Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Verre reis topic

<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 11:08

Verre reis topic

Ik vond dat we net zo leuk aan het kletsen waren over onze avonturen!

Bij deze open ik weer het verre reizen topic!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15019

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 01 Sep 2013 11:12

Re: Verre reis topic

Poeh, ik wil ook wel weer een verre reis maken. Aantal jaar geleden in Centraal-Amerika geweest, en dat was echt zo geweldig. Afgelopen jaren eigenlijk alleen maar in Europa geweest... Ik lees graag mee met al jullie enthousiasme :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem 63

Bericht 01 Sep 2013 11:24

Re: Verre reis topic

Onze laatste en enige verre reis was de huwelijkreis. Nu willen we eigenlijk allebei heel graag naar Panama en Zuid-Amerika. Maar het is de vraag of dat volgend jaar financieel haalbaar is...
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7363

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 01 Sep 2013 11:48

Re: Verre reis topic

Muhaa, je was me net voor! Ik had m aangemaakt, was heel even iets anders aan het doen en drukte daarna op versturen. Mijn topic mag dus weg!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem205

Bericht 01 Sep 2013 11:51

Re: Verre reis topic

Klinkt goed, Kenya! Zuid-Amerika is mooi! Waar willen jullie dan heen? Ik kan Ecuador (incl Galapagos Eilanden) en Argentinië aanraden!

Wij hebben dan wel net een grote reis achter de rug, maar ik zou heel graag naar Azië willen en nog een keer voor langere tijd naar Australië.. *droomt verder* Vriend en ik hebben afgesproken om te proberen elke 5 jaar een grote reis te maken. Moet vast wel lukken!
<<

Anoniem 63

Bericht 01 Sep 2013 12:39

Re: Verre reis topic

Ecuador lijkt me heel gaaf ja! Concrete plannen zijn er helaas nog niet. En Panama staat dus wel echt op het lijstje. Maargoed. Eerst de loterij maar eens winnen *laughcry*
<<

Anoniem80

Bericht 01 Sep 2013 12:51

Re: Verre reis topic

Is 8 dagen New York ook een verre reis?
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 01 Sep 2013 12:52

Re: Verre reis topic

Ik lees hier ook graag mee. Afgelopen juli zijn wij op Bali geweest als huwelijksreis. Dat was zo mooi en bijzonder. We willen graag nog een keer naar de westkust van de VS of misschien ook nog wel naar Tanzania en Zanzibar. Maar eerst maar eens een nieuwe baan vinden, want dat zijn altijd dure reizen.
<<

Palmyra

Noob

Berichten: 186

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:10

Bericht 01 Sep 2013 14:06

Re: Verre reis topic

Mag ik ook meeschrijven? Ik las op het vorige forum meer mee dan dat ik poste maar daar wil ik nu verandering in brengen.

Ik heb een paar verre reizen gemaakt. Een reis van New York naar New York via de oostkust van de VS en Canada, een rondreis door Syrie en Jordanie, door Zuid-Afrika en vorig jaar een rondreis door West Canada. De rondreizen door de VS en Canada hebben we zelf geregeld. Zuid Afrika en Syrie/Jordanie waren georganiseerd.

Dit jaar in november gaan we naar Cambodja. Daar verheug ik me erg op. Op ons verlanglijstje staat ook nog Argentinie. Om dat allemaal zelf te plannen vind ik spannend maar de georganiseerde reizen doen weer niet alle plaatsen aan die we willen zien. Heeft iemand tips voor mij?
A negative mind will never give you a positive life.
<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 14:45

Re: Verre reis topic

Jeej, het oude forum is heel even open zodat je oude posts kan opslaan.

Ik heb daar even gebruik van gemaakt om ons reisplan te kopieren. Niets nieuws dus, dit is een oude post, maar dan staat het maar mooi in dit topic:


Ik zal even beginnen: We hebben net ons reisvoorstel van de organisatie ontvangen! Echt super snel! Vanmorgen aangevraagd met de gewenste bouwstenen, direct daarna al telefonisch contact en zonet lag de pdf met het reisvoorstel al in de mail. Super! We zijn echter nog niet helemaal tevreden over de opbouw van de reis en de kosten vallen ook wat hoger uit dan verwacht (er komen nog binnenlandse vluchten of ander vervoer bij, dat is prima, maar dit was wel heel veel voor wat we hadden verwacht), dus we gaan er nog even goed mee puzzelen. Ook lijkt de volgorde mij juist niet geheel logisch, maar misschien lijkt hen dat juist wel. Ze zullen er wel verstand van hebben, maar daarover wil ik graag nog wat meer informatie. We hebben gekozen voor middenklasse hotels, want dan gaan we liever wat langer weg, dan dat we heel chic zitten, volgens mij kan dat tóch niet echt in Myanmar. De reisspecialiste bevestigde dit, dat het verschil eigenlijk alleen te merken is in prijs. Wel hebben we aangegeven niet met de trein te willen, maar wel evt met airco busjes (hoewel zij wel zei dat het toch wel écht hele slechte wegen waren) en dat eigenlijk binnenlandse vluchten de makkelijkste en soms zelfs goedkoopste optie is. Maar gezien het toch redelijk prijzig is, willen we dat nog even goed na gaan.

Zoals het er nu uit ziet heeft mijn voorkeur voor deze bouwstenen/onderdelen:

Yangon, de 'hoofdstad' (niet officieel)

Hier willen we uiteraard de Shwedagon Pagode bezoeken.

Afbeelding

Maar ook de vervallen koloniale gebouwen lijken me wel echt gaaf straatbeeld geven, echt iets voor mij.

Afbeelding

En uiteraard een soort food tour doen langs alle yummy eet plekjes om de Birmese cuisine te ontdekken.

Afbeelding

Afbeelding


Inle Lake

Een groot meer vol kleine dorpjes op het water, erg fotogeniek. Hier hebben we ook aangegeven lekker even een extra nachtje te plannen, zodat we even bij kunnen komen.

Afbeelding

Afbeelding


Kalaw

Een klein bergdorpje waar we olifanten kunnen badderen. Dit wil ik heel graag :)

Afbeelding


Mandalay

Hier twijfel ik nog een beetje over, of het allemaal wel interessant is. Ja, vast wel, Mandalay staat niet voor niets altijd op de reisschema's, maar de bezienswaardigheden an sich spreken me niet heel erg bijzonder aan. Die houten U-Bein brug schijnt wereldberoemd te zijn vanwege de prachtige zonsondergangen, maar dan denk ik: Moeten we zoveel geld betalen om die foto te maken? Als ík dat zelfs al denk....

Afbeelding
(Ja ok, het is een stunning foto locatie, maar toch twijfel ik beetje vanwege de kosten)

Afbeelding


Bagan

Het letterlijke hoogtepunt van de reis, want hier gaan we een luchtballontocht maken over de duizenden tempels, pagodes en stoepa's. En op de grond met paard en wagen. Dit wordt heel bijzonder.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Mrauk U

Ook dit wordt bijzonder, want dit is een zelfde soort gebied als Bagan vol oude tempels, maar dan ook écht oud, haast vervallen, en er komt geen kip (of ja, wel veel kippen, geen mens dus eigenlijk). Het is echt een stukje authentiek en rustiger Myanmar met ook nog een bezoekje aan Sittwe, een klein authentiek dorpje.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En daarna terug naar Yangon voor de souveniertjes op de Bogyoke Aung San Market en de terugvlucht.



Enfin, dat wilde ik dus even delen, dat ik zo enthousiast ben dat we nu echt aan het plannen zijn!
<<

Anoniem58

Bericht 01 Sep 2013 15:11

Re: Verre reis topic

Ik zag het gisteren al jouw foto's en plannen Marin. En ik ben echt stikjaloers!
<<

Palmyra

Noob

Berichten: 186

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:10

Bericht 01 Sep 2013 15:15

Re: Verre reis topic

Wow Marin, dat ziet er erg mooi uit. Veel plezier met de voorbereidingen voor de reis.
A negative mind will never give you a positive life.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7363

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 01 Sep 2013 15:20

Re: Verre reis topic

Dat ziet er fantastisch uit Marin, Azië is zo mooi!! En het eten... (ik mis de hartjes smiley :| ).

We zijn dit weekend de optie om komend voorjaar 3 a 4 weken een roadtrip in Zuid-West USA te doen serieuzer aan het bekijken. Marin, je hebt me ooit toen we hier eerder naar aan het kijken waren een mooie route gestuurd maar die kan ik niet meer vinden :oops: . Heb je die nog ergens op je computer staan?

Het lijkt me zo ontzettend indrukwekkend al die landschappen, en ik ben ook gewoon onwijs nieuwsgierig naar de USA geworden.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 15:21

Re: Verre reis topic

Ik ga even voor je kijken Sterre! Maar ik heb ook een computer crash gehad paar maanden geleden dus ook best veel kwijt geraakt. Al m'n foto's staan uiteraard altijd goed gebackupt, maar dit soort kleine dingen zijn typisch dingetjes die ik ben kwijtgeraakt.

De nieuwe Google Maps heeft die route functie met meerdere punten ook niet meer, dus dan zou ik moeten kijken of ik het met de oude Google Maps kan maken.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7363

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 01 Sep 2013 15:30

Re: Verre reis topic

Nou doe niet teveel moeite hoor!! Als je 'm nog ergens hebt graag maar je hoeft echt geen hele nieuwe te gaan maken :) Er staan ook veel routes online, maar ik weet nog dat die van jou me wel aansprak.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem205

Bericht 01 Sep 2013 15:34

Re: Verre reis topic

Wat willen jullie dan allemaal gaan zien, Sterre? Misschien dat ik ook nog mee kan denken?

Marin... WOWWWWW dat ziet er echt TE gaaf uit! Ik kan me voorstellen dat je twijfelt over die plek met de mooie brug. Is het idd waard om zoveel extra geld uit te geven voor die ene foto? Maar aan de andere kant: krijg je geen spijt als je er niet naar toe gaat? Moeilijk he, zo'n afweging maken? Volgens mij wordt het wel een onwijs gave reis :)
<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 15:47

Re: Verre reis topic

Dit zijn routekaartjes die ik heb gevonden nog:

Afbeelding

Afbeelding

Het zijn maar globale routes uiteraard, maar dan staan ze hier maar en dan kan ik altijd meer tips en uitleg geven als je wilt. Ik denk zelf dat het de laatste route was, die ik destijds met jou heb besproken, maar dat weet ik niet meer zeker. de bovenste route heeft namelijk een stuk wat niet zo leuk is (langs Bakersfield en Visalia).

Maar ik heb dit topic ook nog gevonden op het oude forum, misschien heb je daar nog wat aan.

Meer kan ik niet vinden, sorry! Maar neemt niet weg dat ik t.z.t. altijd wil helpen!
<<

koalabeer

Noob

Berichten: 8

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:13

Bericht 01 Sep 2013 16:22

Re: Verre reis topic

Ik zou ook graag mee willen schrijven. Heb nu weinig geld voor verre reizen. Maar ben al 3 weken in Ecuador geweest en daarna 1 week galapagos eilanden.
En ben ook op rondreis in Costa Rica geweest.

Wil nog zoveel zien dat ik niet weet waar ik moet beginnen.

@marin gave foto`s zeg!
<<

Snirp

Bericht 01 Sep 2013 17:05

Re: Verre reis topic

Ik kom ook weer meelezen en schrijven!
Wij willen volgend jaar 3 weken naar Zuid-Afrika, als huwelijksreis.
Zijn ons nu aan het oriënteren wat we graag willen zien en doen en dan kijken welke reisorganisatie ons een soortgelijke reis kan bieden of waar we met bouwstenen een mooie rout in elkaar kunnen puzzelen :)
<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 17:21

Re: Verre reis topic

Super leuk Snirp, het lijkt me een prachtig land!
<<

Anoniem205

Bericht 01 Sep 2013 17:31

Re: Verre reis topic

Sterre, wij hebben de volgende route gedaan:

Amsterdam - Los Angeles - Palm Springs - Kingman - Flagstaff (Grand Canyon) - Page - Las Vegas - Death Valley - Yosemite Park - San Francisco

Op zondag vlogen we vanaf Amsterdam. We hebben 2,5 dag (3 nachten) in LA gespendeerd. Vonden wij te veel. 1,5 was meer dan genoeg geweest voor ons. Maar dat komt omdat wij Beverly Hills en de studios niet bijzonder genoeg vonden om naar toe te gaan. Zelfde geldt voor Disney. Daarna via een outlet door naar Palm Springs (1 nacht), daar zijn we op een berg geweest met een gondel. Geweldig uitzicht en gedineerd met een Racoon.

Toen via Lake Havasu City (daar staat een van oorsprong engelse brug, in originele staat opgebouwd) en Oakman (mijn-stad) en een stukje route 66 door naar Kingman. In een geweldig motel gelogeerd (El Trovatore) en heerlijk gegeten. Via Route 66 de volgende dag doorgereden naar Grand Canyon. Daar eerst een helicoptertour gedaan en toen naar ons motel in Flagstaff gegaan. Daar 2 nachten gespendeerd en ondertussen een hele dag (10u 's morgen tot 10u 's avonds) in de Grand Canyon doorgebracht. Flagstaff - Grand Canyon is wel 1,5 uur rijden...

Toen door naar Page. Ook daar 2 nachten verbleven. Een photo-tour gemaakt door Antelope Canyon en gelogeerd bij het Rose Walk Inn B&B. Ge-wel-dig! Zowel de B&B als de photo-tour! Ook hebben we Horse Shoe Bend gezien en hebben we gezwommen in Lake Powell.

Toen naar Las Vegas! 3 nachten in het Luxor (piramide) gelogeerd. Houd Expedia goed in de gaten en zorg ervoor dat je daar door de week bent. 3 nachten waren voor ons 20 dollar pp per nacht. In Vegas verder niks gedaan, het was er veel en veels te warm (48 graden). Wel goed geshopt, er zitten daar 2 outlets!

Na Vegas via Death Valley (1 nacht, nog warmer, niet leuk!) door naar Yosemite Park. Van Marin moesten we echt even bij Mono Lake gaan kijken. En dat lag op de route. WOOOW! Wat onwijs gaaf! Via de Tioga Pass zijn we toen Yosemite ingereden. Maar, die pass is maar 3 of 4 maanden per jaar open. Anders moet je onderlangs en dat kost je 5 uur extra!..

Vervolgens 2 nachten in Yosemite gelogeerd (ruim tevoren boeken! Is wel echt de moeite waard, he Marin :)) en daarna nog 3 of 4 nachten in San Francisco geslapen. En toen weer terug naar Amsterdam

Onze auto heeft in 10 dagen tijd 3000 kilometer gereden. Maar het was dubbel en dwars de moeite waard.
<<

MeaVota

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:27

Bericht 01 Sep 2013 18:03

Re: Verre reis topic

Ik heb zo goed als de volgende reis geboekt.
Moeten nog een paar mailtjes over en weer en dan is het definitief.
10 janauri ga ik van Kaapstad naar Nairobi reizen :D Ik wil dit eerst alleen doen, maar dat word mij echt van alle kanten afgeraden, Dus nu ga ik met een groepsreis mee.
Ik ben nog een paar dagen van te voren alleen in kaapstad, iemand nog tips over wat ik daar echt moet doen/zien? Ik heb gezien dat je bijv met witte haaien kan zwemmen (in een kooi) dat lijkt me echt super!


Afbeelding
Alis Volat Propriis
<<

Anoniem205

Bericht 01 Sep 2013 18:05

Re: Verre reis topic

Hoe lang duurt die reis, MeaVota? Wel onwijs gaaf!
Dat met die witte haaien trekt mij dan weer iets minder :D
<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 18:05

Re: Verre reis topic

Wow wat een gave, lange reis! Ik ben van jouw plekken alleen in Tanzania geweest, in Arusha en Ngorongoro. Als je daar vragen over hebt, hoor ik het wel.
(Oh en Dar es Salaam, maar ik hoop niet dat je daar lang zit, dat is niet zo'n leuke stad)
<<

Palmyra

Noob

Berichten: 186

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:10

Bericht 01 Sep 2013 18:19

Re: Verre reis topic

Snirp, Zuid Afrika is mooi.

We hebben de volgende route gedaan: Johannesburg -Bergville (Drakensbergen)-Mtunzini-St Lucia-Mbabane (Swasiland)-Hazyview - Hoedspruit - Johannesburg. Van daar uit het vliegtuig naar Port Elisabeth genomen en verder naar Knysa- Oudtshoorn-Swellendam-Stellenbosch en Kaapstad als eindbestemming

Bij de Drakensbergen hebben we in het Royal Natal national park gewandeld en tekeningen van de bosjesmannen gezien. De kust bij Mtuzini was erg mooi. Uitgestrekte bijna verlaten stranden. In St Lucia de wetlands bekeken. Heel veel nijlpaarden gezien en het Hluhluwe-Imfolozi park bezocht. Daar onze eerste giraffes, neushoorns en olifanten gezien. Swasiland vond ik niet echt bijzonder, twee extra stempels in je paspoort. Het Krugerpark zelf vond ik niet erg bijzonder maar het privepark waar we verbleven wel. Hebben daar een avondsafari gedaan die heel erg mooi was, leeuwen, neushoorns, olifanten, giraffes en buffels in grote getalen gespot. Vanuit Hazyview hebben we de panorama route gereden. Erg mooi, we hadden mazzel dat we iets zagen. De dag van te voren was het zo mistig dat er weinig te zien was. De tuinroute vond ik erg mooi om rijden de afwisseling met de kleine karoo was ook erg mooi. In Stellenbosch merkte je dat er een universiteit gevestigd is. Was levendig. We zijn in Hermanus walvissen gaan kijken. Je kunt ze vanaf de kust ontzettend goed zien. Je hoeft helemaal niet met een boot de zee op. Vanuit Kaapstad zijn we naar kaap de goede hoop geweest en hebben we pinguins gezien in Simons town.
Op Robben eiland is niet veel te zien maar toch indrukwekkend als je bedenkt dat daar zoveel zwarte mannen lang gevangen gezeten hebben.

Ik vond Zuid Afrika erg mooi, afwisselend landschap veel wilde dieren en erg mooie kust.
A negative mind will never give you a positive life.
Volgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers