Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schoolgaande kinderen topic

<<

Anoniem135

Bericht 03 Sep 2013 13:23

Re: Schoolgaande kinderen topic

Zielig Thunder!

Hier was het ook brullen.. Bij het ophalen kreeg ze een driftbui,poeh,schreeuwen,met haar hoofd in mijn rug bonken,huilen. Tijdens het broodje eten was ze heel gezellig en rustig en toen ze haar schoenen aan moest doen voor de 2e keer school begon ze weer ongelooflijk te huilen.
Ze gaf aan dat ze gewoon zo moe is... En dan heeft ze voor vanmiddag ook nog met een vriendinnetje afgesproken :? Maar eens zien om 15:15 of dat nog door gaat.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6356

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 03 Sep 2013 15:11

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wonder boven wonder heb ik een super blij kind opgehaald uit school net. Hij heeft maar 5 min. gehuild en heeft verder super mee gedaan! De juf had er zelfs filmpjes van gemaakt als 'bewijs'. Ik ben zo onwijs trots op hem.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 03 Sep 2013 18:09

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik heb niet echt een aantal in mijn hoofd van kinderen die op het kinderfeestje mogen komen bij mijn dochter. Maar het zal neerkomen op 6 denk ik, want dat zijn de kinderen waar ze het meest mee speelt op school.
En wij gaan haar feestje zeker ook thuis houden, ik heb geen zin om ergens heen te gaan met het kinderfeestje. Misschien huren we zo'n themakist en verzinnen we daar zelf nog wat activiteiten omheen.
En ook hier mogen gelukkig geen uitnodigingen in de klas uitgedeeld worden. Ik denk dat ik ze samen met mijn dochter tegen die tijd bij elk kindje in de brievenbus ga doen.

Ik herken het eigenlijk ook niet dat alles steeds maar groter moet en er steeds meer uitgepakt wordt. Ik vind het ook niet raar of heel erg uitpakken als andere ouders er wel voor kiezen om het feestje in een speelparadijs te vieren. Ik snap dat wel, de kinderen spelen lekker zelf en je hoeft niet de hele tijd bezig te zijn om ze te entertainen.

Mamzelle, ik vind het een leuk idee, die peertjes als traktatie!

Ik heb vandaag gewerkt, op dinsdag is mijn man altijd thuis. En mijn dochter had vandaag weer afgesproken met een vriendinnetje. Mijn man probeert altijd eronder uit te komen dat ze afspreekt, maar dat is hem vandaag niet gelukt, haha.
<<

Anoniem272

Bericht 03 Sep 2013 18:51

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik ben met mijn 26 ook een van de jongste moeders op het schoolplein, maar kan toch leuk kletsen met de andere ouders gelukkig. En hier staan ze vaak ook wel bij dezelfde groepjes, maar als ik daar dan bij ga staan betrekken ze me er wel gewoon bij. Of ik echt vrienden ga maken via school weet ik niet. Heb toch meer met kinderloze vriendinnen van 25 dan met moeders van 40 uiteindelijk.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 03 Sep 2013 18:58

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik werd een paar maanden geleden ook 'die jonge moeder' genoemd, ik ben 31 jaar maar ook 1 van de jongsten. Ik heb altijd wel leuk contact op het schoolplein, leuke ouders hebben de kinderen uit de klas van Y. Ik vind het meestal erg leuk om te helpen op school en heb een aantal andere ouders daardoor beter leren kennen. Het poetsen van de klas voor de vakantie was erg gezellig :) . En volgende week mag ik mee op schoolreisje, heb ik zin in!
<<

-Ieniemienie-

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1476

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:23

Bericht 03 Sep 2013 19:03

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik heb ook echt het idee een van de jongste te zijn op het plein.
Ik moet zoiezo erg wennen aan dat 'plein gebeuren' Ik ken er nog helemaal niemand en ben ook niet zon held die zomaar op iemand afstapt. Dus ik sta meestal nog alleen of samen met T natuurlijk.
Maar om eerlijk te zijn vind ik het nog helemaal niks haha. Ik hoop maar dat dat nog komt, en dat ik snel wat contact met andere moeder krijg, en dus wat minder verloren op dat plein sta haha. Herkenbaar dus?
Mijn man vind dat plein gebeuren al helemaal drama haha. Ach alles went toch...??

Tussen de middag M met tranen uit school gehaald :(. Ze was erg verdrietig maar wist niet waarom, de juf wist het ook niet. Ik gezegd tegen de juf dat als het niet ging ik haar de middag thuis hield. Maar na een boterham stond ze alweer te springen dat ze graag naar school wilde dus haar toch maar gebracht haha. En daarna ging het weer super en kwam ze weer vrolijk thuis! Morgen heerlijk de middag vrij :D
Insta: klippies_haarspeldjes

♡ 2009 ♡ & ♡ 2011 ♡
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 03 Sep 2013 19:06

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ieniemienie, dat had ik de eerste paar weken ook, stond ik ook maar een beetje verloren op het schoolplein. Gelukkig was er toen nog een moeder waarvan de dochter pas net naar school ging en we raakten aan de praat en het klikt wel goed tussen ons. En Y. ging al vrij snel afspreken met andere kinderen dus dan kom je ook automatisch wat meer in contact met andere ouders.
<<

Anoniem16

Bericht 03 Sep 2013 19:17

Re: Schoolgaande kinderen topic

Bij ons mogen alle ouders gewoon naar binnen, dus gelukkig geen kliekjes op het plein, kliekjes houd je altijd wel natuurlijk maar ik denk dat het bij ons wel minder is, alle ouders staan bij elkaar.

Huilen; is in het begin echt vrij normaal en meestal binnen 5 minuten over. Ik bel of maak een foto voor de ouders ter geruststelling.
<<

-Ieniemienie-

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1476

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:23

Bericht 04 Sep 2013 07:53

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier ging het wegbrengen weer goed.
Maar jeetje die knoop in m'n maag met wegbrengen, lijkt wel of die alleen maar erger word haha.
Ik hoop dat dat snel weg gaat!
Morgen en vrijdag moet ik werken en ik vind het echt vreselijk dat ik haar niet zelf kan halen.
Mijn man doet dat dus ze is in prima handen hoor. Maar ik zou het zo graag zelf doen haha.
Insta: klippies_haarspeldjes

♡ 2009 ♡ & ♡ 2011 ♡
<<

Anoniem135

Bericht 04 Sep 2013 09:00

Re: Schoolgaande kinderen topic

Thunder,wat fijn dat hij zo vrolijk was bij het ophalen,geeft een fijn gevoel he! :)
Liadan,haha jammer dat het je man niet gelukt is om onder de speelafspraak uit te komen
Ieniemienie,ach wat sneu dat ze zo verdrietig was,gelukkig dat het snel over was,die knoop in mijn maag had ik de eerste 2 maanden ook,en de eerste week moest ik zelfs steeds huilen als ik weer thuis was :oops:

Hier hadden wij ons vanmorgen bijna verslapen.. Ik ben heel de nacht aan het spoken geweest door mijn darmziekte en had dus veel pijn. Tegen de ochtend viel ik pas in slaap en ben dus compleet door de wekker heen geslapen... Half 8 werd ik wakker doordat dochter mij riep.
Gelukkig toch nog rustig kunnen aankleden en ontbijten en om 08:15 zat ze in de klas :)

Gisteren met buiten spelen na school rende er een jochie uit groep 7 tegen tegen haar fiets aan omdat hij een beetje lomp aan het rondrennen was (was buiten dus kreeg alles mee,maar net te ver weg om er direct heen te lopen),en dochter kreeg me toch een scheldkanon over zich heen! Kutwijf dat je er bent schreeuwde hij :o Dochter kwam helemaal overstuur thuis met haar vriendinnetje,ze hebben wel een halfuur verbouwereerd op de bank gezeten.
<<

Anoniem193

Bericht 04 Sep 2013 10:25

Re: Schoolgaande kinderen topic

Zow zeg mamzelle, heb je hem er nog op aangesproken later? Of vandaag?
Vervelend dat je zo ziek was vannacht. Heb je daar vaak last van en kun je er wat aan doen?

Stress in school tegenwoordig, de jonge broertjes en zusjes mogen bij het brengen 's morgens niet meer met het speelgoed of de materialen spelen die in de klas al klaar liggen op de tafeltjes. De kinderen in de klas mogen dit wel, om te laten zien aan de ouders. Zo lastig om die kleine handjes steeds overal weg te halen en ondertussen aandacht voor de ander te hebben. Voorheen speelden ze gewoon in de klas en zorgde ik dat alles weer in de goede bak zat voor ik wegging, maar blijkbaar waren er ouders die dat niet deden.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 04 Sep 2013 10:35

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mamzelle, dat is niet normaal zeg, heb je de jongen nog aan kunnen spreken? Anders zou ik het op school aangeven, kunnen zij hem erop aanspreken.

Held op sokken, ik ben heel benieuwd hoe jouw dochter het vindt in groep 3?
<<

Anoniem135

Bericht 04 Sep 2013 11:25

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dochter weet wie het is,dus heb het vanmorgen aangegeven bij de juf van haar en van groep 7,ik ken het joch verder niet en na gisteren heb ik hem niet meer gezien.

Alibi Ja ik heb er helaas elke dag last van,de ene keer is het erger als de andere keer. Ben elke nacht wel een paar keer wakker door de pijn en ben het opzich wel gewend,alleen vannacht was echt weer even drama en helaas komt dat steeds vaker. Zit nu volop in de onderzoeken dus hopelijk weten ze snel wat het precies is.

Hier mogen jongere broertje/zusjes trouwens ook niet meer spelen met het speelgoed wat al klaarligt,zorgt voor aardig wat huil buien zo s'morgens in de klas.
<<

LindaK

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 219

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:53

Bericht 04 Sep 2013 11:48

Re: Schoolgaande kinderen topic

D.aan is deze week weer naar school gegaan, vorige week is 'ie bijna de hele week ziek geweest.
Hij heeft het weer prima naar z'n zin, hij was alleen erg moe de afgelopen dagen. Gistermiddag was niks goed en heeft 'ie alleen maar gehuild en viel hij om 18.00 in slaap op de bank!
Hij kwam maandag helemaal trots met een vriendenboekje thuis :-) Toen hij vandaag thuis kwam lag er voor hem een vriendenboekje klaar op de tafel, hij is er helemaal gelukkig mee en is druk aan het bedenken wie er als eerste in mag schrijven.

Ik werk op maandag en vrijdag, dus dan wordt hij gebracht door m'n man en gehaald door m'n moeder.
De andere dagen breng en haal ik 'm.
Op dinsdag maak ik me 's middags al bijna druk over het ophalen, want er is een vader die zo vreselijk is!
Voor de vakantie heeft zijn zoontje hier gespeeld, vader liep toen even mee om te kijken waar we wonen (kan ik me iets bij voorstellen). Onderweg heeft hij allerlei dingen vertelt, die ik echt niet hoef te weten haha (vrouw heeft heimwee naar onze woonplaats, ze wonen net over de grens in DL, z'n schoonouders zijn niet echt geweldig wat oppassen betreft en de voorhuid van z'n zoontje was te nauw en daar is 'ie aan geopereerd... :shock: )
Vervolgens duurde het een half uur voordat die vent hier weer weg was en ook bij het ophalen kreeg ik 'm bijna het huis niet uit.
Nu 'kent' hij me natuurlijk, dus zoekt 'ie me elke keer op. Gaat net wat te dichtbij staan enz. Bah! J.ulia gaat ook standaard huilen als hij eraan komt, haha! Ik heb andere moeders er ook al over gehoord, dat hij meegaat als z'n zoontje komt spelen, daar koffie gaat drinken en achter de mensen aan naar boven loopt om te kijken wat de kinderen doen...

Ik negeer 'm nu zoveel als ik kan :lol:
<<

Anoniem8

Bericht 04 Sep 2013 12:28

Re: Schoolgaande kinderen topic

Lief, Liadan. Ze vindt het geweldig! Ze zit naast een vriendje van vorig jaar en voor haar vriendinnetje. Ze vindt de juf nog liever dan die van vorig jaar en vertelt steeds trots welke letters en woorden vansaag voorbij kwamen. Ik had verwacht dat ze heel moe zou zijn in het begin maar het lijkt wel alsof ze er juist meer energie van krijgt. Op een fijne manier trouwens: ze is socialer thuis, wil met alles helpen en kan makkelijker samen spelen. Vandaag heeft ze een vriendje uit groep 4 meegenomen, dus ze zoekt de oudere kinderen echt op.

Vooralsnog lijkt inze beslissing heel goed voor haar uit te pakken. Ik hoop dat het zo blijft, ik ben echt super trots op haar!
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 04 Sep 2013 14:29

Re: Schoolgaande kinderen topic

Starten jullie kinderen niet elke dag in de kring? Hier ligt gelukkig niks klaar als ik Y. naar school breng, alle kinderen gaan meteen in de kring zitten.

Held op sokken, wat fijn zeg! En het zal vast goed gaan met haar, volgens mij was ze in alle opzichten toe aan groep 3. Fijn ook dat je thuis merkt dat het haar goed doet.

lindak, leuk een vriendenboekje. Die ligt hier ook al in de kast te wachten tot sinterklaas :) . Oe en vervelend van die vader, die zou ik ook proberen te ontlopen....

Yara heeft tot net met een vriendinnetje hier gespeeld, ze hebben de hele tijd in het zwembadje gezeten. Kian vond het zo gezellig dat hij niet wilde slapen en lekker mee heeft gespeeld (ik ben benieuwd wanneer hij instort want hij heeft zijn slaap meestal nog hard nodig).
<<

LindaK

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 219

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:53

Bericht 04 Sep 2013 15:27

Re: Schoolgaande kinderen topic

Liadan, ik wilde het vriendenboekje eigenlijk ook met Sinterklaas geven haha! Maar hij was er zo druk mee, dat ik niet kon wachten haha!
Hij heeft er de hele middag trots mee rondgelopen :-)
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 04 Sep 2013 16:08

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dat is wel een leuk idee voor haar verjaardag, of inderdaad voor Sinterklaas.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Meeko

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 44

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:13

Bericht 04 Sep 2013 16:18

Re: Schoolgaande kinderen topic

Senna mocht 5 vriendinnetjes uitnodigen. Was een geslaagd prinsessen feestje. Ze mochten verkleden en ik heb geschminkd. Toen zijn ze met ze alle op de foto geweest en heb ik die laten afdrukken.ze mochten er zelf een fotolijstje voor knutselen. Verder nog wat spelletjes gedaan. Was een geslaagde middag.

Bij senna op schoolplein heb je ook echt van die groepjes. Zijn niet echt mijn types zeg maar ;). Voor de rest heb ik met de moeders van haar vriendinnetjes wel wat contact. Maar sta ook vaak genoeg alleen. Maar vind dat echt niet erg ofzo.
<<

Anoniem115

Bericht 04 Sep 2013 19:04

Re: Schoolgaande kinderen topic

@held - wat fijn dat het zo goed gaat en dat je de goede keus hebt gemaakt.
Is toch ook wel spannend denk ik, en het feit dat ze nu rustiger en liever lijkt zegt al wel genoeg.

En dat vriendenboekje onthoud ik.
<<

Anoniem331

Bericht 04 Sep 2013 20:50

Re: Schoolgaande kinderen topic

Liadan;Hier beginnen ze niet in de kring. Er hangt een bord waar alle werkjes op staan, en waar ze aan kunnen zien hoeveel kinderen er aan het werkje mee kunnen doen. Ze plakken dan hun eigen magneetje bij het werkje (of bij de puzzels, poppenkast enz.) welke ze willen doen, en gaan er dan mee aan de slag. Dus als ik haar breng doen we vaak samen nog even wat. Het is hier dan ook van 8.15 tot 8.30 inloop.

Ik vind die vriendenboekjes dus echt niks, ze kunnen nog niet lezen, en niet schrijven dus heb ik al het werk er van. Nee dat kan om mijn wel in groep 4 ofzo.
Maar ik weet ook hoe dat gaat, omdat de anderen dat hebben, krijgt ze er vast ook 1 voor de tijd.
<<

Bruintje beer

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 484

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:10

Bericht 04 Sep 2013 21:06

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier beginnen ze wel in een kring en legt er niks op tafel. Ik moet ook erg aan het schoolpleinidee wennen maar tot nu toe heb ik elke middag wel met een bekende gekletst. S. Heeft ook al een vriendinnetje. Ze vroegen of ze mee mocht spelen maar dat meisje was ook erg moe en moet erg aan het ritme wennen. Dus is niet door gegaan.

Lindak. Daar ben je dan ook mooi mee opgeschept!!!
Born to be loved.......
Grote meid 05-08-2009
Grote knul 04-06-2011
Kleine knul 03-12-2013
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 06 Sep 2013 19:27

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mijn dochter heeft woensdag haar schoolreisje (onderbouwdag) en ik mag mee. Superleuk, ik ga rijden en begeleid dan ook een groepje. Ze gaan naar de Oliemeulen, dat wordt leuk want ik haat spinnen en daar kan je een vogelspin over je hand laten lopen, haha. Nee, ik heb er echt zin in, het wordt het eerste schoolreisje van Y. dus zij vindt het spannend en vindt het erg leuk dat ik mee ga.
Zijn jullie kinderen al eens op schoolreisje geweest?
<<

Merle

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 221

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:44

Bericht 06 Sep 2013 19:58

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mijn zoontje is vorig schooljaar naar Ballorig geweest. Hij vond het geweldig!
J. 06-04-09
R. 20-06-11
<<

Anoniem16

Bericht 06 Sep 2013 20:09

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat bijzonder dat ze naar de Oliemolen gaan met kleuters. Mijn kleuters kennende, en ik ken het daar, zou ik de helft niet eens mee naar binnen krijgen haha.

Wij hebben niet eens schoolreisjes, maar een afscheidsdag die geregeld wordt door de ouders vd oudste kleuters en een hele geweldige laatste schoolweek.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers