Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afvaltopic #1

<<

Merai

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 157

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 19 Sep 2013 19:22

Re: Afvaltopic

ED, ik snap best wat je zegt maar je conclusies (over ons) zijn echt zwaar overdreven. Jammer dat het niet met wat meer nuance kan en dat je niet ingaat op inhoudelijke reacties.

Terug naar het idee achter dit topic; hoe gaat het met jullie? Hier gaat het nog steeds goed, het verbaast me hoe weinig moeite ik heb met het laten staan van de koolhydraten en suikers. Ik ben nu alweer erg benieuwd naar de weegschaal maandag :) ik ga ma tm wo op kamp dus daar moet ik nog wel even iets op verzinnen. Ik zit nu zo in de flow dat ik dat ook niet wil onderbreken!
"Worry is a misuse of imagination"
<<

SunnyFlower

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:07

Bericht 20 Sep 2013 09:24

Re: Afvaltopic

:muts:
Laatst gewijzigd door SunnyFlower op 06 Nov 2013 16:44, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Milady

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 20 Sep 2013 09:30

Re: Afvaltopic

Ik vul sinds een paar dagen de eetmeter van het voedingscentrum in. Op die manier kan ik mooi zien hoeveel ik van wat binnen krijg en het is een mooie stimulans omdat ik natuurlijk alles in het groen wil hebben.
Qua sporten is het nog steeds ruk, gister hij de huisarts geweest en ik heb een tennisarm dus ik moet het rustig aan doen. Het kan wel een paar weken duren voordat dat over is. :nopompom:

Maar jullie zijn goed bezig zo te lezen! :thumbup:
<<

Anoniem193

Bericht 20 Sep 2013 09:32

Re: Afvaltopic

Qua sporten zijn er vast dingen te bedenken die je zonder je arm kan doen toch?
Fietsen, lopen, crosstrainer (maar dan niet de armbeweging erbij), steppen, beenspieren, buikspieren.
<<

SunnyFlower

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:07

Bericht 20 Sep 2013 09:34

Re: Afvaltopic

:muts:
Laatst gewijzigd door SunnyFlower op 06 Nov 2013 16:43, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Milady

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 20 Sep 2013 09:35

Re: Afvaltopic

Ja dat wel maar mis dan toch wel die armtraining. Maar ze hebben de sportschool verbouwd en we hebben nu schermen voor de spinningfietsen hangen zodat je virtueel door een omgeving fietst (erg leuk, normaal vind ik cardio doodsaai) dus dan ga ik maar lekker veel fietsen de komende tijd.
<<

SunnyFlower

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:07

Bericht 20 Sep 2013 09:37

Re: Afvaltopic

:muts:
Laatst gewijzigd door SunnyFlower op 06 Nov 2013 16:42, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Milady

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 20 Sep 2013 09:44

Re: Afvaltopic

Ja ik let er wel goed op hoor. Dat is dan weer een voordeel van geen pijnstillers mogen, ik voel het gelijk wanneer ik teveel doe. :wink:
<<

Anoniem301

Bericht 20 Sep 2013 11:41

Re: Afvaltopic

Bliss schreef:
-ED- schreef:Misschien heeft het een reden dat het voor mij nooit nodig is geweest om op dieet te gaan? Op die manier zou je het natuurlijk ook kunnen bekijken!


Da's hartstikke leuk voor je, maar feit is dat wij in dit topic wat te zwaar zijn en dan gaan we dus niet steeds allerlei vetten tot ons nemen, ook al zijn ze dan onverzadigd. Daar vallen we niet goed van af namelijk.
Zo heeft iedereen wel een zwakke plek. Harddrugs zijn ook niet goed, maar toch zijn er mensen die daar naar grijpen. Dat snap ik ook niet, maar daar ga ik ook niet belerend over zitten doen.


Ik denk dat ED wel een punt heeft (sorry) als jij een avocado zou eten op lekker zwaar brood, of iets anders waar meer calorieen in zitten ben je langer vol. Daardoor eet je minder andere dingen, waardoor je dus ook gewoon afvalt, op een gezonde manier. Kan me voorstellen dat het eng is om dingen met veel calorieen te eten hoor, maar je zou het eens kunnen proberen! Ik hoefde niet veel af te vallen, maar door zo te eten ben ik wel 4 kilo afgevallen. En geen honger de hele dag (ik heb zo vaak honger, denk de hele dag aan eten, en ik hou ook zo van eten). Ik neem nu als tussendoortje een stuik fruit met een aantal noten. Noten zijn vet, maar het is fijner voor je lichaam dan een sultana/snack a jack/ontbijtkoek.

Wat ik bijvoorbeeld eet
o: 2 boterhammen met roomboter en een gebakken ei
t: stuk fruit
l: 2 boterhammen met avocado/zalm/hutenkase
of een salade met 1 boterham met vol beleg
of een kop soep met 1 boterham met vol beleg
t: stuk fruit en noten
d: aard/groente/vegaburger of niks qua 'vlees' of - zilvervliesrijst/groenten/vis en dan schep ik minder op van de koolhydragen. Geen honger en een lekker verzadigd gevoel.
<<

Janne

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1183

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:08

Bericht 20 Sep 2013 13:13

Re: Afvaltopic

Ergens ben ik het wel met ED eens. Wij zijn nu sinds 3 weken zo goed als suikervrij en mijn vriend is daarmee al ruim 6,5 kilo kwijt. Ik zelf ben al ruim 3,5 kwijt. We sporten nog niet, maar dat is uiteindelijk wel de bedoeling.
Ik zal zeker niet ontkennen dat het zwaar is, afkicken van suiker is echt zwaar! Ik heb het vooral in het begin van de 2e week erg zwaar gehad en dan vooral 's avonds. Maar juist dan moet je het volhouden. En geloof me, ik ben altijd een ongelofelijke suikeraddict geweest, je kon mij wakker maken voor taartjes, snoepjes enz. En nu taal ik er niet meer naar. Afgelopen zondag een stukje taart op en ik werd er gewoon misselijk van. Gister een klein bewerkt chocolaadje op en ik snakte niet naar nog één. Tot voor 3 weken geleden was dit absoluut wel het geval.

Hoe bij ons een dag eruit zit qua eten:
O: griekse yoghurt met walnoten/honging of volle yoghurt met muesli en fruit of een speltcracker met philadelphia/huttenkase/zalm/filet americain
T: 2 stuks fruit
L: 2 speltcrakers met beleg/2 boterhammen met beleg
T: komkommer/tomaatjes/handje nootjes/gekookt ei
A: pasta/aardappels, vlees, groente. Maar dan met mijn eigen kruidenpotjes gekruid en niet meer de zakjes en pakjes e.d.
T: blokje pure chocolade/handje nootjes (maar de laatste paar dagen hebben we beide niet meer de behoefte om te snacken 's avonds)

We merken beiden dat de snaaitrek heel erg is verminderd. Waar ik toen ik begon nog met gemak 3 stuks fruit op kon en dan nog trek had en mij 's middags helemaal ziek at aan komkommers/tomaatjes/nootjes/eitjes kan ik het nu af met een paar tomaatjes o.i.d.

Het is echt bizar om te merken dat gezonder eten zoveel invloed heeft op alles.

Afgelopen weekend trouwens wel zelf bounty''s gemaakt. En ze waren echt heeeeel lekker en je proefde geen verschil met de "echte" bounty's.
<<

Anoniem29

Bericht 20 Sep 2013 17:58

Re: Afvaltopic

Ik ben het er natuurlijk ook mee eens. Er kon niet heel veel meer af maar ik ben door deze 'vette' manier van eten nog 4/5 kg kwijt geraakt.

Daarnaast eet ik dus gewoon nog veel naturel chips, pure chocolade, bitterballen op feestjes, vaak Mexicaans (vetter) met taco's of wraps (volkoren), ik eet heel veel zoete aardappel, veel rundvlees (biefstuk), vaak zelfgemaakt volle yoghurt mosterd saus. Zelfgemaakte chocolade melk met volle melk en slagroom zonder suiker..

Zo kan ik nog wel meer vette/slechte dingen opnoemen die mij aardig bourgonisch in de oren klinken. En in het afgelopen half jaar is er geen grammetje bij gekomen.
<<

Nyx

Bericht 20 Sep 2013 18:52

Re: Afvaltopic

Ik vind jullie manier van eten heel erg interessant, maar volgens mij is het niet iets wat ik zou kunnen. Door alle topics ben ik wel anders gaan kijken naar eten en kies ik iets bewuster.

Zo kies ik altijd voor volkorenbrood, volkorenwraps, volkorencrackers, volkorenbeschuiten. Noten zou een dure hobby voor mij zijn en dus heb ik dat even gelaten voor wat het is (al beviel het me erg goed en het is een lekker product, waar ik niet snel teveel van zou nemen). Geen Cola Light en zo wel dan lijkt mijn lichaam opeens een inhaalslag te willen maken. En ik eet weleens chocolade, maar zolang dat vier tot zes keer per jaar is eet ik gewoon die reep die ik lekker vind. Ik ben gelukkig geen zoetekauw of chipsaanhanger, dus dat komt ook nooit in huis. Koeken zijn ook weer geschrapt. Ik wissel af met simpelbeleg en doe ook weleens een broodje Nutella, maar dat is echt niet mijn favoriet.

Maar ik ben niet om, omdat ik het graag eigenwijs op mijn eigen manier doe. En omdat sommige producten, zoals noten, erg duur zijn. Als iedereen het op zijn of haar eigen manier doet is het toch ook goed genoeg?
<<

Merai

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 157

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 20 Sep 2013 20:17

Re: Afvaltopic

Ik ben het ook echt wel met jullie eens, sterker nog, het zijn gewoon feiten. Het dieet dat ik nu volg is hier ook op gebaseerd en werkt tot nu toe als een trein.

Wat ik vervelend vind, is de toon van ED. Zo belerend en ongenuanceerd, alsof we allemaal dikke domme schaapjes zijn. Niets is minder waar.

Afijn, voor degene die het vroeg; ik ga gewoon zelf eten meenemen op kamp. Het zal heus niet allemaal perfect gaan maar ik ga er wel zoveel mogelijk op letten. Ik ben echt zo benieuwd naar de weegschaal maandagochtend, als die ook weer motiveert is het kamp ook wel vol te houden ;)

Hoe gaat het bij jullie?
"Worry is a misuse of imagination"
<<

Milady

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 20 Sep 2013 20:53

Re: Afvaltopic

Natuurlijk is dat gewoon de beste methode maar het gaat er inderdaad om hoe ED het hier brengt. Plus dat ik vind dat als iemand het op een andere manier doet je dat gewoon moet respecteren en daar heeft ze een beetje moeite mee. :wink:

Ik heb net na het eten nog ruim een uur met D. gewandeld. :)
<<

Anoniem29

Bericht 20 Sep 2013 21:33

Re: Afvaltopic

Tuurlijk, daar ben ik het mee eens. Iedereen moet het op zijn/haar eigen manier doen. Maar als het niet altijd lukt op de manier die je in eerste instantie voor je had, dan kun je wel proeven van een andere manier toch?
<<

Nyx

Bericht 20 Sep 2013 21:41

Re: Afvaltopic

Intoxicated schreef:Tuurlijk, daar ben ik het mee eens. Iedereen moet het op zijn/haar eigen manier doen. Maar als het niet altijd lukt op de manier die je in eerste instantie voor je had, dan kun je wel proeven van een andere manier toch?


Voor ik hierop ga reageren, ik vind de manier van ED storend. Storend, omdat het belerend overkomt. Jij en andere forummers die dezelfde manier van eten aanhangen leggen het heel anders en juist ondersteunend uit.

Nu even reageren op jou; Ik vind jouw manier (en die van sommige andere forummers) van eten zeer inspirerend en ik heb veel dingen op mijn huidige eetpatroon toegepast. En ik ben daardoor wel meer van mijn obsessie van kcal af. Zoals gisteren heb ik heerlijk even een vettige haring gegeten. Want dat schijnt toch te mogen? Zo niet, dan heb ik dat ooit ergens verkeerd gelezen. :laughcry: Maar smaakte me goed en heeft geen effect in negatieve zin op de weegschaal. Ik probeer ook meer te kiezen voor vitaminen i.p.v. weinig kcal.

Jij was toch ook degene die een link postte over het vergif van Cola Light? Want die tekst heb ik destijds gelezen en zo goed als gestopt met die troep.
<<

Pomsky

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 472

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 20 Sep 2013 21:50

Re: Afvaltopic

Het is inderdaad de manier waarop ED het brengt, zonder respect. Ik ben absoluut voor clean en suikervrij eten, en het werkt voor mij. Dat suiker verslavend is light producten juist slecht zijn is wel algemeen bekend volgens mij.
Wat fijn dat het goed gaat met iedereen! Ik heb een slechte eet-dag, vanmiddag cassavechips gehad, vanavond kaasfondue en nu een bacardi cola. Alles op 1 dag denk ik dan maar, kan ik morgen weer met frisse moed beginnen. :)
Afbeelding
<<

Milady

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3109

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 20 Sep 2013 21:52

Re: Afvaltopic

Daar ben ik het ook mee eens hoor. En het is per persoon toch een beetje kijken wat werkt en wat goed bij je past. Dus alle tips zijn welkom hoor. :)
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 21635

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 21 Sep 2013 00:34

Re: Afvaltopic

Ik hou idd ook niet van die belerende toon, dat werkt bij mij averechts. Verder maak ik genoeg bewuste keuzes, ik neem zo veel mogelijk volkoren of meergranen producten (brood, pasta, crackers etc.). Verder doe ik het op mijn manier. Ik weet hoe ik af moet vallen, dat is al vaak genoeg gelukt, mijn probleem zit hem voornamelijk in het op gewicht blijven. Maar goed, eerst nog 5-6 kilo eraf en dan dus proberen eens een keer stabiel te blijven!
Ben vanavond trouwens uit eten geweest en heb wijntjes gedronken, dus dit was geen goede avond voor mij. Geen toetje genomen, dat scheelt weer iets. Heb wel getennist vandaag met collega's, was echt leuk en ook weer lekker bewogen in elk geval.
❤ 7 juni 2018
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10652

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 21 Sep 2013 08:15

Re: Afvaltopic

Ik ga ook weer proberen mee te schrijven want ik heb echt gewoon een schop nodig en ik hoop deze mij op deze manier te kunnen geven.
De afgelopen maand gewoon te weinig gesport.Tennissen ging vaak niet door vanwege het weer. Iedereen zei af en voor het squashen zijn we nog op zoek naar een baan ( en ik naar geld). Gisteren stond ik voor de spiegel en ik vond mijzelf opgeblazen. Nu ben ik ook gisteren ongesteld geworden dus dat werkt niet mee. Maar er is wel een knop om gegaan.
Straks begin ik met een rondje hardlopen.Ik ben daar een tijdje geleden mee gestopt omdat ik er geen lol meer in zag. Ik verveelde me ook tijdens het hardlopen.
Verder wil ik iedere dag dat ik thuis zit een half uurtje minimaal gaan hardlopen, fietsen of wandelen. En bij heel slecht weer thuis iets van kracht oefeningen doen zonder losse gewichten.
Verder qua eten laat ik al een hoop staan. Als ik financieel de ruimte heb wil ik wel gaan kijken naar de wat duurdere gezonden producten zoals de avocado etc. Want die vind ik super lekker, maar ik kan het gewoon niet betalen nu. Eerst het bewegen maar in een hogere versnelling gooien, want de laatste twee weken heb ik ook verdomd weinig bewogen voor mij doen.
____________________
<<

Merai

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 157

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 21 Sep 2013 09:28

Re: Afvaltopic

*schop* voor jou SO!
"Worry is a misuse of imagination"
<<

Lynn_

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 649

Geregistreerd: 04 Sep 2013 22:06

Bericht 21 Sep 2013 12:34

Re: Afvaltopic

Wat een hoop reacties. Ik denk ook zeker dat de manier van eten die ED beschrijft erg goed is voor je gezondheid. Ik probeer dat ook steeds meer. Zoveel mogelijk eerlijke, voedende producten. Er zit inderdaad veel troep in producten! Maar, dat neemt niet weg dat ik ook wel eens een snack a jack of een (school)koek eet. Alles met mate maar ik eet ook wel eens teveel van minder goede producten. Natuurlijk kan gezond eten super lekker zijn, maar op zn tijd eens naar de snackbar hoort er voor mij ook gewoon bij.

Vanochtend weer lekker gesport. Ook op de weegschaal gestaan. Niet afgevallen of aangekomen, dus precies wat ik wilde! Blij mee want ik moet echt nog het vertrouwen opbouwen dat ik niet aankom als ik 'normaal' eet.
<<

Merai

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 157

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:36

Bericht 22 Sep 2013 20:20

Re: Afvaltopic

Dat is fijn Lynn! Hoe gaat het met de rest?

Hier gaat het nog steeds goed, morgen mag ik weer op de weegschaal, ik ben benieuwd! Ik heb een heleboel boodschappen ingeslagen zodat ik het op kamp ook vol kan houden!

Mensen beginnen het nu ook te zeggen, dat is lekker motiverend :)
"Worry is a misuse of imagination"
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13495

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 22 Sep 2013 20:41

Re: Afvaltopic

Wat voor broodbeleg gebruiken jullie ED, Carrie, Intox, etc? Ik houd niet van advocado, filet ametican, hutenkase, amandelpasta, honing, etc. Ik eet nu voornamelijk pindakaas, vleeswaar en kaas en kan wel wat tips gebruiken.

Ik zou sowieso nog wel wat meer tips voor tussendoortjes en avondmaaltijden willen!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 21635

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 22 Sep 2013 21:09

Re: Afvaltopic

Poeh ik heb geen goede eetdag, vanmiddag high tea gehad! Was wel érg gezellig :)
❤ 7 juni 2018
VorigeVolgende

Terug naar Beauty & mode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers