Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het studeer topic!

<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 08 Nov 2016 13:13

Re: Het studeer topic!

Briggy, fijn dat het goed gaat met de samenwerking. Blijft toch altijd afwachten met groepsopdrachten. Ik heb binnenkort ook een groepsopdracht, en heb gelukkig een goed groepje weten te regelen (denk ik althans). Zit 1 collega van me in het groepje, en de ander 2 wonen vlak bij elkaar dus als we af en toe wat willen opdelen over tweetallen is dat ook goed te regelen.

En Serena, al goed voorbereid op je tentamen?

Gefeliciteerd met het halen van je tentamen Siem! Wat fijn dat het einde in zicht begint te komen.
<<

Anoniem185

Bericht 08 Nov 2016 15:01

Re: Het studeer topic!

He ik baal er van. Mijn baas heeft gevraagd of ik mijn educatief verlof in wilde zetten voor mijn examens, dus ik heb gevraagd om drie dagen extra voor mijn eerste twee examens plus mijn vrij weekend ook net daarvoor te plannen. Bij mijn tweede examen wilde ik ook een dagje extra educatief verlof hebben. Nu heeft hij me dus de drie dagen dat ik examen heb educatief verlof gegeven en niet er voor. Ik heb nu alleen het weekend voor die twee examens vrij (examen dinsdag en donderdag) en bij het laatste examen heb ik zelfs drie late diensten in de dagen er voor... Ik weet dus echt even niet hoe ik het leren nu moet gaan inrichten!
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2142

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 08 Nov 2016 15:23

Re: Het studeer topic!

Fijn Briggy het is toch altijd afwachten of iedereen zijn deel doet. Gelukkig hebben wij niet al teveel groepsopdrachten ik heb daar echt een hekel aan. Al zit er bij mijn laatste vak wel weer een groepsopdracht.

Mezzoforte het opdelen is vaak wel fijn dan heb je toch wat meer invloed op de werkverdeling.

Bob kun je het verlof niet verzetten?
<<

Anoniem185

Bericht 08 Nov 2016 16:00

Re: Het studeer topic!

Nee ons rooster is heel krap en dan moeten er weer mensen wisselen. Ik probeer het onderling met collega's op te lossen maar die willen natuurlijk dat je een dienst terug doet als zij er een voor jou doen. Probleem is dat ik als voltijdse niet veel terug kán doen want dan moet ik in februari 15 dagen achter elkaar werken bijvoorbeeld.
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2142

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 09 Nov 2016 19:46

Re: Het studeer topic!

Dat is zuur. Wanneer zijn je examens?
<<

Anoniem185

Bericht 09 Nov 2016 20:24

Re: Het studeer topic!

In de tweede en derde week van januari. In december heb ik nog een week vrij dus ik ga dan maar alvast blokken. Misschien lukt het nog om iets te wisselen ergens onderling, ik hoop het.
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 09 Nov 2016 20:30

Re: Het studeer topic!

Dat is balen Bob! :/ Hopelijk kun je nog wat regelen!

Ik ben blij als het vrijdag 17 uur is, dan is dit miniproject voorbij en beginnen op dinsdag weer de normale lessen. Het is moeilijk motivatie te vinden deze week. :/ De opdracht is erg onduidelijk en een ander groepslid schrijft zowat de hele code, dus het is moeilijk om met z'n 2en te programmeren.
AfbeeldingAfbeelding
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 10 Nov 2016 11:54

Re: Het studeer topic!

Wat balen zeg Bob. Zou hij je nou niet goed begrepen hebben of gewoon toch iets anders hebben gedaan? Het lijkt me toch duidelijk dat jij de educatief verlof inzet maar ook een aantal extra dagen vraagt om te studeren.

Bij mij gaat het ook even niet zo lekker. Heb een toets voor de derde keer herkanst maar ik denk dat het weer niet gelukt is. Ik heb mijn punt nog niet, maar ik heb zelf even zitten tellen na de toets en volgens mij eigen berekeningen zou ik echt veel te weinig punten hebben gehaald voor een voldoende.

Verder wacht ik nog op 2 andere toetsen die ik terug moet krijgen maar ik ben gewoon zenuwachtig. Het gaat echt mega snel en de ondersteuning is minimaal (wat ik trouwens begrijp hoor, bij een versnelde opleiding). Ik heb alleen voor rekenen die ondersteuning wel echt nodig. Dus ik ga starten met bijlessen bij een bureau hier in de buurt.

In februari begint de eerste groep met afstuderen maar dat gaat mij waarschijnlijk niet lukken. Dan moet ik in januari alle 6 mijn tentamens (inclusief herkansingen) in 1x halen. 2 tentamens zijn verslagen over taal/rekenen en stage, 2 rekentoetsen, 1 betoog en een verslag waarin je de gehele kernfase samenvat inclusief reflecties en de hele bedoeling.

Ohja en mijn stage moet ik ook halen haha. Nou denk ik niet dat ik daar echt problemen mee zal hebben, maar je weet het nooit. Ik merk dat ik door mijn rekenonzekerheid heel veel last heb om lessen te geven aan mijn stageklas (groep 8) en als dat teveel doorschemert of het niet lukt dan weet je natuurlijk ook niet wat dat met mijn punt gaan doen.

Maar ik vind het dus allemaal nogal veel en druk. Ik werk ook nog 3 dagen in de week en mijn werk blijft daarnaast ook vaak bellen op overige dagen of ik echt geen extra dienst kan draaien, maar dat lukt me gewoon niet en wil ik ook niet.

Hopelijk over een paar maanden weer een wat positiever bericht van mijn kant haha.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 10 Nov 2016 11:55

Re: Het studeer topic!

Briggy, Oh dat vind ik ook altijd zo lastig. Als iemand anders dan heel veel doet of een groot gedeelte voor zijn/haar rekening neemt. Dan ben ik altijd bang dat ik dat onderdeel mis of er niet genoeg van opsteek ofzo. Ik ben ook geen ster met groepswerken. Gelukkig hoeven wij dat nauwelijks met onze klas omdat we maar 1 dag per week op school zijn en iedereen overal woont. Dus opdrachten zijn hier vooral alleen.
<<

Serena

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 606

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:37

Bericht 10 Nov 2016 20:06

Re: Het studeer topic!

Wat stam Bob. Hopelijk heb je met kerst dan genoeg vrij om wat te leren en kan je met iemand ruilen ofzo.

Frankie, voor jou ook vervelend, moeten herkansen is ook niet zo goed voor de motivatie.

En Briggy, projectgroepjes zijn nooit echt leuk geloof ik, ben zo blij dat ik geen hbo meer doe en daardoor dat niet echt meer heb.

Ik had vandaag mijn eerste tentamen, en gehaald met een 7! :) nu op naar de volgende en met een volgend vak beginnen. Maar dit geeft me wel moed om door te gaan :)
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 11 Nov 2016 00:25

Re: Het studeer topic!

Ik zal morgen nog even reageren op anderen want mijn hersenen werken haast niet meer. Ik schrijf het van mij af en dan ga ik slapen :sleep: Dit miniproject valt echt zwaar tegen. :snik:

Onduidelijk opdracht.. Als we dit hadden geweten hadden we 1 van de andere opdrachten gekozen, want zelfs mijn vriend (die al 10 jaar Java programmeert op een hoog niveau) zegt, 'jemig, zelfs ik zou moeite hebben hier een goed cijfer voor te halen als je kijkt naar de criteria die je score bepalen'.

We hebben in totaal 5,5 weken basis programmeren (Python) gehad, en wat ze nu van ons verwachten in 4 dagen is echt onmogelijk. We zouden van alles moeten uitvoeren wat we nog nooit geleerd hebben; zowat de hele code die we moeten schrijven komt van het internet want de code die we gebruiken hebben we niet in de lessen geleerd (bv. graphical user interface maken via Python, het gebruiken van github en nog meer dingen waarvan ik niet op de naam kom).

In andere groepjes zijn (bijna) alle leden redelijk goed in programmeren met Python, in ons groepje komt het eigenlijk op mij en 1 ander groepslid aan. :nerd: :nerd: (omdat de 3 anderen al helemaal weinig van programmeren snappen). En ik heb ook nog eens het voordeel dat mijn vriend programmeur is, we hadden vandaag echt veel code, maar het was zo onduidelijk en veel werkte niet. We wisten ook echt niet hoe we het moesten oplossen.. ik ben vanaf het eten tot elf uur met hem bezig geweest om de code werkend te krijgen, het laatste uur heb ik de laatste dingen nog aangepast. (en nu hebben we nog niet eens alles werkend wat "officieel" er in moet.) Het ergste is ook nog eens dat sommige opdrachten zo vaag en onduidelijk zijn (die code hebben we dan ook niet..) dat zelfs mijn vriend zoiets heeft van :laughcry: .

Hopelijk kunnen we punten scoren met ons verslag en workflows zodat we alsnog een voldoende halen. Ik snap als niemand deze hele lap tekst leest, maar wat voelt het goed om het van mij af te schrijven. Wat een rot week, ongesteld, de verkiezingen, dit project wat niet lekker loopt.. ben vandaag ook in huilen uitgebarst toen mijn vriend opmerkte dat mijn code niet klopte :snik:
AfbeeldingAfbeelding
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 11 Nov 2016 13:09

Re: Het studeer topic!

Frankie, met welk examen heb je moeite? Hoop dat je gevoel verkeerd is en je het gewoon gehaald hebt *duimt mee*.
Hopelijk helpen de bijlessen rekenen, dat vind ik zelf ook moeilijk!

Serena, goed gedaan! :D
AfbeeldingAfbeelding
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2142

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 11 Nov 2016 23:32

Re: Het studeer topic!

Ik hoop met je mee Bob dat je nog kunt wisselen!

Heb je dit jaar nog een mogelijkheid om de toets te herkansen Frankie of heb je zeker uitloop hierdoor?

Gefeliciteerd Serena dat is fijn hé zo'n begin! Ik heb nu voor het eerst in een jaar weer wat motivatie gevonden nu ik mijn tentamen heb gehaald.

Klinkt ingewikkeld Briggy zeker als je vriend het ook haast niet begrijpt. Wij hebben bij 1 blok ook zo'n opdracht die niemand begrijpt (elk jaar hetzelfde verhaal) maar bij ons doen ze dit puur om je creativiteit te testen en draait het uiteindelijk om je aanpak en niet het resultaat misschien is dat bij jullie ook wel het geval? Van de 5 onderdelen hadden wij maar bij 1 onderdeel de juiste uitkomst en uiteindelijk nog een 7,5 omdat het ging om de onderbouwing, presentatie en de verdediging van je uitkomsten.
<<

Duchess

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 812

Geregistreerd: 01 Jul 2015 13:41

Woonplaats: Duiven

Bericht 17 Nov 2016 10:06

Re: Het studeer topic!

Voor een bepaald vak doe ik een vervangende opdracht wat inhoud dat ik een rapport moet schrijven over de voor en nadelen van biologisch katoen. Nu is het rapport bijna klaar. Als dat alle informatie aanwezig is moet er alleen nog een geheel van maken. De inhoud heb ik op verzoek doorgestuurd naar d verantwoordelijke docent. Kreeg ik een mail van hem dat hij mij echt moest spreken deze week. Mijn eerste gedachte was meteen van oh f*ck , kan ik zeker helemaal overnieuw beginnen. Gister dat gesprek gehad. (Ging echt met lood in mn schoenen naar school)
Maar zorgen om niets want de docent was juist ontzettend enthousiast. Ik had er veel meer werk van gemaakt en alles veel uitgebreider beschreven en dieper op de theorie ingegaan dan wat hij voor ogen had. Hij vond het rapport echt een aanwist voor het lectoraat waarvan hij in het bestuur zit. Nu wil hij mijn rapport intern en misschien ook extern gaan publiceren.

Best wel beetje trots op mezelf :smile:
<<

Serena

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 606

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:37

Bericht 19 Nov 2016 09:41

Re: Het studeer topic!

Bedank Siem en Briggy!

Is het uiteindelijk nog gelukt met je mini project Briggy?

wat goed Duches! Daar mag je zeker wel even trots op zijn.
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 19 Nov 2016 11:32

Re: Het studeer topic!

Wauw Duchess, zo zie je maar!

Jep, het is gelukt! We hebben zelfs het hoogste cijfer van de klas, vraag mij niet hoe! We hebben een 7.0. We hebben zelfs een hoger punt dan het groepje met een werkende NS portaal, compleet met deuntje.. :/
AfbeeldingAfbeelding
<<

Duchess

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 812

Geregistreerd: 01 Jul 2015 13:41

Woonplaats: Duiven

Bericht 28 Nov 2016 16:25

Re: Het studeer topic!

Nog meer goed nieuws gekregen. Mijn afstudeervoorstel is goedgekeurd. Het einde komt in zicht.
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 28 Nov 2016 16:35

Re: Het studeer topic!

Wat een fijn gevoel lijkt mij dat Duchess!! Succes met de laatste loodjes!

Pas kregen we een leuke e-mail, de docent heeft het miniproject te streng nagekeken, we hebben nu een 7.4 :D
AfbeeldingAfbeelding
<<

Duchess

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 812

Geregistreerd: 01 Jul 2015 13:41

Woonplaats: Duiven

Bericht 29 Nov 2016 08:09

Re: Het studeer topic!

Dat is ook fijn nieuws Briggy
<<

Anoniem185

Bericht 29 Nov 2016 12:11

Re: Het studeer topic!

Goed nieuw duchess!
Briggy mooi cijfer!

Ik heb twee diensten kunnen weg ruilen dus heb nu voor mijn examen niet meer drie late diensten en kan gewoon leren!
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 29 Nov 2016 21:07

Re: Het studeer topic!

Super fijn Bob, ik kan mij voorstellen dat je nu heel erg opgelucht bent! :)

We hebben er 4 (!) weken op moeten wachten, maar we hebben eindelijk ons laatste cijfer terug. Een 8,3 voor CSN :banaan: :cheering:

Niet te geloven dat de tentamens weer over 3 weken zijn. Het gaat snel!
AfbeeldingAfbeelding
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6540

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 29 Nov 2016 21:33

Re: Het studeer topic!

Wat raar dat dat zo lang duurde. Ik mag er op mijn werk maximaal 15 werkdagen over doen om cijfers aan te leveren. Maar fijn dat het zo'n mooi cijfer is en dat het studeren je zo goed bevalt!
<<

Briggy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1526

Geregistreerd: 19 Nov 2015 16:49

Bericht 29 Nov 2016 23:16

Re: Het studeer topic!

Ja wij vonden het erg vervelend. Maar we kregen wel een hele grote mail met heel veel feedbackpunten. Dus dat was wel weer fijn!
AfbeeldingAfbeelding
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 06 Dec 2016 15:03

Re: Het studeer topic!

Worden er gisteren cijfers gepubliceerd voor 1 vak, sta ik er niet tussen. Blijken ze mijn case "vergeten" nagekeken te hebben, zucht, nog langer wachten nu. Volgende week tentamens, en tot het weekend heb ik geen tijd om te beginnen met leren. Wordt nog een uitdaging dus! Dit is wel mijn laatste werkweek van het jaar, dus wel even rust hierna.
<<

Duchess

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 812

Geregistreerd: 01 Jul 2015 13:41

Woonplaats: Duiven

Bericht 06 Dec 2016 16:12

Re: Het studeer topic!

Dat is wel heel slecht dat ze het vergeten zijn.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers