Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Katten Topic <3

<<

Anoniem185

Bericht 17 Dec 2015 21:20

Re: Katten Topic <3

Hahahahah die onderste is prachtig!
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9518

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 17 Dec 2015 21:22

Re: Katten Topic <3

Ik heb er nog veel meer ;-)
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem149

Bericht 17 Dec 2015 21:26

Re: Katten Topic <3

Ahw Bob en Jip! :love:

Ik droomde vannacht dat mijn kat overleden was.. Was zo blij toen ze vanmorgen bij me lag toen ik wakker werd.
<<

Anoniem185

Bericht 17 Dec 2015 21:32

Re: Katten Topic <3

Ah dat is zo zielig Prim!

Ik verwacht eigenlijk dat mijn oudje ieder moment kan gaan. Ze woont op zolder, dus iedere keer als ik 's avonds boven kom vrees ik dat ze dood in haar mandje ligt. Ze is ook al zo oud en kwetsbaar...
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 17 Dec 2015 21:41

Re: Katten Topic <3

Wat een nare droom zeg Prim. Vreselijk zoiets :(!

Bob, dat lijkt me ook naar. Elke keer die angst dat ze dood is..

Moet zeggen, ik wist natuurlijk toen ik Kacey de kat adopteerde dat ze al bijna 17 is. En wie weet hoe lang ze nog bij ons mag zijn. Maar nu ben ik elke keer bang dat als ze een gekke bui heeft, ze het toch aan haar schildklier blijkt te hebben of iets dergelijks. Maar ze was gezond verklaard bij de dierenarts toen we haar meenamen.
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem185

Bericht 17 Dec 2015 21:51

Re: Katten Topic <3

Siep heeft ook schildklierproblemen maar daar is goed mee te leven. Ze gebruikte medicatie maar laatste maanden is dat al niet meer nodig geweest!
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 17 Dec 2015 21:58

Re: Katten Topic <3

Soms springt ze plots van de bank en rent ze als een gek naar de deurmat en gaat daar dan zitten krabben. :confused:

Ze houdt er niet van als we achter de pc zitten, dan krijgt ze te weinig aandacht en gaat ze heel overdreven zielig mauwen in de deuropening. En als je je dan omdraait rent ze snel weg :razz:

Ze is bang voor haar speeltjes, maar als je met een nep spin of een cadeaulintje aankomt wordt ze helemaal gek. Haha gekke kat :)

Net was ik spareribs aan het eten, toen de smiecht plots op tafel stond. :no:

Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding
<<

Ilargi

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 240

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:17

Bericht 18 Dec 2015 11:24

Re: Katten Topic <3

Even een vraagje, laten jullie je kat( jaarlijks) enten? ik had afgelopen week de afspraak hiervoor staan bij de dierenarts.
Ik heb toch voor ze de prik gaf even gevraagd of het geen kwaad kon, las zulke nare verhalen op internet. Ze( dierenarts) zei dat het inderdaad in hele extreme gevallen bepaalde allergische reacties of zelfs kankerverwekkend zou kunnen zijn ,maar dat de kans dat dat daadwerkelijk zou gebeuren echt vele malen kleiner is, als dat hij echt heel ziek zou worden van een van de ziektes waar hij dus voor werd ingeend. Vind het toch even lastig...
I'd rather spend my life motionless with you, than dancing with another....
<<

Anoniem281

Bericht 18 Dec 2015 11:28

Re: Katten Topic <3

Ja, ik laat ze alle vier enten. Ze komen veel buiten en de kleinste is al heel gevoelig voor verkouden zijn, dat ik bang ben voor de kattennietsziekte. Sommige mensen vinden 't overbodig, maar ik heb 't er wel voor over. Bovendien worden ze dan elk jaar even gecheckt en kom ik ook niet voor verrassingen te staan, hoewel ik zelf ook uitvoerig controleer elke week; of alle gewrichten nog vloeiend bewegen, of er geen bultjes op de huid zitten, geen onderhuidse bulten of zo. Ik kijk elke avond de neusjes, oogjes en oortjes na enz.
<<

Anoniem149

Bericht 21 Dec 2015 20:17

Re: Katten Topic <3

IK heb ook even een vraag. Mijn kat eet sinds een paar dagen slechter (haar natvoer), ook haar snoepjes laat ze liggen. Ze is verder wel gewoon normaal, ze speelt, stoeit, knuffelt, poept, drinkt gewoon net als normaal. Ook eet ze wel gewoon geregeld brokjes. Is dit iets om me druk om te maken of kan het geen kwaad als ze verder wel gewoon haar normale zelf blijft?
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3698

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:43

Bericht 21 Dec 2015 22:55

Re: Katten Topic <3

Wat een schatjes allemaal :love: Zou ze allemaal willen knuffelen maar dan worden de twee hier jaloers denk ik :D

We laten onze katten elk jaar enten. Ze worden dan ook gewogen en onderzocht en we kopen dan ook meteen pipetjes tegen ontworming/ontvlooiing.

Prim, ik heb eigenlijk geen idee. Onze kater heeft ook periodes dat hij zijn snoepjes laat liggen maar verder eten ze hier wel meestal alles. Nat voer eten ze nooit meteen helemaal op maar meestal zijn de bakjes aan het einde van de dag wel leeg. Ze krijgen dat trouwens twee keer per week dus dan is het ook echt feest hier. Brokjes hebben ze hier altijd staan.
Als het zo blijft en je twijfelt zou ik gewoon naar de dierenarts bellen maar het lijkt me zo niks om je druk over te maken.
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Anoniem184

Bericht 05 Mrt 2016 08:54

Re: Katten Topic <3

Ik maak me een beetje zorgen om mijn jongste kat (nu bijna 4). Ik heb er twee, zij dus, en nog een andere kat van bijna 11, beiden komen ze niet buiten. De oudste gedijt naar prima onder maar bij de jongste begin ik steeds meer twijfels te krijgen of we haar niets tekort doen. Het is altijd al een ontzettend grappig en leuk, maar ook vreselijk onrustig en hyperactief en soms ook gemeen (richting de andere kat) beestje geweest. We hebben haar vanaf kitten zijnde en dachten nog wel dat het so slijten naarmate ze ouder wordt. Helaas niet. Ze is wel iets rustiger, maar trekt nog steeds alles uit de kast om haar energie kwijt te kunnen. Ze weet precies wat ze wel en niet mag en probeert dan vooral de dingen uit die niet mogen, speelt verstoppertje en gaat luid mopperen als ze gecorrigeerd wordt :laughcry: Dat klinkt allemaal echt uitermate grappig en tot op zekere hoogte kunnen we er ook echt hartelijk om lachen, gekke kat. Maar er zijn dagen dat ze wat dat betreft niet te stoppen is. Daarnaast valt ze ook regelmatig onze andere kant aan. In haar spel, maargoed, de andere kat is daar niet van gediend. Levert dus regelmatig gevechten, geblaas en een hoop kattengejank in huis op.

Nu had ze in november ineens een wond in haar hals zitten. Hij trok niet weg, werd eerder groter. Naar de dierenarts geweest, kon mogelijk een voedselallergie zijn, of stress. Spuit erin en antibiotica gekregen, na twee weken was de wond weg. Toen zijn we het goed in de gaten gaan houden. Opgelet qua voeding (nog geen hypoallergeen voer, maar gewoon goed opletten hoe ze op het huidige voer reageert en merkvast blijven). Een paar maanden ging het goed, maar nu zit de wond er weer. Omdat het een paar maanden goed is gegaan, denk ik eigenlijk dat we een allergie wel uit kunnen sluiten. Dan dus waarschijnlijk stress. En nu begin ik te twijfelen, is het qua karakter en levendigheid niet gewoon een katje die veel meer uitdaging nodig heeft en lekker naar buiten moet? Kunnen we haar hier wel bieden wat ze nodig heeft? We wonen vier hoog in een flat en ik wil haar daarom echt niet buiten hebben, niet hier. Ze ziet geen gevaar en valt volgens mij zo van het balkon af. Doen we haar niet tekort, doen we m'n andere kat niet tekort? Maar, wat dan? We zorgen juist al voor heel veel uitdaging. We hebben een krabpaal, veel speelgoed, 'putten' haar regelmatig uit met de laserpen, hebben regelmatig dozen staan waar ze altijd in zit te ravotten. Maar misschien komen de muren gewoon echt op haar af. Misschien is het wel het beste dat we op zoek gaan naar een ander onderkomen voor haar. Maar dat gaat echt zo vreselijk tegen m'n gevoel in, ik ben gek op dat beestje en ze hoort er gewoon bij. Ik moet er niet aan dneken dat ze naar een vreemde gaat, waar ze dan uiteindelijk misschien wel heerlijk naar buiten kan, maar waar ze eerst helemaal moet wennen. Het voelt voor mij alsof ik haar dan keihard in de steek laat, ookal hou ik me maar voor dat katten niet zo denken. Ook m'n vriend wil er eigenlijk niets van weten dat ze ergens anders heen gaat.
Uiteindelijk is dot een lang verhaal geworden, maar ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenover staan. Wat zouden jullie doen?
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9518

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 05 Mrt 2016 09:07

Re: Katten Topic <3

Toevallig is bij ons afgelopen week een kattengedragskundige geweest: aanrader!

Laat je haar na de laserpen ook uiteindelijk een 'prooi' vangen? Tip bij ons om daar mee te eindigen, anders een hoop frustratie omdat er niks gevangen wordt. En dat kan weer stress geven en afgereageerd worden op de andere kat door te bespringen.

Soort van sjoelen met brokjes om het prooigedredrag te stimuleren op de goede manier (dus niet bovenop de andere kat springen). Hier zijn ook speeltjes voor te koop, bijv een bromvlieg die in de woonkamer heen en weer rijdt bijv.

Speeltjes tien minuten laten liggen en dan opbergen in een bak met catnip. Zo blijven speeltjes 'nieuw'.

Mentaal uitdagen door een activity board.

Een voedingssupplement Zeykal, dat geeft rust bij stress.

En in een nieuw huis de regie geven dat de kat zelf bepaald wanneer hij naar buiten kan.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem184

Bericht 05 Mrt 2016 09:40

Re: Katten Topic <3

Ik heb even gegoogled Jip, duur! Maar het overwegen waard.

Heeft iemand ervaring met Prins Sensitive hypoallergeen kattenvoer? Ik wil toch gaan overstappen op hypoallergeen voer om echt álles uit te sluiten. De pech is alleen dat m'n andere kat dan ook mee zal moeten eten, zal dus ook geen goedkoop grapje worden :laughcry:
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5419

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 05 Mrt 2016 09:48

Re: Katten Topic <3

Wat vervelend Maple. Mijn kat kreeg ook ineens een grote wond in de nek. We zijn nu over op Hills ZD. Dat was bij Zooplus de goedkoopste hypoalergeen. Kun je niet een proefzakje ergens aanvragen? Wij moesten van de dierenarts 6-8 weken proberen. Daarna kunnen we evt weer goedkoper gaan zitten. Maar omdat wij ook nog een kat hebben zitten we wel aan €67,50 voer kosten voor die weken helaas. Daarna wil ik denk ik eerst op sensitive skin over gaan.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9518

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 05 Mrt 2016 10:36

Re: Katten Topic <3

Je zegt dat je een allergie wel uit kunt sluiten en dan ga je toch hypoallergeen voeding kopen?
Heb je wat aan mijn tips? En laat je haar wel eindigen met een 'prooi' bij het laseren?
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem184

Bericht 05 Mrt 2016 11:18

Re: Katten Topic <3

Na het laseren krijgt ze van mij een snoepje. En daarbij dénk ik dat ik een allergie wel uit kan sluiten, maar als het stress is en in het ergste geval haar weg doen vind ik ook nogal wat. Dan probeer ik liever alle opties. Ik heb het gevoel dat je me nu een beetje aanvalt op m'n keuze hypoallergeen voer te gaan gebruiken, terwijl dat m.i. sowieso geen kwaad kan om te proberen.

Je advies over een kattengedragsdeskundige inschakelen neem ik zeker mee. Heb al wat zoekwerk gedaan maar ook daar wordt aangegeven dat eerst een medische oorzaak moet worden uitgesloten. Dus dat doe ik bij deze.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8612

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 05 Mrt 2016 13:13

Re: Katten Topic <3

Ik heb heel veel geluk gehad met de gedragsdeskundige. Ik wist nl ook niet waar te beginnen met zoeken en heb toen de dierenarts gebeld. Bleek daar iemand te werken die in ruil voor foto's kwam kijken. Zij geeft les bij de opleiding voor gedragsdeskundigen. Dus zoiets zou misschien ook nog kunnen
08-08-2015
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9518

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 05 Mrt 2016 14:09

Re: Katten Topic <3

Ik val je helemaal niet aan. Je reageerde alleen nauwelijks op al mijn uitgetikte tips. En je schreef al dat je dacht dat het geen allergie kon zijn. Dus ik snapte dat niet zo goed.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem184

Bericht 05 Mrt 2016 15:29

Re: Katten Topic <3

Dat ik er niet uitgebreid op gereageerd heb, betekent niet dat ik er niets mee doe :) Voor een activity board ben ik na jouw reactie direct gaan googelen, die gaan we aanschaffen. Speeltjes opbergen in een bak met catnip zou kunnen, maar eigenlijk wil ik dingen als speelgoedmuisjes enzo laten liggen zodat ze daar mee kan spelen wanneer ze wil, en daarin biet afhankelijk van ons is (we werken beiden fulltime). Iets rustgevends wil ik vooralsnog ook niet aan beginnen omdat ik denk dat er andere manieren zijn om eventuele stress te verhelpen.
En ik dénk inderdaad dat het geen allergie is, maar baat het biet, dan schaadt het ook niet natuurlijk.
<<

Kwak

Yipyapper

Berichten: 2151

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 06 Mrt 2016 22:17

Re: Katten Topic <3

Gezien jullie allemaal een kat hebben en ik denk dat je er dan vast was over weet of ieder geval mij kan adviseren...

Wij willen graag een katje. Een jonkie... Maar is dat handig met 3 kids (5,3 en 1)
Ik wil niet dat hij aan de bank gaat krabben, hoe voorkom je dat?
Kun je een kat dingen "leren" zoals niet o het aanrecht en op de tafel komen. Onze eerste kat hebben we dat kunnen leren bijv.
november 2010-januari 2013-november 2014
<<

Anoniem184

Bericht 06 Mrt 2016 22:32

Re: Katten Topic <3

Je kunt een kat dingen leren, maar dat betekent niet dat ze zich er ook aan houden als jij van huis/niet in de buurt bent :wink:
Ik denk dat het afhankelijkmvan van de kitten zelf of ze aan de bank krabben, of niet. Misschien dat je het met allerlei middeltjes zoals Feliway redelijk in kunt perken, maar ik zou ee gewoon rekening mee houden dat een kitten energie voor tien heeft en waarschijnlijk ook wel eens over de bank heen zal vliegen.
<<

Kwak

Yipyapper

Berichten: 2151

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 06 Mrt 2016 22:40

Re: Katten Topic <3

Als we niet thuis zijn of in de avond dan gaat de kat in de bijkeuken.
Dat word ook z'n plekje met voer, kattenbak en mandje.
november 2010-januari 2013-november 2014
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 06 Mrt 2016 23:23

Re: Katten Topic <3

Oma's kater Rooie, man wat een joekel van een kat!

Afbeelding
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding
<<

Suusie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 731

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:30

Bericht 06 Mrt 2016 23:48

Re: Katten Topic <3

Kwak schreef:Gezien jullie allemaal een kat hebben en ik denk dat je er dan vast was over weet of ieder geval mij kan adviseren...

Wij willen graag een katje. Een jonkie... Maar is dat handig met 3 kids (5,3 en 1)
Ik wil niet dat hij aan de bank gaat krabben, hoe voorkom je dat?
Kun je een kat dingen "leren" zoals niet o het aanrecht en op de tafel komen. Onze eerste kat hebben we dat kunnen leren bijv.


Mijn eerste kat was een jaar of twee toen ik haar uit het asiel haalde. Mijn andere kat was nog een kitten, nooit meer! Mijn oudere kat heeft nog nooit iets gesloopt en springt ook nooit op tafel of het aanrecht. Die kleine daarintegen... mijn bank, mijn gordijnen, planten, kabels en zelfs schoennen en slippers heeft hij al eens gesloopt.

Je kan katten dingen aanleren of afleren maar bij die van mij is het nooit gelukt.
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers