Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Weight Watchers

<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 15 Mrt 2015 08:05

Re: Weight Watchers

GP, hoe was het passen? Is je bijna-man ook aan het WW'en of zeilt hij mee op jouw programma?

Wat een goed resultaat Lejow!

Siep, een slechte dag maakt een keertje niet uit toch? Als je maar hebt genoten!

Marin, ik hoop dat het weer beter gaat met je gezondheid.

Ik heb gisteren een shirtje in 42 gekocht en die paste gewoon. Ik moet er wel even aan wennen hoor (ik droeg ooit 46/48).
L2014 & H2017
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 15 Mrt 2015 12:29

Re: Weight Watchers

Oh MZ, wat goed! Wat een heerlijk gevoel is dat he!!

He Marin, dat is balen inderdaad.. Das ook het lastige als jullie uit eten gaan. Als ik uit eten ga eet ik meestal dingen als biefstuk, varkenshaas, spareribs, patat enz, dat is zo in te vullen hahahaha!
Volgende week weer vol goede moed verder!
<<

Anoniem119

Bericht 16 Mrt 2015 05:29

Re: Weight Watchers

Nou, ik had het al wel verwacht, maar ik ben dus 1,5 kilo weer aangekomen deze week.

Gisteren ook weer uiteten geweest, Indonesische rijsttafel voor mijn vader's verjaardag. Heb wel opgelet met niet te veel rijst eten en meer vlees en groente, maar ja... Zoveel sausjes en dingen, het is toch niet zo goed.

Maar ja, ik wist dat dit ging gebeuren want het was een rot week (althans, een heerlijk vier dagen lang weekend, maar slecht qua WW) waarin ik veel heb gegeten en veel alcohol heb gedronken en ik heb gewoon niet geteld.

Nu heb ik weer twee weken normale vroege diensten van 07.00-15.30 dus kan ik gewoon twee weken lang thuis eten en overdag op m'n werk gewoon normaal lunchen. Dan gaat het vast wel weer een stuk beter! Ik begin nu iig weer vol goede moed aan m'n overnight oats smoothie!
<<

Anoniem92

Bericht 16 Mrt 2015 06:25

Re: Weight Watchers

Als je echt daadwerkelijk wil afvallen moet je sterk zijn en concessies doen marin, anders lukt het gewoon echt niet. Zeker met jouw baan en jullie feestjes/etentjes zal je je gewoon op bepaalde momenten in moeten houden. Geen kaasjes, geen brood, geen toetje maar een kop thee, mager voorgerecht of geen voorgerecht en een lekker hoofdgerecht maar de sausjes en aardappels of frietjes of pasta zoveel mogelijk laten staan.

Ik heb een platte keukenweegschaal en ik weeg serieus alles af, tot aan mijn sausjes en patat aan toe. Ik vul alles in via de calculator als ik het product niet kan vinden.

Ikzelf vind het ook knap lastig om af te vallen, maar ik moet wel, wat ik nu weeg is ongezond en voel me verre van prettig erbij. Inmiddels ben ik door ww, en iedere week op cursus wegen (dat heb ik echt als schop onder de kont want ik wil afvallen daar), 11 kilo kwijt sinds 5 januari. Simpelweg door maat houden en genieten met mate(n).

Klinkt misschien een beetje gemeen of een beetje streng, maar ik vind het zo zonde dat je wat je was afgevallen weer bent aangekomen! Je hebt er zoveel moeite voor gedaan en binnen een weekend is het weer teniet. Ik probeer nu te denken dat het genieten niet in eten zit maar in samenzijn, en dat het een levensstijl is die ik moet veranderen en geen fase is waar ik in zit. Ik vind het soms loodzwaar, maar de weegschaal sleept me erdoorheen.
<<

Anoniem119

Bericht 16 Mrt 2015 06:39

Re: Weight Watchers

Ja dat is precies wat ik bedoelde met dat ik er de kracht niet voor heb. Ik kan dat gewoon echt niet, als er lekker eten is, dan eet ik het. Ik vind het prima om wanneer ik werk goed op te letten en een strak regime aan te houden waar mogelijk maar inderdaad, zodra ik vrij ben gaat t mis.

Nou vind ik t nu op zich niet zo erg, dit is er zo weer af waarschijnlijk, ik schommel constant tussen die paar kilos. Maar idd, ik wíl gewoon niet minder eten op dat soort momenten, ik geniet er te veel van. Ik weiger het eigenlijk op te geven, wil dat gewoon niet. Maar ja misschien met gevolg dat ik constant jojo. Irritant maar compleet m'n eigen schuld.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 16 Mrt 2015 06:53

Re: Weight Watchers

Heb je 'hulp' van je bijna-man, Marin? Kijk, ik zou ook enorm genieten van het eten van het restaurant waar jullie zijn geweest en daar zijn porties wel goed in balans, dat is juist de kunst. Ik zou dan ook even niet opletten. Daar is je weekextra ook boor. Maar verder zou hij je kunnen helpen met de keuze en/of porties. Vragen of ze brood weer meenemen, i.p.v. 3 wijntjes er 1 of 2 nemen, saus aan de zijkant. Een goede tip is ook om halverwege te pauzeren. Je brein heeft ca. 20 min nodig om te verwerken of je genoeg hebt gehad. Oftwel, pauzeer en evalueer. Ik moet zeggen dat ik ook thuis weleens op mijn bord kijk en me af vraag of dit het echt is, maar eindstand zit ik 's avonds echt wel vol (eet alleen griekse yoghurt omdat mijn punten op moeten).

Je kunt het echt wel, veel ook met de juiste steun. Het willen afvallen moet vanuit jou komen, dus jij zou jezelf baas moeten maken over eten. Dat is wel een moeilijk proces, dat begrijp ik ook. Gelukkig heb je deze week weer ritme, voor zover mogelijk en kun je gewoon weer aan de slag.
L2014 & H2017
<<

Anoniem119

Bericht 16 Mrt 2015 07:15

Re: Weight Watchers

Dank jullie voor de tips. Ik weet inderdaad dat het gewoon echt aan mijn eigen toewijding ligt. Ik wil gewoon geen concessies doen. Maar zolang ik dat niet doe, werkt t ook niet. Ik kan wel leuk blijven eten en punten invullen maar als het elke dag te veel is, helpt t ook niet idd.
<<

Anoniem193

Bericht 16 Mrt 2015 08:07

Re: Weight Watchers

Inderdaad als het elke dag teveel is qua dagpunten en in de weekenden veel feestjes dan werkt het niet.
Op mijn fb zie je vast dat ik ook veel feestjes en dingen heb. En ik vind dat ook echt verschrikkelijk moeilijk.
Ik neem 5/7 dagen geen extra punten zodat ik wat speling heb. Maar zodra ik 2 wijntjes drink op zaterdag ben ik op maandag zwaarder. Mijn lichaam en alcohol gaan echt niet samen. Terwijl er bij mij op de cursus vrouwen zijn die elke dag 1 wijntje nemen en afvallen als een tierelier.
Ik heb de discipline zoals parel ook niet, ik vind het niet erg dat het niet super snel gaat. Maar als je dat wel wil moet je er inderdaad volop voor willen gaan.

Parel, 11 kilo sinds 5 januari is echt heel veel joh! Super goed van je. Hoeveel wil je er nu nog af?
<<

Anoniem92

Bericht 16 Mrt 2015 09:05

Re: Weight Watchers

Ik ben wel pas bevallen hè dames! Dus hormonaal scheelt dat vast al een heleboel.

Ik schommel nu rond mijn startgewicht bij de jongste, dat vind ik echt al onwijs fijn! Weeg nu ongeveer 82, wil in ieder geval in de 70 en heb mijn streefgetal even staan op 75. Maar gaat het dan nog steeds lekker en valt de discipline weer weg ga ik door tot de 70. Dus nog wel een keer een kilo of 11 ;-) zit nu op een bmi van boven de 25, dus nog niet gezond.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 16 Mrt 2015 18:00

Re: Weight Watchers

Jij bent echt goed bezig Parel!

Zonde Marin, zonder die consessies gaat het erg lastig worden.

Ik heb wel genoten van mijn slechte weight watchers dag zaterdag. Vandaag en gisteren weer een goede dag dus ben benieuwd zo met wegen.
Oktober 2016 Juni 2018
Maart 2021⭐
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4573

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 16 Mrt 2015 19:59

Re: Weight Watchers

Vandaag weer weegdag voor een aantal toch? Succes en ik ben benieuwd :)

MzCharlotte, ja mijn vriend doet ook WW. Hij had (meer dan ik ;)) een stok achter de deur nodig en die vindt hij wel bij WW.
Parel, wow wat veel al! Super goed. En natuurlijk is het deels after-zwangerschap, maar dan nog, je bent het wel kwijt!
Siep, ook al een heerlijke cheat-zaterdag gehad.
Marin, jammer joh!! Het is ook echt concessies doen, dat hele afvallen. Soms totaal niet leuk of zelfs onhaalbaar. Misschien motiveert het je als je met jezelf afspreekt dat je eerst (bijvoorbeeld) 2,5 kilo afvalt voordat je weer een weekend zó veel over je punten mag gaan? Dan is je netto score namelijk nog steeds in de min, terwijl nu je netto score eigenlijk 0 is. Succes :)

Hier een mega slecht weekend gehad, maar daar had ik me op ingesteld. Mijn eerste 'mijlpaal' wat betreft jurk passen had ik gehad, dus ik ging even geen punten tellen of nadenken. Vrijdag uit eten, zaterdag soort high tea/uitgebreide lunch met zusjes en moeder en zaterdagavond een heerlijk 4-gangendiner (icm een fles wijn, haha) bij ons trouw-locatie-restaurant. Gisteren ook nog niet nagedacht en lekker thuis lasagne gemaakt en aardbeientiramisu.
Echt heerlijk, even een weekend alle teugels los.
Mijn trouwjurk was heel mooi! Hij wordt nu op maat gemaakt en dan op 25 april kijken hoe het zit en dan eventueel nog aanpassingen doen.

Vanaf vandaag gaan we er weer voor. Alles weer binnen de punten. Vanavond ook al 20-25 minuten gelopen, weer beetje beweging na zo'n lui weekend.
<<

Anoniem193

Bericht 16 Mrt 2015 20:35

Re: Weight Watchers

800 gram erbij. Echt ik ben chagrijnig nu. Misschien komende week telvrij doen elke dag, daar ga ik nog een nachtje over slapen :)
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4573

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 16 Mrt 2015 20:38

Re: Weight Watchers

Ah nee! Hoe kan dat?! Wat stom!!
<<

Anoniem193

Bericht 16 Mrt 2015 20:55

Re: Weight Watchers

Nou ik ben niet over mijn 49 punten gekomen dus dat kan het niet zijn. Afgelopen zaterdag wel 5 cola light en 2 wijntjes gehad, bij de wok wezen eten en gisteren ongesteld geworden. Bij de wok geen saus gehad en alleen beetje rijst erbij gedaan, van de toetjes ook maar 3 kleine dingetjes gekozen. Dus denk samenloop van omstandigheden. Wel frustrerend. Nu heb ik meer spijt dat ik zo opgelet heb, nut heeft het niet gehad.

gp: heerlijk zo'n weekend!
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 16 Mrt 2015 21:59

Re: Weight Watchers

Oef, mooi rot dus Alibi. Mijn menstruatie helpt bij mij ook nooit qua vocht vast houden etc. Geen spijt hebben dat je zo hebt opgelet, anders was het getal nu misschien anders geweest en het is toch weer een overwinning van je!

Bij was het te zien dat ik behalve zaterdag wel een goede week had, min 1,1. Zit nu op totaal min 7,3 dus daar ben ik wel blij mee.

Fijn dat jullie het zo samen kunnen doen green pepper. En je trouwjurk is natuurlijk een hele goede stimulans!
Oktober 2016 Juni 2018
Maart 2021⭐
<<

Corretto

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 239

Geregistreerd: 02 Okt 2013 12:45

Bericht 17 Mrt 2015 13:40

Re: Weight Watchers

Ik lees en schrijf hier ook even mee, als het mag. Ik doe weliswaar geen ww, maar de andere topics liggen helaas stil.
Ik heb vandaag nog niet gezondigd en ik ga nu even een stukje hardlopen. Wat dat betreft wel een prima dagje dus :)
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 17 Mrt 2015 22:14

Re: Weight Watchers

We hadden vandaag rapport gesprekken en aten Chinees.. en ik heb meegegeten.. en veeeel :palm:
Maar een zakje celebration die ik kreeg van een leerling zijn nog dicht :)
Nu woe do en vr gewoon weer netjes opletten en dan hoop ik dat er zaterdag gewoon weer iets af is!

Welkom Corretto!
Goed zo Siep!
He Alibi wat klote. Ja ongesteldheid werkt niet mee.. en heb je misschien paracetamol geslikt oid?
<<

Anoniem193

Bericht 19 Mrt 2015 09:56

Re: Weight Watchers

Ik heb deze week lekker nog niks geteld. Ik weet het dan gaat het vaak niet goed, maar ik moet gewoon even punten rust hebben. Mijn gezonde verstand gebruiken en kijken hoe het gaat.

@Lejow: nee geen paracetamol gehad.
<<

Anoniem164

Bericht 19 Mrt 2015 17:20

Re: Weight Watchers

Ik was afgelopen maandag gewoon weer aangekomen, 0,4 kilo!!!! De week ervoor 1,5 kilo eraf, ik snap mijn lichaam echt niet meer. Als ik nou veel feestjes of eetdingetjes buiten de deur gehad zou hebben zou ik het snappen, maar het was een normale, haast saaie week! En nu maar doorzetten in de weken dat het resultaat er niet is, ik merk dat het me zwaar valt! Mijn vriend heeft me wel op weten te peppen na mijn weegmoment, ik kon wel ff janken, en hij heeft me ff moed ingepraat, dat ik niet moet vergeten wat er al allemaal af is enzo, superlief, en het deed me goed!

Alibi balen dat er ook bij jou wat aan zat, bevalt het nu, een paar dagen even geen polonaise aan je lijf?
Oh lejow, ik kom van Chinees gegarandeerd aan, het is zo zout, dat ik er flink veel vocht van vast houd, hopelijk gebeurt dat bij jou niet!
Marin, wat balen dat je bent aangekomen, maar wel fijn dat je weet hoe het komt, geeft wel inzicht toch? Hopelijk is die 1,5 kilo er snel weer af.
GreenPepper, wat lekker zo'n weekend ff los gaan! Fijn dat je trouwjurk ook helemaal fantastich is, voel je er mooi in?
Parel, wat goed joh, al 11 kilo eraf, hoppaaa!
MzCharlotte, heerlijk he, kleinere kleding kopen, is ook wel gek vind ik, niet meer de grootste maat hoeven pakken :smile:
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4573

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 19 Mrt 2015 20:26

Re: Weight Watchers

Ah shit zeg Jacobien! Maar kijk naar de hele verandering die je al doorgemaakt hebt en kijk naar het totaal wat er af is, je doet het al super goed!

Ik ga morgen weer wegen. Ben heel benieuwd! Heb nu maandag t/m donderdag wel goed mijn best gedaan, dus de vraag is hoe dat compenseert voor het 'losgeslagen' weekend.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 19 Mrt 2015 21:32

Re: Weight Watchers

Spannend green pepper, gelukkig wel wat tijd over heen gegaan om je weekend weer te compenseren.

Balen Jacobien. 0,4 valt wel mee, hopelijk volgende week dubbel eraf. En 1,5 is natuurlijk wel heel veel in een week.

Geweldig, parel, 11 kg is echt veel.

Dat over die grootste maat kleren pakken is heel herkenbaar. Het dringt ook nog niet echt door dat ik een kleinere mast kan pakken. Überhaupt dat ik al 7,5 ben afgevallen.
Oktober 2016 Juni 2018
Maart 2021⭐
<<

Anoniem193

Bericht 20 Mrt 2015 09:25

Re: Weight Watchers

@jacobien: Jammer van het plusje, maar je resultaat tot nu toe is uitstekend!

@GP: En al gewogen?

@Siep: Ik wil nog steeds standaard xl en 42/44 pakken in de kleding rekken, terwijl ik nu van veel al een M of maat 38 pas.
Dat duurt heel lang voordat dat land.

Het bevalt mij goed deze week. Even iets minder met ww bezig zijn, zoveel mogelijk groene producten eten, dus eigenlijk doe ik telvrij.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 20 Mrt 2015 17:48

Re: Weight Watchers

Ja gek is dat he alibi, ik merk het nu al. Het is een kleding maat kleiner. Fijn dat het deze week zo goed gaat!

Ik heb deze week een strenge week, mijn man is jarig dus ik heb rekening gehouden met gebak. Vandaag overdag (zonder enige moeite trouwens) op 11 punten geleefd en zo avondeten (10 pt) dus heb er nog veel over (mag er 37 op een dag) en mijn weekpunten nog. Niet dat ik alles wil opeten maar het voelt een stuk fijner.
Oktober 2016 Juni 2018
Maart 2021⭐
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13271

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 21 Mrt 2015 11:04

Re: Weight Watchers

Ben benieuwd naar het resultaat Alibi!

Siep, heb je genoten van het gebakje? En gefeliciteerd!

Ik ben deze week gelijk gebleven. Ben ik blij mee, want het was een rare week! Donderdag een tompouce op omdat B die dag 3 jr geleden thuis kwam. Patat gegeten, chinees enz.
En was de week ervoor natuurlijk 1,4 kwijt, dus zit nog steeds op een gemiddelde van 0,7 per week haha!
We gaan aankomende week gewoon weer lekker verder :banaan:
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 21 Mrt 2015 11:59

Re: Weight Watchers

Gefeliciteerd Siep!

Fijn dat je stabiel bent gebleven Lejow. Ik hoop hetzelfde, maar...

Ik heb best een slechte week. Ik ben bijna elke dag over mijn punten heen gegaan. Niet zo dramatisch hoor, gisteren met wijn en een Snickers was het 5 punten erover ( de andere dagen 2). Maar ik ben wel een beetje bang voor het resultaat, want ik ben ook nog eens ongesteld.

Ik heb deze week wel (eindelijk!) nieuwe bh's gekocht. Ik ben van 85 naar 75 gegaan. Mijn borsten zitten in bh weer een beetje het niveau van 8 jaar geleden! Dat voelt ook wel weer goed!
L2014 & H2017
VorigeVolgende

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers