Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afvaltopic #1

<<

Liz

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 436

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:52

Bericht 23 Mei 2014 13:49

Re: Afvaltopic

Hier ook nog steeds bijna 2 kilo zwaarder dan vorige week. Snap er niks van aangezien ik gezond heb gegeten en weer veel heb gesport deze week. Maar goed dat gaat er vanzelf wel weer af. Morgen officiële weegdag.
Afbeelding
<<

Anoniem304

Bericht 23 Mei 2014 13:49

Re: Afvaltopic

Haha Bliss, alweer?!?!?! :P
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23626

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Mei 2014 13:54

Re: Afvaltopic

Die borrel bedoel je? Hahaha ja. En morgenavond ga ik op stap met collega's. Hoi alcohol!
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem50

Bericht 23 Mei 2014 14:29

Re: Afvaltopic

Het is niet mijn weegdag, maar ik woog vanochtend een 0.5 kg lichter dan gisteren. Ga het lijstje niet bijwerken, omdat het dus mijn weegdag niet is. Benieuwd wat hij volgende week laat zien.
<<

Anoniem301

Bericht 23 Mei 2014 15:04

Re: Afvaltopic

Oh oh Blisje waarom zet je niet gewoon een keer door?
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23626

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Mei 2014 17:36

Re: Afvaltopic

Tja, als ik dat eens wist! Het is elke keer na een paar maanden gewoon op ofzo, dan lukt het niet meer. Maar goed, al met al kom ik wel steeds dichter bij mijn einddoel, zij het dan in etappes.

Edit: daarnaast is het voor mij geen kwestie van nu even doorzetten en dan ben ik er; wat dit betreft heb ik levenslang, ik zal hier altijd mee bezig moeten blijven en dat frustreert soms nogal.
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem301

Bericht 23 Mei 2014 18:34

Re: Afvaltopic

Ach na dat snap ik dat dat frustreert! Maat dat heb ik ook, al heb ik geen aanleg snel aan te komen. Maar het moet geen dieet zijn maar een eetstijl. Als je dat merkt, is het misschien makkelijker voor je!
<<

Anoniem44

Bericht 23 Mei 2014 18:46

Re: Afvaltopic

Ach, dat vind ik altijd zo dramatisch, dat: 'ik heb levenslang', dan heeft iedereen levenslang, want het werkt voor iedereen gewoon zo, er gaat wat in, er gaat wat uit en daar moet een balans in zitten.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23626

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Mei 2014 18:46

Re: Afvaltopic

Ja dat weet ik en zoals ik van de week ook al zei heb ik mijn eetstijl in de loop der jaren al flink onder handen genomen en daar is niet zo veel mis mee. Het gaat mis bij de snaaierijen eromheen, ik ben een snoepkont, dus je kunt het gerust zien als een hardnekkige verslaving waar ik erg moeilijk van af kom. Gelukkig beweeg ik ter compensatie wel vrij veel, dat scheelt in elk geval nog!
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem130

Bericht 23 Mei 2014 18:50

Re: Afvaltopic

-ED- schreef:Ach, dat vind ik altijd zo dramatisch, dat: 'ik heb levenslang', dan heeft iedereen levenslang, want het werkt voor iedereen gewoon zo, er gaat wat in, er gaat wat uit en daar moet een balans in zitten.


Er zijn anders ook genoeg studies die aantonen dat de genetische invloeden veel groter zijn dan we denken en willen toegeven, dat ons lichaam gemaakt is om dik te worden en niet om af te vallen, dat we wel degelijk een set point weight hebben wat wel omhoog gaat en waarschijnlijk niet meer omlaag (vrouwen die ooit zwaarder zijn geweest kunnen veel minder calorieën eten om op een bepaald gewicht te blijven dan vrouwen die altijd dat gewicht gehad hebben), dat er grote verschillen zijn in metabolismen...

Tuurlijk, iedereen kan afvallen en iedereen kan dik worden. Maar er is wel een heeeeeeeel groot heeeel grijs gebied van gradaties er tussenin.
<<

Anoniem44

Bericht 23 Mei 2014 18:54

Re: Afvaltopic

Ik heb juist begrepen dat er ongeveer een heel klein percentage bestaat dat meer vatbaar is voor overgewicht, maar die onderzoekers schatte dat toen rond de 2 procent. Ik vind het wel opvallend dat 50% van de bevolking met overgewicht dan claimt bij die 2% te horen. Wie houd je dan voor de gek?
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23626

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Mei 2014 18:56

Re: Afvaltopic

Thanks voor deze info Whatever :) Hoe is het met jou, ben jij ook nog aan het 'lijnen' (even tussen aanhalingstekens, omdat jij ook geen echt dieet volgde dacht ik)?
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem130

Bericht 23 Mei 2014 19:02

Re: Afvaltopic

-ED- schreef:Ik heb juist begrepen dat er ongeveer een heel klein percentage bestaat dat meer vatbaar is voor overgewicht, maar die onderzoekers schatte dat toen rond de 2 procent. Ik vind het wel opvallend dat 50% van de bevolking met overgewicht dan claimt bij die 2% te horen. Wie houd je dan voor de gek?


Voor zover ik weet zijn er pas enkele genen bekend en zouden die inderdaad maar een heel miniem deel van het overgewicht verklaren. Maar (goh, newsflash) iets als gewicht en dus voornamelijk je metabolisme (en dat omvat zo'n beetje alles) is een ontiegelijk multifactorieel iets, waar waarschijnlijk heel veel genen bij zijn betrokken en dan nog niet eens puur genen ook. Ik vermoed dat epigenetica ook een rol zal spelen bij dat verschuiven van een setpoint bijvoorbeeld. Maar al met al, dat er nog niet meer genen bekend zijn, betekent niet dat ze er niet zijn en geen rol spelen. Enig idee hoeveel duizenden genen er in de afgelopen jaren ontdekt zijn voor allerlei ziektebeelden?
<<

Anoniem44

Bericht 23 Mei 2014 19:08

Re: Afvaltopic

Enig idee hoe de afgelopen honderd jaar het overgewicht is toegenomen? Ik denk toch dat dit net iets te maken heeft met voedingspatroon dan met hun genen. Maar he, ieder zijn geloof en ik snap het ook wel hoor. Eigen verantwoordelijkheid nemen is lastig.
<<

Anoniem130

Bericht 23 Mei 2014 19:10

Re: Afvaltopic

Bliss schreef:Thanks voor deze info Whatever :) Hoe is het met jou, ben jij ook nog aan het 'lijnen' (even tussen aanhalingstekens, omdat jij ook geen echt dieet volgde dacht ik)?


Ik ben begin dit jaar weer een periode depressief geweest en heb toen minder streng op mijn eten kunnen letten en ben toen van de 7 kilo die ik vorig jaar was afgevallen weer een paar aangekomen. En werd echt compleet gestoord van de continue eetlust van mijn migraine profylaxe medicatie (maakt niet uit wat ik at, continu honger en vooral continu sugar dip idee, echt zo irritant) die ik had en die bleken ook nog eens steeds minder effectief qua voorkomen van aanvallen. En dat terwijl ik echt hel had op de universiteit qua afronden theorie geneeskunde voor ik straks met mijn coschappen start, 5 tentamens in 3 weken en ik had zoveel gemist. Wat een drama!

Voordeel is dat ik nu met die medicatie ben gestopt, want als het ook niet meer effectief is op de migraine heeft het echt geen zin om te slikken. Nadeel is dat ik nu weer wat anders aan het opbouwen ben, wat echt anti-epileptica is en dat heel langzaam moet (nu kwart dosis 2 weken, dan halve dosis, etc.) en alweer in twee weken 4 aanvallen heb gehad (totaal 6 dagen op bed gelegen, wtf). Ik hang nog steeds rond de negentig helaas. :( Ik probeer vooral de pootjes eronder te houden en niet aan te komen en als het even goed gaat weer op mijn gewicht te letten, maar echt afvallen gaat niet heel denderend helaas.

Vind dat jij het hartstikke goed doet hoor! Al met al ben je gewoon al ruim 10 kg afgevallen en zit je op een gezond gewicht toch! En je sport harstikke veel en je gaat gewoon vrolijk verder. Ik vind juist dat je wél doorzet. Je leeft gewoon, je geniet nog steeds van de dingen die je leuk vindt, maar je blijft wel afvallen met af en toe een plateau of een schommeling. :) Gewoon zo door blijven gaan, niet meer omhoog gaan.. :)
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23626

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Mei 2014 19:10

Re: Afvaltopic

Joh ED, doe toch niet altijd zo belerend. Bloedirritant is dat. In mijn geval weet ik waar het door komt, dat geef ik hier ook meerdere malen gewoon toe, ik vind het alleen lastig om eraf te komen. Heeft geen zak te maken met geen verantwoordelijkheid nemen en dat soort geblaat.
❤ 7 juni 2018
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23626

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Mei 2014 19:16

Re: Afvaltopic

Jammer Whatever, dat het wat minder ging. Hopelijk zit er weer een stijgende lijn in en kun je de depressies ook voorgoed achter je laten. Thanks voor je woorden, ik ga er idd maar mee door, de ene keer wat succesvoller dan de andere keer. Daarnaast geniet ik idd graag van het leven en daar hoort voor mij lekker eten en drinken bij. Ik heb al geaccepteerd dat het afvallen daardoor een stuk langzamer gaat, maar ik hoop echt nog een keer richting die 80 te komen (in elk geval onder de 83, waar ik al bijna was!).
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem130

Bericht 23 Mei 2014 19:19

Re: Afvaltopic

-ED- schreef:Enig idee hoe de afgelopen honderd jaar het overgewicht is toegenomen? Ik denk toch dat dit net iets te maken heeft met voedingspatroon dan met hun genen. Maar he, ieder zijn geloof en ik snap het ook wel hoor. Eigen verantwoordelijkheid nemen is lastig.


Haha, heeft niets met geloof te maken hoor. Heeft met wetenschap en artikelen te maken. Iedereen is het erover eens dat dat verschil met de verandering van beschikbaarheid van voeding en verandering van levensstijl te maken heeft (onderschat ook niet het effect van op kantoor werken in plaats van je akkertje ploegen). Ik zeg niet dat dat niet zo is.

Maar feit is wel dat vroeger de beschikbare voeding de beperkende factor was. Nu is dat niet meer zo en daardoor is genetica nu een zwaarder meewegende factor geworden. Vroeger kreeg niemand echt de mogelijkheid om dik te worden (behalve de echt rijke mensen, maar daar zag je het ook wel, kijk maar naar de oude schilderijen), nu is die hoeveelheid calorieën voor iedereen té makkelijk beschikbaar. En doordat iedereen meer calorieën tot zich neemt (ook jij eet nu meer dan je tegenhanger uit de middeleeuwen), ga je die genetische verschillen ook veel meer uitgestreken zien.

Het is voor slanke mensen prettiger om te denken dat het aan hun superieuriteit en zelfbeheersing ligt dat ze slank zijn en voor dikkere mensen prettiger om te denken dat als ze eindelijk hun zelfbeheersing weten te vinden, ze slank zullen worden. Maar al met al begint in de wetenschappelijke wereld wel steeds meer de consensus te ontstaan dat er heel wat meer meespeelt dan zelfdisclipline (helaas).
<<

Anoniem130

Bericht 23 Mei 2014 19:24

Re: Afvaltopic

Denk dat dat trouwens ook het hele trucje is. Mensen die een bepaald iets zélf goed doen, willen graag inzien dat ze dat ZELF goed doen. Ik ben slank omdat ik ZELF de discipline heb gezond te eten en goed te sporten. En omdat het bij mij eigen kracht is, is het dus bij de ander een tekort aan eigen kracht en dus een zwakte als die persoon minder zelfdiscipline heeft.

Ik denk dat beide kanten wat meer zouden mogen realiseren dat je gedachten en gevoelens en emoties voor een groot deel door genen, hormonen en neurotransmitters bepaald worden..

Maar goed, dan komen we bij mijn hele filosofische kijk op vrije wil uit. :)
<<

Anoniem44

Bericht 23 Mei 2014 19:44

Re: Afvaltopic

Nou, dan zijn we het eens. Het ligt ook nogal voor de hand dat die verschuiving in lichaamsgewicht te maken heeft met de beschikbaarheid van al dat vette/zoete/zoute voedsel. Ik vind het alleen altijd zo triest wanneer mensen dit ontkennen, of denken dat je gewoon of slank bent, of dik, zonder dat je daar zelf enige invloed op hebt. Ik moet ook altijd wel lachen als ik hoor van, ja jij hebt maar geluk met je slanke figuurtje, dan denk ik, ja duh, ik loop halve marathons, ik loop 3x in de week fanatiek hard, ik fiets veel op en neer naar de stad/mijn werk. Ik eet super gezond. Ik vind het dan gewoon gek dat mensen denken dat mijn figuur zomaar uit de lucht komt vallen. Het is simpelweg het resultaat van een gezonde levensstijl.
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 23 Mei 2014 20:05

Re: Afvaltopic

Een gezonde levensstijl is denk ik het belangrijkste voor een goed figuur, maar ik denk wel dat het best waar kan zijn wat jij zegt Whatever. Dat 'setpoint' klinkt heel aannemelijk, de meeste mensen zullen niet levenslang hetzelfde gewicht hebben maar altijd wel iets zwaarder worden, ook de slanke mensen. En dan heb ik het niet over kilo's per jaar, want dat heeft (meestal) wel met een ongezonde levensstijl te maken. En hormonen spelen ook zeker een rol, we hebben (bijvoorbeeld) immers allemaal meer zin in iets lekkers als we ongesteld moeten worden. De kunst is dan om er dan niet te veel in mee te gaan maar ik geloof zeker dat het voor de een makkelijker is om slank te blijven dan voor de ander.

Cotton, balen dat je toch weer boven de 71 zit. Soms is er geen peil op te trekken. Maar als je gewoon gezond bent doorgegaan dan gaat het er vanzelf weer af.

Liz, zou het nog steeds vocht zijn? Irritant is dat he! Maak je er maar niet druk om, voor hetzelfde is het er over 2 dagen allemaal weer af (het schommelt soms zo!)

Bliss, het is wel lastig dat je zoveel verleidingen om je heen hebt. Maar je beweegt inderdaad veel en ik zag van de week een foto van jou in een ander topic en ik vind dat je al een mooi figuur hebt hoor! Misschien kun je na elke 'slechte' dag een soort compensatiedagje doen met gezond eten en veel beweging? Hopen dat je gauw weer de 'spirit' te pakken hebt!

Ik heb morgen een high tea (gekregen voor mijn verjaardag 3 maanden geleden). Heel veel zin in maar het zal dus niet het gezondste dagje worden qua eten. Voordeel is wel dat we het gewoon als lunch eten en verder zullen we de hele dag heel veel lopen. Ik ga er gewoon lekker van genieten, en zondag maar weer balansen.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23626

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Mei 2014 20:13

Re: Afvaltopic

Ja dat probeer ik idd ook, die balansdaagjes. Daarom ga ik morgenmiddag weer naar zumba en morgenavond fiets ik naar Scheveningen (waar ik uit eten ga en op stap :laughcry:). Zondag misschien nog ff skaten, mits ik niet te brak ben! En maandag en dinsdag sport ik ook, dus dat zit wel goed. Woensdag t/m vrijdag zijn doorgaans mijn luie niet-sportdagen, maar die heb ik ook nodig om te herstellen (heb nogal last van mn knieën vaak).
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem50

Bericht 23 Mei 2014 21:15

Re: Afvaltopic

Genieten hoort er gewoon bij. Al vraag ik me wel vaak af of het genieten van een slank persoon er anders uitziet dan mijn genieten. Vast wel. Al ben ik de laatste tijd echt niet van veel en vet, maar ik vind wel alles gewoon heel lekker.

Ik vergelijk mezelf altijd met mijn slanke nicht. Terwijl we in de pretpark stonden en iets lekkers mochten uitzoeken van onze ouders, koos zij voor een zure bom en ik voor een suikerspin. Denk dat daar het verschil al is gemaakt.

Ik heb vandaag bosvruchten uit de vriezer meegenomen en sojamelk. Ik moet nog even kijken wat er verder nog bij hoort, maar ik wil dus smooties maken. Mijn bananen-milkshake was niet echt een succes.
<<

Anoniem44

Bericht 24 Mei 2014 06:41

Re: Afvaltopic

Ik denk dat het geheim erin zit om je ervan bewust te worden dat genieten niet altijd gelijk hoeft te staan met veel en vet/zoet eten. Je kunt jezelf ook verwennen met een bad vol schuim en een fijn tijdschrift. Je kunt jezelf ook verwennen met een kopje perfect gezette cappuccino of een beschuit met aardbeien. Het is gewoon een kwestie van de balans zoeken. Zoals gisteren heb ik een dikke curry gegeten, echt heel vettig en zout, dus vandaag eet ik weer wat lichter en ga ik sporten. En geloof me: ik vind alles ook 'gewoon heel lekker', daarin verschillen wij echt niet. Een slank persoon heeft dezelfde temptations als ieder ander mens.
<<

Anoniem119

Bericht 24 Mei 2014 06:53

Re: Afvaltopic

Pfff ik heb er ook weer even moeite mee. Ik heb weer nachtdienst dus dan heb ik weer een volkomen ander ritme. Ik probeer volgens een vast ritme te eten, dwz een beetje yoghurt als 'ontbijt' om 4 uur 'a middags als ik wakker word. Dan rond gewone etenstijd (tussen 7 en 8 s avonds) een gewoon diner (zonder koolhydraten). Dan op de fiets naar t werk en dan 8 uur lang werken. Das t lastigsre want dan krijg ik dus echt wel honger. Nachtdienst staat voor veel collega's (en mezelf meestal) gelijk aan vreten, maar nu probeer ik t redelijk te houden. Ik 'lunch' rond drie uur met een bak noodlesoep (we kunnen echt niets anders klaarmaken in de nacht en ik wil wel even een oppepper dus geen broodje ofzo), en verder druiven etc. Gisternacht had een collega donuts mee, ja sorry, die kan ik dan niet weerstaan en neem ik er wel eentje. En dan om 8 uur 's ochtends (nu dus) weer een klein bakje yoghurt omdat ik anders wakker word van de honger. Het is en blijft een onnatuurlijk ritme en eetpatroon. Voel me direct opgeblazen en ben direct weer een kilo zwaarder.
Ik ga er maar vanuit dat t na de nachtdienst wel weer goed komt en weer direct er af gaat.
VorigeVolgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers