Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voorjaar 2014 mama's

<<

Lindsya

Noob

Berichten: 156

Geregistreerd: 05 Sep 2013 13:51

Bericht 03 Jan 2014 20:19

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hallo allemaal,

Beste wensen iedereen.

Mikado, ik heb daar ook last van gehad bij mijn eerste zwangerschap, nu heb ik er nog geen last van. Ik zou zeker even die pads halen. Bijna verlof voor je, het wordt aftellen.

Katrien, hopen dat je suiker volgende week wel goed is. Ik snap dat je geschrokken ben. Betreft de pijnbestrijding, je kan altijd tijdens je bevalling een prikje krijgen, die haal de scherpe kantjes eraf. Ik heb bij mijn eerste zonder gedaan, ik hoop dat het bij de tweede ook zo is.

Dolfijntje, ik herken het zweten niet. Je heb leuke dingen besteld voor het kamertje.

Solei, leuk dat je vriend de baby nu ook goed kan voelen.

Moonlight, ik was de kleertje één maand voor dat ik ga bevallen in neutrale wasmiddel en dat blijf ik ook de komende tijd doen als de kleine geboren is en na een tijdje gaan zijn kleertjes gewoon mee bij onze kleertjes. Zo heb ik het ook gedaan bij mijn eerste kind.

Roze, leuk dat je kleine meid ook oud en nieuw mee heb gevierd ook al vond ze het vuurwerk op het eind een beetje eng. Soms zijn die knallen ook niet normaal, ik schrik er zelf nog van. Leuke babykamer, is echt leuk geworden.

Razz, leuk dat jullie woensdag naar een huis gaan kijken alvast. Ik hoop dat jullie wat vinden op korte termijn.

Snoezel, goed dat je de kleertjes gevonden heb. Dat is een mooie afsluiting van een heftig jaar, gelukkig dat jullie relatie stand heb gehouden. Ik heb gelukkig al de kerstspullen opgeruimd na de kerstdagen gelijk.

Eppie, wat een leuke dingen heb je gemaakt, zo handig ben ik helaas niet. Leuk dat het kamertje steeds een stapje verder afkomt.

Vandaag zijn we weer oom en tante geworden van een nichtje, ze is iets te vroeg geboren met 35 weken dus het is een kleintje. Van het weekend gaan we even langs.
Volgende week vrijdag heb ik de 30 weken, hopen dat de kleine wel is blijven groeien. Mijn zoontje heeft nu voor het eerst zijn kleine broertje gevoeld toen die aan het trappen was dus die is nu niet meer bij mijn buik weg te slaan, haha. Hij praat steeds meer met zijn broertje, kus mijn buik hele tijd en vraag hoe lang het nog duur voor hij er is. Hij leeft er nu echt naar toe. Deze maand wordt die alweer 7 jaar dus ik moet traktatie maken en zijn feestje organiseren. Hij vier het alleen voor zijn vriendjes van school en thuis vieren stellen we even uit omdat mijn moeder ook deze maand 1 jaar overleden is. En ik wil hem geen feestje ontnemen.

Fijn weekend allemaal.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4042

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 03 Jan 2014 23:20

Re: Voorjaar 2014 mama's

dolfijntje: Volgens mij hoort hij het hartje niet, het gaat meer om het er mee bezig zijn.
Dat zweten herken ik gelukkig niet. En die traktatie klinkt erg handig, vooral als je meerdere klassen moet trakteren.

Katrien: ik snap dat je je zorgen maakt nu. Je wilt toch dat alles volgens het boekje verloopt. Hopelijk is het idd niks.

Mikado: Een lek-boobie!! :laughcry:
En jullie gaan echt voor een meisjes-meisjes- kamer, leuk! Meestal wordt zo'n kleur minder heftig als de meubeltjes erin staan. Dan breekt het alweer en met schilderijtjes en frutsels is het gewoon hartstikke leuk!
Pfft ik ben ook wel een beetje aan het aftellen hoor! Maar acht weken zijn voorbij voor je het weet.

Lindsya: gefeliciteerd met je nichtje! alles goed met de kleine meid?
Leuk dat je zoontje er naar toe leeft! Lief hoe hij er mee omgaat als ik het zo lees.
En sterkte in de komende tijd. Het zullen ook moeilijke dagen zijn geweest zo...

All:
Eindelijk mijn vriend meegekregen naar de prenatal!! :P We hebben niks gekocht, maar ik kon tenminste wel laten zien wat er allemaal bij komt kijken. En hoeveel keuze er allemaal is.

Hebben jullie al een geboortekaartje gekozen? Wij hebben er eindelijk een gevonden die we beide leuk vinden. Alleen de prijs valt wat tegen. Voor 70 kaartjes zit je al aan de plus/min €210,- . Is dit bij jullie ook rond die koers?
De naam hadden we al vanaf het begin, maar nu hebben we ook de extra/doopnamen besproken en de naam even helemaal voluit geschreven. Dan wordt het ineens echt!

Edit geboorte kaartje: Dit kaartje zou dubbelzijdig bedruk moeten worden, daarom zijn de drukkosten hoger.
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1210

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 04 Jan 2014 01:20

Re: Voorjaar 2014 mama's

Eppie: Wat een leuke dingen heb je gemaakt zeg. Bij jou begint het ook al op te schieten met het kamertje leuk.

Roze: wat een ontzettend leuk kamertje, erg mooi geworden. Hoe was de echo vandaag?

Snoezel: ja wij zijn ruim op tijd met het kamertje, komt ook omdat de spullen eerder geleverd werden dan verwacht en onze zolder helemaal vol stond. Maar moet ook wel eerlijk zeggen dat ik ook een heel onrustig gevoel had en het wel heel fijn vind dat het voor het grootste gedeelte af is.
Wat moet de jaarwisseling bijzonder voor jullie zijn geweest. Wel heel fijn dat jullie er sterk uit zijn gekomen en nu zelfs een tweede op komst

Moonlight: Waar ben jij verzekerd als ik vragen mag? Dat jij niets hoeft bij te betalen voor het bevallen in het ziekenhuis. Ik wil ook graag in het ziekenhuis bevallen zonder medische indicatie en volgens mij moet ik gewoon bij betalen.
Ik ga straks de kleertjes met neutral wasmiddel wassen.

Solei: Wat leuk dat je vriend de baby zo duidelijk kan voelen.
Wij hebben ook al gekeken naar geboortekaartjes en hebben drie proefdrukken laten opsturen, die waren er vandaag. Eigenlijk waren we er heel snel over uit welke het moet gaan worden haha.

Dolfijntje24: Ik heb het 's nachts wel wat warmer als normaal, maar wordt gelukkig nog niet zwetend wakker. Wat lekker zeg dat je nog maar 4 weken hoeft te werken, ik moet na de vakantie nog 6,5 weken werken, schiet ook al lekker op. Wat een leuk idee van die geboortekoekjes, kan ik ook wel even naar kijken. Ik moet namelijk ook meerdere klassen trakteren.

Katrien: heb je de vorige keer geprikt terwijl je al gegeten had? Dan heb je grote kans dat je suiker nu misschien wel goed is. Dit heb ik namelijk in het begin gehad. Ik werd toen aan het einde van de dag geprikt en had natuurlijk volop gegeten en gedronken en toen was het ook aan de hoge kant. Een week later nuchter geprikt en toen was er niets aan de hand. Al begrijp ik wel dat je geschrokken bent en dat je je toch een beetje zorgen maakt.

Mikado: Ik denk dat je mij verwart met Dolfijntje, zei had het namelijk over geboortekoekjes :). Leuk dat jullie zijn begonnen met de babykamer.
Dat van de melk herken ik ook niet, heb wel last van wit korrelig spul rond mijn tepels.

Lindsya: Gefeliciteerd met de geboorte van jullie nichtje. Wat leuk dat je zoontje zo met zijn broertje bezig is en het ook kan voelen trappen.
Sterkte voor de komende tijd.

All: Hier even een flinke dip. Ik zit niet zo lekker in mijn vel, heb een erg onrustig gevoel de hele tijd en ook ben ik ontzettend onzeker over alles. Ben best wel onzeker van mezelf maar het lijkt wel of het nu extra versterkt wordt. Op de een of andere gekke manier ben ik heel bang dat we de boel niet op tijd klaar hebben en niet alles op tijd geregeld. Is onzin hoor maar dat zit gewoon heel erg in mijn hoofd. Vandaar ook dat het kamertje zo goed als klaar is nu al. Vandaag hebben we nog wat spullen gekocht voor de kleine kruimel en in de winkel neemt de onzekerheid dan weer toe, want kopen we wel de juiste spullen en de goede hoeveelheden en de juiste maat? Vreselijk gewoon. Ook zijn we nog steeds niet helemaal uit de naam en dat geeft mij ook veel onrust.
Ik vraag me ook de hele tijd af of het allemaal wel goed gaat en of ik het straks allemaal wel kan.
Ik lees ook dat veel meiden de baby aan de buitenkant al best snel kunnen voelen en ook hun man/vriend al. Hier nog niet, ik voel de kleine kruimel wel heel goed maar dan alleen nog aan de binnenkant en mijn vriend voelt dus ook nog helemaal niets, dit maakt mij ook weer onzeker.
Goed genoeg geklaagd haha.
Vandaag zijn de proefkaartjes binnen gekomen en daar zijn we gelukkig wel snel uit, ook heb ik vandaag het kraampakket binnen gekregen.
Fijn weekend iedereen.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1210

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 04 Jan 2014 01:22

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hier nog even wat foto's van ons kamertje, ben er erg blij mee :cheering:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Lindsya

Noob

Berichten: 156

Geregistreerd: 05 Sep 2013 13:51

Bericht 04 Jan 2014 01:57

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje, wat een leuke kamer, die meubels zijn echt mooi, precies mijn smaak. Ik heb precies dezelfde kleur meubels in de woonkamer. Ik denk dat iedereen die onzekerheid heeft. Het is toch iets onbekends wat je te wachten staat. Ik ben ook onzeker al wordt het mijn tweede kindje, kan ik de zorg wel aan dadelijk met twee kindjes, hoe ga ik dat doen als mijn oudste naar school moet dan moet de kleine ook mee en zo kan ik nog wel door gaan. Maar het komt vanzelf goed als het geboren is en je in je ritme komt.
Dat je kleine niet voel kan aan de ligging van de placenta liggen. Ik heb ook heel lang de kleine niet gevoeld is ook echt van de laatste weken. Komt echt goed meis en als je vragen heb kan je ze altijd hier stellen.

Solei, ja met de kleine meid gaat alles goed gelukkig. Wij hebben geen geboortekaartjes, heb ik bij de eerste ook niet gedaan. Wij geven een geboortebedankje alleen moet ik ze nog bestellen.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 04 Jan 2014 09:35

Re: Voorjaar 2014 mama's

@ Appeltje: normaal gesproken ben ik dus een regelrechte regelneef, altijd heel planmatig bezig. Juist nu ben ik superontspannen over alles. Raar he, wat hormonen met je kunnen doen. Probeer je zoveel mogelijk te ontspannen, je kleintje krijgt de eerste levensbehoeften sowieso wel; liefde van mama en papa, voeding, luiers en een plekje om te slapen. Andere benodigdheden zijn zo gekocht. Wij waren met 33 weken pas enigszins klaar met de babykamer en met 35,5w hadden we pas de naam. Rond die tijd zijn we ook echt met de geboortekaartjes begonnen. De klossen zijn met 38w onder het bed gegaan, althans de bierkratten. Mijn man voelde de baby trouwens pas rond jouw huidige termijn.

Bovenstaande is niet bedoeld om te laten zien dat het nog trager kan, maar meer om je een idee te geven dat het echt geen drama is om het wat rustiger aan te doen. Probeer je te ontspannen, dat is voor jou en de baby het beste. De basics heb je gewoon, het komt echt helemaal goed.
L2014 & H2017
<<

dolfijntje24

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 08 Sep 2013 08:44

Bericht 04 Jan 2014 09:44

Re: Voorjaar 2014 mama's

appeltje: das toevallig wij hebben dezelfde meubeltjes alleen dan lichter! Niet bruin, maar het is lichter van kleur. Grappig. Ook hebben wij een klamboe boven het ledikant en ook zon knuffel van Woezel!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 04 Jan 2014 10:36

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje, wat vervelend dat je in een dip zit. Ik vind juist dat jij zo snel bent met alles, haha! Wij hebben nu gekleurde muren in de babykamer en nog geen kaartje bijvoorbeeld. Hoop dat je een beetje tot rust komt als het meeste gedaan is. Jullie kamertje ziet er trouwens super lief uit, wat een leuk behang! En ook al helemaal afgewerkt, mooi hoor.

Solei, wij zijn wel al aan het kijken naar geboortekaartjes maar ik vind het heel lastig. En ook duur inderdaad! Dan komen er ook nog postzegels bij. Heb ook geen idee wie ik nou allemaal een geboortekaartje wil/moet sturen. Hebben nu een paar proefkaartjes besteld dus ben benieuwd, misschien dat we makkelijker kunnen kiezen als die binnen komen. We kijken wel steeds naar dezelfde ontwerpster dus denk dat we daar uiteindelijk toch bij uitkomen.

Lindsya, wat leuk dat jullie weer oom en tante zijn geworden! Ook leuk dat de baby's zo dicht bij elkaar zitten qua leeftijd.

Mijn man is nu druk bezig met het verven van de babykamer. Hij gaat volgende week weer een paar weken weg voor zijn werk dus ben blij dat het grote werk dan is gebeurd.
2014 2016 2019
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 04 Jan 2014 10:42

Re: Voorjaar 2014 mama's

Over de geboortekaartjes: wij zijn ook 200 euro kwijt voor 70 kaartjes. Ik ben uitgegaan van de adressen van onze bruiloft en heb nog gekeken naar nieuwe toevoegingen. 50 geboortezegels kost 32,50 geloof ik. We hebben ca. 13 kaarten die naar het buitenland moeten. Vergeet geen extra kaarten te bestellen, voor jezelf maar ik merkte ook dat we toch nog mensen hebben toegevoegd bv de verloskundigen praktijk, fysiotherapeut, verre oom enz.
L2014 & H2017
<<

Patsy

Bericht 04 Jan 2014 10:52

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje, vervelend van je dip. Vorige week hoefde ik niet nuchter te zijn voor het prikken, ik denk zelf ook dat het daardoor komt dat de waardes te hoog waren, maar die rottige hormonen laten me nogal snel in de stress schieten. Wat een leuk kamertje! Wij gaan vandaag weer druk bezig, mijn man gaat de kast in elkaar zetten en ik ga met de afwerking bezig.

Wij waren heel vroeg met de kaartjes, gelijk na de 20 weken echo. We willen iets aparts en toen we deze tegenkwamen waren we er gelijk zeker van dat dit hem moest worden. We waren, volgens mij, 240 euro kwijt voor 75 euro. Wel prijzig, maar we vinden de kaart zo leuk dat we het toch gedaan hebben.
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1210

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 04 Jan 2014 16:54

Re: Voorjaar 2014 mama's

Lindsya: Dank je wel. Wij zijn ook erg blij met het kamertje. De kleur van de meubels hebben wij ongeveer ook in de woonkamer, iets donkerder.
Dank je voor je geruststellende woorden. Ik heb er ook niet constant last van het zijn meer vlagen dat het ineens op komt zetten en het is ook vooral het onrustige gevoel wat ik niet echt van mijzelf ken. Normaal ben ik een ontzettende boekenwurm maar nu kan ik me daar totaal niet meer op concentreren.

Mzcharlotte: Dank je wel. Mijn vriend zei al het zelfde als jij. Het heeft alles wat het nodig heeft straks en vooral onze liefde en dat is ook wel zo. Echt raar wat hormonen met je kunnen doen want normaal ben ik best wel van ach het komt wel en alles op het laatste moment, maar nu maakt het me zo onrustig en wil alles klaar hebben. Ik probeer me nu ook wel zo goed mogelijk te ontspannen en hoop dat de rust weer een beetje in mijn lijf komt nu in ieder geval het kamertje klaar is.

Dolfijntje 24: Wat grappig zeg, dat jullie dezelfde meubeltjes maar dan lichter hebben. Vind het een erg mooie lijn.

Mikado: Dank je wel voor het compliment. Dat afgewerkte is de verdienste van mijn vriend, die wil het dan ook helemaal af hebben haha. Jullie kamertje gaat nu ook wel hard.

Katrien: Dank je wel. Wat het suiker prikken komt vast helemaal goed.

All: Voel me vandaag gelukkig al weer iets rustiger, ik kan nu niets meer doen het komt allemaal vanzelf goed. Het zullen ook wel een heel stuk de hormonen zijn die het onrustige gevoel bij mij veroorzaken. Het belangrijkste is dat de kleine man het goed doet en dat doet hij tot nu toe.
29 januari op mijn verjaardag heb ik de intake van de kraamzorg, die mevrouw dan ook maar overladen met vragen haha.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 04 Jan 2014 17:53

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje, wat fijn dat je je vandaag weer wat beter voelt. Om heel eerlijk te zijn ken ik geen moeder die vanaf het begin alles al perfect deed hoor.
Met gewoon een beetje logisch nadenken ben ik ook verder gekomen, en straks als ons meisje geboren is zal ik ook wel weer mijn onzekere momentjes beleven.
Oh en trouwens dat Lief! Behang is leuk! Wij hebben het ook op de kamer van ons mannetje

Hier gaat het goed, al had ik gister best buikpijn in de ochtend en middag dus even verloskundige gebeld. Ze zei dat het misschien een blaasontsteking was, dus ik ga maandag gezellig even wat urine achter laten bij de dokter haha. Ik hoop dat het meevalt.
Mijn man is klaar met verven, de lamp hangt en vanmiddag hebben we een rolgordijn besteld. Aanstaande woensdag komt de kinderkamer, denk dat hij dat weekend met de meubels aan de slag gaat, dat hoop ik want ik ben dan aan het werk. Het is dan zo leuk thuiskomen als er dan al wat meer staat :P
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 04 Jan 2014 18:54

Re: Voorjaar 2014 mama's

Goedenavond allemaal. Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn knutsels.
We zijn ook uit de kleur. Het is een zeeblauwe kleur geworden. Verf is al binnen.
Leuk dat iedereen zo fanatiek met de kamertjes bezig is.

@appeltje, fijn dat je je al wat beter voelt. Ik herken je gevoel erg goed. Onzeker zijn of je het juiste wel aanschaft, komt alles wel op tijd af. Jullie kamertje is erg mooi gewordrn een echt jongenskamertje. Ons kamertje lijkt op een bouwval vergeleken met die van jullie. Daar kan ik wel in de stress overr raken. Volgens mijn vriend komt alles goed.

@katrien, wellicht komt het inderdaad doordat je niet nuchter was. Ik hoop voor je dat de volgende meting meevalt. Ik denk het wel.

@lindsya, gefeliciteerd!! Leuk inderdaad dat ze zo dicht bij elkaar liggen qua leeftijd. Ons neefje is geboren rond de tijd dat bij ons de bevruchting plaats vond. Ik wist toen nog niet dat ik zwanger was.

@shy, vervelend die buikpijn. Hopelijk geen blaasontsteking. Ik had ook het vermoeden maar toen was mijn urine schoon. Bij mij was het een teken dat ik rustig aan moest doen. Jullie ook al lekker bezig met het kamertje. Leuk hoor. Ik ben benieuwd.

@dolfijntje, ik zweet wel meer nu en hrb het ook warmer rmaar ben nog niet badend van het zweet wakker geworden. Lijkt me vervelend. Is het al vaker voorgekomen?

@mikado, dat was vast even schrikke ! Een lekkende borst. Ik heb net als dolfijntje wel wittig spul op mij tepel maar dit nog niet meegemaakt.

@all, ik ben gestopt met het draaien van slaapdiensten. Ik kon niet meer in slaap komen op mijn werk en dit brak mij aardig op. Gelukkig werd dit goed opgepakt op het werk. Ik vond het lastig om aan te geven. De uren die ik tekort kom kan ik opvullen vanuit een zelf gevuld potje met uren (lfb-uren) zo hoef ik ze na mijn verlof niet in te halen.
Nog 7 weken werken. Ik heb een week vakantie voor mijn verlof, ook uur technisch en ga met 33 weken al etlmet verlof. Ik vind de tijd voorbij vliegen.
Gisteren ook controle bij de longarts mbt mijn astma. Gelukkig is dit helemaal onder controle.
Mijn vriend is weer druk aan het kklussen geweest vorig jaar gebben we ook verbouwd en kon ik veel helpen. Best frusterend om nu vanaf de zijlijn toe te kijken.

Fijne avond allemaal!!!
(Sorry voor de spelfouten, gepost vanaf mijn telefoon)
Afbeelding
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4042

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 05 Jan 2014 14:41

Re: Voorjaar 2014 mama's

:cheering: Proefmodellen van drie geboortekaartjes besteld, daar moet er wel één tussen zitten.
En..... De toekomstig babykamer is eindelijk leeg! :thumbup: Dus we kunnen gaan verven en meubeltjes uit gaan kiezen. Dat wordt nog lastig! Zo veel keus!
<<

Anoniem 82

Bericht 05 Jan 2014 15:04

Re: Voorjaar 2014 mama's

Moonlight: wat betreft de kleertjes, ik ga straks alles wassen met Neutral wasmiddel en ga geen wasverzachter gebruiken. Reageert de kleine daar goed op, dan probeer ik op een gegeven moment wat dingetjes met normaal wasmiddel te wassen en te kijken of dat ook goed gaat. Gaat dat ook, dan kan ik er daarna eens wasverzachter bij proberen te doen wanneer nodig. En dan weer kijken hoe het gaat. Klinkt wel omslachtig, maar zo heb ik het bij dochter ook gedaan. Ze reageerde gelukkig overal goed op. Maar zo niet, dan hoef je maar een paar dingen opnieuw te wassen ipv de hele garderobe.

Katrien: fijn om te horen dat je de jaarwisseling goed bent doorgekomen. Zullen toch wel heftige dagen zijn, waarin je alles weer herbeleeft. :hug: Hopelijk heb je geen zwangerschapssuiker! Bij mij was er ook een verdenking en na ver onderzoek bleek het gelukkig vals alarm, hopelijk bij jou ook!

Solei: wat leuk dat de kleine ging schoppen toen je vriend met zijn oor op je buik luisterde! Echt lief! En eindelijk je vriend mee naar Prénatal, leuk! Wat vond hij ervan? Wij zijn ongeveer 120 euro kwijt voor 70 kaartjes, dubbele en alle zijden bedrukt. Alleen komen daar nog wel de kosten voor de postzegels bij, die heb ik er nog niet bij gerekend. Moet ook nog even kijken hoeveel dat er worden, omdat we ze bijvoorbeeld bij de buren gewoon zelf in de bus doen.

Appeltje: wat vervelend dat je even slecht in je vel zit! De meeste baby's blijven echt nog wel even zitten, dus je hebt vast nog tijd genoeg! Al kan ik me voorstellen dat het gevoel niet zomaar weggaat als je er eenmaal last van hebt. Hoort ook wel een beetje bij nesteldrang. En hier een hele drukke, beweeglijke baby, maar toch heeft mijn vriend hem pas 1x kunnen voelen. Dus dat komt ook vaker voor, wel jammer natuurlijk, ik zou het ook leuker vinden als mijn vriend hem vaker zou voelen. En jullie hebben een prachtig kamertje! Als ons kamertje groter geweest zou zijn had ik dat behang ook gewild op 1 muur.

Dolfijntje: ik herken het niet, van het zweten. Klinkt leuk, een muursticker en houten letters! En geboortekoekjes ook, is toch weer eens wat anders dan beschuit met muisjes.

Mikado: schiet al op dus, je verlof! En leuk dat jullie in het kamertje ook begonnen zijn nu. Lekkende borsten herken ik trouwens wel, zowel van nu als van de vorige keer. Alleen blijft het hier gelukkig bij af en toe een paar druppeltjes.

Lindsya: gefeliciteerd met je nichtje! Doet ze het goed? Leuk dat je zoontje zijn broertje heeft gevoeld en dat hij er zo naartoe leeft! Leuk dat je toch een feestje doet voor zijn vriendjes, kan me voorstellen dat verder je hoofd er eigenlijk niet zo naar staat in deze periode.

Shy: fijn dat het goed gaat! Hopelijk heb je geen blaasontsteking! En leuk dat het kamertje al steeds meer vordert.

Eppie: Goed dat je kon stoppen met slaapdiensten, hopelijk scheelt dat een stuk voor je. Fijn dat je astma onder controle is!

All: hier gaat het even heel slecht. We zitten in elk geval tot morgenochtend (of langer als ze niet meteen genoeg duidelijkheid kunnen geven) in onzekerheid over de baby. Of hij wel gezond is, en of hij eventueel risico loopt door een navelstrengcyste (als hij zou scheuren of knappen is dat foute boel). Het verhaal staat in een eigen topic, hebben de meesten van jullie misschien ook al gezien. Zal denk ik de komende dagen dan ook niet veel meelezen of reageren. Maar als ik meer nieuws heb dan kom ik in elk geval even een update plaatsen. Gelukkig is het bijna morgen, en kan er hopelijk al iets meer verteld worden.
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 05 Jan 2014 16:31

Re: Voorjaar 2014 mama's

@dolfijntje: Lag je toevallig op je rug toen je zo bezweet wakker werd? Er is een bloedvat (vena cava)in je rug, die dan door je dikke buik afgekneld kan worden. Ik heb er zelf heel veel last van (bij L had ik dat ook..)(ik denk zelf doordat ik al een extreem lage bloeddruk van mezelf heb op het moment, zelfs dusdanig dat ik regelmatig flauw viel. :thumbdown: Even zoeken hoor... Hier wordt het wel goed uitgelegd: http://www.trotsemoeders.nl/2011/05/10/ ... -syndroom/

@katrien: Vervelend van die suiker. Hopelijk is het toch niets als je straks nuchter prikt. Wanneer moet je?

@moonlight. In mijn verlof zal ik alle babykleertjes gaan wassen. Er wordt altijd aangeraden alle kleren te wassen met neutral, zonder wasverzachter. Dit zodat er zo min mogelijk zeepresten achterblijven, waar het kindje allergisch op zou kunnen reageren. IK moet zeggen dat ik dit alleen bij die eerste was gebruik en bij L erna gewoon alles in de normale was heb gedaan.

@mikado: Haha, jij dus ook al aan het aftellen? Alleen maar natuurlijk volgens mij, is toch stukje afsluiting en je beetje coconnen op de zwangerschap en baby. Ennuh... al gewend aan de roze muur? Haha. Leuk die cursus trouwens!

@appeltje: Haha, klinkt alsof de nesteldrang je flink te pakken heeft. Haha. En maak je niet druk over die bewegingen :hug: De een voelt het nou eenmaal meer dan de ander. Bij L voelde ik amper wat, hier gaat mijn hele buik heen en weer... En wat is jullie kamertje leuk geworden! Mooie meubels, mooie kleur! En die boom is ook erg leuk!

@shy: Ai, hopelijk geen blaasontsteking. Gelukkig is dat snel getest, en is er wat aan te doen, maar vervelend is het wel. Niet veel last van dit weekend?

@eppie: Fijn dat het zo geregeld kon worden met je werk en dat het goed gaat met je astma!

@roze: ik leef echt met jullie mee. :( Lukt het dit weekend beetje om het door te komen?

Nou, hier flink de nesteldrang toegeslagen. Haha. Het is echt erg. Van de week al een halve nacht wakker gelegen, omdat ik me bedacht dat we de maxicosi nog uit de garage moesten halen. Op zich niet erg, ware het niet dat onze garage echt een ENORME ontploffing is van spullen. Dus ja, toen kreeg ik allemaal doemscenario's over of de babyverkleiner en dan nog wel in zou liggen en of we die wel zouden kunnen vinden.. Al met al een halve nacht van wakker gelegen. :angel: Mijn man vandaag dan ook maar de garage ingegaan om mijn onrust te sussen... Haha. En gewoon alles gevonden, dus ik kan nu weer lekker zitten. Ik werd er echt onrustig van.. :redface:
Verder druk met echt alles op orde te krijgen, alle inventarislijstjes af te werken. Van de week de co-sleeper gehaald, een mooi hemeltje voor erboven. Ook heb ik toch nog wat mooie wasbare luiers besteld voor newborns :heart: Wilde ik eerst niet doen, omdat ze daar zo snel uitgroeien, maar ik ben er zo verliefd op...
IK hoef nog maar 7 dagen te werken, heerlijk! Ik kijk er echt naar uit. Wel kreeg ik stress toen een vriendin ineens riep dat ze dacht dat ik met 37weken al zou bevallen. Maar dat past niet in mijn hoofd in mijn planning!!!!! Whahaha, gek he? Was meteen een soort kortsluiting met: Neeeeeeeeeeeeee
:angel:

O, even trots showen :heart: Hij staat nu nog langs de muur, zal m pas na de bevalling aan het bed schuiven, omdat anders de vk niet bij het bed kan...
Afbeelding
Laatst gewijzigd door snoezel op 05 Jan 2014 19:05, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem 82

Bericht 05 Jan 2014 18:36

Re: Voorjaar 2014 mama's

Snoezel, wat mooi!! :heart: Herkenbaar trouwens van die nesteldrang, hier ook al druk met lijstjes en alle spullen opzoeken. En ik moet nog wat dingen kopen, die ik nog niet of niet meer had. Mijn vriend vroeg van de week nog of we even moesten kijken wat er moet gebeuren, had hij even niet verwacht dat ik meteen met een kant en klare lijst op de proppen zou komen :redface: Gelukkig is echt het meeste al in huis en hoeft er nog maar weinig te gebeuren. Dat schiet op zeg, nog 7 dagen werken! Het weekend doorkomen ging redelijk tot ergens vandaag tussen de middag. Ik ben nu enorm pessimistisch en haal me allerlei verschrikkelijke scenario's in mijn hoofd. Het mag dus gauw morgen zijn van mij, wat we dan ook te horen krijgen, dat is dan in elk geval wel ergens op gebaseerd. Nu voel ik me alleen maar somber en denk dat we straks met lege handen komen te staan. Terwijl dat nog helemaal niet gezegd is natuurlijk. Maar mijn hoofd en hormonen maken nu wel even overuren :laughcry:
<<

anoniem196

Bericht 05 Jan 2014 19:14

Re: Voorjaar 2014 mama's

@Snoezel, haha je moet niet in de stress schieten van mijn 37+3 voorspelling.
Is maar een gokje :hug:
<<

Anoniem25

Bericht 05 Jan 2014 19:48

Re: Voorjaar 2014 mama's

Roze, wat rot al die hersenspinsels, ook al kan ik me het wel voorstellen als je zulk nieuws krijgt en verder heel weinig informatie. Hopelijk kunnen jullie morgen wat gerustgesteld worden :hug:

Snoezel: Wat schattig die co-sleeper!
<<

Patsy

Bericht 05 Jan 2014 20:35

Re: Voorjaar 2014 mama's

Snoezel, wat een mooie co-sleeper! Ik ga morgenochten bloed laten prikken. De prikpoli is vanaf 7 uur open, en dan wil ik er ook zijn. Ik moet vanaf 10 uur vanavond nuchter blijven, dus als ik thuiskom na het prikken kan ik gelijk gaan ontbijten. Dat van het wakker liggen herken ik erg goed! Op de momenten dat ik zo pieker weet ik ook dat dat komt door de hormonen, maar ik kan het niet stoppen.

Roze, het zijn inderdaad rare dagen voor mij, van mij mag het nu wel half januari zijn...... Bedankt voor de geruststelling wat betreft de glucose, ik moest al denken aan je en dat het bij jou vals alarm was. Ik mag echt niet zeuren, zwangerschapssuiker is vervelend, maar als ik jouw topic lees vind ik dat ik er niet te veel over mag stressen. Ik hoop dat je morgen al duidelijkheid krijgt, en dat die uit goed nieuws bestaat natuurlijk.
<<

Lindsya

Noob

Berichten: 156

Geregistreerd: 05 Sep 2013 13:51

Bericht 05 Jan 2014 23:43

Re: Voorjaar 2014 mama's

Goedenavond,

We zijn vanavond bij ons nieuwe nichtje wezen kijken. Ze was zo klein maar echt heel lief. Ze heeft nu sondevoeding in haar neus omdat het drinken nog niet goed gaat maar voor de rest doet ze het goed gelukkig.
Vanmiddag met mijn zoontje en zijn vriendje wezen schaatsen, was de laatste dag dat de ijsbaan in de stad lag. Morgen begin school weer dus dan komen we weer in ons oude ritme terug.
Ik heb heel erg last van mijn banden en ik moet mijn urine even weg brengen morgen om te kijken of ik geen blaastontsteking heb weer want ik heb veel last van mijn buik. Ik hoop het niet want ik heb al buikpijn zat.

Roze, ik heb je topic gelezen. Ik hoop dat jullie morgen meer duidelijkheid gaan krijgen en dat alles goed komt, sterkte. Ons nichtje doet het gelukkig goed ondanks dat ze te vroeg geboren is.

Snoezel, mooie co-sleper. De nesteldrang is goed aanwezig bij je. Gelukkig dat je man de maxi cosi heeft gevonden. Lekker dat je nog 7 dagen moet werken.

Solei, leuk dat jullie proefdrukken heb laten maken, hopelijk zit er een tussen na jullie keuze.

Eppie, gelukkig dat je werk het goed op nam over de slaapdiensten. Nog 7 weken het aftellen is begonnen. Gelukkig dat alles goed was met je astma.

Shy, ik heb waarschijnlijk ook een blaasontsteking, ik mag morgen ook weer langs de huisarts. Beterschap.

Appeltje, gelukkig dat je weer stukje rustiger voel. Je ben in ieder geval niet de enige. Ik moet toch ook eens de Kraamzorg bellen want iedereen heeft de intake al gehad.

Groetjes
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 08 Jan 2014 10:21

Re: Voorjaar 2014 mama's

Solei, leuk, drie proefkaartjes! Wij hebben er ook 3 binnen en vind het nog wel lastig kiezen haha. Ben benieuwd of jullie er snel uit zijn.

Snoezel, wat ziet het er leuk uit zo! En al helemaal opgemaakt! De nesteldrang is heel herkenbaar, ik hou mijn lijstje in Excel heel goed bij, haha.

Lindsya, leuk he, zo'n klein babietje. Lijkt me vooral heel bijzonder als je weet dat je er over een paar maanden ook zo'n klein hummeltje bij hebt.

Roze, las in het andere topic dat jullie wel goed nieuws hebben gehad. Fijn hoor. Hoe voel je je er nu onder?

Katrien, heb jij alweer de uitslag van je bloedsuiker? Ben heel benieuwd.

Eppie, fijn dat je geen nachtdiensten meer hoeft te draaien. Lijkt me normaal al slopend, maar helemaal nu je zwanger bent. Merk je al dat je meer rust hebt nu?


Ik ben weer aan het werk na twee weken vakantie en merk dat mijn lichaam wel weer moet wennen, na 2 weken rustig aan gedaan te hebben en te zijn vertroeteld door mijn man. Het gaat met mij verder prima, mijn buik is nu echt een babybuik en ik geniet echt van het schoppen van de baby. Al voelde ik de baby gister maar heel weinig/niet en dan maak ik me gelijk wel zorgen. Gelukkig vanmorgen weer verschillende malen gevoeld dus ik ben gerust gesteld.

Wij hebben trouwens vorige week een 3D echo gehad, het was zo bijzonder om ons kindje te zien... Was er echt stil van!

Afbeelding
2014 2016 2019
<<

dolfijntje24

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 08 Sep 2013 08:44

Bericht 08 Jan 2014 11:12

Re: Voorjaar 2014 mama's

Mikado: wat mooi zeg zo'n 3D echo! Lijkt mij ook erg bijzonder.
Ik voel de baby soms ook minder bewegen, maar daarna beweegt hij weer dubbel zo veel. Ik maak mij dan ook wel eens zorgen, maar gelukkig is het normaal.

Ik heb ook twee weken vakantie gehad en weer aan het werk. Dat ging nog best prima en ook niet zo moe. Vandaag lekker dagje vrij en dan slaap ik echt lang uit voor mijn doen. Slaap dus wel nodig. Droomde vannacht dat hij was geboren. Ging heel snel via keizersnee en hij kon ook gelijk praten. Het was ook een grote baby terwijl de vk zegt dat hij waarschijnlijk niet zo groot is. Heel vaag! Na deze droom denk ik wel hij mag nu wel komen, ik ben er klaar voor!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 08 Jan 2014 14:20

Re: Voorjaar 2014 mama's

Mooie echo mikado! Het geeft inderdaad rust nu ik geen slaapdiensten meer hoef te draaien. Voordat ik zwanger was en tot 23 weken ongeveer, sliep ik als een roos op mijn werk. Ik hoefde er gelukkug nooit uit. De laatste weken was dat veel minder. Ik heb een drukke baby in mijn buik die ook nu lekker aan het schoppen is. Soms is het ook wel eens minder, maar het slaapt natuurlijk ook.

Dolfijntje. Fijn dat het werken je meevalt. Wat een bijzondere droom. Dat herken ik wel, vooral dat je het de volgende ochtend nog zo kan herinneren.

Ik heb ongeveer 6 dagen vrij geweest. Vanmiddag weer een late dienst.
Maandag hebben we de eerste cursusbijeenkomst gehad van samen bevallen. Samen met 5 andere stellen. Ik vind het erg geslaagd. Ook een hele andere dynamiek dan met alleen vrouwen. Denk ik.
Verder heb ik enorm veel last van zuurbranden. Ik neem rennie en gaviscon. Dat laatste is erg smerig en helpt ook maar even. Hebben jullie tips?
Afbeelding
<<

Lindsya

Noob

Berichten: 156

Geregistreerd: 05 Sep 2013 13:51

Bericht 08 Jan 2014 15:34

Re: Voorjaar 2014 mama's

Goedemiddag,

Mijn zoontje is weer begonnen met school en ik moet eerlijk toe geven, het valt zwaar. Ik ben echt moe, al bij het opstaan. Ik hoop dat ik weer snel in het ritme komt na twee weken vakantie. Vandaag heeft de kraamzorg gebeld en ze komt 13 februari langs omdat ik van kraambureau ben veranderd en dat ik graag borstvoeding wil geven wat bij de eerste niet gelukt is omdat ik geen goede begeleiding had gekregen van de kraamhulp. Dus ik ben benieuwd.
Vrijdag de 30 weken echo, wat gaat de tijd snel zeg. Gelukkig kan ik nu beter genieten van mijn zwangerschap en vooral van het getrap van de kleine uk.

Eppie, gelukkig dat de cursus je beval. Werkze vandaag, trek je die late dienst wel of niet?

Mikado, mooie echo, je ziet je kleintje heel erg goed. Leuk he die trapjes in je buik, ik kan er ook nog steeds van genieten. Ook opstart problemen na de vakantie, ik heb er ook last van helaas. Het is heel bijzonder om te weten dat we ook een kleintje gaan krijgen als je zo'n klein hummeltje ziet, alleen het verlangen om hem te zien wordt wel heftiger door dat we dat kleintje hebben gezien. Maar nog even afwachten.

Groetjes
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bloom, Carra