Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afvaltopic #1

<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2690

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 02 Feb 2014 14:57

Re: Afvaltopic

Thanks. Gisteren was een klein beetje een slechte dag, wat betreft geen suiker eten. Ik wilde stevia chocolade halen, maar de supermarkt had het niet, dus dat was goed :)
Maar at onverwachts bij mijn ouders en mijn moeder had natuurlijk beleg voor op brood dat niet suikervrij is en appelflappen 's avonds bij de koffie....
Maar ik heb mezelf gewoon voorgenomen dat het zo een keertje wel kan, aangezien het bij 1 keer blijft omdat ik niet zelf een hele verpakking in huis heb.
En inmiddels is het zelfs -5kg in 1 maand, dus een beloning was wel op zijn plaats!

Highway, fijn dat je zus ook mee wil hardlopen, dan stimuleer je elkaar om echt te gaan! Wel op de weegschaal gaan staan, anders weet je je waarmee je begint en zie je het resultaat niet.

Sushi, wauw 17,6kg, super goed zeg! Hoeveel wil je nog?
<<

Sushi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 449

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:15

Bericht 02 Feb 2014 15:58

Re: Afvaltopic

Poeh ik weet eigenlijk niet. Ik kom waarschijnlijk op een gegeven moment gewoon op een gewicht waarbij ik me prettig voel. Ik wil sowieso nog zo'n 15-20 kilo afvallen en vanaf daar zie ik wel of ik nog verder wil gaan.
Ik stelde mezelf voorheen altijd doelen en dan werd ik altijd teleurgesteld als ik dat niet binnen een bepaald tijdsbestek had gehaald. Nu vind ik het goed zoals het gaat en zie ik wel hoe het loopt en dat gaat een stuk fijner :D

Ik neem ook af en toe iets lekkers hoor. Niet vaak, maar soms sta ik het mezelf toe. Gistermiddag was ik op een verjaardag en daar stonden lekkere Turkse bladerdeeghapjes met fetakaas. Daar heb ik wel iets van genomen.
<<

Anoniem286

Bericht 04 Feb 2014 22:47

Re: Afvaltopic

Wow -5 kg in 1 maand is echt knap Jorja!
En Sushi wauw! 17,6! Volgens mij is het alleen maar goed dat je geen 'gewicht' in je hoofd hebt maar streeft aar een gevoel. zodat je niet teveel focust op cijfertjes

Ik ben hier toch maar op de weegschaal geweest van de week. 85kg schoon aan de haak. Dus dat betekend dat ik er 20 af wil. Net lesje 3 van Evy achter de rug en dat ging goed. Qua eten gaat het ook goed. Ik ga zondagochtend mijn vaste weegdag maken denk ik. Ik ben benieuwd of er dan al wat af is.
<<

Anoniem54

Bericht 09 Feb 2014 10:49

Re: Afvaltopic

Meiden hoe gaat het bij jullie? Hoe is de week verlopen?

Ik ben gestopt met sporten. Ik deed braaf elke dag oefeningen maar mijn motivatie is weg. Wel is het goed gegaan met eten. Weeg nu 87,9,! Begin Januari ben ik begonnen met 96 kg dus iets meer dan 8 kg eraf.

Wil nog 13 kilo eraf, maar eigenlijk totdat ik mijn broek maat 38 weer aan kan haha.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2690

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 10 Feb 2014 15:07

Re: Afvaltopic

Zo, 8kg in zo'n 6 weken is super Lemon! Dacht dat ik hard was gegaan met de eerste 5 in 1 maand, maar jij gaat harder!

Afgelopen week even stil gestaan. Iets te vaak iets lekkers genomen als 'beloning', waardoor ik dat ging zien op de weegschaal.....dus daarna weer even streng geweest en nu ben ik weer waar ik vorige week ook was. Sowieso gaat het wegen een beetje vaag, er kan zo 1 of 2 kilo verschil in zitten in 1 dag :S.
Heb vooral even goed gekeken in wat ik de laatste week anders deed dan de eerste weken, dus daar ga ik meer op letten, dan komt het vast goed.

Ik denk dat ik deze week ga beginnen met sporten.... had het express in het begin nog niet gedaan omdat ik vrees dat het spieren kweken juist voor meer gewicht zorgt, dus wilde ik eerst resultaat zien met het eten.

Vorig jaar een keer fanatiek begonnen met sporten, om vervolgens maandenlang geen resultaat te zien op de weegschool omdat spieren nu eenmaal zwaarder zijn dan vet. Werkt niet echt motiverend.

Hebben jullie weleens gehoord van leptine resistentie? Ik las daar iets over en zou het niet raar vinden als ik dat hebt. Ik kan serieus een goede stevige maaltijd eten, ook echt vol zitten, maar een half uur later al weer 'honger' hebben:S Overigens let ik daar nu gewoon heel goed op en spreek met mij zelf een tijd af wanneer ik weer mag/moet eten (ong. 2/2,5 uur later). Werkt erg goed!
<<

Dropveter

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1919

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 11 Feb 2014 12:59

Re: Afvaltopic

Qua eten gaat slecht. Heb veel honger, terwijl ik dat nooit had met wat ik at. Heb veel brood gegeten en dat ziet de weegschaal ook :palm:
Ben vandaag weer tot nu toe op goede pad. Hopelijk gaat het nu weer in goed ritme verder.

Sporten gaat lekker weer. Fijn 40 min aan 1 stuk hardgelopen vanmorgen.

Hopelijk zie ik gauw resultaat.
<<

Sushi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 449

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:15

Bericht 17 Feb 2014 19:44

Re: Afvaltopic

Inmiddels is er bij mij 18,3 kilo vanaf. Ik kan niet wachten tot er 20 kilo af is. Dat is dan echt weer een mijlpaal. :D

Hoe gaat het bij jullie?
<<

Anoniem156

Bericht 17 Feb 2014 20:07

Re: Afvaltopic

Whoah supergoed zeg Sushi!
<<

Sushi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 449

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:15

Bericht 18 Feb 2014 19:55

Re: Afvaltopic

Ah dankjewel Poubelle! :D
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8476

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 18 Feb 2014 20:03

Re: Afvaltopic

Sushi schreef:Inmiddels is er bij mij 18,3 kilo vanaf. Ik kan niet wachten tot er 20 kilo af is. Dat is dan echt weer een mijlpaal. :D

Hoe gaat het bij jullie?

:good: :yes:
08-08-2015
<<

Anoniem54

Bericht 19 Feb 2014 22:09

Re: Afvaltopic

Wat goed sushi!

Ik weeg nu 87,5. Ben het laatste weekend wat aangekomen doordat ik een aantal feestjes had. Nu weer strak aan het schema houden. Moet nog 1,5 kilo en dan heb ik er 10 kilo af.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 21280

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 19 Feb 2014 22:39

Re: Afvaltopic

Hier gaat het voor geen meter :thumbdown: Zit in een slechte flow. Nu ben ik vandaag uit mijn favo broek gescheurd (niet omdat ie te strak zat overigens, ik maakte een stomme beweging) en er liggen dus nog steeds drie streefbroeken in mn kast te wachten tot ze passen. Het lukt me alleen maar niet om door te zetten. Soms ben ik ff goed bezig en val ik wat af, maar dan denk ik meteen weer 'oooh ik mag nu wel wat te snoepen' en dan gaat het van kwaad tot erger. Zit in een vicieuze cirkel. Sporten heb ik ook te weinig gedaan de laatste tijd. Na morgen heb ik ruim een week vakantie en dan wil ik iig flink gaan bewegen en sporten! Begin vrijdagmiddag meteen met een les zumba, dan zondag weer zumba, maandagavond body combat en misschien dinsdagochtend weer zumba. Ik hang nu steeds tussen de 87 en 88 kilo, soms net weer ff onder de 87, maar ik wil graag nog 5-7 kilo afvallen. Het eerste doel is om onder de 85 te komen, dat is ook al erg lang geleden. Kan iemand mij een paar flinke schoppen onder mn kont geven?!
❤ 7 juni 2018
<<

Pandora

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3166

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:45

Bericht 20 Feb 2014 09:24

Re: Afvaltopic

Kom op Bliss je kunt het!!! Even streng zijn voor jezelf en doorzetten. Denk aan de zomer die weer gaat komen en denk aan al die leuke rokjes, jurkjes en shortjes :dance:
Remind yourself that it's okay not to be perfect....
<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1416

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:58

Bericht 20 Feb 2014 09:43

Re: Afvaltopic

Bliss, de meiden hier moeten je geen schop onder je kont geven, dat moet je zelf doen. Het is echt cyclus bij jou zonder echte vooruitgang, om de zoveel tijd plaats je dat je weer echt moet beginnen want je wil in die broeken passen en je wilt een x aantal kilo's kwijt, dan ga je weer veel sporten en gezond eten en na een tijdje gaat het weer minder.

Zoek echt die motivatie in jezelf! Als je het zelf echtechtecht wilt kun je het! En probeer eens kleinere dingen aan te passen, geen suiker meer in je koffie, geen ranja meer maar alleen water, de helft van de chocolade die je normaal zou eten, iets lekkers delen met iemand ipv alles zelf eten, minder boter op je brood, na elk glas wijn in de kroeg een glas water etc.

Ja i know het is echt een :12: post maar ik hoop dat het je deze keer lukt! Kom op, kick yourself under the but haha;)
Smile, it's free!
<<

Churrito

Kwebbel

Berichten: 319

Geregistreerd: 02 Sep 2013 11:48

Bericht 20 Feb 2014 10:04

Re: Afvaltopic

Lavendel schreef:Bliss, de meiden hier moeten je geen schop onder je kont geven, dat moet je zelf doen. Het is echt cyclus bij jou zonder echte vooruitgang, om de zoveel tijd plaats je dat je weer echt moet beginnen want je wil in die broeken passen en je wilt een x aantal kilo's kwijt, dan ga je weer veel sporten en gezond eten en na een tijdje gaat het weer minder.

Zoek echt die motivatie in jezelf! Als je het zelf echtechtecht wilt kun je het! En probeer eens kleinere dingen aan te passen, geen suiker meer in je koffie, geen ranja meer maar alleen water, de helft van de chocolade die je normaal zou eten, iets lekkers delen met iemand ipv alles zelf eten, minder boter op je brood, na elk glas wijn in de kroeg een glas water etc.

Ja i know het is echt een :12: post maar ik hoop dat het je deze keer lukt! Kom op, kick yourself under the but haha;)


:good: vooral ook van toepassing op mijzelf!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15320

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 20 Feb 2014 11:38

Re: Afvaltopic

Zoiets als wat Lavendel schrijft dacht ik gisteren ook toen ik het topic opende en jouw post zag Bliss.. Ik vind het vervelend voor je dat het niet lukt qua voeding en sporten volhouden. Maar het is niet iets waar anderen je bij kunnen helpen.
#teammaple🍁
<<

Anoniem193

Bericht 20 Feb 2014 12:11

Re: Afvaltopic

Balen Bliss,
Al weet ik precies hoe het is. Ik schommel al 2 jaar en nooit lukt het mij om onder de 80 te komen. Ja 1x is het gelukt, om toen gelijk alles weer te laten varen. :palm:
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15320

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 20 Feb 2014 12:38

Re: Afvaltopic

Is het dan al die energie wel waard alibi? Dat vraag ik me echt oprecht af he. Ik las laatst een verhaal van een vrouw die haar hele leven met diëten bezig was geweest, maar ook zo'n beetje haar hele leven overgewicht had. Dan is het dat toch niet waard? Dan lijkt het mij makkelijker om te accepteren dat bij je leefgedrag nou eenmaal een bepaald gewicht hoort. Want bij een lager gewicht hoort een ander gedrag, dus niet een dieet. Dieet hou je niet vol, gedrag wel.
#teammaple🍁
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 21280

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 20 Feb 2014 13:25

Re: Afvaltopic

@ Lavendel & UN: ja jullie hebben ook gelijk hoor. Soms denk ik ook wel: kennelijk wil ik het dan niet graag genoeg. En op zich ben ik al heel blij met waar ik nu ben, aangezien ik ook tien kilo zwaarder ben geweest (en ooit zelfs wel ruim 15 kilo zwaarder). Ik wilde eerst naar de 78 kilo, maar inmiddels wil ik gewoon een gezond BMI, dat is bij 83 kilo. Ik heb geaccepteerd dat ik geen slanke den ben en idd, dat past ook niet bij mijn levensstijl. Ik heb alleen echt een verstoorde relatie met eten, eetbuien enzo, waardoor het elke keer de mist in loopt. Gelukkig heb ik het altijd weer redelijk op tijd onder controle en weet ik me te herpakken, maar het is een voortdurende strijd en ik word er zo moe van! Ik zou graag 5 kilo afvallen nu en dan op gewicht zien te blijven, wat sowieso al een hele strijd is voor mij. Bluh.

Het sporten is trouwens geen enkel probleem. De afgelopen weken kwam het er ff niet genoeg van, maar verder sport ik al jaren 2-3x per week en ik fiets dagelijks. Voor de komende week staat er 4x sporten op de planning, ff weer een beetje in de juiste flow komen!
❤ 7 juni 2018
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2690

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 20 Feb 2014 17:06

Re: Afvaltopic

.
Laatst gewijzigd door Jorja op 30 Mei 2020 09:11, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem193

Bericht 20 Feb 2014 17:19

Re: Afvaltopic

Urban Naked schreef:Is het dan al die energie wel waard alibi? Dat vraag ik me echt oprecht af he. Ik las laatst een verhaal van een vrouw die haar hele leven met diëten bezig was geweest, maar ook zo'n beetje haar hele leven overgewicht had. Dan is het dat toch niet waard? Dan lijkt het mij makkelijker om te accepteren dat bij je leefgedrag nou eenmaal een bepaald gewicht hoort. Want bij een lager gewicht hoort een ander gedrag, dus niet een dieet. Dieet hou je niet vol, gedrag wel.


Nee ik kan het niet accepteren. Ik wil onder die 80 komen. Dan heb ik nog overgewicht, maar voor mij is die 80 een magisch getal. Ik denk juist doordat ik er al zolang mee bezig ben. Juist om mijn leefwijze aan te passen.
Ik heb een poos aan hardlopen gedaan, toen kwam ik onder de 80 (mei-2013), maar ik vond het niet leuk om 4x per week te moeten sporten, dat ging voor mijn gevoel teveel ten koste van mijn andere hobby's.
Nu probeer ik vooral op mijn eetgewoonte te letten, aangezien daar toch echt de meeste winst in te behalen valt. En dit ook vol te houden in het weekend. Wat voor mij echt het moeilijkste is. Eigenlijk zou ik 7 dagen per week moeten werken, dan zou ik super slank zijn.
<<

Anoniem280

Bericht 20 Feb 2014 23:23

Re: Afvaltopic

Hier weer berichtje van mij.
Ik ben weer afgevallen, wat niet meer moet. Vorige week heb ik mij moeten wegen in het ziekenhuis en schrok dit keer letterlijk van de cijfertjes die tevoorschijn kwamen. Mijn schoonmoeder stond erbij, zelfs zij schrok. Ik kan eten wat ik wil, maar blijf afvallen. Bij de arts zei mijn schoonmoeder ze valt zeker het laatste jaar alleen maar af. Arts vond het ook niet goed. Of het met mijn buikklachten te maken heeft? Geen idee, hopelijk krijg ik antwoord over 1,5 week.
Zelfs na vorige week is er weer een halve kilo af :(
Ik blijf maar nieuwe broeken/ kleren aanschaffen.
<<

Anoniem78

Bericht 21 Feb 2014 12:12

Re: Afvaltopic

He dames,

Ik ben inmiddels 5,1 kilo afgevallen sinds begin januari en daar ben ik best trots op! Ik heb alleen een vraag, ik ontbijt nu elke dag met magere kwark met vruchten en lijnzaad. Ochtendtussendoortje is altijd fruit. Lunch is 2 boterhammen met fruit, tussendoortje altijd fruit, avondeten wel gevarieerd, 's avonds eet ik niks meer.

Wie heeft er tips om beter te variëren? Ik merk dat ik nu heel erg verval in elke dag hetzelfde en dat is ook niet oké toch?
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 21280

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 21 Feb 2014 12:40

Re: Afvaltopic

Ok, ik heb mezelf de zoveelste schop onder m'n kont gegeven. Ik woog net 87.1, 0.4 minder dan gisteren, dus dat motiveert al een beetje :) Het eerste doel is om onder die 85 te komen en ondanks dat dat binnen handbereik lijkt, is t dus verdomd moeilijk! Maar goed, ik zit nu in m'n sportoutfit, ga zo kwartier fietsen naar de sportschool, dan ff cardio, een uur zumba en weer terug fietsen. Later op de middag fiets ik nog 20 minuten naar het station en in Arnhem neem ik een OV-fiets, dus daar fiets ik ook weer een stuk. Genoeg beweging dus vandaag!
Qua eten heb ik als ontbijt anderhalve snee roggebrood met kaas gehad en nu eet ik nog ff een appel. Na het sporten wil ik roerei maken van een paar eieren (zijn bijna over de datum, dus moet ff op). Vanavond eet ik bij een vriendin, geen idee wat, maar zij kookt altijd gezond. Vanavond wel wijntjes in de stad, maar zal water drinken tussendoor!

De afgelopen twee maanden 'lijnde' ik samen met een collega. We hielden elke week ons gewicht bij, maar dat schoot echt voor geen meter op. Bij haar ging het nog slechter dan bij mij, dus dat motiveerde mij ook totaal niet. Ik ga hier dus maar ff wat actiever meeschrijven en hoop daardoor gemotiveerd te worden/blijven!
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem23

Bericht 21 Feb 2014 16:49

Re: Afvaltopic

You can do it Bliss! En eten is helemaal niet erg! Er zijn heel veel lekkere dingen die je prima kunt eten tot je er bij neervalt en ook nog eens lekker zijn, toch? Succes!
VorigeVolgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers