Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2012-2013 mama's

<<

Bolus26

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2327

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:47

Bericht 13 Okt 2014 14:26

Re: Winter 2012-2013 mama's

Leuk weer een update te lezen!
Wat fijn dat het met jullie kindjes allemaal goed gaat!

Hier gaat met A alles ook goed.We noemen haar wel eens een scharrelkind ipv een scharrelkip want ze kan heerlijk rondscharrelen ,lekker spelen en alles bekijken en benoemen. Vooral buitenspelen vind ze heel fijn om te doen dus we hebben alvast een overall voor het komende weer gekocht :) Ze is vrij vlot met praten (woordjes en korte zinnen)en motoriek, alleen d'r haar wil maar niet groeien.ze is ook een kleintje dus in combi met d'r babykapsel komt ze ook wel bijdehand en slim over. Mensen schatten haar altijd jonger maar over 6weken is ze alweer twee!

Ze heeft wel een eigen willetje en een driftbui komt hier sinds een paar weken voorbij. Ook rent ze graag hard de andere kant op :palm:

Wat betreft het potje: we hadden er hier 1 op zolder staan en ze had interesse dus nu gaat ze er op als ze dat wil.Ik vraag het op vaste momenten en ze geeft het zelf aan. Ze plast en poept er op ,sowieso ,s avonds en s middags maar het is nog niet echt consequent. Op het kdv was er een groepje met het potje bezig en toen wilde madame ook,anders had ik er nog helemaal niet aan gedacht.

En qua slapen: A slaapt van 19.00/19.30 tot half 8 ongeveer soms 8 uur .in het weekend hebben we wel eens geluk en is het later. Overdag slaapt ze thuis altijd wel een uur of 2 . Bij oma is dit vaak korter en op het kdv wil ze heel vaak spelen en gaat ze liggen spoken . :eyes: Gelukkig is ze er niet vervelend van en gaat ze savonds wat eerder of slaapt ze wat langer de volgend dag.

Ik was zwanger van nummer 2 maar dat is helaas mis gegaan.maar in dat topic kwam ik ook weer veel mama,s van hier tegen.Leuk!
<<

Dikkie Dik

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 574

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:58

Bericht 13 Okt 2014 15:11

Re: Winter 2012-2013 mama's

Super leuk die update!
Hier gaat alles ook prima. Echt een bijdehante tante. Ze kletst de oren van je hoofd. Lekker eten en drinken. Rennen. Klimmen ze is een echte durfal.
Slapen gaat hier nu even wat minder. We zijn zo verwend. Dus dit is nu even niet zo fijn. Mevrouw slaapt overdag voor geen meter meer echt grote drama's tot spugens toe. 's Avonds gaat het goed. Behalve dan dat ze ineens wakker wordt 's nachts. En tussen 6.30 en 7.00 klaar is met slapen. Breekt een beetje op.
Tot een klein maandje terug sliep ze twee keer per dag en sliep ze uit tot een uurtje of 8.00/8.30.
Ik hoop zo dat het een fase is. Ben er nog niet aan toe hoor dat ze overdag niet meer slaapt.
Wij gaan ook voor een tweede. Eerste menstruatiecyclus na het stoppen van de pil gehad. Ben benieuwd. Voel mijn eisprong altijd heel goed.
22-2-2013
28-8-2015
<<

Kwak

Yipyapper

Berichten: 2151

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 13 Okt 2014 15:30

Re: Winter 2012-2013 mama's

Leuk die updates!

Hier gaat het ook goed! J is een kleine dondersteen die gek is op klimmen en klauteren. Hij staat ook echt overal boven op.
Je moet hem echt in de gaten houden ergens want hij is zo weg.
Hij praat heel veel losse woordjes en in de auto is het constant aan het benoemen wat hij ziet. De oudste heeft logopedie en J is onze papagaai dan want die zegt alles na.

Slapen doet hij prima... Half 7 naar bed en om 8u half 9 word hij wakker de volgende dag. Tussen de middags slaapt hij ook nog 1?5/2u. E ik dus ook :banaan:

Ik ben ondertussen alweer bijna 35 week zwanger van onze derde, een meisje :)!
november 2010-januari 2013-november 2014
<<

Travel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 694

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:28

Bericht 13 Okt 2014 15:36

Re: Winter 2012-2013 mama's

Leuk om de updates te lezen!

En wat worden ze allemaal groot he!
onze dame gaat regekmatig mee als ik naar de wc moet en dan gaat ze op haar potje zitten.
Vorige maand liep ze boven zonder luier terwijl ik de was opruimde, nadat het stil was ging ik kijken en zat ze op t potje, ging staan, en zei pssssss(plassen) . Had ze een mini plasjw uitzichzelf erop gedaan.
zo leuk dat ze dingen begrijpen, en zo leuk dat je steeds meer snapt wat ze zeggen.
slapen gaat goed. Ochtendslaapje, middagslaapje en in de avond van 19.00-07.00uur.
afentoe is het een nacht minder. Maar dan is het troosten en weer verder slapen.
ik ben inmiddels 14 weken zwanger van de 2e. Helemaal happy.
timing was wat minder(proeftijd nieuwe baan en man op uitzending in januari voor 4,5maand.) Maar dat is goed gekomen. Ik mag blijven op mijn nieuwe werk, en manlief hoeft dan niet meer op uitzending. Hij gaat nu binnekort voor 3maanden.

Hoe gaat tandenpoetsen bij jullie kids. Hier vind ze het leuk als ze het zelf mag doen en samen voor de spiegel. Maar als ik bij haar even goed wil poetsen is het drama.
nog tips of ook een fase?
https://www.instagram.com/handmade_by_linn/?hl=nl

20 januari 2013 Knuffelkont
14 april 2015 Draakje
24 april 2017 Deugniet
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6862

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 13 Okt 2014 20:43

Re: Winter 2012-2013 mama's

Travel, wat fijn dat je gewoon op je werk mag blijven! Tandenpoetsen gaat hier prima, hij heeft het altijd goed toegelaten en doet dat nu ook nog steeds goed.

Kwak, nog maar 5 weken te gaan, spannend zeg! En wow wat slaapt jouw jongste veel zeg, lekker!

Dikkie Dik, leuk dat jullie ook voor een tweede gaan!

Bolus, wat jammer dat je een miskraam hebt gehad. Hopelijk mag je snel weer zwanger worden.
2012 & 2016
<<

Fiene

Bericht 13 Okt 2014 20:49

Re: Winter 2012-2013 mama's

Wat leuk om al die updates te lezen van alle kindjes!

Kwak; jeetje nog maar 5 weken, wat spannend. Ben je er klaar voor?
Dikke dik; leuk zeg dat jullie voor een tweede gaan.
Snoes; fijn dat het met jullie mannetje zo goed gaat
Travel; hoe is het met je zwangerschap? Wat fijn dat ze nog zoveel slaapt.

Hier ook een geweldig leuk, steeds zelfstandiger, meisje. Ze is dol op boekjes lezen, ze gaat dan zitten op de bank en slaat dan op het plekje naast zich en zegt dan; ja ja..( zo van kom je mee lezen?) Ze is eigenlijk altijd vrolijk, slaapt met een beetje geluk s'middags 1.5 uur en is gewoon een heerlijk leuk ding.

Vooral passief heeft ze een enorme woordenschat, actief gaat ook steeds beter maar soms begrijp ik niets van dr verhaal haha. Ik vind dat ze de laatste weken op en af wat aan het kwakkelen is geweest met dr gezondheid. Dan weer oorontsteking,dan weer overgeven, koorts etc. Volgens mijn huisarts normaal op deze leeftijd maar erg vervelend. Volgens haar wordt het na de tweede verjaardag vaak beter dus daar hopen we maar op.


Hier mijn moppies samen in bed;
Afbeelding
<<

ChiQ

Bericht 14 Okt 2014 08:42

Re: Winter 2012-2013 mama's

Wat een leuke updates! Wat worden ze alweer groot. Julian is echt een beer, hij weegt 15,3kg en is 94cm.. Heeft schoenmaat 23,5 en zijn handen zijn evengroot als die van mijn nichtje van 9. Hij groeit nu wel langzamer gelukkig.

Julian is nog steeds een driftkikker, kan echt slecht alleen spelen en wil eigenlijk 24/7 naar buiten. Hij is obsessed met de bal, en wil alleen maar met auto's en vrachtwagenspelen. Hij kan zelf de laptop en IPad bedienen en als mijn telefoon gaat, kan hij die opnemen. Niet dat wij hem deze dingen leren maar als hij dingen één keer doet weet hij het. Daarentegen kan hij absoluut geen puzzels maken, weigert hij blokken te bouwen, hij sloopt liever. Wat wij heel erg merken is dat hij graag wil zien hoe apparatuur werkt. Heel bijzonder.

Hij praat ook complete zinnen aan elkaar. Bijv als jij een geluid hoort: 'wawasdaaa???' Kan hij bewust antwoord geven met ja en nee en zegt over de 110 woordjes. Hij leert zo snel. Ik lach me rot als we fietsen, dan zegt hij: boom boom boom, wateee (water) poes, koe schaap.. Hij zegt alles wat hij ziet. Favoriet is: 'waaauw kijkkkkk' en tellen vindt hij geweldig. Verder is t een heel grappig mannetje; met muziek danst hij, nijntje is zijn idool, en is hij echt een papa's kind. Hij imiteert alles na. Iedereen vindt zijn eigen kind mooi, ik ook mijn eigen kind maar toen we laatst in dr Bijenkorf door een scout werden aangesproken of we hem wilden inschrijven waren we wel heel verbaasd! Ze zei dat ze nog nooit zulke ogen had gezien bij een kind. Julians ogen zijn grijs en groen en in zijn linkeroog zit aan de onderkant van zijn iris een verticale streep bruin.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 14 Okt 2014 09:29

Re: Winter 2012-2013 mama's

Snoes: wat fijn dat het met de spierziekte best goed gaat nu.

Bolus: wat verdrietig dat de zwangerschap niet goed is gegaan. Had het niet meegekregen. Wat knap dat je dochter al af en toe wat op het potje doet.

Dikkie dik: wat vervelend dat het slapen even wat minder is zeg. Raar dat ze ook spuugt.

Kwak: jeetje je loopt al bijna weer op het eind. Wat is dat snel gegaan zeg. Heb je al verlof?

Travel: gefeliciteerd! Fijn dat het allemaal goed is gekomen. Tandenpoetsen is hier ook een drama. Alleen als hij het zelf doet is het oke. Maar drama als wij het erna willen doen. Zal wel een fase zijn.

Fiene: wat een leuke foto!

Chiq: geweldig he als de kindjes alles zo benoemen wat ze zien. Mijn zoontje doet dat ook. Kletst honderduit.
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers