Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schoolgaande kinderen topic

<<

Slakje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2867

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:38

Bericht 27 Aug 2014 12:33

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik word zelfzeker van jullie eerste schooldag/week verhalen. Fijn dat het zo goed gaat.
AfbeeldingAfbeelding
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 27 Aug 2014 12:42

Re: Schoolgaande kinderen topic

Nosa schreef: Fijn fiwen dat het iets beter ging gisteren. En vanmorgen?


Ze is vandaag vrij. De kleuterklas heeft elke woensdag vrij. Zo heerlijk, ze was zo moe van die eerste twee dagen dat ze vanmorgen lekker uitgeslapen heeft (ze lag er om 7 uur in en werd vanmorgen om 9 uur pas wakker). We hebben er vandaag een leuke dag van gemaakt, we zijn even gaan zwemmen en lunchen met oma en nu is ze buiten aan het spelen maar het buurmeisje en haar neefjes.
Ze zegt dat ze er zin in heeft om morgen weer naar school te gaan en ze zei zelfs heel stoer "morgen ga ik niet meer huilen mama, eeeeeeecht niet dat beloof ik!". Heb haar maar meteen gezegd ze gerust mag huilen als ze verdrietig is en dat dat helemaal niet erg is.
Ik ben heel benieuwd morgen, ze blijft erbij dat we morgen mee wil eten op school en eigenlijk ook meteen tot half 3 wil blijven. Maar ze vroeg wel uit zichzelf of ik dan na de boterham even wilde langskomen om te "kletsen". Ik hoop dat ik het zo ook met de juf kan afspreken, dat ik rond kwart over 12 even kom kijken hoe het gaat, als ze dan mee naar huis wil mag dat en als ze wil blijven ga ik gewoon weer weg en kom ik haar om half 3 ophalen.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Anoniem73

Bericht 27 Aug 2014 19:25

Re: Schoolgaande kinderen topic

Nou hier ook al 2 dagen school! En het gaat super goed. Ze gaat met veel plezier naar school. Heeft niet gehuild en gaat echt graag naar school.
Heb lekker veel tijd...heerlijk :banaan: ik kan gewoon boodschappen doen en naar de stad zonder gemopper en gezeur haha.
Het is alleen moeilijk om haar wakker te houden na school pfff dan is ze echt helemaal bekaf.

Fiwen, wat vervelend om te lezen. Maar dat komt echt wel goed. Het is ook Eem omschakeling ineens.
<<

Anoniem115

Bericht 27 Aug 2014 19:58

Re: Schoolgaande kinderen topic

.
Laatst gewijzigd door Anoniem115 op 25 Jul 2015 23:16, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Fiene

Bericht 27 Aug 2014 19:59

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik ken dat helemaal niet Randall maar het klinkt erg goed.
<<

Kwak

Yipyapper

Berichten: 2151

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:49

Bericht 27 Aug 2014 20:04

Re: Schoolgaande kinderen topic

D mag 3 week eerder naar school!
D word 3 november 4 en zou 10 november naar school mogen.
Omdat ik 19 november ben uitgerekend vond ik dit best een korte periode dat ze echt kan wennen op school. Gister heb ik de school gebeld en nu mag ze direct na de herfstvakantie al naar school. De directeur vond het een heel goed idee ivm de vele veranderingen in z'n korte periode!
Ben er echt blij mee en D ook! Ze vind het prachtig dat ze 3 is en dat ze dan al naar school mag!

Ben zo benieuwd hoe ze het gaat vinden, ze heeft zo veel zin!
november 2010-januari 2013-november 2014
<<

Anoniem115

Bericht 27 Aug 2014 20:11

Re: Schoolgaande kinderen topic

.
Laatst gewijzigd door Anoniem115 op 25 Jul 2015 23:14, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:22

Bericht 27 Aug 2014 20:47

Re: Schoolgaande kinderen topic

Y. gaat pas in januari, maar ik heb een aantal van jullie op facebook en vond al die foto's maandag zo schattig. :love:

Hij gaat nu op dinsdag naar het kdv en vanaf maandag (dan begin de scholen hier weer) komen daar 2 dagdelen psz bij. Bij het kdv heb ik nooit geen problemen gehad om hem achter te laten, maar ik ben stiekem toch een beetje zenuwachtig voor maandag. :redface: Hij ziet het zelf echt als 'naar school gaan'. De psz is ook in hetzelfde gebouw als de school waar hij in januari heen gaat.
Afbeelding
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 27 Aug 2014 21:04

Re: Schoolgaande kinderen topic

Vandaag heb ik de klas van mijn dochter voor het eerst gezien. Ze liet heel trots haar tafeltje met laatje zien en de werkboekjes die ze al gehad heeft. Ook heeft ze een eigen potlood, stift en liniaal. Ze heeft vandaag de schrijfletter 'k' geleerd. Ze zijn meteen vol van start gegaan met lezen, schrijven, rekenen. Ze is na 3 dagen nog erg enthousiast en vindt haar juf lief. Ik had verwacht dat ze het wel spannend zou vinden omdat ze met groep 4 en 5 kinderen in de groep zit maar ze vindt het niet spannend, ze vindt alleen de grote jongens een beetje druk.
<<

Anoniem103

Bericht 27 Aug 2014 22:29

Re: Schoolgaande kinderen topic

Toen ik J. vanmiddag uit school ging halen vertelde hij me toen we naar huis fietsten dat hij me zo gemist had. Hij vond het ook zo vervelend dat hij meteen een werkje moet doen als hij op school is want dan kan hij niet aan mij denken. Hij wil liever eerst gewoon even rustig aan tafel zitten zodat hij aan mij kan denken omdat hij me zo mist en zoveel van me houdt en alleen maar bij mij wil zijn. En toen moest hij huilen :(
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 28 Aug 2014 09:31

Re: Schoolgaande kinderen topic

Oh, Tania.. wat sneu!

Ik heb eindelijk de basisschool kunnen bereiken om door te geven dat N. pas 21 september start. Vandaag heeft ze haar laatste dag op het KDV. Ik heb het er zelf maar moeilijk mee, zo stom. De nannies daar zijn zó lief, ze zijn zo zorgzaam en begripvol met N. geweest. Ook al ging ze er niet altijd met plezier naartoe, toch vond ze het zelf ook fijn daar. Gisteren had ze een huilbui. Ze wilde niet groot worden, ze vind het eng. Ze wil haar eigen kleren houden, geen nieuwe moeten kopen. Ze wil niet verhuizen als ze groot is, ze wil niet bij papa en mama weg, nooit niet. Het komt uit het niets, want wij hebben het eigenlijk nooit over groot worden, een grote meid, etc. Haar verjaardag zien we als een leuk feestje, maar leggen niet de nadruk op dat ze groter en ouder wordt. Juist omdat ik weet dat ze dat soort dingen anders erg moeilijk vind. Toch snapt ze heel goed dat er weer een fase voorbij gaat en er een nieuwe gaat beginnen. Vandaag ging ze met plezier naar het KDV. Ze straalde toen ze de slingers zag. Ze zal een leuke dag hebben in ieder geval!
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 28 Aug 2014 10:09

Re: Schoolgaande kinderen topic

Parisienne, het zijn hier vaak andere mensen die tegen onze kinderen zeggen dat ze zo groot worden en dat ze bijna naar school gaan als ze 4 jaar zijn enz. Misschien dat ze het daarvan oppikt?
Is N. al een keer op de school gaan kijken waar ze naartoe gaat? Lastig is dat als ze zelf niet naar school willen/groot willen worden. Mijn dochter had hetzelfde toen maar zij vindt alles wat nieuw is heel spannend, maar na heel snel vindt ze het meestal niet spannend meer en doet ze die dingen met plezier. Ze heeft me hier echt in verbaasd, want voor haar vierde zat ze aan me vast geplakt in situaties buiten huis.
Wij zijn voor Y. 4 werd 2 keer met haar in de klas gaan kijken toen de andere kinderen er ook waren, ze heeft toen even in de kring gezeten bij mij op schoot en is met mij erbij even mee buiten gaan spelen. Ook heeft ze allebei de juffen ontmoet. Misschien is dit voor N. ook fijn? Of dat je er even bij kan blijven de eerste keer? Ik weet niet of daar ruimte voor is op haar school.

Tania, ah :( . Dat is niet fijn. Mag jij hem wel tot in de klas brengen? Want anders misschien een paar minuten eerder gaan zodat jij nog even bij hem kan blijven.

Ik heb vandaag aan de juf van mijn dochter gevraagd wanneer ze precies op schoolkamp gaan, eind september is het zover.
Ze heeft het er nu al weken over dat ze het schoolkamp heel erg spannend vindt en dat ze niet wil. We mogen er ook niet met haar over praten want ze wil er niet aan denken. Ik denk zelf dat als ze er eenmaal is dat ze het heel leuk gaat vinden. Ik ben wel benieuwd hoe de nacht dan gaat want logeren doet ze nu alleen maar bij opa/oma/tante en dat is natuurlijk heel vertrouwd. Van tevoren maar even aangeven bij de juf dat ze het spannend vindt, waarschijnlijk mag ze dan bij de juf op de kamer slapen.
<<

Anoniem193

Bericht 28 Aug 2014 10:13

Re: Schoolgaande kinderen topic

Jeetje Liadan; Ik vind kamp met 6 jaar ook wel heel erg jong!

Hier met wegbrengen weer een vreugdesprongetje. Het ging uitstekend! Voorbeeldig jochie was het :D
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 28 Aug 2014 10:18

Re: Schoolgaande kinderen topic

5 jaar zelfs voor mijn dochter. Ik vind het ook jong om op kamp te gaan, maar dat hoort hier schijnbaar bij Jenaplan. Het is gelukkig wel maar 1 nacht. Is voor versterken van het groepsgevoel, want ze zit in een groep 3,4,5.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 28 Aug 2014 10:19

Re: Schoolgaande kinderen topic

Fijn dat het goed ging Alibi!
<<

Anoniem193

Bericht 28 Aug 2014 10:21

Re: Schoolgaande kinderen topic

Liadan schreef:5 jaar zelfs voor mijn dochter. Ik vind het ook jong om op kamp te gaan, maar dat hoort hier schijnbaar bij Jenaplan. Het is gelukkig wel maar 1 nacht. Is voor versterken van het groepsgevoel, want ze zit in een groep 3,4,5.


Gaan ze wel in de buurt op kamp?
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 28 Aug 2014 10:29

Re: Schoolgaande kinderen topic

Alibi schreef:
Liadan schreef:5 jaar zelfs voor mijn dochter. Ik vind het ook jong om op kamp te gaan, maar dat hoort hier schijnbaar bij Jenaplan. Het is gelukkig wel maar 1 nacht. Is voor versterken van het groepsgevoel, want ze zit in een groep 3,4,5.


Gaan ze wel in de buurt op kamp?

Ja dat wel, al weet ik ook nog niet waar, ze zijn niet zo snel met informatie geven.
<<

Slakje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2867

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:38

Bericht 28 Aug 2014 10:39

Re: Schoolgaande kinderen topic

Randall; klinkt goed. Het lijkt me dat ze daar heel bewust bezig zijn, niet?

Fijn dat ze iig een leuke dag had, Parisienne. Zijn jullie al eens naar de school gaan kijken? Louise wilde in eerste instantie ook niet, maar toen ze de school zag was het helemaal oké.

Aah, Tania, wat triestig. Maar stiekem ook wel lief. Misschien kan je een plaatje van jou en/of jullie gezin in zijn mapje oid plakken zodat hij er nog even naar kan kijken?

Amai, al zo snel een schoolreis, Liadan. Is dat dan voor meerdere dagen?Wij zijn gisteren nog eens naar het klasje gaan kijken van Louise. We hebben een fijn gesprek gehad met de juf. De juf ziet er heel lief en begripvol uit. We hebben ook het probleem 'zindelijkheid' aangekaart en ze zei dat ik me niet ongerust moest maken. De eerste dagen mag ze een optrekbroekje aan (ivm de spanning) en daarna gewoon een onderbroekje en extra kleding. Ik was bang dat ze in een grote klas zou terecht komen, maar ze starten met 8 leerlingen en als ze de grens van 20 hebben bereikt gaan de nieuwe leerlingen niet bij haar in de klas, maar in een 'zomerklasje' (Louise gaat nu naar het peuterklasje). Ze was gisteren iig gelijk weg, gaan spelen met al het leuke speelgoed daar. Ze zei dat ze er veel zin in had en graag naar school wilt gaan. We hebben ook besloten dat ze de eerste dag een halve dag gaat (papa brengt haar en gaat haar ophalen). Woensdag sowieso een halve dag. De hele week wordt ze ook tot in het klasje gebracht door papa, behalve op vrijdag, dat zal de eerste keer zijn dat ze in de voor- en nabewaking moet. Ik vind het jammer dat ik ze de eerste schooldag niet zelf kan wegbrengen.
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem103

Bericht 28 Aug 2014 10:59

Re: Schoolgaande kinderen topic

Parisienne, ik herken dat niet groter willen worden wel bij m'n zoontje. Aan de ene kant vindt hij het heel stoer als hij "groot" is. Maar aan de andere kant zegt hij vaak dat hij niet groter wil worden, dat hij weer naar zijn oude school wil (psz), dat hij altijd een kindje wil blijven omdat hij bij ons wil blijven wonen. Dat hij geen papa wil worden omdat hij gewoon bij zijn papa wil horen enz.

Liadan, wat spannend zeg op kamp! Ik zou zelf wel even moeten slikken om m'n kind mee te geven geloof ik. Maar voor de kinderen zelf zal het vast heel leuk zijn denk ik.

Alibi, wat fijn dat het zo goed ging!

Slakje, Zo dat is echt een kleine klas zeg. Dat lijkt me heerlijk voor die kleintjes.

Wij mogen officieel niet mee de klas in maar van de juffen die hij nu heeft mogen we wel even mee lopen. Eigenlijk wilde ik dat liever niet omdat hij dan elke dag wil dat ik mee ga. Maar ik doe het nu toch wel want hij gaat gewoon niet anders, dan moet ik hem letterlijk de klas induwen. Ik heb hem vanmorgen naar zijn tafeltje gebracht even bij hem gekeken wat er op z'n tafeltje stond en toen ben ik weg gegaan. Hij blijft dan wel huilen maar hij rent in ieder geval niet de klas uit.
Ik heb hem vanmorgen uitgelegd dat hij niet de hele dag aan mij hoeft te denken omdat ik toch wel bij hem ben in z'n hartje. En dat het echt niet erg is als hij niet aan mij denkt omdat ik ook van hem hou als hij niet bij me is. Op zich vond hij dat wel een goede uitleg geloof ik.
Ik hoop echt dat het snel beter gaat want het gaat echt heel erg tegen m'n gevoel in om hem elke dag zo verdrietig achter te laten.
<<

Anoniem75

Bericht 28 Aug 2014 11:49

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier gaat het opzich nog goed alleen is S. vanochtend voor de tweede keer geslagen door een kindje. De eerste ochtend door een kindje in de zandbak met een schep tegen zijn oog (kindje zit nu bij hem in de klas) en vandaag is hij met een auto tegen zijn lip gemept door wel een kindje dat bij hem in de klas zit. Hij lijkt er niet zo mee te zitten maar mij zit het niet lekker. Ik ben na school ook maar even verhaal gaan halen over hoe en waarom. De juf vertelde dat hij nog niet goed samen kan spelen en dan hij in zijn spel iets voor zichzelf wil pakken waar dus een ander kindje mee aan het spelen is. En tja sommige kindje toleren dat niet en dan krijg je dus dit. Hij heeft in 4 dagen school dus al een blauw oog en een schaafwond boven zijn lip en ja dat doet je als moeder toch wel iets. Maar nogmaals gelukkig zit hij er zelf niet zo mee en ze hebben het ook 'uitgepraat' samen met de juf. Ik hoop dat het volgende week toch iets beter gaat.
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 28 Aug 2014 11:54

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ahhh wat zielig maar ook super lief, Tania! En ik denk dat jouw uitleg inderdaad wel een goede is. Hopelijk kan hij snel zijn draai vinden op school.

Pff Razz, ja dat zou ik ook echt heel erg vinden. En natuurlijk moet hij leren dat hij niet zomaar dingen van andere kindjes af mag pakken maar dat die kinderen dan maar meteen beginnen te slaan vind ik ook echt niet acceptabel. Succes ermee, ik hoop voor je dat het snel beter gaat inderdaad.

Ik ben zo ontzettend trots op J! Ze doet het zo goed en ze verbaast ons zo erg. Vanmorgen moest ze wel weer even heel erg huilen maar al minder dramatisch als maandag en dinsdag en toen ik een half uurtje later belde was ze al weer vrolijk aan het kletsen en spelen. Ik had met de juf afgesproken dat ik rond kwart over 12 even langs zou komen om te kijken hoe het ging en J was toen in de gang aan het spelen met 3 andere meisjes en het eerste dat uit haar mond kwam toen ze me zag was: "maar ik wil helemaal niet naar huis, ik wil hier blijven!" en daarna kwamen een van de meisjes vertellen dat ze vriendinnen was met J en of J vanmiddag bij haar mocht komen spelen. Dat vind ik nog een beetje te veel van het goede dus heb nu afgesproken dat ze wel bij ons mag komen spelen...

Wanneer mogen/mochten jullie kindjes bij iemand anders gaan spelen? Was nog helemaal niet voorbereid op die vraag hahaha dacht dat het nog wel even zou duren voordat ze dat zou vragen :shock:
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 28 Aug 2014 12:02

Re: Schoolgaande kinderen topic

Oh wat fijn Fiwen! Wat is J. een knapperd! Mijn dochter mocht meteen bij iemand anders spelen, maar ze heeft een hele periode gehad dat ze dat niet durfde en dan spraken ze dus altijd bij ons af.
<<

Anoniem103

Bericht 28 Aug 2014 12:37

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hoe doen jullie dat als je kind bij een ander kind gaat spelen maar je eigen kind mag nog niet alleen buiten spelen? Zeg je dat er dan bij tegen die ouders? Ik wil echt niet dat mijn zoontje alleen naar buiten gaat, zeker niet in een buurt waar hij normaal nooit komt. Maar ik weet niet of het raar is om dat te zeggen als hij ergens gaat spelen.
<<

Anoniem75

Bericht 28 Aug 2014 13:48

Re: Schoolgaande kinderen topic

Tania schreef:Hoe doen jullie dat als je kind bij een ander kind gaat spelen maar je eigen kind mag nog niet alleen buiten spelen? Zeg je dat er dan bij tegen die ouders? Ik wil echt niet dat mijn zoontje alleen naar buiten gaat, zeker niet in een buurt waar hij normaal nooit komt. Maar ik weet niet of het raar is om dat te zeggen als hij ergens gaat spelen.


Ik zou toch wel bij de ouders of oppas informeren of hun kindje dat mag en gewoon uitleggen dat je zoontje dat thuis nog nooit heeft gedaan dus jij liever hebt dat hij nog niet zonder toezicht naar buiten mag.

Ik ben stiekem ook wel een beetje 'bang' voor de eerste speelafspraak of kinderfeestje.

Pff ik heb het echt met de jongste te doen :( Hij is echt helemaal van de wap van dat halen-brengen-halen-brengen en auto in en auto uit gedoe. Hij is nu al vanaf half 2 aan het huilen en ik weet er ook even geen raad mee.
<<

Anoniem75

Bericht 28 Aug 2014 13:50

Re: Schoolgaande kinderen topic

Liadan moet je je kindje perse op kamp mee laten gaan? Of mag je ook weigeren en dat je kindje dan bijv. een dagje in een andere klas les krijgt?
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers