlijk pannenkoeken bakken maar daar had al iemand zich voor ingeschreven.
Terwijl de kinderen kerstdiner hebben is er voor de ouders op het plein een vuur met glühwein en erwtensoep, dus dat is wel leuk.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem331

Bericht 11 Dec 2013 21:14

Re: Schoolgaande kinderen topic

Oh gezellig Susan! Ik heb nog geen idee wat voor invulling ze dat hier geven eigenlijk.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3264

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 11 Dec 2013 21:15

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ja klopt maar dat maakt het niet minder leuk om iets te krijgen toch? Maar ik snap jou ook wel hoor en een kaartje is zeker net zo leuk, dat gaan wij ook doen voor kerst:-)
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3264

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 11 Dec 2013 21:18

Re: Schoolgaande kinderen topic

Bij Yara hebben ze de kerstviering ook op 19-12 en dan van 17.00 uur-19.00 uur. Voor het kerstbuffet doe ik kaas en worst op prikkertjes, ik wilde iets makkelijks :wink: . Voor de kinderen is er dan nog van alles aan leuke activiteiten naast het buffet.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15399

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 11 Dec 2013 21:52

Re: Schoolgaande kinderen topic

Het leek mij wel leuk om volgende week een kleinigheidje te geven met een bedankkaartje. Mede dankzij de juffen heeft mijn stiefzoontje zijn draai al brhoorlijk gevonden.

Hier ook volgende week donderdag een kerstdiner. Wij verzorgen het toetje en daarvoor hoef ik alleen maar 25 raketijsjes te kopen. Lekker makkelijk. :)
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem 42

Bericht 14 Dec 2013 00:00

Re: Schoolgaande kinderen topic

Even een vraagje. Mijn dochter moet soms overblijven op school omdat ik werk op het moment dat ze pauze hebben. Ze begint er 's ochtends vroeg al over of ze toch niet weer moet overblijven, school vindt ze verder wel leuk. Dus laatst vroeg ik eens door en toen zei ze dat ze zoveel moest eten altijd.

Nu hoorde ik van een andere moeder dat het bij het overblijven zo is dat een kind de boterham op moet eten zodra hij / zij er een hap van heeft genomen. Mijn dochter zei ook dat ze maar bleven zeggen dat haar boterham op moest. En ze vroeg al of ik een briefje wilde schrijven dat ze 's ochtends wel heel goed had gegeten en of ze dan tussen de middag niet zoveel hoefde te eten.

Nu ben ik echt heel makkelijk met eten en ik vind alles best hoe veel / weinig ze ook eten. Vaak laat mijn dochter een halve boterham liggen en dan eet ik die op of haar zus bijvoorbeeld. Maar is dit niet een beetje rigoreus of ligt het toch aan mijn heel makkelijke instelling met eten?
<<

Anoniem331

Bericht 14 Dec 2013 00:25

Re: Schoolgaande kinderen topic

Krijgt ze dat eten van school? Of geef je daar dat mee?
Bij ons moet je het de kinderen mee geven. Ik kan er donder op zeggen dat de korsten weer terug komen, maar heb daar geen problemen mee. Thuis eet ze die ook niet altijd. Ik zou me er niet heel prettig bij voelen als er dan gezegd werd dat ze die verplicht moet op eten.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6318

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 14 Dec 2013 21:11

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat je meegeeft, moet op. Dat is iig bij ons de regel. Toen de oudste nog wel overbleef deed ik ook altijd maar 1 snee brood. Daar had hij op dat moment meer dan genoeg aan.

Hier hebben we 18-12 het kerstdiner van 17.45 tot 18.00. Ik maak warme stokbroodjes met kruidenboter. Ook lekker makkelijk, want ik moet werken (en eerder vrijnemen dus).
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem331

Bericht 14 Dec 2013 22:21

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dan moet je dus 's ochtends bedenken wat je kind tussen de middag gaat eten. Ik vind dat altijd lastig, stop er meerdere dingen in, zodat ze nog wat uit te zoeken heeft. Kan ze dan kijken waar ze zin in heeft, en hoeveel ze neemt. Ze moeten hier trouwens alles zelf mee nemen, en betalen we 2.45. Best duur vind ik eigenlijk.
<<

Anoniem115

Bericht 14 Dec 2013 22:56

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wij betalen 1,25 voor overblijven.
R. vindt het meestal erg leuk.
Op dagen dat ik vrij ben krijgt hij de keus of hij thuis of op school wil eten.
Ik geef 2 broodjes mee, maar heb doorgegeven via juf dat hij minimaal 1 moet opeten.
De tweede is zijn eigen keus. Maar bij ons is het "zien eten doet eten"
<<

Anoniem 42

Bericht 15 Dec 2013 12:37

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mhm, dus het komt vaker voor dat kinderen echt iets op moeten eten. In mijn ogen zijn dat vrij spartaanse praktijken, maar dan weet ik dat het aan mij ligt :laughcry: . Dan ga ik maar doorgeven aan de overblijfmoeders dat ze het niet toe hoeven te passen bij mijn dochter.

Hier is het inderdaad ook 2,50 euro met eigen brood meenemen. Vind het ook heel erg duur. Is een kleine tegemoetkoming voor de moeders die het doen volgens de infofolder, maar als je dan tien kindjes onder je hoede hebt met middag eten is het een prima uurloon :thumbup:
<<

Lilypie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 251

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:42

Bericht 16 Dec 2013 12:35

Re: Schoolgaande kinderen topic

Zo eventjes niet hier geweest.

Mijn dochter doet het wel goed in de klas gelukkig, alleen het afscheid nemen blijft lastig.
Hier is het de bedoeling dat ze alleen naar binnen gaan, dat gaat af en toe goed, maar meestal moet ik toch mee naar binnen anders blijft ze dus gewoon buiten staan...
En als bij de klas aangekomen de ene keer loopt ze zo naar binnen de andere keer moet dejuf haar echt overnemen omdat ze zich helemaal vast klemt :( .
Ik snap gewoon echt niet wat er is, bij de PZS had ze hier geen last van.
Ze zit trouwens vanaf September op school.

Heb een gesprekje gehad met de juf en in de klas is er niks aan de hand het is echt puur het afscheid nemen.

Hoop in ieder gevl dat dit snelbeter gaat..

Hoe is het met de rest van de kinderen op school?
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem193

Bericht 16 Dec 2013 13:40

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wij betalen 1,50 per keer overblijven. Dit is ook eigen eten + drinken meenemen.
Dit gaat ook meestal wel op. Ik doe altijd kaas + ham op brood, daar mogen ze dan zelf een tosti van maken. Ze gaat maar 1x per week dus ik vind dat niet zo erg. Verder doe ik er altijd wat fruit (tomaatjes meestal) en soms een snoepje/koekje bij. Hier zijn ze gelukkig helemaal niet aan het hameren wat op moet. Gelukkig hetzelfde idee als ons, als ze honger hebben eten ze wel.

Op school gaat het verder erg goed, Ze kan veel dingen goed en krijgt ook extra taakjes, zoals uitleg geven aan de jongsten van de klas waar ze dan ook apart mee moet zitten in een leeg lokaal. Dochter geeft dan zeg maar 1 op 1 uitleg aan dat andere kindje en samen oefenen ze dan. Dochter vind dit erg leuk om te doen en kan het goed.
Optellen tot 10 kan ze, tellen en herkennen getallen tot 100, letters herkennen en opnoemen, woordjes maken. Echt het gaat ontzettend vlug, vind het zo bizar om te zien en merken. Thuis laat ze lang niet alles zien wat ze kan, dus wij zijn soms echt verbaasd als ze werkjes mee naar huis neemt.
<<

Anoniem135

Bericht 18 Dec 2013 12:17

Re: Schoolgaande kinderen topic

Zo,hier ben ik ook weer eens.

Hier gaat het ook super goed op school! Gisteren meegedaan als hulpmoeder en dochter was apetrots :D
Morgen hebben ze kerstdiner op school en dan ga ik kleine pannenkoekjes bakken,in overleg met de juf glutenvrij ivm mijn dieet en dat dochter dus ook alleen maar gluten en lactosevrij eet,ik weet dus niet hoe ze zal reageren op 'gewoon'eten.

Overblijven gaat hier via een grote organisatie,humanitas. Geen idee hoe dat precies in zijn werk gaat,ik kan mijn werk tot nu toe nog rondom de schooltijden inplannen en anders gaat ze met een vroegere vriendin van mij mee,haar dochter zit ook bij dochter op school.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3264

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 08 Jan 2014 23:26

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hoe is het met alle schoolgaande kinderen?

Vandaag heeft Yara haar verjaardag op school gevierd, mijn man en ik waren er allebei bij (en zoon ook). Was echt leuk om mee te maken en te zien, ze maakten er een heel feest van.
Daarna heb ik de luizencontrole nog gedaan, was de eerste keer, maar na de carnavalsvakantie doe ik het weer. Is eigenlijk wel heel leuk om te doen, je leert alle kinderen uit de klas nog wat beter kennen en het is leuk om even in de klas te zijn :).
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3264

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 09 Jan 2014 21:15

Re: Schoolgaande kinderen topic

Weet iemand wat een NOK-test inhoudt? Is dat een soort Cito ofzo?
<<

Anoniem16

Bericht 09 Jan 2014 21:27

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik ken het niet maar dit vond ik voor je;

Nijmeegse Observatieschaal voor Kleuters (NOK)

De Nijmeegse Observatieschaal voor kleuters (NOK) is een observatie-instrument waarmee het ontwikkelingsniveau en ontwikkelingsproces van kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar nauwkeurig in beeld kan worden gebracht. De NOK is gericht op ontwikkelingsgebieden, zoals de motoriek, de taal, het leer- taakgedrag en de zelfredzaamheid, die binnen het onderwijs van essentieel belang zijn. Voordat de observaties worden overgenomen op de overzichtslijsten, worden deze genoteerd in een leerlingenboekje Klimwijzer. Daarin staan alle observatieopdrachten en gedragsobservatielijsten in begrijpelijke taal voor ouders afgedrukt. Er is ruimte voor het plakken van foto's persoonlijke aantekeningen en de vermelding van opmerkelijke zaken. Het boekje kan gedurende de hele kleuterperiode worden gebruikt en het kan daarna aan kind en ouders worden meegegeven als herinnering.


Edit; dus geen Cito maar een soort leerlingvolgsysteem.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3264

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 09 Jan 2014 21:44

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dat had ik ook al gevonden, maar ik word er nog niet veel wijzer van. Toch bedankt voor het opzoeken :) .
<<

Anoniem16

Bericht 09 Jan 2014 22:34

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat wil je nog meer weten dan?
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3264

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 09 Jan 2014 22:48

Re: Schoolgaande kinderen topic

Het zou eenmalig afgenomen worden en ik ben benieuwd wat er anders aan is dan aan bijv. Cito.
Is Cito alleen gericht op taal/rekenen/inzicht en is die NOK dan dat maar ook motoriek en sociaal-emotioneel?
<<

Anoniem16

Bericht 09 Jan 2014 22:52

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik weet het niet zeker maar wij hebben ook een observatiesysteem en de meeste dingen werken ongeveer hetzelfde.

Het zal meerdere malen afgenomen worden lijkt mij eigenlijk, ik denk door observaties in de klas, bij ons heb je per jaar 2 peilpunten, die lopen qua tijd wel ongeveer gelijk met cito toetsen. Ik schat ook in dat dat observatiesysteem ook kijkt naar sociaal emotioneel en motoriek.

Cito is idd taal en rekenen, en daarbij dus idd ook inzicht.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3264

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 09 Jan 2014 22:59

Re: Schoolgaande kinderen topic

Nee, wordt maar 1 keer afgenomen om te kijken waar ze staat met alles (ivm het groep 2/groep 3 verhaal). Ze doen dat dus ook niet bij alle kinderen.
Maar ik heb de juf er maar kort over gesproken vanmorgen, ga er morgen meer over vragen maar vroeg me af of iemand hier er ervaring mee heeft.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers