Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schoolgaande kinderen topic

<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:22

Bericht 30 Okt 2014 21:21

Re: Schoolgaande kinderen topic

Denk dat het ook gewoon komt omdat het behoorlijk onverwachts is allemaal. Ik had hier zelf ook geen rekening mee gehouden :laughcry:

Als we het doen moet ik eerst ook nog even met mijn leidinggevende in gesprek. Ik zou vanaf februari mijn uren wat omgooien, dus dat zou dan een maandje eerder moeten.
Afbeelding
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 30 Okt 2014 21:23

Re: Schoolgaande kinderen topic

Als hij het nog zo naar zijn zin heeft op kdv en psz en hij regelmatig in groep 1 komt, dan zou ik hem zelf denk ik niet eerder laten starten en ook niet laten oefenen van tevoren (want hij kent groep 1 al). Ik zie niet zoveel meerwaarde in eerder laten starten, helemaal niet als de school goed naar hem kijkt en eerder doorstromen eventueel tot de mogelijkheden behoort.
Als hij zich zou vervelen op kdv/psz zou ik er eerder voor kiezen om al in januari te laten starten.
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:22

Bericht 30 Okt 2014 21:32

Re: Schoolgaande kinderen topic

Daar heb je een punt Liadan :yes:
Afbeelding
<<

Anoniem186

Bericht 31 Okt 2014 15:16

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik mag hier ook mee gaan schrijven. M'n kleine meisje is van de week voor het eerst op school gaan wennen.
Ze is nu 2 keer een ochtend geweest. En ze mag nog 3 keer tot ze 4 jaar is.

Ik vind het echt zo'n ander leven. Een kind op de basisschool. Hadden jullie dat gevoel niet? Moest je daar erg aan wennen?
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 31 Okt 2014 15:21

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hoe vindt ze het op school Jans?

Ik vind het ook een heel ander leven, ik heb de eerste weken wel moeten wennen, vooral aan het op tijd op school zijn met 2 kinderen en het niet meer zomaar doordeweeks een dag weg kunnen.
Maar ik vind het ook wel erg leuk, mijn dochter heeft het goed naar haar zin op school en er komen vaak vriendinnen van haar hier over de vloer. Ook helpen op school doe ik graag. (maar verder mag het voor mij ook nog heel lang duren tot het mei is en mijn zoon ook naar school gaat).
<<

Anoniem186

Bericht 31 Okt 2014 15:28

Re: Schoolgaande kinderen topic

Poeh, ja jeetje, allebei je kinderen op school, dat lijkt me ook vreemd!

De eerste dag moesten we haar 's ochtends wakker maken en dat is ze totaal niet gewend. Dus dat was flink brullen en krijsen. Het was zo naar. Ze bleef maar roepen dat ze zo moe was en dat ze wilde slapen. Ik heb haar in de houdgreep aan moeten kleden. :(
Een vervelende eerste start dus. M'n man was met haar mee. Ik dacht dat het de bedoeling was dat hij bij haar zou blijven, dat had ik ook tegen haar gezegd. Stond hij na een half uur opeens voor m'n neus. Maar het was echt heel goed gegaan, gelukkig.
De tweede dag had ik haar weggebracht. Toen was er een andere juf (ze hebben er 2). En toen moest ze heel erg huilen toen ik wegging. Maar de juf had haar binnen een paar minuten getroost. En de rest van de dag heeft ze heerlijk gespeeld en gegymd.

Ze is nooit naar een kdv of gastouder geweest. En ze is ook maar een paar keer naar de psz geweest toen ze net 2 jaar was. Dat ging echt helemaal niet goed toen. Dus het was nu extra spannend. Ik zag er best tegenop. Ook omdat ze een juf helemaal niet gewend is. Maar de juf zei dat kinderen die nooit naar een kdv of psz zijn geweest echt niet per definitie moeilijker zijn. Dat was wel fijn om te horen. Ze heeft zich heel keurig gedragen en de juf zei dat ze een heerlijk kind is.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:55

Bericht 31 Okt 2014 16:15

Re: Schoolgaande kinderen topic

Goed om te lezen Jans! Het zal straks helemaal anders gaan voelen als ze hele dagen naar school gaat, de hele week.

Ik moet nog steeds wennen en vind het nog steeds niet leuk. De 'vrije tijd' wel hoor, dat vind ik wel fijn. Maar N. gaat nu met steeds minder plezier naar school. Dat maakt het er niet makkelijker op om lekker in het schoolritme te komen.
<<

Anoniem186

Bericht 31 Okt 2014 17:29

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dat lijkt me heel erg vervelend, Parisienne. Hoe komt het dat ze het niet leuk vindt?

Hele dagen naar school. Ik ben benieuwd wanneer dat gaat gebeuren. De eerste tijd zal ze halve dagen gaan. Even rustig wennen aan alles.
En als ze eenmaal gewend is dan moet ik aan de bak. Ik moet 4 keer per dag op en neer fietsen. Wat een gedoe is dat! Ik hoop echt heel erg dat ze ook ooit een continurooster in gaan voeren.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6364

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 31 Okt 2014 17:31

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik heb ze sinds een jaar beide op school en vond het heel erg wennen. Vooral de stilte. Nu hebben ze een continu rooster en zijn ze helemaal lang weg en omdat ik nog gedeeltelijk in de ziektewet zit vind ik het soms wel heel lange (vrije) dagen.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem 82

Bericht 31 Okt 2014 21:41

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik mag me hier ook melden sinds deze week! Maandag is ze vier geworden, dinsdag hebben we samen een uurtje mogen wennen in de nieuwe klas en woensdag en vandaag is ze al geweest. Woensdagochtend greep ze me vast bij het afscheid en wilde met mij mee, toen heeft de juf haar overgenomen. Maar ze heeft niet gehuild toen, en toen ik haar ophaalde hoorde ik dat het goed gegaan was en zelf gaf ze ook aan dat het leuk was. Vandaag weer geweest en zelfs geen probleem bij het afscheid, en weer goede berichten van de juf en van haar zelf.

Wel fijn is dat ze voorlopig drie dagen gaat, daarna vier en uiteindelijk pas vijf. Dat gebeurt daar vaak en wordt ook geadviseerd door de leerkrachten. En erg fijn dat ze een continurooster hebben en dat de kleuters elke dag maar van half 9 tot kwart over 1 school hebben.

Alleen vroeg ik me wel iets af, ik ga het overigens ook nog wel even checken op school. Ze is dus van eind oktober, volgens de nieuwe regels zou ze dan als er geen problemen zijn zo'n twee maanden voor haar zesde verjaardag naar groep drie mogen. Alleen dacht ik gehoord te hebben dat kinderen daar echt pas als ze zes zijn naar groep drie mogen. Dat zou dus voor haar bijna drie jaar kleuteren betekenen. Wat me overigens niet persé een probleem lijkt, maar als het klopt dan ben ik wel benieuwd waarom ze daar zo stellig in zijn en het niet per kind bekijken. Wie weet heeft ze die tijd wel nodig, maar aan de andere kant misschien wel helemaal niet. Tzt zien we het vanzelf wel, maar ben toch benieuwd waar dat beleid vandaan komt.

Overigens ben ik positief verrast door het oudercontact. Ik wist wel al dat er daar op school meerder dan gemiddeld wordt verwacht van ouders, en dat klopt ook wel volgens de eerste info die ik van de klassenouder heb gehad. Maar verder ben ik dus ook al door veel ouders aangesproken, praatje gemaakt, voorgesteld, etc. Heel leuk dat iedereen zo geïnteresseerd is, meeleeft en dat de ouders over het algemeen leuk contact lijken te hebben. Je hoort vaak genoeg dat mensen de andere ouders amper kennen, dus hoe het hier gaat lijkt me dan wel heel prettig.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 31 Okt 2014 22:21

Re: Schoolgaande kinderen topic

Jans, lastig dat de eerste schooldag niet zo lekker begon, maar gelukkig vindt ze het leuk, fijn zeg! Ik fiets ook 4 keer op een dag heen en weer, heel fijn is dat niet nee, maar ook wel weer gezellig dat uur tussen de middag.

Parisienne, dat is niet fijn dat ze met steeds minder plezier naar school gaat. Weet je waar dat aan ligt?

Roze, dat vind ik wel een beetje een rare regel, dat alleen kinderen die 6 jaar zijn naar groep 3 mogen. Dan mag je dus ook nog niet als je eind augustus of in september 6 wordt? Ik zou even navragen of dat klopt. Ze gaat toch naar een montessorischool? Daar kijken ze toch juist heel erg naar het kind?
Wat leuk dat het contact met andere ouders zo goed is.
<<

fashionmommy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1141

Geregistreerd: 30 Mrt 2014 20:05

Bericht 01 Nov 2014 19:50

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat een verschil qua wen periode dan. Hier morgen ze 10x (10 dagdelen) komen oefenen. De planning is als ze eind van deze maand 4 word direct in het normale schoolritme mee te laten gaan. Mocht er een ochtend of middag komen dat ze echt zo moe is houd ik haar natuurlijk thuis.
You'll be her first role model, her first friend, her first love. You're her mom and she's you're whole world. She's you're little girl. ❤

Afbeelding
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 01 Nov 2014 20:58

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik zie zelf het nut niet zo in van vaak wennen voor ze 4 jaar worden, wat heeft dat voor meerwaarde? Mijn dochter is helemaal niet gaan wennen voordat ze 4 jaar werd, ik vond dat alleen maar verwarrend voor haar omdat ze ook nog naar het kdv ging. Ze is toen ze 4 werd eerst 2 weken alleen de ochtenden gegaan en daarna de hele dag.
Mijn zoon gaat ook niet wennen van tevoren om dezelfde reden.
<<

fashionmommy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1141

Geregistreerd: 30 Mrt 2014 20:05

Bericht 01 Nov 2014 21:33

Re: Schoolgaande kinderen topic

Misschien komt het doordat onze dochter op de peuterspeelzaal zit in de school met VVE indicatie en dat ze daarom dit doen? Wat ik begreep ik afgelopen dat ze het hier wel zo doen. En wat ze daar leren stroomt direct door/over in de lesstof van de kleuters bij deze school.

Gaia, was dat bij S. ook zo dat hij voordat hij 4 werd 10x ging oefenen?
You'll be her first role model, her first friend, her first love. You're her mom and she's you're whole world. She's you're little girl. ❤

Afbeelding
<<

Anoniem127

Bericht 02 Nov 2014 12:08

Re: Schoolgaande kinderen topic

Liadan schreef:Ik zie zelf het nut niet zo in van vaak wennen voor ze 4 jaar worden, wat heeft dat voor meerwaarde? Mijn dochter is helemaal niet gaan wennen voordat ze 4 jaar werd, ik vond dat alleen maar verwarrend voor haar omdat ze ook nog naar het kdv ging. Ze is toen ze 4 werd eerst 2 weken alleen de ochtenden gegaan en daarna de hele dag.
Mijn zoon gaat ook niet wennen van tevoren om dezelfde reden.


Ja inderdaad, mijn oudste dochter is wel wezen wennen maar toen had ze een hele drukke week omdat ze dus ook nog naar de opvang moest. Mijn tweede dochter ga ik denk ik ook niet laten wennen. Ze zijn toch nog niet leerplichtig, dus ik kan net ze goed de eerste echte schoolweken als wenweken zien en haar thuis houden als ze te moe is. Of ze zou het zelf heel graag moeten willen, maar anders niet.
<<

Anoniem127

Bericht 02 Nov 2014 12:09

Re: Schoolgaande kinderen topic

Roze: gefeliciteerd nog met de verjaardag van je dochter :cheering: . Gaat ze naar een vrije school?
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 02 Nov 2014 12:16

Re: Schoolgaande kinderen topic

FashionMommy schreef:Misschien komt het doordat onze dochter op de peuterspeelzaal zit in de school met VVE indicatie en dat ze daarom dit doen? Wat ik begreep ik afgelopen dat ze het hier wel zo doen. En wat ze daar leren stroomt direct door/over in de lesstof van de kleuters bij deze school.

Maar dit heeft toch niks met het aantal keer wennen op school te maken?
<<

maia

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:01

Bericht 02 Nov 2014 16:49

Re: Schoolgaande kinderen topic

hoe gaat het nu Jans? Is ze nog verdrietig geweest bij het wegbrengen?

Hoe vindt Y groep 3 Liadan? Ik vind het zo onvoorstelbaar hoe snel ze leren lezen!! N leest al hele boekjes, hij vind het zo leuk! Ik ben ontzettend blij dat ik uiteindelijk voor groep 3 gekozen heb, het blijkt nu dat hij er echt helemaal aan toe was. Fijn dat zijn juf van groep 2 dat ook zag.

Hier gaat alles goed. N zit dus helemaal op zijn plaats in groepn 3 en J begint ook lekker haar draai te krijgen in groep 1. Van de week een positief 10 min gesprek gehad.

Ik ga weer even de boel regelen hier, de kinderen worden moe en pieperig ....
Mother of 3 adorable children
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 02 Nov 2014 17:43

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat fijn Maia! Het lezen gaat hier ook erg snel, Y. leest mij nu bijna elke avond voor.
Ze is wel heel snel afgeleid, in de klas ook volgens mij want de werkboekjes gaan bij haar een stuk minder snel mee naar huis dan bij haar vriendin. Maar wat ze maakt maakt ze wel goed, want het staat vol met krullen.
Eind van de maand zijn er oudergesprekken en daar kijk ik wel naar uit want we horen vrijwel niet hoe het gaat in de klas. Ja ik weet wel dat het goed gaat, maar veel meer horen we zo tussendoor niet. Is dat bij jullie ook zo?
<<

maia

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:01

Bericht 02 Nov 2014 20:08

Re: Schoolgaande kinderen topic

Liadan, fijn dat het bij Y ook zo goed gaat. Bij ons hebben we na 6 weken een gesprek gehad, en nu in november weer. Anders had ik het ook wel erg lang gevonden!
Mother of 3 adorable children
<<

Anoniem186

Bericht 02 Nov 2014 21:29

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat leuk als ze kunnen lezen! Dan worden ze echt groot.

Maia, mijn dochter is vorige week alleen dinsdag en donderdag geweest. Deze week gaat ze ook weer op dinsdag en donderdag. Net zei ze tegen me dat ze dinsdag wel wilde en dat ze dan niet meer ging huilen. Haha, arm meisje. Ik heb gezegd dat ze best wel even mag huilen als ze echt verdrietig is en dat de juf haar dan troost.

Hier vind ik het wennen wel fijn. Maar dat komt ook omdat mijn dochter dus niet naar een kdv of psz ging. Nu kan ze er langzaam in komen. En als ze 4 is dan gaat ze gewoon iedere dag en kijken we even of ze het een hele dag volhoud, waarschijnlijk zal ze de eerste weken halve dagen gaan.
<<

Anoniem186

Bericht 04 Nov 2014 14:33

Re: Schoolgaande kinderen topic

Het ging vandaag echt weer super goed!! Ze ging op haar stoeltje zitten, gaf me een kus en een knuffel en zwaaide, hard lachend. En toen liep ik weg.
Ik ben echt zo vreselijk trots op haar! M'n lieve meisje.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 04 Nov 2014 20:24

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat knap van haar Jans! En wat superfijn dat het zo goed gaat.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 04 Nov 2014 20:28

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mijn dochter zegt dat ze voor vrijdag heeft afgesproken met een jongen uit groep 5 en dat ze bij ons komen spelen. Ik ben benieuwd of dat vrijdag ook echt doorgaat. En als het doorgaat ben ik ook heel benieuwd hoe dat zal gaan, wij hebben nauwelijks 'grote jongens speelgoed' in huis. Maar met buitenspelen en knutselen zullen ze zich ook wel vermaken denk ik.
<<

Anoniem 82

Bericht 04 Nov 2014 21:43

Re: Schoolgaande kinderen topic

Twellie schreef:Roze: gefeliciteerd nog met de verjaardag van je dochter :cheering: . Gaat ze naar een vrije school?

Dankje! Ja, ze gaat inderdaad naar een Vrije School.

Morgen voor de derde keer, gisteren niet geweest omdat we twee dagen in Disneyland waren. Ben benieuwd hoe het zal gaan, of het zo goed zal gaan als vorige week.

Jans, fijn dat het goed ging! Dan voel je je zelf ook gelijke en stuk fijner vind ik. De eerste keer dat A ging wilde ze met mij mee naar huis. Ze huilde verder niet ofzo, maar tot ik haar weer mocht halen voelde ik me echt rot!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Suus