Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Verre reis topic

<<

Anoniem285

Bericht 29 Nov 2013 22:16

Re: Verre reis topic

Ik kan je foto's niet zien Palmyra (ligt aan mijn internet, niet aan jou) maar wat leuk dat jullie het zo fijn gehad hebben! Logisch dat je een beetje heimwee hebt :)
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 30 Nov 2013 13:38

Re: Verre reis topic

Mooie foto's Palmyra! Dat eerste zou ik ook altijd nog wel een keer willen zien en ik vind foto's van lokale mensen altijd mooi.

Ik heb gisteravond ook al een reisgids doorgekeken van Djoser om ideeën op te doen. En vanochtend een gids over Polen doorgebladerd, is wel niet echt ver maar een rondreis daar door heen heeft ook wel iets.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem119

Bericht 30 Nov 2013 14:44

Re: Verre reis topic

Die gids had ik gisteren ook bekeken! Dat Djoser junior lijkt me zo leuk met kinderen later!
<<

Palmyra

Noob

Berichten: 189

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:10

Bericht 30 Nov 2013 19:48

Re: Verre reis topic

Dank je wel. Zelf maak ik graag foto's van mensen, heb nu ook weer een hele verzameling. Tijdens onze reizen wordt vooral mijn vriend regelmatig op de foto gezet, omdat hij erg lang is. We hebben een hele verzameling van hem met de lokale bevolking.

De reisgids van djoser heb ik ook weer doorgebladerd, net terug en nu al weer aan het dromen over de volgende reis. Polen lijkt me ook een mooi land, waar een heleboel te zien is. Zelf wil ik altijd nog een keer naar Krakau en Auschwitz.
A negative mind will never give you a positive life.
<<

Anoniem170

Bericht 04 Dec 2013 03:27

Re: Verre reis topic

Maleisie is echt zooo mooi!!! Was eerste keer Azie. Ik denk dat ik volgende keer Thailand-Cambodja-Vietnam-Laos ga bezoeken. Wat ik trouwens wel jammer vond, ik had een simpele digitale camera mee, Volgende keer echt een betere camera meenemen, iemand tips? Ik wil er max 400 euro aan uitgeven. Marin mischien idee? (Je gaat binnenkort toch al naar Myanmar? Echt supermooi lijkt het me daar!!!)
<<

Anoniem119

Bericht 04 Dec 2013 07:28

Re: Verre reis topic

Ja klopt! Al bijna, tenminste... Februari. Maar moeten nog best wat regelen zoals inentingen en visum. Dat laatste wordt nu ineens wel belangrijk. Nieuw paspoort heb ik al binnen, maar er zit geen Birmese ambassade in Nederland waar je visum aan kunt vragen dus je moet of naar Brussel of Berlijn, of het laten regelen door zo'n visum agenda. Wat prima is (maar wel extra duur maar ok) maar dan ben je m wel even kwijt. En gezien ik nu dus ook naar Dubai ga, wat waarschijnlijk januari wordt, is het even opletten dat we dat Birmese visum zsm regelen!

Anyway.. Camera advies... Tja wat wil je er mee? Denk je aan een spiegelreflex met wisselbare lenzen? Vind je het ok om een wat grotere camera mee te sjouwen of heb je liever iets compacts? Met dat budget kun je voor een basis spiegelreflex, een wat uitgebreidere systeem camera met kleine wisselbare lenzen, of wellicht een goede bridge camera (wat groter dan compact maar 1 lens), of een hele goede compact camera.
Het is lastig advies geven zonder echt te weten wat je voorkeur heeft, want er zijn vele opties! :-)
<<

Anoniem122

Bericht 04 Dec 2013 09:25

Re: Verre reis topic

Marin schreef:Ja klopt! Al bijna, tenminste... Februari. Maar moeten nog best wat regelen zoals inentingen en visum. Dat laatste wordt nu ineens wel belangrijk. Nieuw paspoort heb ik al binnen, maar er zit geen Birmese ambassade in Nederland waar je visum aan kunt vragen dus je moet of naar Brussel of Berlijn, of het laten regelen door zo'n visum agenda. Wat prima is (maar wel extra duur maar ok) maar dan ben je m wel even kwijt. En gezien ik nu dus ook naar Dubai ga, wat waarschijnlijk januari wordt, is het even opletten dat we dat Birmese visum zsm regelen!

Anyway.. Camera advies... Tja wat wil je er mee? Denk je aan een spiegelreflex met wisselbare lenzen? Vind je het ok om een wat grotere camera mee te sjouwen of heb je liever iets compacts? Met dat budget kun je voor een basis spiegelreflex, een wat uitgebreidere systeem camera met kleine wisselbare lenzen, of wellicht een goede bridge camera (wat groter dan compact maar 1 lens), of een hele goede compact camera.
Het is lastig advies geven zonder echt te weten wat je voorkeur heeft, want er zijn vele opties! :-)


Ben je er toevallig van op de hoogte dat je via de ANWB schijnbaar ook een visum kan regelen en dat dit goedkoper is dan via het Visumburo? (En zij werken samen met het visumburo) http://www.brotherlouis.nl/reistips-bac ... matie#anwb
En het heeft idd wel haast, je visum moet 6 weken van te voren uiterlijk aangevraagd worden las ik hier nu net.

Sorry als ik info geef die je al weet :P Maar kwam het net tegen omdat ik me afvroeg of je voor Myanmar geen visa on arrival kon krijgen, maar dat is maar heel kort geweest en snel weer afgeschaft.

En voor mezelf ook handig om te weten dat het via de ANWB eventueel zou kunnen.. De Thaise Ambassade zit in Den Haag, enkele reis 125KM vanaf mij thuis, en zou er dan 2x heen moeten voor mijn visum, volgens mij wordt dat niet dezelfde dag geregeld. Dus 1x voor de aanvraag en 1x voor het ophalen. Misschien is het het dan wel waard om het via de ANWB te regelen.
Andere optie is het Thaise consulaat in Amsterdam.. Heb nog een weekje ongeveer om over na te denken, wil het deze maand geregeld hebben :P
<<

Anoniem119

Bericht 04 Dec 2013 10:30

Re: Verre reis topic

Ja via ANWB wist ik inderdaad maar niet dat het zo lang duurde. Ik ga het vanavond allemaal precies uitzoeken qua visumburo's enzo, want er is idd haast bij! Pff denk je alles nog zo goed voorbereid te hebben..
<<

Anoniem119

Bericht 04 Dec 2013 10:32

Re: Verre reis topic

Visum.nl doet t in 4 werkdagen maar kost €97.
Via de ANWB kom ik op diezelfde website uit als visum.nl met zelfde levertijd en kosten. Waarom vind jij iets anders dan?
Edit: volgens mij zijn die zes weken voor ambassade Brussel.
<<

Anoniem122

Bericht 04 Dec 2013 10:49

Re: Verre reis topic

Ah sorry dat had ik dan niet goed gezien! Ik zag alleen die 6 weken dik gedrukt staan. Ik weet namelijk dat voor Thailand ook aangeraden wordt het visum 4 weken van te voren aan te vragen.
En op die site die ik gaf stond dat het via de ANWB 70 euro zou kosten. (En dat bericht was bijgewerkt op 5 okt 2013, dus dacht dat die info nog wel juist zou zijn :))
<<

Anoniem119

Bericht 04 Dec 2013 11:02

Re: Verre reis topic

Joh geeft niets, ik schrok alleen! :razz:
<<

Anoniem122

Bericht 04 Dec 2013 19:01

Re: Verre reis topic

Sorry :P

Ik heb inmiddels contact gehad met het visumbureau waarmee de ANWB werkt, om te vragen of ze al eerder ervaring hebben gehad met het aanvragen van een studentenvisum voor stage, en kreeg een heel eerlijk antwoord terug:
Beste ***,

Wij hebben weinig ervaring met deze aanvragen, dan wel nagenoeg geen kennis. Wij raden u aan dit rechtstreeks af te handelen met het consulaat van Thailand te Den Haag.

Het spijt ons u niet anders te kunnen informeren.

Met vriendelijke groet,


Helaas zal ik dus zelf 2x op en neer moeten naar Den Haag of Amsterdam, maar waardeer het wel echt dat ze hier eerlijk over zijn. Ze hadden ook puur kunnen denken aan hun inkomsten.
<<

Anoniem119

Bericht 04 Dec 2013 19:24

Re: Verre reis topic

Ja dat is dan wel weer netjes. Onhandig voor jou, maar wel prettig dat je dan weet dat het goed gebeurt. Als je in Amsterdam bent, kunnen we wel afspreken ;)
<<

Anoniem170

Bericht 06 Dec 2013 16:08

Re: Verre reis topic

Lastige vraag Marin, ik ben echt een leek. Ik zoek een camera die scherpe heldere foto's maakt, met een goede kleurintensiteit evt ook geschikt is om die fotos te gebruiken voor op canvas. Makkelijk in gebruik, niet teveel opties, goede zoom(ik heb nu 3, echt te weinig).En formaat max zoiets:
Afbeelding

Ik las trouwens dat er in Myanmar geen pinautomaten zijn? Ga je dan heel veel geld meenemen daarheen, of is het ondertussen al veranderd?
<<

Anoniem122

Bericht 06 Dec 2013 16:18

Re: Verre reis topic

Er zijn volgens mij in een aantal plaatsen wel een aantal pinautomaten, maar de werking is niet heel betrouwbaar, kan dus zomaar gebeuren dat ze niet werken, of net niet met jou pinpas.
<<

Anoniem119

Bericht 06 Dec 2013 16:59

Re: Verre reis topic

Pinpassen werken sowieso niet in Myanmar. Alleen credit cards. Op sommige plekken zoals de hoofdstad zijn tegenwoordig wel geldautomaten maar t wordt sterk afgeraden. Wat als ie je pas opslokt?! Ik ga dat risico niet lopen hoor!
Dus ja, we nemen alles in cash mee, helemaal bij de bank hier aangevraagd, want t moeten perfecte dollar biljetten zijn, mag geen vouwtje of scheurtje in zitten dus we vragen nieuwe dollar biljetten aan.
Maar omdat we alles van te voren geregeld hebben, hebben we het gros al betaald natuurlijk. Zoveel cash hoeven we niet mee want al het vervoer en hotels zijn al betaald. Alleen eten en zakgeld. Volgens een collega die er net geweest is was €300 voor 2 pers daar echt nog veel voor! Dus komt wel goed! Gewoon lokaal wisselen naar Kyats daar en ik heb ook al gelezen dat dat tegenwoordig niet meer op de zwarte markt hoeft.
<<

Anoniem119

Bericht 06 Dec 2013 17:02

Re: Verre reis topic

Qua camera, dat wat je plaatste is een basis spiegelreflex model. Als ik jou was zou ik naar bridge modellen kijken. Vraag Susan eens. Die weet daar meer van (ik te weinig).
<<

Anoniem173

Bericht 06 Dec 2013 17:09

Re: Verre reis topic

Het scheelt wel dat je met dollarbiljetten kunt betalen (Amerikaanse neem ik aan?) bedoel al hou je 500 dollar over, die kun je altijd weer inwisselen of zelf besteden.
<<

Anoniem119

Bericht 06 Dec 2013 18:04

Re: Verre reis topic

Atelier Madame schreef:Het scheelt wel dat je met dollarbiljetten kunt betalen (Amerikaanse neem ik aan?) bedoel al hou je 500 dollar over, die kun je altijd weer inwisselen of zelf besteden.


Ja inderdaad. Als je niet alles naar Kyats omwisselt maar dat zullen we dan maar niet doen.
<<

Anoniem122

Bericht 06 Dec 2013 19:09

Re: Verre reis topic

Marin schreef:Qua camera, dat wat je plaatste is een basis spiegelreflex model. Als ik jou was zou ik naar bridge modellen kijken. Vraag Susan eens. Die weet daar meer van (ik te weinig).


Ik heb een Panasonic Lumix FZ38, volgens mij is dat ook een bridge camera als ik dat zo zie. Heb deze jaren geleden gekocht, dus inmiddels zijn er allerlei opvolgers, maar deze camera bevalt me wel heel goed!
<<

Anoniem119

Bericht 06 Dec 2013 21:05

Re: Verre reis topic

TukTuk schreef:
Marin schreef:Qua camera, dat wat je plaatste is een basis spiegelreflex model. Als ik jou was zou ik naar bridge modellen kijken. Vraag Susan eens. Die weet daar meer van (ik te weinig).


Ik heb een Panasonic Lumix FZ38, volgens mij is dat ook een bridge camera als ik dat zo zie. Heb deze jaren geleden gekocht, dus inmiddels zijn er allerlei opvolgers, maar deze camera bevalt me wel heel goed!


Ja precies die is de enige die ik ken, die zijn erg goed.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7001

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 09 Dec 2013 11:26

Re: Verre reis topic

En ik ben weer terug :) Was geweldig! En ik wil weer weg haha
<<

Anoniem122

Bericht 09 Dec 2013 12:42

Re: Verre reis topic

Marin schreef:Ja dat is dan wel weer netjes. Onhandig voor jou, maar wel prettig dat je dan weet dat het goed gebeurt. Als je in Amsterdam bent, kunnen we wel afspreken ;)


Lees deze reactie nu pas! Denk toch idd dat ik naar Amsterdam ga, lees nu op internet dat ze daar vaak iets soepeler zijn met het aanvragen van een visum.
Nu nog even kijken hoe ik er goedkoop ga komen! :P Ik ga trouwens waarschijnlijk volgende week maandag :)
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9702

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 09 Dec 2013 23:13

Re: Verre reis topic

Is Amerika ook ver genoeg om hier mee te mogen praten?
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3076

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 09 Dec 2013 23:29

Re: Verre reis topic

Tuurlijk! IK heb zelfs de neiging om mee te gaan praten als ik een rondreis door bepaalde Europese landen ga maken en daarvoor alles ga regelen. Dan vind ik het veel te leuk om dat eens op te schrijven hier wat ik allemaal wil doen en zien en dat vind ik dan ook wel weer een ander soort reis dan bv 2 weken all inclusive in Turkije (niet dat daar iets mis mee eens) op 1 plek.

En ik wil ook alles wel lezen over Amerika: dus vertel: wanneer ga je? wat wil je doen en zien?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
VorigeVolgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers