Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Meterstanden opnemen

<<

Nyx

Bericht 01 Sep 2013 13:32

Meterstanden opnemen

Vorige week kreeg ik een kaart van Enexis met de mededeling dat ze zullen langskomen om de meterstanden op te nemen. Vandaag kreeg ik een email van Essent dat ik de meterstanden zelf moet opnemen en moet doorgeven. Welke van de twee is nu leidend? Het is weer tijd om het door het bedrijf te laten opnemen, want dat doen ze nu eenmaal één keer in de drie jaar, maar het is makkelijker als ik het zelf doe, omdat het hok waar de gasmeters hangen inmiddels is voorzien van een slot waarvoor we de sleutel bij de beheerder moeten aanvragen.

Wie weet het?
<<

Anoniem193

Bericht 01 Sep 2013 13:41

Re: Meterstanden opnemen

Enexis en Essent zijn niet dezelfde. Als de ene komt voor het opmeten, geeft deze het ook niet automatisch door aan de andere. Dus geen van beide is leidend, je moet bij de ene zelf doorgeven en de andere komt langs.
De ene is je netwerkbeheerder, de andere is je stroomleverancier.
<<

Nyx

Bericht 01 Sep 2013 13:45

Re: Meterstanden opnemen

Ah, ok. Dat wist ik dus niet. Ik wist wel dat het twee verschillende bedrijven zijn, maar niet dat het ene niets met het ander te maken heeft. Ik moet mijn meterstanden doorgeven en ik krijg controle op de meter(standen) vanuit een ander bedrijf.

Weer iets geleerd! :D
<<

Anoniem253

Bericht 01 Sep 2013 17:18

Re: Meterstanden opnemen

Bij ons is enexis laatst ook geweest. Zij hebben de meterstanden via een apparaat doorgegeven aan essent. Vlak daarna kregen wij onze jaarafrekening.
<<

Anoniem253

Bericht 01 Sep 2013 17:18

Re: Meterstanden opnemen

Bij ons is enexis laatst ook geweest. Zij hebben de meterstanden via een apparaat doorgegeven aan essent. Vlak daarna kregen wij onze jaarafrekening.
<<

Nyx

Bericht 02 Sep 2013 18:39

Re: Meterstanden opnemen

Vanavond heb ik voor de zekerheid Essent nog even gebeld en het verhaal van Alibi klopt helemaal.

Enexis komt langs om de meterstanden te controleren en zullen deze in hun landelijke database zetten, daarnaast zullen ze kijken of de meters niet stuk zijn en of ze nog geijkt lopen. Essent wil van mij de meterstanden, want zij zullen de gegevens niet automatisch van Enexis krijgen. Ze kunnen ze wel inzien, maar dat is niet hun werkwijze. Zij willen van mij de meterstanden hebben en op basis van die gegevens zal ik een jaarrekening krijgen.

Woensdag krijg ik de sleutel, dus dan de gegevens gelijk doorgeven. Zijn we daar ook weer vanaf. En dan maar hopen dat ik niet hoef bij te betalen. :P
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 02 Sep 2013 19:19

Re: Meterstanden opnemen

Hier is vorige week ook de enexis langs geweest. Bij onze verhuizing een paar weken daarvoor de standen ook al doorgegeven aan Essent.
En nu net kwam er een man van de Cogas de meter opnemen (en die standen waren toen ook al aan Essent doorgegeven).

Redelijk dubbel werk zo voor enexis en cogas eigenlijk. Per huis is het nog geen minuut werk, maar omdat het 2 bedrijven zijn komt er 2 keer iemand langs.
Afbeelding
Afbeelding

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers