Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Moeilijk zwanger worden topic

<<

Anoniem160

Bericht 11 Nov 2014 15:08

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Lieve Taeda en Laced, ik herken het zo goed wat jullie schrijven. Meiden die in hetzelfde jaar als ik een kindje hebben gekregen hebben ook al 2 of 3 kinderen en ik hoop nog steeds dat het ons nog een keer gegund is. En jullie beide gun ik het ook zo. Natuurlijk ben ik dankbaar voor het kind dat ik al heb, maar de wens voor een tweede kindje is zo groot (dat gevoel herken jij vast, Laced). Ik wil het zo graag nog een keer meemaken.

Laced, wij hadden gisteren na bijna 6 weken al uitslag van het chromosoomonderzoek. Kun jij niet navragen of het er al eerder is? Dan weet je waar je aan toe bent!

Taeda, natuurlijk hoor jij ook in dit topic thuis. Het lukt niet om zwanger te worden en dat je nog geen behandelingen hebt gehad maakt dat niet minder erg! Succes volgende week bij de gynaecoloog, ik hoop dat je snel kunt starten met de behandeling, wat dat dan ook mag zijn.
<<

Laced

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 941

Geregistreerd: 27 Mei 2014 12:18

Bericht 11 Nov 2014 15:35

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Bay, ik heb begrepen dat er 8 weken staat voor het onderzoek is afgerond, daar er maar 1 bedrijf/organisatie is in Nederland die dit onderzoek uitvoert. Ik ga 16 december naar Berlijn en wanneer ik terugkom heb ik de afspraak staan met het ziekenhuis. Het klopt helemaal, ik wil het zo graag nog een keer meemaken. Ik probeer de wens nu maar zo diep mogelijk weg te stoppen, zodat ik er niet aan hoef te denken. Ik wil niet denken aan de mogelijke opties dat het wellicht nooit gaat lukken of dat er wellicht een oorzaak is waardoor het voor ons onmogelijk is om nog een kind op de wereld te zetten. Ik wil niet doemdenken, maar het is verdomd lastig na 2 miskramen. Ik probeer mij nu te focussen op andere dromen, die wel werkelijkheid kunnen worden, dan mijzelf te focussen op het zwanger worden waar ik geen grip op heb. Ik merk ook dat het begrip vanuit de omgeving minder is. Bij de eerste miskraam was er zoveel medeleven en nu? Been there, done that. Niemand die vraagt "hoe is het nu met je, hoe voel je je?". Tuurlijk hoeft niet iedereen de heletijd mijn hand vast te houden, maar toch doet het mij wel verdriet dat ik het gevoel krijg dat ik maar door moet gaan, alsof er nooit iets is gebeurd.

Ik wil jullie een dikke knuffel Bay en Taeda! Maar ook alle andere meiden die in dit schuitje zitten. :hug: :hug: :hug:
Liefde voor het leven; 27-08-2011 & 22-10-2015
<<

Olijfje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3751

Geregistreerd: 17 Sep 2013 10:58

Bericht 11 Nov 2014 15:46

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Zo herkenbaar. Zoveel mensen die ons hebben 'ingehaald' met zwanger worden en bevallen terwijl ze veel later zijn begonnen dan ons.

Wat ik ook erg pijnlijk vind is dat er soms mensen om ons heen in de medische molen belanden en dan herkenning/steun bij ons zoeken omdat wij (helaas) weten hoe het is. Ze hebben dan vragen over de mm en willen weten hoe wij ermee omgaan. Op zich vind ik dat niet erg en vind ik het wel 'fijn' om dan mensen om ons heen te hebben die in dezelfde situatie zitten. Maar vervolgens raken die vrouwen/stellen dan wel zwanger en blijven wij steeds weer alleen achter.

Heel soms denk ik echt bij mezelf, we stoppen ermee. Die constante stress, spanning en het feit dat je leven zo stil lijkt te staan. In periodes dat we (vrijwillig of verplicht) een pauze hebben en er niet mee bezig zijn voelen we ons zoooveel beter en zoveel gelukkiger. Maar daarna besef ik me natuurlijk weer hoe groot onze wens is, en dat deze stress en spanning (hopelijk) ooit wordt beloond met een prachtig kindje.

Oke.... Nu klaar met dit overlopend-van-zelfmedelijden-berichtje :P

Meiden gewoon meeschrijven als je daar behoefte aan hebt. Of je nu wel of niet met behandelingen bent begonnen, of je nu met IUI, IVF, ICSI, ovulatie inductie bezig bent, of dat het zwanger worden geen probleem is, maar het zwanger blijven wel, iedereen kan hier meeschrijven en voor iedereen is het even erg!
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5096

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 11 Nov 2014 15:57

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Lieve lieve meiden.

Met een brok in mijn keel lees ik jullie berichten......
Met heel mijn hart hoop ik voor jullie dat het bij jullie snel mag lukken en jullie een fantastisch kindje op de wereld mogen zetten, of het nu je 1ste, 2de, 3de of weet ik hoeveelste het mag zijn.
Ik gun jullie dat geluk zo enorm. Hopelijk hoeven jullie er niet lang meer op te wachten.

Voor jullie allemaal :hug: :hug: :hug:

Liefs Dora.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem129

Bericht 11 Nov 2014 19:40

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Emmeve, wat fijn dat de pijn even weg is! Ik hoop dat dat zo mag blijven!

Sabje, spannend dat je nu moet wachten! Ik hoop zo op goed nieuws!

Bay, fijn dat er niets ernstigs uit het chromosomenonderzoek is gekomen, slikken dat je twee keer pech gehad hebt maar het moet dus wel kunnen! Ik hoop dat je snel zwanger bent!

Ik ben nog niet ongesteld, volgens mijn eigen berekening zou dat ergens tussen maandag en morgen moeten gebeuren. Ik hoop dat dat ook zo is want dan kunnen we verder, dan weet ik dat mijn lichaam het weer op de rit heeft!

Verder een dikke knuffel voor iedereen. :hug: Zoveel verdriet van allemaal meiden die allemaal een geweldig moeder zouden kunnen zijn en dan zoveel kinderen in ellende in Nederland. Als ik alleen al bij mij op mn werk kijk. Dat vind ik zo oneerlijk.
<<

Anoniem160

Bericht 11 Nov 2014 21:40

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Dora, dank je wel. Echt lief van je!

Lien, ik hoop dat je snel ongesteld wordt, dan kun je inderdaad weer verder. Hoe voel je je nu?
<<

Anoniem129

Bericht 11 Nov 2014 22:42

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Het gaat. Ik blijf me leeg voelen. Ik wil zo graag ongesteld worden nu maar aan de andere kant ben ik weer bang voor elke druppel bloed die me doet denken aan het moment van dr eerste druppel bloedverlies bij mn miskraam dat ik er ook weer bang voor ben!

Op mn werk zei iemand ik snap dat je je rot voelt ook al heb ik het nooit meegemaakt. Ik denk niet dat je dit kan snappen zonder het meegemaakt te hebben.
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10870

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 11 Nov 2014 23:12

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Dora schreef:Lieve lieve meiden.

Met een brok in mijn keel lees ik jullie berichten......
Met heel mijn hart hoop ik voor jullie dat het bij jullie snel mag lukken en jullie een fantastisch kindje op de wereld mogen zetten, of het nu je 1ste, 2de, 3de of weet ik hoeveelste het mag zijn.
Ik gun jullie dat geluk zo enorm. Hopelijk hoeven jullie er niet lang meer op te wachten.

Voor jullie allemaal :hug: :hug: :hug:

Liefs Dora.

Precies dit is wat ik voel als ik jullie berichten lees. Ik gun het jullie allemaal zo!

En Taeda, ik was een van de meiden met wie we eind 2012 in het topic schreven. En inderdaad, halverwege volgend jaar willen wij voor een tweede gaan. Ik hoop heel erg dat jij voor die tijd zwanger mag worden. Ik gun het jou ook zo! Zo oneerlijk, ik heb al een dreumesje rondlopen en jij staat nog met lege handen. Het lijkt me erg confronterend voor jou. Heel veel sterkte! :hug:
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Anoniem160

Bericht 13 Nov 2014 14:15

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Laced, fijn dat je in ieder geval je gedachten wel kunt verzetten. Binnenkort een paar dagen naar Berlijn, leuk om naar uit te kijken. Natuurlijk blijft je verdriet wel aanwezig, maar dat is hartstikke normaal. En dat de rest van de wereld doorgaat terwijl jij nog zoveel verdriet hebt is heel herkenbaar. Hier vraagt ook niemand mee aan me hoe het gaat, zelfs mijn zwangere schoonzus (die drie weken verder was dan ik) vraagt helemaal niks. We werken ook nog eens samen dus dat is dubbel confronterend. Ondanks dat ik aan haar vraag hoe het met haar en de baby gaat vraagt ze mij niks. Dat doet pijn. Ik hoop en duim voor je dat er uit jullie onderzoek niks komt, ook al betekent dat ook voor jullie dat jullie twee keer 'pech' hebben gehad. Dikke knuffel! :hug:

En Lien, ik denk inderdaad ook dat je alleen weet hoe het voelt als je het zelf hebt meegemaakt. Ik word eigenlijk ook boos als iemand zegt dat hij/zij het 'vervelend voor me vindt'. Het is niet vervelend, het is verschrikkelijk, heftig, verdrietig en wat al niet meer. Maar zeker niet 'vervelend'. Ik hoop nog steeds voor je dat je snel ongesteld wordt!

Olijfje, ik denk dat iedereen die gedachte heeft er mee te stoppen. Het is ook zo stressvol, maar inderdaad, je weet waar je het voor doet. Ik gun het je zo!

Ik heb zojuist in het ziekenhuis een gesprek gehad met die verpleegkundige. Het was fijn en ze was heel begripvol en ze heeft tegen me gezegd dat ik echt verdrietig mag zijn, dat ons kindje zó gewenst was en dat het ons weer is afgenomen. Over twee weken hebben we weer een gesprek, ik merk dat ik er toch wel behoefte aan heb erover te praten, maar liever met iemand anders die ik goed ken zodat er niet gerelativeerd kan worden door die ander. Ik kan zelf ook heus wel relativeren, maar daar ben ik nog niet. Ik ben nu nog verdrietig, in de rouw en nog volop aan het verwerken dat ik mijn kindje verloren heb. En daar mag ik de tijd voor nemen en ik moet mezelf met mijn verdriet op de eerste plaats zetten. Voelt heel lastig, want ik zet mezelf nooit op één. Moet ik misschien toch maar eens gaan doen.
<<

Anoniem129

Bericht 13 Nov 2014 20:46

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ik ben vandaag ongesteld geworden, niet helemaal gek dus. 1 dag later dan volgens mijn eigen berekening! Heb verschrikkelijke buikpijn op de plaats van de endometriose. Pak een pijnstiller en een pittenzak op mn buik!
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2275

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 13 Nov 2014 22:33

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Lien, wat rot dat je zo'n pijn hebt als je ongesteld bent. Duurt dat dan een hele menstruatie of een paar dagen?

Bay, fijn dat je een goed gesprek hebt gehad met die verpleegkundige. Fijn om je verhaal te kunnen vertellen tegen iemand die er blanco in staat.


Laced, gaaf Berlijn! Hopelijk kan je er wel van genieten.

Met mij alles goed. De eerste wacht week zit er morgen op. Hopelijk gaat volgende week snel voorbij zodat ik weet waar ik aan toe ben.
Ik ben echt een monster nu met al die hormonen in m'n lijf. Of ik word heel kwaad of verdrietig. Maar goed, alles voor een beeb!
<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:54

Bericht 15 Nov 2014 10:29

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Wil jullie nog even een dikke knuffel komen geven!
Herkenbaar dat de omgeving soms weinig zegt en er niet mee bezig lijkt.
Aan de ene kant zijn mensen gewoon erg met zichzelf bezig, aan de andere kant durven mensen vaak ook niks te zeggen, bang dat ze je verdrietig maken als ze erover beginnen. Althans dat is wat ik dan wel hoorde. .
Ik ben er van overtuigd dat niemand die het niet zelf meegemaakt heeft begrijpt hoe het voelt als je ongewenst kinderloos bent of als je vurige wens voor een 2e of 3e niet vervuld wordt.
Het gaat ook niet alleen om het krijgen van een kindje maar over de rest van je leven. Blijf je kinderloos dan ziet de rest van je leven er zo anders uit. Mijn ervaring is dat mijn leven echt heeft stilgestaan gedurende de periode van ruim 3 jaar. Tuurlijk deed ik wel dingen, ging ik met vakantie, werkte ik. . Maar alles stond bij mij toch enigzins in de schaduw van de kinderwens.
Achteraf voelt dat ook spijtig. Ik denk nu soms van: had ik nog maar wat meer genoten af en toe. Maar dat is gewoon moeilijk als je er midden in zit en ook zo gezond mogelijk wilt leven.
Ik ben nu zo dankbaar voor mijn twins..ik gun het jullie ook enorm! Blijf hoop houden, waar realistisch uiteraard! En probeer ook te genieten van de mooie dingen die er verder zijn...
Ik had een spreuk die me veel kracht gaf (hangt nog steeds aan prikbord): Elke poging die mislukt, brengt je een stap dichter bij het geluk...
Afbeelding
<<

sabje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 570

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:05

Bericht 15 Nov 2014 15:01

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Hier de poging met de eerste cryo ook mislukt. Ik had al 2 dagen buikpijn en vanmorgen was het een stuk erger. Ook paracetamol moeten pakken. Sinds twaalf uur ook helder rood bloed met het afvegen.
Het is alleen weer veels te vroeg. Ik zondag pas de terugplaatsing gehad. Dus nog geen week later al bloedverlies.
Nu wachten tot het echt doorzet en dan kan ik mijn medicijnen pakken. Paracetamol helpt maar een klein beetje.
Ons boefje 24-08-2010
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2275

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 15 Nov 2014 15:15

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ah nee Sabje, wat klote zeg. En inderdaad erg snel na de terugplaatsing.
Dikke knuffel :hug:
<<

Anoniem129

Bericht 15 Nov 2014 16:55

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ow Sabje wat verdrietig zeg! Sterkte!

Mijn buikpijn lijkt iets minder te worden. Hoop dat het snel over is net als de ongesteldheid dan kunnen we de volgende ronde in!
Laatst gewijzigd door Anoniem129 op 16 Nov 2014 23:44, in totaal 2 keer gewijzigd.
<<

Laced

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 941

Geregistreerd: 27 Mei 2014 12:18

Bericht 15 Nov 2014 17:24

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ah nee, wat verdrietig Sabje! De vorige ronde werd je ook heel snel ongesteld toch? Je gebruikt utro toch, dat werkt niet dus?
Liefde voor het leven; 27-08-2011 & 22-10-2015
<<

sabje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 570

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:05

Bericht 15 Nov 2014 17:37

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ja ik gebruik utro. 2x 2 bolletjes per dag. Als ik een eigen cyslus heb is die 31 dagen nu is het pas dag 25. Maandag maar is over hebben met de verpleegkundige en dan een afspraak maken met mijn gyn. Want dit is wel heel kort zo.
Laatst gewijzigd door sabje op 15 Nov 2014 20:30, in totaal 1 keer gewijzigd.
Ons boefje 24-08-2010
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2033

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 15 Nov 2014 18:20

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Owwww Sabje wat ontzettend balen :(
En dat is wel heel vroeg zeg, nog vroeger dan de vorige keer. Wat raar dat die utrogestan niks doet. Miss kun je een volgende keer om pregnyl vragen ipv utro, dat schijnt vaak beter te werken. Maar goed daar wil je nu misschien nog helemaal niet over nadenken. Dikke knuffel voor jou!!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15358

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 15 Nov 2014 19:24

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Oh Sabje wat shit :( Het ontzettend druilige weer past vast goed bij je bui... rustig aan doen!

Mooi bericht van jou LCN. Ik kan me voorstellen dat jouw spreuk je af en toe even met beide benen op de grond zette en weer even perspectief gaf. Mooi is die! Ik ben zelf nooit zo van de spreuken maar had wel een post-itje die ik in mijn agenda had met: 'Ook pech raakt een keer op'. Daar geloofde ik wel in.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7941

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 16 Nov 2014 18:10

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Wat een lieve woorden meiden! Ook van meiden die hier niet meeschrijven. Ik vind het echt heel fijn dat iedereen met elkaar meeleeft, dat geeft toch een beetje steun.

Sabje, wat ontzettend jammer! Ook echt balen dat je cyclus zo kort is, hopelijk vinden jullie snel de juiste medicatie voor jou!

Lien, gaat het met je buikpijn? Dat lijkt me zo dubbel, je menstruatie is al een rotweek en als het dan fysiek ook nog eens vreselijk pijn doet, helpt niet echt.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2275

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 16 Nov 2014 21:13

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Lien, ik denk dat je sabje bedoelt?

Ik mag nog een week in de zenuwen zitten.

Sabje, je bent dus ongesteld geworden door de utrogestan heen?
<<

sabje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 570

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:05

Bericht 16 Nov 2014 21:58

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Shally: Het heeft nog niet helemaal doorgezet. Wel iedere keer met afvegen. Zal het morgen denk ik worden. Ja door de utrogestan heen. Had het er voor de terugplaatsing nog met de verpleegkundige over gehad, omdat dit vorige keer ook was. Zij zei dat het bijna nooit voorkwam, vooral omdat dit geen verse terugplaatsing was. Dus toch wel.
Ik heb gelukkig niet heel veel last van de hormonen. Alleen heel erg moe, maar gelukkig geen stemmingswisselingen voor mijn omgeving haha
Jij nog succes met wachten!!!

Lien: Is de buikpijn al minder? Hoop dat het snel over is. IK zit er weer op te wachten. Is nu gelukkig nog te hebben ,et paracetamol.

All: Bedank voor de lieve woorden. Doen me goed. Het heeft nog niet doorgezet. Gistermiddag was het gestopt dus nog een sprankje hoop. Sinds vanmiddag weer bloedverlies. Zal morgen wel doorzetten denk ik. Dan ook het ziekenhuis bellen.
Ons boefje 24-08-2010
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2275

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 16 Nov 2014 22:36

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Heb je net als bij een andere menstruatie al wel buikpijn enz? Want als ik me goed herinner had Sophie ook bloed verlies en die was toch ook zwanger. Ik duim voor je dat het toch iets goed betekent!
<<

Anoniem129

Bericht 16 Nov 2014 23:47

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Vandaag een zwaardere pijnstiller op, we gingen een dagje uit met mijn broertjes/zusje en aanhang en had geen zin in erge buikpijn. Nog niet heel veel beter dus.

Sabje ik duim met je mee voor het laatste sprankje hoop!

Ik twijfel of ik ovulatietesten wil proberen. Welke gebruiken jullie?
<<

Anoniem256

Bericht 17 Nov 2014 01:37

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Oh Sabje, wat ontzettend balen.. Hoop dat er toch nog positief uitpakt en anders dat er een goede oplossing komt voor de volgende keer..

Lien, wel fijn dat je lichaam het weer oppakt. Sterkte met de buikpijn! Ik gebruik de ovulatietesten van zwangerenkids.nl, de dipstick. Goedkoop en bij mij altijd duidelijke strepen bij eisprong. Deze maand ook clearblue digitaal gebruikt omdat ik de IUI goed wilde timen maar wat een ondingen vond ik dat. Bij 3 strips een foutmelding, uiteindelijk wel een smiley op de dag dat die van zwangerenkids ook positief was dus blijf daar eerst wel bij.

Shally, ik wacht met je mee. Wanneer ga jij testen?
Eerste week ging snel voorbij, krijg nu allerlei vage klachten dus tijd kan me niet snel genoeg gaan. Weet helaas dat die klachten niks zeggen, de ene maand wel al krampjes en steekjes gehad en de andere maand niet. Maar toch houd iets in mij vol dat dit echt anders is dan anders. Maar goed, ook die gedachten heb ik al vaker gehad. Goed in mezelf gek maken dus!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers