Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afvaltopic #1

<<

Anoniem51

Bericht 12 Mei 2014 12:43

Re: Afvaltopic

-ED- schreef:Ik denk juist dat het goed is om af en toe iets ongezonds te eten, maar sommigen posten hier echt alleen maar over de bakken ijs die ze eten, de frisdrank die in de aanbieding is en posten foto's van spekkoek enzo, sorry maar dat vind ik wat ver gaan. Op die manier hou je ook de gedachte in stand dat je jezelf alleen met ongezond eten kan verwennen en dat gezond eten een straf is. Nou geloof mij maar, als je lekker leert koken dan kan gezond eten zó gigantisch lekker zijn! Richt je aandacht daar eens op i.p.v. steeds weer te grijpen naar Mac Donalds en spekkoek.

Ik ervaar eigenlijk alleen maar dat het steeds één persoon is die dat doet, en dat is niet de persoon die de foto met de spekkoek heeft geplaatst.
<<

Anoniem304

Bericht 12 Mei 2014 12:44

Re: Afvaltopic

Fiwen, heel goed gedaan hoor! Hopelijk raak je op een rustig tempo nog 5 kilo kwijt, maar ik vind dit al heel knap!
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2680

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 12 Mei 2014 12:46

Re: Afvaltopic

Wat ik overigens doe als ik ergens door(niet perse hier) erge trek krijg in hamburgers of chinees is het zelf maken, maar dan dus verantwoord. Dus een rundertartaar of magere, suikervrije hambuger, op een volkoren broodje met sla en zonder saus. Of volkoren spaghetti (in plaats van tagiatelli, die heb ik nog niet volkoren gevonden) met een groente en suikervrije bamikruidenpastaiets. En eventueel zelfgemaakte verantwoorde satesaus.
En ik geniet inderdaad meer van mijn eigen kookkunsten tegenwoordig!
<<

Anoniem44

Bericht 12 Mei 2014 12:52

Re: Afvaltopic

Daar gaat het ook inderdaad om Jorja! Ik hoor ook wel eens vrouwen die willen afvallen zeggen dat ze het zo moeilijk vinden, dan zeggen ze 'ik heb zo'n zin in pizza' en dan eten ze die avond boerenkool en voelen ze zich super treurig. De dag erna zijn ze zo gefrustreerd dat ze toch maar weer naar de ijs, hamburgers en friet grijpen. Dan denk ik: eet als je zin hebt in pizza toch gewoon pizza, maar dan wel op een gezonde manier. Zélf maken dus, met veel gegrilde groenten, knapperige ui, verse kruiden en zelfgemaakte tomatensaus en dan niet zo'n enorme pizza, maar ongeveer de helft daarvan + een voedzame salade. Je zal zien dat het naast veel lekkerder, ook nog eens veel leuker is én een goed gevoel geeft. Probleem opgelost lijkt me!
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 12 Mei 2014 13:08

Re: Afvaltopic

ED, het is heel fijn dat jij slank bent, geen moeite hebt met mate houden en houdt van beweging maar we weten allemaal dat jij op een ander gebied weer moeite hebt om verleidingen te weerstaan. Dus ik vind het een beetje raar dat je in dit topic mensen op hun gedrag aanvalt. Afvallen gaat met vallen en opstaan, en de één heeft blijkbaar wat meer discipline dan de ander. Tuurlijk zou het meer motiverend zijn als we hier alleen maar gezond recepten tegen zouden komen, maar ik vind het fijn dat ik hier ook mijn tegenslagen kan vertellen. Als afvallen niet moeilijk was, dan was er waarschijnlijk niet eens een topic over geweest.

Edit: lees nu je laatste post, en dat is zeker waar. Doe ik ook hoor, dan maak ik een pizza zonder vlees en met weinig kaas en heel vel groente. Of inderdaad een hamburger van tartaar, of frietjes uit de oven met veel sla erbij.
<<

Anoniem50

Bericht 12 Mei 2014 14:01

Re: Afvaltopic

Dundas, je mag mijn naam gewoon noemen hoor. De keren dat ik vertel zin te hebben in fastfood zijn vele malen vaker dan dat ik ook daadwerkelijk naar de supermarkt/fastfoodketen/pizzeria ren om mezelf aan vet eten te helpen. Maar ja, qua dieet maak ik wel vaker slechte keuzes. Maar ik voel me verder niet aangesproken.
<<

Liz

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 436

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:52

Bericht 12 Mei 2014 14:10

Re: Afvaltopic

Wat knap dat je alles weer zo kunt veralgemeniseren ED. Ik zie hier niemand alleen maar dingen posten over de ongezonde dingen die ze eten. De een heeft het wel meer over het eten van 'slechte' dingen dan de ander. Maar goed, het is dan ook makkelijker om anderen te veroordelen dan kritisch naar jezelf te kijken. Ik voel me overigens niet aangesproken. Zoals ik al eerder benoemde is het geen dieet maar een aanpassing van je levensstijl, ik ga niet de rest van mijn leven alle ongezonde dingen vermijden. Ik val prima af door 1 dag in de week te zondigen.

Dundas: Wat onzettend goed van je broertje! Ook heel knap dat hij dat alleen heeft gedaan. Als ik naar de 12 kilo kijk die ik eerst nog zwaarder was is dat zo onzettend zwaar!

Fiwen: Het lijkt me goed alles wat meer los te laten. Het is echt niet de bedoeling om je schuldig te voelen na ieder snoepje wat je eet. Dan creëer je alleen maar een groter probleem. Het is al super knap dat je nu op dit gewicht zit!
Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 20923

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 12 Mei 2014 16:11

Re: Afvaltopic

Cotton schreef:
-ED- schreef:Ik denk juist dat het goed is om af en toe iets ongezonds te eten, maar sommigen posten hier echt alleen maar over de bakken ijs die ze eten, de frisdrank die in de aanbieding is en posten foto's van spekkoek enzo, sorry maar dat vind ik wat ver gaan. Op die manier hou je ook de gedachte in stand dat je jezelf alleen met ongezond eten kan verwennen en dat gezond eten een straf is. Nou geloof mij maar, als je lekker leert koken dan kan gezond eten zó gigantisch lekker zijn! Richt je aandacht daar eens op i.p.v. steeds weer te grijpen naar Mac Donalds en spekkoek.

Ik denk dat Dundas dit ook bedoelde met ontwetendheid. En ik ben het hier ook wel enigzins mee eens. Van sommige lees je weinig positieve verhalen, vijna alleen maar 'gezondigd met dit en dit'. Dat is wel waar ED. :ja:


Ik weet niet of je het over mij hebt hier, want ik noem idd wel eens de borrels die ik heb gehad of nu idd dat toetje. Dit doe ik juist om even te biechten, zodat ik niet stiekem zit te eten/drinken en openlijk toegeef dat ik heb gezondigd. Door het in dit topic te gooien, word ik daarna weer gemotiveerd om gezond bezig te gaan! Als mensen hier last van hebben, moeten ze het maar laten weten.
Maar onwetendheid is bij mij totaal niet aan de orde, ik wéét prima wat ik wel en niet moet eten en de meeste tijd gaat dat me ook prima af. Daarnaast sport ik 2-3-4x per week, wat ik minstens zo belangrijk vind als goed eten.

En ED, wat lul je nou steeds door over die spekkoek? Ik heb dit zaterdag geloof ik voor de tweede keer in mn leven gegeten en ik heb ervan genoten! Ik wist niet dat mensen aanstoot namen aan zo'n foto :laughcry:
❤ 7 juni 2018
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15163

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 12 Mei 2014 16:13

Re: Afvaltopic

Haha Bliss de enige die er aanstoot aan neemt is degene die niets in dit topic te zoeken heeft omdat ze al een hartstikke goed lichaam heeft (naar eigen zeggen). Niks van aantrekken hoor.

♥♥


insta: perron.26
<<

Anoniem44

Bericht 12 Mei 2014 16:20

Re: Afvaltopic

Ik vroeg het me gewoon af, maar nu is het wat duidelijker waarom je dergelijke foto's enzo post en begrijp ik het wat beter. Ik wens je veel succes met je dieet en hoop vooral dat je leert genieten van gezond eten!
<<

Anoniem51

Bericht 12 Mei 2014 16:23

Re: Afvaltopic

Ik doelde niet op jou hoor Bliss! Ik doelde inderdaad op Marley.
<<

Anoniem304

Bericht 12 Mei 2014 16:25

Re: Afvaltopic

Bliss, ik weet niet of je mij vraagt, maar nee hoor ik heb er geen last van. Ik denk soms hooguit 'WAAROM DOE JE DAT NOU BLISS??' haha. Maar dat moet je uiteraard zelf weten. Daarom vroeg ik laatst ook naar je borrels, dan wordt dat ook weer duidelijk. :ja:

Maar nee ik doelde dus niet op jou.
<<

Anoniem50

Bericht 12 Mei 2014 16:41

Re: Afvaltopic

Voor wie het wil weten; Groentesoep en een broodje met kaas vanavond. Goed? Of moet ik daar ook nog iets aan veranderen? Want we weten het allemaal zo goed voor een ander, maar voor onszelf?
<<

Anoniem119

Bericht 12 Mei 2014 16:43

Re: Afvaltopic

Ik ben trots op mezelf. Niet alleen ben ik een halve kilo afgevallen (liever langzaam dan ineens crashen) maar ik merk ook dat ik dingen best kan weerstaan!

Gisteren op m'n werk hoorde ik een collega zeggen:
'Jaaa vraag Marin, die wil vast wel pizza bestellen!'

Nee. Heb echt nee gezegd, zelfs toen ze smeekten of ik niet mee deed. Ik had witlof salade en stoofvlees.

En vandaag in de supermarkt een paar rondjes gelopen, met dingen in m'n handen gestaan voor de magnetronmaaltijd van vanavond (want geen tijd om van te voren te koken en werk tot 23.00 dus zoek de meest gezonde optie). Hmm lekker stampotje. Nee toch niet, Thaise groenten zijn gezonder. Hmm lekker, tortilla chips. Nee, die appel in m'n tas is gezonder. Ik heb het vastgepakt, tot tien geteld, gevraagd aan mezelf of het écht nodig was det ik t kocht en at, en weer terug gelegd. Werkte goed! Toch even de kick van aaaah lekker, maar dan gewoon niet opeten. Works like a charm!
<<

Anoniem51

Bericht 12 Mei 2014 16:44

Re: Afvaltopic

Yo, Marley, je voelde je toch niet aangesproken? :)
<<

Anoniem44

Bericht 12 Mei 2014 16:48

Re: Afvaltopic

Marin, goed bezig! Zo doe ik het ook vaak. Ik ken echt wel alle verleidingen en ik ben dol op allerlei soort eten en kan ook echt veel eten, de vraag is alleen wat je op dagelijkse basis doét met je verlangens. Ik heb mezelf aangeleerd om de juiste keuzes te maken en ja, dat is moeilijk, dat is soms bijna ondraaglijk, dat vergt veel van je zelfdiscipline, maar toch ben ik elke keer weer blij als ik lekker gezond voor mezelf heb gekookt, of als ik een rondje aan het hardlopen ben en geniet van mijn strakke lijf en het gemak waarmee ik inmiddels mijn rondjes loop. Het is moeilijk, dat snap ik als geen ander, maar uiteindelijk krijg je er zoveel energie en gezondheid voor terug!
<<

Anoniem119

Bericht 12 Mei 2014 16:49

Re: Afvaltopic

Thanks. En ik heb nu de ultieme motivatie voor mezelf haha. Dat helpt ook echt enorm!
<<

Anoniem50

Bericht 12 Mei 2014 16:51

Re: Afvaltopic

Dundas schreef:Yo, Marley, je voelde je toch niet aangesproken? :)


Nee, maar ik ben nu wel pissig. Het is al jaren hetzelfde riedeltje. Er veranderd nooit iets. Mensen die ooit een topic openden, omdat ze wilden afvallen, haakten af, omdat ze het stiekem toch niet graag genoeg wilden, maar komen zo nu en dan een ander wel even vertellen hoe zij het zouden hebben gedaan... Als ze het zouden hebben gedaan. Al wil ik een Mac-dieet houden, wat dan nog? Maar goed, ik kom er maar één keer per jaar. Ik heb weken/maanden zin in de mac, neem een broodje, neem een hap en denk:"Ja, daarom heb ik het zo lang niet gegeten". :12:
<<

Anoniem304

Bericht 12 Mei 2014 16:53

Re: Afvaltopic

Wat goed Marin! Ik ga vanavond m`n tweede hardloop poging ooit doen.

De eerste was echt een fiasco, had perongeluk de verkeerde aflevering van start to run (8 ofzo) dus het ging totaal niet.
<<

Anoniem51

Bericht 12 Mei 2014 16:56

Re: Afvaltopic

Marley schreef:
Dundas schreef:Yo, Marley, je voelde je toch niet aangesproken? :)


Nee, maar ik ben nu wel pissig. Het is al jaren hetzelfde riedeltje. Er veranderd nooit iets. Mensen die ooit een topic openden, omdat ze wilden afvallen, haakten af, omdat ze het stiekem toch niet graag genoeg wilden, maar komen zo nu en dan een ander wel even vertellen hoe zij het zouden hebben gedaan... Als ze het zouden hebben gedaan. Al wil ik een Mac-dieet houden, wat dan nog? Maar goed, ik kom er maar één keer per jaar. Ik heb weken/maanden zin in de mac, neem een broodje, neem een hap en denk:"Ja, daarom heb ik het zo lang niet gegeten". :12:

Wat insinueer je hiermee?
En je hoeft voor mij geen verantwoording af te leggen. Als jij naar de Mac wilt, dan ga je naar de Mac. Het valt me alleen wel op dat jouw bijdrage in dit topic een aaneenschakeling van niet zulke gezonde keuzes is. En dat is geen aanval, misschien heb je je er gewoon noet zo je verdiept en weet je niet beter.
<<

Anoniem50

Bericht 12 Mei 2014 17:02

Re: Afvaltopic

Ik insinueer helemaal niets. Voel je vooral niet aangesproken. Ik noem immers geen namen. ;)

Ik tel kcal, Dundas. Dat is de enige manier waarop ik het kan. Mijn ex-collega noemde het ook wel het Duitse dieet. Ik mag alles van mezelf eten, maar vele malen minder dan wat een ander zou nemen als ze zoiets zouden nemen. Houd ik rekening met vetten, koolhydraten, suikers e.d.? Nee, ik let op datgene wat er bovenstaat, de cijfertjes van de kcal. En ik geef eerlijk toe. Ik eet liever lekker en vele malen minder, dan dat ik iets met lange tanden en kokhalzend naar binnen moet werken.

Tussendoortjes heb ik vervangen door verschillende fruitsoorten en groenten. Op dit moment liggen er op de schaal appels, mineola's, kiwi's en heb ik in de koelkast een veel tomaten en komkommer. Het kan voorkomen dat ik om 20.00u, tijdens gtst, een paar tomaten snijd en dat lekker maak met kruiden (peper, italiaanse kruiden).

Door mijn vroegere eetstoornis heb ik nog steeds moeite met fruitsuikers en het veel eten. Maar ik doe mijn best. En als ik nu fastfood ga schrappen... Dan ben ik bang dat ik doorsla in mijn dieten.
<<

Anoniem119

Bericht 12 Mei 2014 17:06

Re: Afvaltopic

Cotton schreef:Wat goed Marin! Ik ga vanavond m`n tweede hardloop poging ooit doen.

De eerste was echt een fiasco, had perongeluk de verkeerde aflevering van start to run (8 ofzo) dus het ging totaal niet.


Haha oh jee dan is t wel zwaar ineens!

Ik probeer zo veel mogelijk naar m'n werk te fietsen (24 km op een dag) maar ik geef wel toe dat ik een mooi weer fietser ben. Net met de nachtdienst en alle regen ben ik met de tram gegaan. Geen zin in verkleumd s nachts op kantoor te zitten, dat gaat me te ver. Maar ik fiets langs twee bruidswinkels (eentje heenweg en eentje terugweg) en als ik die zie geef ik mezelf een extra kickstart. Werkt lekker. Ik doe m'n best. Ik wil in september jurken gaan passen dus m'n doel is nu om 5 kg voor september af te vallen en het dan bij te houden of evt nog 2 kg er af. Meer hoeft niet.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 20923

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 12 Mei 2014 17:07

Re: Afvaltopic

-ED- schreef:Ik vroeg het me gewoon af, maar nu is het wat duidelijker waarom je dergelijke foto's enzo post en begrijp ik het wat beter. Ik wens je veel succes met je dieet en hoop vooral dat je leert genieten van gezond eten!


Ik geniet altijd al van gezond eten, maar vaak gewoon nét iets meer van ongezond eten :laughcry: Verder volg ik geen dieet, ik pas mijn leefwijze gewoon wat aan en dat werkt doorgaans het beste voor me.

In elk geval heb ik gisteren lekker anderhalf uur gesport (nu spierpijn!!) en ga ik straks naar body combat!
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem51

Bericht 12 Mei 2014 17:07

Re: Afvaltopic

Als het goed is heb je ook gelezen dat ik eerder vandaag gezegd heb dat fastfood prima in een dieet kan thuishoren. Daar doelde ik ook niet op. Wat ik wel bedoel is dat ik bij jou geregeld maaltijden voorbij zie komen waarvan ik denk: als je dát soort dingen dan weer op dagelijkse basis eet, dan val je niet af. Daarnaast hoor ik je nog geregeld praten over cola, chips schnitzels etc. Dát is de onwetendheid waar ik op doelde.
<<

Anoniem50

Bericht 12 Mei 2014 17:20

Re: Afvaltopic

Ah so.

Alleen al om het gezonde avondeten zou ik een man nodig zijn om voor te koken. Ik heb elke dag wel zin in iets gezonds, maar kies vaak op het eind van de dag voor ongezond, omdat ik het of te veel moeite vind, veel moet invriezen (en dat voor de helft niet zo lekker is als vers) of omdat het kan, omdat ik toch allen ben. Tja, en van iets waar jullie misschien één avond van kunnen eten, kan ik wel drie keer over doen. Ook het ongezonde. Een bakje friet, wat ik een paar weken geleden met mijn moeder heb gehad, was nog 3/4e gevuld toen ik het weggooide. Zo zonde van het geld ook nog. Maar ik was zat. (Heb het wel pas weggegooid toen mam al weg was, want ik vond het zo sneu)

Maar goed, ik ben nu aan het tikken en aan het eten, ook geen goede combinatie.
VorigeVolgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers