Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schoolgaande kinderen topic

<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 01 Sep 2014 09:55

Re: Schoolgaande kinderen topic

Yrsa zei vanmorgen dat ze nog thuis wilde blijven en dat ze mij zo ging missen, maar eenmaal in de klas zat ze meteen alweer grapjes te maken met een jongetje en toen ik ging zwaaien zag ze me bijna niet omdat ze het veel te druk had, volgens mij vindt ze het dus wel weer leuk.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem103

Bericht 01 Sep 2014 09:57

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat fijn dat het zo goed ging Sjaak! Ik zag je foto's op facebook, je zoontje ziet er ook helemaal blij en trots uit.

Hier gaat het nog niet beter, elke ochtend huilen en hij wil de klas niet in. De juf zei steeds dat het wel over was als wij weg zijn maar vrijdag zei ze dat hij toen de hele ochtend steeds even moest huilen. Ik weet echt niet zo goed meer wat ik voor hem kan doen om het makkelijker te maken.
<<

Sjaak Trekhaak

Bericht 01 Sep 2014 10:04

Re: Schoolgaande kinderen topic

Fijn dat het zo snel weer goed ging Susan!
En wat vervelend Tania. Dat lijkt me voor jullie ook echt moeilijk en pijnlijk om te zien. Heel veel sterkte. Ik hoop dat het snel beter wordt!

Nog even bewijs van ons stralende manneke:

Afbeelding
<<

Anoniem75

Bericht 01 Sep 2014 10:19

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mocht hij vandaag zelf kiezen wat hij aan mocht trekken sjaak trekhaak? :wink:
<<

Sjaak Trekhaak

Bericht 01 Sep 2014 10:24

Re: Schoolgaande kinderen topic

Razz schreef:Mocht hij vandaag zelf kiezen wat hij aan mocht trekken sjaak trekhaak? :wink:Haha, jazeker! Dat mag hij in principe altijd :smile: . Op dit moment wil hij eruit zien als een voetballer, inclusief lange kousen. Ach, als hij dat wil dan hou ik hem niet tegen!
<<

Anoniem75

Bericht 01 Sep 2014 10:34

Re: Schoolgaande kinderen topic

Haha cool!
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 13:38

Bericht 01 Sep 2014 10:50

Re: Schoolgaande kinderen topic

Was vervelend en sneu Tania, is echt vreselijk als je je kind zo achter moet laten :hug: . Ik hoop dat hij snel wat meer gewend is en het leuk gaat vinden. Heb helaas ook geen tips voor je. Succes!

Haha wat een heerlijk koppie Sjaak!

J stond hier vanmorgen om 8 uur al voor de deur te stuiteren omdat ze weer naar school mocht. En toen ik haar weg bracht was ze zo druk aan het kletsen dat ze eigenlijk geen tijd meer had om naar me te zwaaien.
Moet er zelf nog steeds wel aan wennen hoor, mijn 'kleine' meisje met haar rugzakje om naar school.

Afbeelding
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Anoniem74

Bericht 01 Sep 2014 10:57

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat naar Tania...hopelijk komt gauw een ommezwaai, en gaat hij met een meer positief gevoel naar school.
Wat vindt hij het meest lastig? Jou missen, of ook het vreemde/onbekende?

Hier was ik ook heel bang voor een verdrietig kind. Gistermiddag begon hij over buikpijn (heeft eigenlijk nooit wat) en heeft weinig geslapen vannacht. Hij is snipverkouden en had last van de buik....zenuwen wellicht? Hij heeft vanochtend 2 happen gegeten, dus ik heb een extra cracker in de tas gestopt.
Maar het ging heel goed! Ik zag hem wat onrustig staan, en moest plassen. Meteen de toiletten laten zien, en daarna wilde hij snel naar de klas. Het is een stille genieter, en ik denk dat het wel goed gaat...nog een uur en dan haal ik hem weer op.

Wat een leegte ineens. Heb ook geen zin om actief te zijn, wat ik wel voornemens was.
<<

Anoniem74

Bericht 01 Sep 2014 12:10

Re: Schoolgaande kinderen topic

Argh,,.. Hij is in slaap gevallen op de bank. Wilde niet eten. De laatste woorden waren "ik wil straks niet meer naar school"
Hij vond het leuk, maar is niet helemaal goed in orde,
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 13:38

Bericht 01 Sep 2014 12:34

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ahhh was sneu Ig-Nore. Ik weet niet of je iets anders van plan was maar ik zou hem lekker laten slapen hoor. Even laten uitzieken en dan morgen maar weer kijken of het gaat.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Fiene

Bericht 01 Sep 2014 22:41

Re: Schoolgaande kinderen topic

Tania wat sneu zeg. Als tip; probeer het afscheid zo kort mogelijk te houden, een knuffel en kus en gaan. Dit hem ook wel al zeggen voordat je op school bent. Dus iets van; Je gaat dadelijk lekker naar school, mama geeft je een kus/ knuffel en dan gaat mama naar huis/werk oid. Jij blijft fijn op school.

Eventueel anders eventjes halve dagen laten gaan. Dit helpt vaak ook erg goed.
<<

Anoniem103

Bericht 01 Sep 2014 22:49

Re: Schoolgaande kinderen topic

Fiene, bedankt voor je tips. Ik probeer inderdaad het afscheid niet al te lang te maken. Maar hij wil gewoon de klas niet in. Ik probeer een kusje te geven en dan moet hij de juf een handje geven en de klas in maar hij loopt gewoon de klas niet in en blijft aan mn been hangen. En als hij in de klas is rent hij er vaak meteen weer uit. Halve dagen wil ik liever niet omdat hij al maar 4 dagen gaat. Daarvan zijn twee dagen (woensdag en vrijdag) al halve dagen. Ze hebben wel continurooster dus gelukkig hoef ik hem maar 1 keer per dag weg te brengen.

Ze hadden vanavond kijkavond op school en dat was wel leuk. Hij moest even loskomen maar toen ging hij heel enthousiast vertellen en alles laten zien ("kijk mama dat is het bord en de tv tegelijk en daar zit het knopje waar de juf hem mee omhoog en omlaag doet" en zo het hele lokaal door :D ). Ik heb de juf ook nog even gesproken en zij zei wel dat hij verder heel leuk meedeed in de klas. Hij moet even verwerken dat ik weg ben en dan gaat het toch prima. Hij speelt leuk met de andere kindjes en vertelt in de kring enz. Dus ik ben toch wel weer een beetje gerustgesteld dat het goed gaat komen.
<<

Fiene

Bericht 01 Sep 2014 22:53

Re: Schoolgaande kinderen topic

Fijn dat het vanavond goed ging. En idd als hij al twee halve dagen gaat zou het ook niet mijn eerste optie zijn om hem beter te laten wennen.

Mag hij geen knuffel meenemen naar de klas? Dat hij wat houvast heeft bij het naar binnen gaan?

Ik zit te denken wat ik doe wanneer een kind de klas niet in wil maar ik heb daar, gelukkig, eigenlijk nog nooit echt mee te maken gehad. Bij ons mogen alle ouders gewoon de klas in en mogen blijven tot de bel. Wanneer ik van een kind weet dat het afscheid moeilijk is dan neem ik hem alvast op schoot en zwaaien we samen naar mama.
<<

Anoniem103

Bericht 01 Sep 2014 22:58

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik weet eigenlijk niet of hij een knuffel mee mag. Maar is dat niet "stom"? Ik vind het niet stom hoor maar ik wil niet dat hij straks gepest wordt omdat hij een knuffeltje mee heeft.

Ik mag van de juf wel mee naar binnen maar dat helpt niet heel erg want dan loopt hij achter me aan als ik weg wil lopen.
<<

Fiene

Bericht 01 Sep 2014 23:01

Re: Schoolgaande kinderen topic

Bij mij hebben kleuters regelmatig in het begin een knuffel bij zich. Ik maak overigens wel duidelijke afspraken met ze over de knuffel. In de kring mogen ze hem nog even vasthouden maar wanneer we naar buiten gaan/ werken gaat de knuffel bij de juf op de kast of terug in de tas. Maar 9 vd 10 keer is een knuffel alleen maar even fijn bij het afscheid nemen en leggen ze hem daarna zelf al op de kast.
<<

Anoniem103

Bericht 01 Sep 2014 23:07

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dat kan ik misschien nog wel proberen, ik zal van de week eens overleggen met de juf.
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2373

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 01 Sep 2014 23:34

Re: Schoolgaande kinderen topic

Een knuffel hielp bij mijn oudste ook wel Tania. Ze heeft echt lang moeite gehad met het afscheid, zeker als een dag iets anders liep dan normaal. Ik probeerde het afscheid altijd zo kort mogelijk te houden, volgens een vast patroon. De eerste week/weken moest de juf haar echt naar binnen dragen, anders kwam ze zo weer achter me aan (ouders mogen hier niet mee in de klas). We hebben zelfs nog overwogen om haar nog een paar maanden thuis te houden en het na de Kerstvakantie nog eens te proberen. Maar toen ging het ineens vanzelf beter en na een tijdje bleef de knuffel ook gewoon thuis.

Vandaag heeft de oudste haar eerste schooldag gehad, ze hoort nu bij de oudste kleuters en kreeg naar eigen zeggen vandaag ook "eindelijk eens moeilijke werkjes" :nerd:
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Anoniem331

Bericht 02 Sep 2014 08:00

Re: Schoolgaande kinderen topic

De kinderen gaan hier vandaag voor het eerst naar de overblijf. De oudste is vorig jaar wel een paar keer geweest, maar ze gaan nu beide om de dinsdag. Ze hebben er erg zin in, al denk ik dat het voor de jongste wel een lange dag gaat zijn. We zullen het beleven.
<<

Anoniem331

Bericht 02 Sep 2014 21:32

Re: Schoolgaande kinderen topic

Gelukkig is alles goed gegaan vandaag. Beide de bakjes leeg en ze hebben het goed naar hun zin gehad. Ik zat vanmorgen toch wat in twijfel over wat in hun bakjes te doen, mede door het topic (was het deze?) over wat kinderen wel en niet mee mogen nemen naar school. De juf even gevraagd hoe het zit, en ze zei dat een school uiteindelijk niet kan verplichten wat een kind mee mag nemen, maar dat ze het op prijs stellen dat er geen snoep en bijvoorbeeld cola in de bekers mee gegeven word. Maar ze zei dat beide wel regelmatig voorkomt.
Ik vind het vooraf lastig bepalen wat een kind tussen de middag zal gaan eten, en was dus wel blij dat wanneer een kind aangeeft vol te zitten, dat ze het bakje gewoon terug mogen stoppen in de tas.

Ik vraag me af wat het bij andere scholen kost wanneer je kind overblijft? Er waren hier op school vandaag 32 kinderen, dat is keer €1.50 dus dat is nog wel een aardig bedrag wat de school er voor 'vangt'.
<<

Fiene

Bericht 02 Sep 2014 21:34

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier is een continue rooster en betalen ouders 10,- voor een heel schooljaar.
<<

Anoniem331

Bericht 02 Sep 2014 21:35

Re: Schoolgaande kinderen topic

Echt? Wauw, dat is niet veel!
<<

Fiene

Bericht 02 Sep 2014 21:37

Re: Schoolgaande kinderen topic

Jep 10 euro per jaar per kind dus he. Hiervan kopen ze thee ( dat krijgen de kinderen als ouders dat willen) suiker etc. We hebben het overblijven geregeld op basis van ouderparticipatie, alle ouders moeten bij ons overblijven ongeveer 1x per 5 weken. De stichting Overblijven maakt er klas een rooster zodat ouders weten wanneer zij aan de beurt zijn. Helpen bij het overblijven is dus verplicht.
<<

Anoniem84

Bericht 02 Sep 2014 21:47

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wie wil er eens met mij meedenken?

Onze dochter zit nu in haar derde schoolweek en is één van de jongste kleuters (half augustus jarig). Vorige week begon ze erover dat ze niet meer wilde overblijven (2 dagen pw, di en do), dat werd steeds erger en vanmorgen was ze helemaal overstuur. Afgesproken met haar juf dat als het niet ging, ze ons konden bellen. Uiteindelijk is ze extra in de gaten gehouden, moest ze vlak na het eten even huilen omdat ze naar buiten gingen.

Vanmiddag begreep ik ineens waarom ze niet over wil blijven. Ze blijkt doodsbenauwd te zijn voor de grote kleuters uit groep 2 op het schoolplein. Ze vindt het in de ochtend (spelen is zo'n 10 minuten) heel naar als haar eigen juf naar binnen gaat om koffie te drinken en er een andere leerkracht surveilleert. Tussen de middag spelen ze ongeveer 30 á 45 minuten buiten en dat vindt ze dus echt heel erg eng.

Ze zegt dat ze geslagen is door 'grote jongens' en een meisje uit haar klas (heeft ze afgelopen week al vaker gezegd), maar ik weet niet in hoeverre dit echt klopt. De laatste tijd maakt ze verhalen wel eens groter/anders dan ze in werkelijkheid zijn.

Ik wil er morgen kort over in gesprek met de juf en donderdag hebben we een soort entreegesprek van 30 minuten, dus dan zal het ook wel aan bod komen, maar hoe kunnen we er nu voor zorgen dat zij zich veiliger gaat voelen?
<<

Fiene

Bericht 02 Sep 2014 21:50

Re: Schoolgaande kinderen topic

Rejoy wat lastig zeg. Wat je schrijft is wel enorm herkenbaar, ik heb vaak jonge kleuters die de grotere kinderen ( bij ons speelt alles tegelijkertijd samen, alhoewel de kleuters wel een eigen stukje hebben) en dat is inderdaad toch wel erg spannend voor de kinderen.
Wat ik vaak doe is of het kind aanbieden met een vriendinnetje binnen te blijven ( dat kan hier omdat er altijd ook ouders binnen zijn bij het overblijven) of ik bespreek met het kind met wie het gaat spelen, wat ze gaan spelen en wat ze moeten doen als het even te spannend is. Vaak lopen ze dan ook nog veel mee met de ouder die buiten aan het surveilleren is.
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5552

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 02 Sep 2014 21:54

Re: Schoolgaande kinderen topic

Nu (nouja morgen dan) een gesprek met de juf aangaan.
En tegen d'r vertellen dat ze altijd naar de overblijfjuf/surveillant toe kan gaan om te vertellen (klikken)
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers