Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Moeilijk zwanger worden topic

<<

weegschaal

Noob

Berichten: 173

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:26

Bericht 30 Jan 2014 16:37

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Vind het trouwens heel fijn dat je ons tips geeft en met ons meedenkt LCN! Je weet er zelf ook veel vanaf. Of ik nou iets doe met de tips of niet, ik hoor en weet graag alles om zo zelf een weloverwogen keuze te maken. Dankjewel dus!

En ook al zou ik liever zien dat er geen lotgenoten zijn, ik vind het toch fijn jouw berichtjes te lezen AnnaK! De verhalen van lotgenoten op internet maakten mij wel eens aan het twijfelen. Doe ik er wel goed aan zoveel dingen naast me neer te leggen? Uiteindelijk heb ik met veel steun van mijn arts in Leiden een keuze gemaakt. En het doet me toch goed te lezen dat jij dezelfde keuzes maakt bij dr de S. Hopelijk zitten we op de goede weg!
When life give you a hundred reasons to cry show life a thousend reasons to smile
<<

Anoniem117

Bericht 30 Jan 2014 16:50

Re: Moeilijk zwanger worden topic

xx
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 30 Jan 2014 22:01

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Sorry maar in DD wordt echt niet aan iedereen hetzelfde voorgeschreven hoor... bepaalde adviezen komen wel vaker voor, maar de uiteindelijke behandelplannen verschillen juist behoorlijk!
En Alan Beer noemt juist ook prednison en bloedverdunners in zijn boek dacht ik. Bij de immunoloog in DD kan dit in ieder geval wel onderdeel vd behandeling zijn als dat blijkt uit het bloedonderzoek. Vind het zelf wel rigoreus om het direct af te schrijven als onzin. Bovendien zijn er over Intralipid ook studies onder mensen met orgaantransplantaties etc. Waar het toch effect lijkt te hebben op tolerantie.
Maar goed, fijn om te lezen dat jullie allebei nu veel vertrouwen hebben in huidige artsen. Ik duim in ieder geval voor jullie!!
Afbeelding
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 30 Jan 2014 22:05

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Sommigen gaan inderdaad heel ver. Misschien kennen jullie Serum Athene dan ook wel ;-). Waar vrouwen menstruatie bloed naar versturen om getest te worden op geheimzinnige infecties...
Afbeelding
<<

ChiQ

Bericht 30 Jan 2014 22:14

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Tja, ik weet niet of de arts in Gent vertrouwen heeft in de methode in DD, maar.. LCN is toch wel hét bewijs dat het in ieder geval wel werkt.

LCN, ik val net bijna achterover.. je bent al bijna aan het eind! Waaauzaaa, in mijn beleving ben je nog maar net zwanger joh... hoop dat je je goed voelt, ben je zenuwachtig voor de bevalling?
<<

ChiQ

Bericht 30 Jan 2014 22:14

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Le Chat Noir schreef:Sommigen gaan inderdaad heel ver. Misschien kennen jullie Serum Athene dan ook wel ;-). Waar vrouwen menstruatie bloed naar versturen om getest te worden op geheimzinnige infecties...


:pale: Pure radeloosheid. Zielig, eigenlijk.
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 30 Jan 2014 22:26

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ja maar t klopt wel dat er bij ons weer een ander probleem speelde :-). Moet zeggen dat dr S in DD bij ons het steeds mislukken vd terugplaatsingen meer weet aan verkeerde selectie bij verse terugplaatsingen en bij cryo's niet goed /optimaal terugplaatsen in mijn eigen cyclus... en niet zozeer aan immunologische afwijkingen. Wij hebben gewoon maar ingezet op het complete plaatje :-D.

Enne Chiq...ik ben toch echt 24 mei al begonnen met de laatste icsi poging ;-). Ik kijk niet echt op tegen de bevalling eigenlijk. Maar alles is wel spannend natuurlijk :smile:
Afbeelding
<<

Anoniem117

Bericht 30 Jan 2014 22:57

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Xx
<<

weegschaal

Noob

Berichten: 173

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:26

Bericht 31 Jan 2014 00:02

Re: Moeilijk zwanger worden topic

@ LCN; Alan Beer ondersteunt idd de immuun theorie; dus ook het gebruikt van prednison. Maar hij benadrukt ook heel erg het gebruik van allerlei vitamine preparaten en voedingssupplementen. Je ziet veel vrouwen dit laatste al proberen, voordat ze ergens prednison hebben kunnen krijgen. En dan krijgen ze vaak alsnog een miskraam. Vandaar dat ik meer geloof in de prednison. Wat betreft de intralipid; het is (nog) geen bewezen behandeling bij miskramen. Mijn arts heeft zich helemaal in dit onderwerp vastgebeten. Zij verdiept zich in ieder artikel en onderzoek wat is gedaan, maar dit is volgens haar geen goede behandeling bij meerdere miskramen. Als zij dit uitlegt met goede argumenten, merk ik dat ik naar die kant ga neigen. Maar tegelijkertijd weet ik ook dat er een moment kan komen dat ik bij haar uitbehandeld ben. En dan knijp ik in mijn handen dat er nog een optie over is. Ik moet ook eerlijk zeggen me in dat onderwerp nog niet veel verdiept te hebben, omdat ik echt stap voor stap wil denken en werken. Anders werd het me echt teveel. En ook de mening van mijn arts kan veranderen. Want in de toekomst kan er weer meer bekend over worden. Volgens mij wordt er in DD ook al langer een techniek rondom terugplaatsing bij de embryo's uitgevoerd, wat nu in Nederland pas sinds kort gedaan word. (Pin me hier niet helemaal op vast, mijn kennis rondom IVF/ICSI is niet zo groot).
En Serum Athene ben ik ook tegengekomen idd. Vind het heel heftig dat vrouwen zo ver gaan. Heftig voor die vrouwen, voor de heftige machteloosheid en het zo wanhopig zijn om dit te doen. Ik zou dit als buitenstaander nooit kunnen begrijpen, maar als lotgenoot snap ik dat het zo moeilijk is die grote wens op te geven. Is deze informatie ook allemaal van toepassing bij vrouwen waar ivf/icsi niet lukt?
When life give you a hundred reasons to cry show life a thousend reasons to smile
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 31 Jan 2014 09:32

Re: Moeilijk zwanger worden topic

@weegschaal Ja eigenlijk wel omdat je er dan vanuit gaat dat het in een zeer vroeg stadium steeds wordt afgestoten. Als alles verder goed lijkt qua embyo's en bms etc. DD doet inderdaad al langer assisted hatching. Maar omdat onze embryo's in de embryoscoop gingen kon/hoefde dat niet omdat de eischil dan al dunner wordt naarmate het embryo verder deelt.
Ik had hiervoor trouwens ook dag 5 embryo's maar door de embryoscoop konden ze echt de beste er uit halen.
Heb trouwens ook Suprefact neusspray gebruikt! Misschien was dat t ook wel.. ik had altijd al snel t gevoel dat mijn lichaam de menstruatie ging inzetten en dit onderdrukte dat. Dat is ook echt iets experimenteels. Maar goede resultaten bij vrouwen met korte lf. Ik had ook echt te laag progesteron.

Ik begrijp jullie allebei goed hoor en vind t ook bewonderenswaardig dat jullie er zo mee omgaan/instaan!
Oh en ik denk ook zeker niet dat supplementen of intralipid infuzen op zichzelf DE behandeling zijn, maar mijn insteek was meer van 'alle beetjes kunnen helpen' en zo denkt men blijkbaar ook in DD.
Afbeelding
<<

Anoniem328

Bericht 31 Jan 2014 11:35

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Nou net een echo gehad. Ik had verwacht meteen een afspraak te mogen maken voor de iui, maar helaas.
Er was geen enkel eitje ook maar iets gegroeid. Helemaal niets op dag 17. Vorige keer was m'n lf erg kort, en nu dus ook weer een achteruitgang, dus het vermoeden is er nu dat het effect van m'n leo nu alweer afneemt.

Arts stelde voor om nu met duphaston m'n menstruatie weer op te wekken en dan de volgende rond met gonal f te starten, aangezien clomid helaas niet meer werkt voor mij.
Ik heb wel gevraagd of ik nog even tot maandag mag afwachten met het starten van duphaston en dan toch voor de tijd nog een echo te doen. Wie weet groeit er toch nog iets en dan is het in ieder geval geen weggegooide ronde. Ik heb vrij veel stekende buikpijn dus ik verwacht/hoop nog op een hele late eisprong.
Maar ik moet dus sowieso starten met gonal f de volgende ronde.
Wat een teleurstelling weer!
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2340

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 31 Jan 2014 13:27

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ah olijfje, wat een domper, wat een teleurstelling. Je had zo'n mooie cyclus na je leo en de clomid deed goed z'n best en nu dit. Echt klote voor je. Vaak heb je zelf toch gelijk als het om het kennen van je eigen lichaam gaat en heb je nu dus ook gelijk dat er wel degelijk nog een eisprong aan zit te komen. Ik ga voor je duimen!

Hoelang is het geleden dat je een Leo hebt gehad? En ben je al bekend met gonal-f? Gaan we misschien samen van start met gonal-f. Dan moet het gewoon raak zijn en raken we allebei zwanger.
IUI blijf je doen? Maar ipv clomid dan spuiten?
<<

Anoniem328

Bericht 31 Jan 2014 14:07

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ja enorme domper. De clomid sloeg zo mooi aan en nu ineens niet meer (goed genoeg) lijkt het. Vorig jaar april de leo gehad. Na zo'n jaar tot 1,5 jaar zou het effect weggaan, maar het is nu nog niet eens een jaar geleden.
Ook al krijg ik toch nog een eisprong ik ga sowieso met gonal f beginnen en dan inderdaad verder met iui. Hormooninjecties is ook gebruikelijker met iui dan clomid en het schijnt ook beter te zijn voor de lf, dus sowieso verstandig om daarmee te beginnen.
Gelukkig hoef ik geen fostimon te spuiten, want dat had ik vorig jaar voor de leo en dat is echt irritant klaarmaken.
Morgen komt m'n vriend terug van skivakantie, gelukkig maar, want in m'n eentje ga ik toch maar in een dip zitten.

Hoe gaat het met jou? In afwachting van....
<<

weegschaal

Noob

Berichten: 173

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:26

Bericht 31 Jan 2014 14:53

Re: Moeilijk zwanger worden topic

LCN; Alle beetjes kunnen helpen, dat is idd een mooi uitgangspunt! Ik heb ook echt wel getwijfeld over welk plan ik ging volgen. Moest ik toch niet gelijk alles inzetten wat er was, incl vitamines en evt ook intralipid, of probeer ik eerst alleen de medicijnencocktail die ook al vaak lijkt te werken. Het risico is dat er weer een miskraam kan komen als alleen alles voor mij blijkt te werken. En dan onderga ik het best nuchter, maar al die miskramen gaan toch niet in mijn koude kleren zitten. En daarbij kunnen er altijd ook complicaties optreden wat het zwanger raken in de toekomst negatief kan beïnvloeden. Maar uiteindelijk heb ik mijn vertrouwen bij de arts in Leiden neergelegd. Daar voel ik me nu ook goed bij. En het feit dat er nog iets achter de hand is geeft ook wat meer lucht. Maar het blijft moeilijk; verschillende keuzes, maar niemand die kan garanderen wat voor mij gaat werken.

@ Olijfje; Wat ontzettend balen zeg!! Wat frustrerend dat het effect van de leo dan nu al weg aan het gaan is. Hoop zo dat jouw gevoel klopt en je alsnog een eisprong mag krijgen! En fijn dat je vriend terugkomt, steun kan je idd wel gebruiken nu.

@ ShallY; Wanneer is jouw nod? De mijne donderdag, maar wil er woensdag vast een test tegenaan gooien. Spannend!
When life give you a hundred reasons to cry show life a thousend reasons to smile
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2340

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 31 Jan 2014 14:55

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ow dat wist ik niet dat het effect na een Leo zowiezo zou afnemen. Raar eigenlijk..waarom doen ze dan eigenlijk een Leo als het effect na een jaar of anderhalf toch afneemt. Balen is het in ieder geval.

Gonal-f is wel makkelijk hè. Ik krijg er alleen al de zenuwen van als ik het stappenplan van het klaarmaken van de pen lees op internet. Voordat ik eraan moet beginnen stap ik toch nog even bij de assistentes van de fertiliteitepoli binnen. Ik maak me alweer helemaal druk terwijl ik nog een zenuwslopende week te gaan heb. Ben inderdaad in afwachting.

Ik had op de een of andere manier wel goede hoop maar nu met die blaasontsteking en de antibiotica die ik ervoor gebruik zal het wel niet hoor.

Mijn vorige zwangerschap was totaal onverwachts voor me. Was er niet vanuit gegaan dat ik zwanger was en toen ik me al een paar dagen niet lekker voelde dacht ik dat ik een griepje onder de leden had. Maar nu ga ik me bij elk pijntje ofzo afvragen, zal het.. Zo irritant want wil er niet teveel aan denken maar dat gebeurt dus stiekem wel.
Moet zeggen dat de eerste week altijd wel mee valt maar de tweede week vind ik altijd ontzettend moeilijk.

@weegschaal: ik verwacht mijn NOD volgend weekend maar als mijn lf weer zo kort is kan zou het best wel eens kunnen dat ik woensdag al ongesteld ga worden.
<<

Anoniem328

Bericht 31 Jan 2014 15:15

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Shally omdat normaal gesproken een jaar tot 1,5 jaar genoeg moet zijn om zwanger te raken. De arts die destijds de leo uitvoerde zei ook letterlijk: We hebben jou wel binnen een jaar tot 1,5 jaar zwanger dus maak je maar niet druk. Ik geloofde dat toen ook echt, beetje naief achteraf.
Voor de leo sloegen bij mij de clomid maar ook de injecties niet goed aan en de enige andere optie is dan nog ivf en dat was een te grote stap op dat moment, dus dan is een leo een voordehand liggende keus.

Stappenplan voor het klaarmaken van de pen? Hmmz ik dacht dat de pen kant en klaar was en dat je dan alleen maar hoefde te te prikken. Niet dus :( Nouja ik wacht het wel af en hoop dat de komende dagen alsnog als een gek een eitje gaat groeien.

Spannend hoor Shally, nog een week(je) afwachten dus. Ik duim voor je. Ja elk pijntje analyseren kennen we hier allemaal denk ik wel. Heel vermoeiend is dat he?!

Weegschaal voor jou duim ik ook! Het is jullie zo gegund!!!
<<

weegschaal

Noob

Berichten: 173

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:26

Bericht 31 Jan 2014 15:39

Re: Moeilijk zwanger worden topic

@ ShallY; Wat balen van je blaasontsteking! Maar dat hoeft een zwangerschap niet in de weg te zitten hoor. Heb zelf ook 1x heel pril een blaasontsteking gehad waarvoor ik een kuurtje kreeg. Ik heb rond een menstruatie dezelfde klachten als bij een zwangerschap, dus weet dat ik daar niet op hoef te letten. Maar ik ben er ook veel mee bezig, erg vermoeiend idd. Hoop dat je de gonal f gewoon niet hoeft te gebruiken!!!

@ Olijfje; En ik gun het jou en ShallY niet minder!
When life give you a hundred reasons to cry show life a thousend reasons to smile
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2340

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 31 Jan 2014 15:57

Re: Moeilijk zwanger worden topic

En wat ik erg vervelend vind van al die rot hormonen..ik ben zo verschrikkelijk emotioneel,ik huil om de meest stomme dingen. Gisteren was ik iets aan t kijken op tv en dan schiet ik gelijk weer vol. Pff..
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 31 Jan 2014 16:54

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Mijn ervaring met Gonal F is heel positief. Je hoeft alleen een klein naaldje er op te zetten, de goede dosis ervoor draaien en spuiten. Had ook geen bijwerkingen. Vaak geeft spuiten veel minder bijwerkingen dan Clomid hè. Misschien helpt dit een klein beetje. Sterkte meiden!
Afbeelding
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2340

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 31 Jan 2014 18:56

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Klopt hoor dat het een voorgevallen pen is en je hem alleen maar op de juiste dosering moet draaien. Maar ik bedoel eigenlijk meer wat je moet doen als er een grote luchtbel zit en als je de naald in je buik hebt moet je indrukken en dan als het goed is moet ie weer op 0 springen en zo niet dan heb je niet alles gespoten. En vanaf dan snap ik het niet meer en daar kan ik me nu al druk om maken.

Pik zou precies hetzelfde gedaan hebben hoor olijfje. Ik vind ivf toch ook wel een erg grote stap en ook direct de laatste stap dus die wil ik voorlopig nog niet kiezen.

Ik ben al bekend met spuiten goor lcn. Heb tot nu toe menopur gespoten maar omdat ik bijna tot de max zat ga ik nu over op gonal-f. Ik lees wel dat menopur natuurlijker is en dat met gonal-f je bms niet goed kan gaan groeien. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Maar tot nu toe was m'n bms heel goed dus hopelijk blijft dat zo.
<<

Marinaa_

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 344

Geregistreerd: 03 Sep 2013 13:14

Bericht 31 Jan 2014 22:59

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ik ga ook beginnen met gonal spuiten. Clomid deed niks bij mij.
Ik wacht nu op een menstruatie (opgewekt met provera) en dan mag ik op dag 3 beginnen met gonal. Ben erg benieuwd. Toch wel weer spannend.
<<

weegschaal

Noob

Berichten: 173

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:26

Bericht 02 Feb 2014 19:49

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ik ben ongesteld geworden :thumbdown:

Weer na 25 dagen al, en nu maak ik me zorgen. Mijn cyclus is strak 28 dagen, al 3 jaar lang sinds het stoppen van de pil. Zodra ik hersteld was van een miskraam zat ik gelijk weer op 28 dagen. Zo ook de cyclussen waarin we een pauze hadden genomen eind 2013. En nu stoppen we met de condooms en zit ik al 2 cyclussen op 25 dagen?!? Daarbij heb ik hele flinke menstruatiekrampen, terwijl het anders wat lichtjes zeurt. Nu ga ik dus twijfelen of ik wel goed schoon ben. De laatste miskraam heb ik geen weefsel verloren en is er geen curettage gedaan, mijn lichaam zou het zelf opgelost hebben (letterlijk als figuurlijk). Ik kijk het nog een cyclus aan en maak daarna een afspraak voor een echo...
En ik baal sowieso ook gewoon. Tuurlijk is het een luxe om altijd gelijk of de tweede cyclus zwanger te zijn, maar na 3 jaar wil ook gewoon niet meer wachten. Net foto's gemaakt met de vriendengroep, met de 3 kindjes erbij die het afgelopen jaar geboren zijn. En dan wil ik ook gewoon, wij zijn er potverdorie al (veel) langer mee bezig dan hen en hebben nog steeds niks :snik:
When life give you a hundred reasons to cry show life a thousend reasons to smile
<<

Noor

Major Yipyapper

Berichten: 2662

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:24

Bericht 02 Feb 2014 19:57

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Dikke knuffel weegschaal!
Hoeveel dagen zit er nu tussen je eisprong en menstruatie dan?
Mijn cyclus was ja ook altijd zo kort door de korte lf. Ik las ergens dat je pas met de medicatie moest beginnen na een positieve test. Dus ook met de utro? Ik moest altijd meteen starten met progesteron 36 uur na een positieve ovulatietest.
Compleet gelukkig & gelukkig compleet..
Luuk: 07-09-2012
Nora: 15-07-2014
<<

weegschaal

Noob

Berichten: 173

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:26

Bericht 02 Feb 2014 20:06

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Volgens mij is mijn lf wel 12-14 dagen, maar valt mijn eisprong wat eerder. Heb er al aan zitten denken om utrogestan eerder te gaan gebruiken, heb ook meer dan genoeg in huis. Ik hoef het pas vanaf de positieve test te gebruiken omdat het niet om de lf gaat, maar ondersteunend voor de zwangerschap is. De promise studie, progesteron bij herhaalde miskramen, leek ook goed resultaat te hebben met gebruik vanaf een positieve test. Een nadeel van utrogestan vind ik dat het je cyclus verlengt, daar had ik weinig zin in toen deze nog 28 dagen was.
Ik wacht gewoon nog een cyclus af en ga dan naar mn gyn. Kunnen we dit ook bespreken. Maar ik baal gewoon! Waarom geen normale cyclussen zodat ik me daar niet druk om hoef te maken?!
When life give you a hundred reasons to cry show life a thousend reasons to smile
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2340

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 02 Feb 2014 20:09

Re: Moeilijk zwanger worden topic

@Weegschaal: wat klote zeg. En wat snel. Raar dat je cyclus ineens korter is.

@ Marinaa: succes met spuiten!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bloom, Carra, Lexi